Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον in flames gn :no1:
Την απόδειξη της μη ύπαρξης του θεού, προφανώς την αναφέρουν με την έννοια ότι θα αποδειχτεί πως όλα αυτά δεν είναι δημιούργημα μιας ανώτερης και νοήμονας δύναμης (νοήμονας με την έννοια της νοημοσύνης όπως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος).
Όπως για παράδειγμα κάποτε μπορεί να θεωρούσαν ότι οι κεραυνοί ήταν αποτέλεσμα της οργής του θεού, πράγμα το οποίο έχει καταρριφθεί από την επιστήμη.
ΜΠΟΡΕΙ απλά η επιστήμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να εξηγήσει τη δημιουργία του σύμπαντος, της γης κ.τ.λ. και να αφήσει άλλο ένα "κενό" από πίσω. ΜΠΟΡΕΙ από την άλλη να διαπιστώσει ότι η "λογική" με την οποία αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα είναι τελείως αλλιώς όσον αφορά το εν λόγω θέμα (δλδ να μην υφίσταται καν η έννοια της αρχής και του τέλους, της αιτίας και του αποτελέσματος για την αντίληψη του κόσμου πέρα της γης, δλδ να πρέπει να προσεγγίσουμε με άλλη λογική όλα αυτά).
Και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει θεός?εγώ δεν πιστεύω ότι απαραίτητα ο θεός δημιούργησε τον κόσμο.Δημιούργησε την αρχή της αλυσίδας και αυτή μπορεί να είναι η ύλη ή το σωματίδιο higgs ή κάτι που ακόμα δεν ξέρουμε ότι υπάρχει και ακόμα δεν το έχουμε ονοματίσει!!!!Δεν αποδεικνύει τίποτα η αντιύλη και τίποτα η ύλη....για μένα ο θεός έχει κάνει την αρχή...
Αυτά φυσικά δεν αποτελούν και ακράδαντες αποδείξεις της ύπαρξής του θεού για τους υπόλοιπους.
Η δύναμη της πίστη είναι αντίρροπη και ίση με τη δύναμη της απιστίας.
Κι εγώ προσωπικά έχω βιώσει κάποια πράγματα επιστημονικά ανεξήγητα και φυσικά τα αντιμετώπισα με τον δικό μου τρόπο, όπως ο καθένας κάνει άλλωστε.
Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο είναι το να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του και να μην επηρεάζει - όσο τουλάχιστον είναι δυνατόν- τους υπόλοιπους. Ούτε οι θρησκείες να επιβάλλονται με προπαγάνδες, ούτε να πολεμιούνται από τους άπιστους, αλλά ούτε φυσικά να αποτελούν την όποια αφορμή για διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων.
Σίγουρα ο καθένας πιστεύει ότι θέλει...
-petros