Crookshanks νομιζεις οτι εισαι ανοικτο μυαλο αλλα στην ουσια εισαι κλειστο πολυ κλειστο αγαπητε μου,προσπαθεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει Θεος επειδη εσυ δεν το πιστευεις.Ενταξει και εγω δεν πιστευω οτι εισαι αυτο που λες οτι εισαι αφου δεν σε βλεπω.Εαν σου αρεσει αυτη η λογικη να παραδεχεσαι μονο την γνωμη σου και κανενος αλλου αυτο ειναι εγωισμος.Μην πιστευεις φιλε μου στον Θεο δεν σε ποχρεωνει κανεις και ασε τους αλους να κανουν οτι νομιζουν.Δεν ειμαι θεολογος αλλα αυτα που λεω ειναι η ζωη μου και ειναι αληθειες που τις ζω καθε μερα. μου αρεσει ομως κατι σε σενα οτι ασχοληθηκες με καθε μου επιχειρημα ξεχωριστα και με ιδιαιτερο ζηλο στο να το πολεμησεις γιατι μεσα σου βαθεια στην ψυχη σου ξερεις οτι πολεμας τον Θεο και οχι εμενα που ειμαι ενας ανθρωπος. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ πολεμας κατι που δεν υπαρχει??????(κατα την γνωμη σου)
Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτε σχετικά με την ύπαρξη του Θεού. Αν προσέχατε περισσότερο περί τίνος μιλάω στα ποστ μου,
κ. Karagan, θα καταλήγατε στο συμπέρασμα πως
δεν πραγματεύομαι την ύπαρξη η μη του Θεού. Δεν παρουσίασα κανένα λόγο εξαιτίας του οποίου πιστεύω πως δεν υπάρχει Θεός, κι αν το έκανα, κάντε τον παράθεση. Πείτε μου πού στο καλό είπα
γιατί δεν υπάρχει Θεός. Στα ποστ μου επιχειρηματολογώ υπέρ του σεβασμού προς τους αλλόθρησκους και γενικότερα προς όσους είναι διαφορετικοί από την πλειοψηφία, οι οποίοι, ακόμη κι αν δεν ενοχλούν κανένα, υφίστανται αδικαιολόγητη ρατσιστική συμπεριφορά από τους πολλούς, επειδή (1) είναι διαφορετικοί και πολλοί δε το σέβονται αυτό, και (2) επειδή ορισμένα πρόσωπα και οργανώσεις τροφοδοτούν το ρατσισμό.
Ενταξει και εγω δεν πιστευω οτι εισαι αυτο που λες οτι εισαι αφου δεν σε βλεπω.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι κάτι. Δε σας ζήτησα να πιστέψετε κάτι. Σας ζήτησα να με σεβαστείτε.
Εαν σου αρεσει αυτη η λογικη να παραδεχεσαι μονο την γνωμη σου και κανενος αλλου αυτο ειναι εγωισμος.
Ακριβώς, είναι εγωισμός. Είμαι εγωιστής, όσο πρέπει, γιατί μπορώ να επιχειρηματολογήσω υπέρ την άποψής μου και να έχω
δική μου άποψη, όχι μια ξένη. Όσα λέω βγαίνουν από εδώ μέσα.:idea: Τί πάει να πει "να παραδεχτώ μια γνώμη"; Να συμφωνήσω με αυτήν; Να την υιοθετήσω, όταν δεν υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα που να τη στηρίζουν, ή όταν δε με εκφράζει ως άνθρωπο; Αν ζητάτε να παραδεχτώ τη γνώμη σας, κ. Κaragan, τότε απλούστατα σας λέω ότι μπορώ να τη σεβαστω (εφ' όσον σέβεστε κι εσείς τη δική μου), αλλά δε μπορώ να την κάνω και δική μου γνώμη, γιατί η δική μου γνώμη είναι άλλη. Αλίμονο αν όλοι οι άνθρωποι είχαν την ίδια γνώμη.
Μην πιστευεις φιλε μου στον Θεο δεν σε ποχρεωνει κανεις και ασε τους αλους να κανουν οτι νομιζουν.
Μπορώ να τους αφήσω να πιστεύουν σε ό,τι νομίζουν αλλά όχι να κάνουν και ό,τι νομίζουν, αν αυτό με προσβάλλει ή με καταπιέζει. Και ξέρετε, ο λαός μας δε φημίζεται ιδιαίτερα για την ανεκτικότητά του σε τέτοια ζητήματα - το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας αποφεύγει τους αλλόθρησκους ή, ακόμα χειρότερα, τους κατηγορεί και τους συμπεριφέρεται άσχημα.
