Είναι σα να μιλάω με ημιμαθή, όχι σαν, ΕΙΣΑΙ ημιμαθής. Δεν είναι το θέμα οτι δεν μπορώ να περιγράψω, είναι το θέμα ότι δεν θέλω, δεν ειμαι υποχρεωμένος
μπραβο, εκανες μια δηλωση, τωρα μαθε οτι χρειαζεται να την αποδειξεις. αν γνωριζεις αναγνωση θα πρεπει να εχεις καταλαβει κατι απλο. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να μου πεις. θα προτιμουσα αν εκανες τον κοπο να σκεφτεις αυτα τα "Βιωματα" περα απο την ευκολη(ω ναι, πολυ ευκολη) λυση της "πιστης". οπως ηδη ειπα, ειναι ενα ζητημα να εκφραζεις την θεση σου σε μια συζητηση (ω ναι. σε ενα φορουμ, δυστυχως, γινεται συζητηση) και ενα αλλο ζητημα ειναι να την αποδειξεις. εχεις καθε δικαιωμα να μη πεις τιποτα για τη θεση σου ή απλα να την αναφερεις. ομως, πρεπει να εισαι σε θεση να δεχτεις την κριτικη(που δυστυχως, απο την εμπειρια μου μαζι σου, δεν μπορεις).
Δεν ζηταω να θεμελιωσετε την πιστη σας. Αλλα μου φαινεται οτι εσεις δεν μπορειτε να τη θεμελιωσετε στον εαυτο σας. αλλα, παλι, επειδη ακριβως συμμετεχεις σε μια συζητηση, ειναι απλα...ανουσιο να μιλας για "προσωπικες εμπειριες που δεν θελεις να μοιραστεις" ή για "επιπονη μελετη και σκεψη που με οδηγησε σε αυτο το συμπερασμα". αυτο για μενα, μονο αδυναμια να απαντησεις σε ορισμενα ερωτηματα μου φαινεται. σε ερωτηματα ομως που, πανω απ'ολα, η κοσμοθεωρια σου αδυνατει να απαντησει.
δεν νομιζω οτι σε συμφερει να μιλας για θεματα επιλογης. αλλωστε, για σενα υπαρχει μονο ενας δρομος, μια αποψη, μια σκεψη. Ο δικος σου. ολοι οι υπολοιποι, απλα, λενε βλακειες.
Υ.Γ. η υπαρξη ή μη κατι ανωτερου, εκτος των αλλων, ειναι ενα φιλοσοφικο ζητημα. εχεις διαθεση να προσφερεις; πολυ αμφιβαλλω.
Υ.Γ.2 ειμαι κομπλεξικος; δεν αρκει μονο μια δηλωση, χρειαζεται και αποδειξη
το ελεος δεν θα στο δειξει καποιος