Θρησκεία ή κοροϊδία;

Πιστεύετε στο Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Ναι

    Ψήφοι: 31 47.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 20 30.8%
  • Δεν είμαι σίγουρος(η)

    Ψήφοι: 14 21.5%

Agnwsth

Δραστήριο μέλος

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 486 μηνύματα.
Θα ήθελα μια πηγούλα για το ότι ο χριστός είναι ιστορικό πρόσωπο Αρχαίε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Η ίδια η Αγία Γραφή( Καινή Διαθήκη)! Οι μαθητές του Χριστού σε μία εποχή έντονης αμφισβήτησης Του (μετά το 33 μ.Χ.) δεν θα είχαν όφελος να γράψουν ψέματα ότι υπήρξε! Έτσι και αλλιώς θα δέχονταν απόρριψη! Οπότε έγραψαν την αλήθεια!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Agnwsth

Δραστήριο μέλος

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 486 μηνύματα.
Έχεις κάποια πηγή ή όχι; Καλύτερα να τεκμηριώνεις αυτά που λες. Με βάση τη λογική σου , ξέρω κλασικό παράδειγμα, ο spiderman είναι υπαρκτό πρόσωπο λόγω των comics που έχουν γραφτεί. Φιλικά πάντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 395140

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η ίδια η Αγία Γραφή( Καινή Διαθήκη)! Οι μαθητές του Χριστού σε μία εποχή έντονης αμφισβήτησης Του (μετά το 33 μ.Χ.) δεν θα είχαν όφελος να γράψουν ψέματα ότι υπήρξε! Έτσι και αλλιώς θα δέχονταν απόρριψη! Οπότε έγραψαν την αλήθεια!!

Έχεις κάποια πηγή ή όχι; Καλύτερα να τεκμηριώνεις αυτά που λες. Με βάση τη λογική σου , ξέρω κλασικό παράδειγμα, ο spiderman είναι υπαρκτό πρόσωπο λόγω των comics που έχουν γραφτεί. Φιλικά πάντα.

Η Αγνωστη εχει δικιο Αρχαιε, καποιοι ανθρωποι δεν εχουν ως δεδομενη την αληθεια της Αγιας Γραφης για αυτο και δεν μπορεις να το προβαλεις ως αδιασειστο επιχειρημα. Παντα υπαρχουν λογικες εξιγησεις καθως προκειται για ενα βιβλιο που κατεξοχην ειναι λογικο.

Αν μου επιτρεπεις Αγνωστη θα ηθελα να σου δωσω και εγω μια απαντηση :P...


Υπήρξε Πράγματι ο Ιησούς;

ΔΕΝ ήταν ούτε πλούσιος ούτε ισχυρός. Δεν είχε καν δικό του σπίτι. Ωστόσο, οι διδασκαλίες του έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Υπήρξε πράγματι ο Ιησούς Χριστός; Τι έχουν πει τόσο σύγχρονες όσο και αρχαίες αυθεντίες;

Ο Μάικλ Γκραντ, ιστορικός και ειδήμων στον αρχαίο κλασικό πολιτισμό, παρατήρησε: «Αν εφαρμόσουμε στην Καινή Διαθήκη, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε, τα ίδια κριτήρια που θα εφαρμόζαμε σε άλλα αρχαία συγγράμματα με ιστορικό υλικό, τότε δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ύπαρξη του Ιησού, ακριβώς όπως δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπήρξαν τόσα και τόσα ειδωλολατρικά πρόσωπα των οποίων η ιστορικότητα δεν αμφισβητείται ποτέ».

Ο Ρούντολφ Μπούλτμαν, καθηγητής μελετών της Καινής Διαθήκης, δήλωσε: «Η όποια αμφιβολία σχετικά με την ύπαρξη του Ιησού είναι αβάσιμη και δεν αξίζει να την αντικρούσουμε. Κανένα εχέφρον άτομο δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ιησούς είναι ο ιδρυτής του ιστορικού κινήματος το οποίο εκπροσωπούνταν, κατά το πρώτο ευδιάκριτο στάδιό του, από την παλαιότερη παλαιστινιακή κοινότητα [Χριστιανών]».