μου αρεσει ομως κατι σε σενα οτι ασχοληθηκες με καθε μου επιχειρημα ξεχωριστα και με ιδιαιτερο ζηλο στο να το πολεμησεις γιατι μεσα σου βαθεια στην ψυχη σου ξερεις οτι πολεμας τον Θεο και οχι εμενα που ειμαι ενας ανθρωπος.
Το ίδιο δεν κάνω και τώρα; Με ιδιαίτερο ζήλο; Όχι, απλώς έχω συνηθίσει να γράφω.
Δεν μπορείτε να διατείνεστε πως γνωρίζετε τί ξέρω ότι "πολεμώ".
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ πολεμας κατι που δεν υπαρχει??????(κατα την γνωμη σου)
ΔΕΝ "πολεμώ" το Θεό. Αλίμονο, γιατί αν υπήρχε, δε θα είχα τη δύναμη (ως άνθρωπος), και στην περίπτωση πάλι που δεν υπάρχει δε θα είχε νόημα. "Πολεμώ" αυτούς που δε σέβονται τις απόψεις μου και δε σέβονται εμένα και αυτό που είμαι. "Πολεμώ" αυτούς που νομίζουν πως επειδή "είναι πιστοί" έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται όπως θέλουν σε όσους "είναι άπιστοι". "Πολεμώ" αυτούς που κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα μπροστά σε αυτή την αδικία και την κοινωνική καταπίεση. "Πολεμώ" αυτούς που, με αφορμή τη θρησκεία, επιμένουν να εκμεταλλεύονται τη φωνή και την περιουσία των πιστών για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντά τους, και οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. "Πολεμώ" αυτούς που σκοπεύουν να πολεμούν τα δικά μου δικαιώματα, τις δικές μου ελευθερίες, καθώς και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων ανθρώπων.
Γι αυτο ο Θεος καλει καθε ανθρωπο να διαβασει τον λογο του και να προσαρμοσει την ζωη του συμφωνα με αυτον
Έτσι ώστε να έχουν κάποιοι τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και ανθρώπους.
Οτι συμπερασμα αι να βγαλουμε ο Θεος δεν καταργειται ουτε θα φιαξουμε εναν θεο στα μετρα μας επειδη καποιοι δεν πιστευουν
Δε σου ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο. Συμφωνώ με αυτό που λες, εφ' όσον το περιορίζεις στη δική σου ζωή και δεν έχεις την απαίτηση να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο.
Crookshanks, πιστευω οτι εχεις σχηματισει μια αποψη για τους χριστιανους που ομως δν αξιζει να χαρακτηριζει ολους μας.χαιρομαι που ξεκαθαριζεις οτι συμφωνεις πως η αποψη δν πρεπει να σχηματιζεται απο ακροτητες ορισμενων.
Έχω σχηματίσει την εξής άποψη για τους χριστιανούς:
1) Κάποιοι είναι φανατισμένοι και θέλουν να προχωρήσουν σε ένα είδος θρησκευτικού ιμπεριαλισμού. Τούτοι παρουσιάζουν ακρως ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε καθετί το αλλόθρησκο.
2) Οι περισσότεροι θεωρούν τη θρησκεία κάτι το δεδομένο, χωρίς να σκοτίζονται για αυτήν, ενώ ως προς τη συμπεριφορά τους προς τους αλλόθρησκους τείνουν να επηρεάζονται από τη συμπεριφορά των ομόθρησκών τους κάθε φορά.
3) Κάποιοι είναι πραγματικά φιλικοί προς τους αλλόθρησκους και δεν κάνουν διακρίσεις.
(χωρις να θελω να μιλησω για αποδειξεις οτι η χ,ψ θρησκεια ειναι η σωστη,αυτα ειναι προσωπικα θεματα) και το νερο της βρυσης που ειναι χλωριoμενο αν βαλεις σε μπουκαλακι και το αφησεις πανω απο 2 μερες ,μετα θα βρωμαει...
Αν δεν έχεις πιει από το μπουκαλάκι δε θα βρωμάει.
οι πραγματικοι ερευνητες εχουν πολυ σοβαροτερες ανησυχιες απο αυτο.believe me.αυτο δηλωνει και λιγο κομπλεξ κατα τη γνωμη μου και σε καποιες ακραιες περιπτωσεις μενος εναντιον ενος συγκεκριμενου κινηματος.δν αναφερομαι σε κανεναν συμφορουμιτη προσωπικα ,απλως εχω ακουσει τετοια απο αλλους και θελω να ξεκαθαρισω τη θεση μου.
