Κούκλα μου, το πως βοηθάει ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μην είσαι τόσο περίεργη ζητώντας να σου αποκαλύψω ΠΩΣ με βοήθησε εμένα και σε ποιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου πρόβλημα. Ειλικρινά δεν έχω καμία πρόθεση να δημοσιεύσω τη ζωή μου. Σου λέω ότι πίστεψα και με βοήθησε, πίστεψέ το αν θέλεις, έστω συμβατικά, με τον ίδιο τρόπο που πας κάθε πρωί στο φούρνο και πιστεύεις ότι ο φούρναρης δεν έχει ρίξει ποντικοφάρμακο στο ψωμί σου. Το ρισκάρεις όμως, σωστά; Τα βιώματα πρέπει να ξέρεις ότι δεν εξηγούνται ούτε αναλύονται σε τρίτους, είναι σα να είσαι παρθένα και να ζητάς από μια που έχει κάνει σεξ να σου πει πως ήταν και πως ένιωσε. Συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται...
Μιβ η αγνοια σου ειναι εξοντωτικη.
Οχι μονο τα προσωπικα βιωματα μπορουν να εξηγηθουν μα και να αναλυθουν μα εχουν επιστημης που πραγματευονται τουτες τις μελετες , οπως Φιλοσοφια του Μυαλου/Eμπειριες (ισως η Καντιανη σκεψη a posteriori/a priori να θροιζει τιποτα γνωριμο μεσα σου , ομως ουτε σταματαει εκει ουτε στον Χουσερλ ) , Ψυχολογια , Νευροβιολογια ,επιστημη υπολογιστων/τεχνητη νοημοσυνη κτλ
Υπαρχει τωρα που το σκεφτομαι ενας ακομα ζωντανος σπουδαιος βραβευμενος επιστημονας , φιλοσοφος και βιολογικος νατουραλιστης ο John Searle ο οποιος ασχολειται με τετοιου ειδους πραγματα , συνειδηση , οντολογικη αντικειμενικοτητα , τεχνητη νοημοσυνη , κοινωνικη πραγματικοτητα , λογικη κτλ
Επειδη εσυ δεν μπορεις να βγαλεις καμια αξιολογη εξηγηση σε σχεση με τα προσωπικα βιωματα δεν σημαινει πως δεν γινεται οπως ανακοινωνεις , το κανουν εδω και τοσα χρονια μερικα απ' τα μεγαλυτερα μυαλο και τοσο αξιοθαυμαστο τροπο.Μπορω να σου πω και για Ζακ Ντεριντα , περι γραμματολογιας , γλωσσα σε συγκριση με τη σκεψη που αλληλοεπηρεαζουν την εννοια του προσωπικου βιωματος , εκφραση της εμπειριας διαφορα πραγματικοτητας , Χαιντεγκερ και τι ειναι το "ειναι" κτλ.Μα εσενα δεν σε ενδιαφερουν αυτες οι καινοφανεις θεωριες ,εσυ εχεις τα οικονομικα σου

Το συμβατικο σου παραδειγμα ειναι σχετικα γελοιο.
Το ατομο στο οποιο αναφερεσαι δεν χρησιμοποιει την ιδια θεμελιωση της γνωσης για να προσεγγισει το θεμα , ειναι λογικο συμπερασμα πως ο φουρναρης δεν θα σε δηλητηριασει διοτι βλαπτονται τα συμφεροντα του , η κοινωνικη δομη στην οποια ανηκει , σκιαγραφηση μεσω προσωπικου βιωματος μικρης συναναστροφης κτλ , η πιστη της θρησκειας περιλαμβανει την μεταφυσικοτητα της καταστασης , αν οδηγηθεις σε μια εξισωση οπως πας εσυ θα ναι σαν με σκεψη να προσπαθεις να οριοθετησεις την μεταφυσικη της θρησκειας ως ενα ανθρωπινο στοιχειο που υποκειται στην ιδια αναλυση υποστασης της καθημερινοτητας που προσπαθεις να απορριψεις βασει του τιποτα , κοντολογις το παραδειγμα σου αποκλειει το επιχειρημα σου.
Δηλαδη αναπτυζοντας τουτο το επιχειρημα ουσιαστικα κανεις λογο ασυνειδητα για την ανυπαρξια του θεου.Στην περιπτωση που πιστευεις αυτα που λες αποδεχεσαι μια εννοια ευμεταβλητη , για την ακριβεια δεν εχει σχημα , ακομα πιο βολικο δηλαδη.Μα ο Θεος δεν μπορει να υπαρξει με τις ιδιοτητες που του αποδιδεις , διοτι ειναι θεος θα πρεπει να συμπεριλαμβανεται στην μεταφυσικοτητα της καταστασης.Ξαναλεω πως αυτος ο θεος ειναι αποτελεσμα της παρανοησης τις γλωσσας , αλλωστε οπως σου ανελυσα ο τροπος σκεψης σου δεν ειναι κατι διαφορετικο απο παρανοια.
Α ναι τωρα θυμηθηκα και την επιστημη της αναλυτικης φιλοσοφιας και τον Βιττγκενσταιν.
Τελος κανοντας λογο για το παραδειγμα του σεξ και της παρθενιας , μαλλον δεν εχεις κανει σεξ , αλλιως τι να σου πω , εγω παντως μια χαρα το περιγραφω σε αλλους
Ίσως εμείς θα έπρεπε να γελάμε με τις βλακείες που αραδιάζεις αλλά επειδή έχεις καταντήσει κουραστικός απλώς σε αγνοούμε. Το ίδιο βλέπω ότι κάνουν και οι moderators, αλλά τους δικαιολογώ, είναι κι αυτοί άνθρωποι...
Ποιοι ειστε εσεις βρε παιδι μου , συνηθως μου απαντανε , μαλιστα εσυ και αν μου απαντας , λεπτο δεν μ'αφηνεις σε ησυχια , αν νομιζεις πως με αγνοεις ετσι -οπως λεω και σε κατι κοριτσιακια- μαλλον δεν κανεις καλη δουλεια.
Εγω δεν γνωριζω πολλα για το σαιτ μα εισχωρησαν στα αυτια μου κατι κελαηδισματα απο ischoolοπουλια για ενα υποτειθεται κρυφο-μη ορατο φορουμ , δεν το θυμαμαι ακριβως θα σε γελασω.Εκει που λες , ακουσα πως ανοιγονται κατι θεματα για εναν μιβ ενοχλητικο που προκαλει προβληματα ,ρωτησα τα πουλια "Μηπως εγινε λογος και για κανενα ομορφο χαμενο" μου αποκριθηκαν "Οχι".
Φυσικα δεν γνωριζω τιποτα απο αυτα , απλα παραθετω το λειψο βραχυπροθεσμο προσωπικο μου βιωμα , ειδες που τα καταφερα και συ ειχες κατι αμφιβολιες