Συμφωνώ απολύτως. Το μπουκαλάκι το ανέφερα κυρίως για να δείξω τις αντιδράσεις των συμμαθητών μου.
Αν η τυπική ελληνική οικογένεια δίνει γραμμές δεν ξέρω. Μόνο με αριθμητικά στατιστικά μπορούμε να κάνουνε κουβέντα απο κει και πέρα. Παρ'ολα αυτά, νομίζω πως επειδή γενικα ο ρόλος του σχολείου έχει ατονίσει, δεν εμποδίζει τα άτομα να ψάχνονται. Αναγνωρίζω απλώς οτι τους καθυστερεί κάπως να το κάνουν. Σε μια κοινωνία ελεύθερης μετάδοσης της πληροφορίας, όμως, οι ευκαιρίες υπάρχουν. Αν δεν τις αξιοποιούν προφανώς είναι αλλού το πρόβλημα. Δε μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχει άτομο τυφλό σε προηγμένη χώρα εν έτει 2008, νεαρής ηλικίας. Ακόμη κι αν υπάρχει δε μπορώ να δεχτώ οτι είναι ο κανόνας. Το αν επιθυμούν ή όχι, να ψάχνονται άπτεται στο τι ερεθίσματα τους δίνει η εκπαίδευση και η ανατροφή τους να το κάνουν. Δηλαδή ένα εντελώς άλλο πρόβλημα.
Όταν μιλώ για υπαρκτά περιθώρια, εννοώ οτι στην Ελλάδα δε φιμώνονται και δεν ποδηγετούνται τα μέσα που δεν εξαρτώνται απο συμφέροντα επιχειρηματιών, όπως πχ. σε πραγματικά οπισθοδρομικές χώρες (για να σταματήσει η καραμέλα που καμώνεται πως όλα τα στραβά βρίσκονται στον τόπο αυτό) σαν τη Κίνα, στην οποία κάθε αναφορά σε καυτά θέματα λογοκρίνεται και απομακρύνεται από τα μέσα, ακόμη και τα μη επιχειρηματικά, όπως το Web.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι προηγμένη χώρα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει καταπίεση και κοινωνικοθρησκευτικός ρατσισμός. Και αυτός είναι κατά κύριο λόγο που αποτρέπει την αναζήτηση.
Όταν σου λένε επί 6-9 χρόνια ότι ο χριστιανισμός είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, στο κοπανάνε σε κάθε μάθημα θρησκευτικών, σε λένε χριστιανό από παιδάκι 2-3 χρονών, πηγαίνεις υποχρεωτικά με το σχολείο στην Εκκλησία,
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ να είναι κάποιος ελεύθερος να αναζητήσει; Πώς μπορεί να έχει την ευκαιρία να καλλιεργήσει τη δική του άποψη όταν του την επιβάλλει η εκπαίδευση; Μην τρελαθούμε... Το ό,τι σε χώρες όπως το Ιράν και η Κίνα τα πράγματα είναι χειρότερα δε σημαίνει ότι εδώ πάμε καλά.
Κάθε οργανισμός (όπως και η Εκκλησία) έχει δικαίωμα να επηρεάζει. Και οι άνθρωποι επηρεάζονται. Αυτό δεν ειναι καν αναγκαίο κακό. Είναι φυσική κοινωνική διεργασία.
Η Εκκλησία δεν επηρεάζει. Η Εκκλησία εξυπηρετεί τα συμφέροντά της εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Γιατί όταν λες πως ταΐζεις τους φτωχούς και μετά κυκλοφορείς με μερσεντές και φοράς χρυσά που τα αγόρασες με τα "λεφτά για τους φτωχούς" είναι εκμετάλλευση και υποκρισία.
Απο κει και πέρα το κατα πόσο ο καθένας ψάχνεται οφείλεται σε πληθώρα κοινωνικών και ατομικών παραγόντων. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στο γεγονός της ύπαρξης των θρησκειών και στην ευρεία αποδοχή που χαίρουν από τους ανθρώπους απανταχού Γης. Αυτό αποτελεί επιπόλαια, αβάσιμη γενίκευση και τίποτα περισσότερο.
Ποιος είπε πως ο βαθμός στον οποίο το κάθε άτομο διεξάγει μια εσωτερική-θρησκευτική αναζήτηση οφείλεται στα όσα αναφέρεις;