Ο Γουίλ Ντουράν, ιστορικός, συγγραφέας και φιλόσοφος, έγραψε: «Το να επινόησαν λίγοι απλοί άνθρωποι [οι συγγραφείς των Ευαγγελίων], μέσα σε μία γενιά, μια τόσο ισχυρή και ελκυστική προσωπικότητα, μια τόσο υψηλή ηθική και ένα τόσο εμπνευσμένο όραμα περί αδελφοσύνης των ανθρώπων θα ήταν θαύμα πολύ πιο απίστευτο από οποιοδήποτε άλλο αναφέρεται στα Ευαγγέλια».

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, Εβραίος φυσικός γεννημένος στη Γερμανία, δήλωσε: «Είμαι Εβραίος, αλλά με γοητεύει η λαμπρή φυσιογνωμία του Ναζωραίου». Όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον Ιησού ιστορικό πρόσωπο, απάντησε: «Αναμφίβολα! Δεν γίνεται να διαβάσει κάποιος τα Ευαγγέλια και να μη νιώσει ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικά παρών. Η προσωπικότητά του αντηχεί σε κάθε λέξη. Κανένας μύθος δεν μπορεί να είναι τόσο ζωντανός».

«Δεν γίνεται να διαβάσει κάποιος τα Ευαγγέλια και να μη νιώσει ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικά παρών».—Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πιο λεπτομερές υπόμνημα της ζωής και της διακονίας του Ιησού έχει καταγραφεί στις Βιβλικές αφηγήσεις που είναι γνωστές ως Ευαγγέλια, τα οποία φέρουν τα ονόματα των αντρών που τα έγραψαν—του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη. Εκτός αυτού, ο Ιησούς κατονομάζεται σε αρκετές αρχαίες μη Χριστιανικές πηγές.

ΤΑΚΙΤΟΣ

(περ. 56-120 Κ.Χ., δηλαδή Κοινής Χρονολογίας) Ο Τάκιτος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Ρωμαίους ιστορικούς της αρχαιότητας. Τα Χρονικά του ασχολούνται με γεγονότα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 14 έως το 68 Κ.Χ. (Ο Ιησούς πέθανε το 33 Κ.Χ.) Σύμφωνα με τον Τάκιτο, όταν η Ρώμη καταστράφηκε το 64 Κ.Χ. από μια μεγάλη φωτιά, υπαίτιος θεωρήθηκε ο Αυτοκράτορας Νέρων. Αλλά ο Τάκιτος έγραψε ότι ο Νέρων κατηγόρησε τους Χριστιανούς για να «δώσει τέλος στη φημολογία». Κατόπιν, ανέφερε: «Ο Χριστός, από τον οποίο προήλθε το όνομα [Χριστιανός], είχε εκτελεστεί επί Τιβερίου, όταν αυτοκρατορικός επίτροπος ήταν ο Πόντιος Πιλάτος».—Χρονικά, XV, 44.

ΣΟΥΗΤΩΝΙΟΣ

(περ. 69–μετά το 122 Κ.Χ.) Στο έργο του Οι Βίοι των Καισάρων, αυτός ο Ρωμαίος ιστορικός κατέγραψε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας των πρώτων 11 Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στο τμήμα που είναι αφιερωμένο στον Κλαύδιο, αναφέρει ότι οι ταραχές που ξέσπασαν ανάμεσα στους Ιουδαίους της Ρώμης πιθανότατα οφείλονταν σε διαφωνίες σχετικά με τον Ιησού. (Πράξεις 18:2) Ο Σουητώνιος έγραψε: «Επειδή οι Ιουδαίοι δημιουργούσαν συνέχεια αναταραχές με την υποκίνηση του Κρέστους [Κρίστους], αυτός [ο Κλαύδιος] τους απέλασε από τη Ρώμη». (Ο Θεοποιημένος Κλαύδιος [The Deified Claudius], XXV, 4) Παρότι ο Σουητώνιος κατηγόρησε εσφαλμένα τον Ιησού για τις αναταραχές, δεν αμφισβήτησε την ύπαρξή του.

ΠΛΙΝΙΟΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ

(περ. 61-113 Κ.Χ.) Αυτός ο Ρωμαίος συγγραφέας και διοικητής της Βιθυνίας (στη σημερινή Τουρκία) έγραψε στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τραϊανό ρωτώντας πώς να χειριστεί τους Χριστιανούς σε εκείνη την επαρχία. Ο Πλίνιος ανέφερε ότι προσπάθησε να αναγκάσει τους Χριστιανούς να αποκηρύξουν την πίστη τους, εκτελώντας όποιον αρνούνταν να το κάνει αυτό. Ο ίδιος εξήγησε: «Εκείνους που . . . επαναλάμβαναν έπειτα από εμένα μια επίκληση προς τους [ειδωλολατρικούς] Θεούς και απέδιδαν λατρεία, με κρασί και θυμίαμα, στο άγαλμά σου . . . και τελικά καταριούνταν τον Χριστό . . . , θεώρησα κατάλληλο να τους απαλλάξω».—Πλίνιος—Επιστολές, Βιβλίο X, XCVI.

ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ

(περ. 37-100 Κ.Χ.) Αυτός ο Ιουδαίος ιερέας και ιστορικός δηλώνει ότι ο Άννας, Ιουδαίος αρχιερέας που συνέχιζε να ασκεί πολιτική επιρροή, «συγκάλεσε τους κριτές του Σάνχεδριν [του ανώτατου Ιουδαϊκού δικαστηρίου] και έφερε ενώπιόν τους κάποιον άντρα ονόματι Ιάκωβο, τον αδελφό του Ιησού του λεγόμενου Χριστού».—Ιουδαϊκή Αρχαιολογία, XX, 200.

ΤΑΛΜΟΥΔ

Αυτή η συλλογή Ιουδαϊκών ραβινικών συγγραμμάτων, που χρονολογείται από τον τρίτο έως τον έκτο αιώνα Κ.Χ., δείχνει ότι ακόμη και οι εχθροί του Ιησού επιβεβαίωναν την ύπαρξή του. Ένα απόσπασμα αναφέρει ότι «το Πάσχα κρεμάστηκε ο Γεσού [Ιησούς] ο Ναζωραίος», κάτι που είναι ιστορικά ακριβές. (Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, Σάνχεδριν 43α, Κώδικας του Μονάχου· βλέπε Ιωάννης 19:14-16.) Κάποιο άλλο δηλώνει: «Είθε να μη φέρουμε ποτέ σε ύπαρξη γιο ή μαθητή ο οποίος θα ατιμάσει δημόσια τον εαυτό του όπως ο Ναζωραίος»—τίτλος που εφαρμοζόταν συχνά στον Ιησού.—Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, Μπεραχότ 17β, υποσημείωση, Κώδικας του Μονάχου· βλέπε Λουκάς 18:37.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Τα Ευαγγέλια μας παρέχουν μια περιεκτική αφήγηση της ζωής και της διακονίας του Ιησού, περιλαμβάνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες για ανθρώπους, τοποθεσίες και χρονολογίες—χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυθεντικής ιστορίας. Για παράδειγμα, τα εδάφια Λουκάς 3:1, 2 μας βοηθούν να καθορίσουμε πότε ακριβώς άρχισε το έργο του ο Ιωάννης ο Βαφτιστής, που υπήρξε πρόδρομος του Ιησού.

Η Αγία Γραφή
«Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη».—2 Τιμόθεο 3:16

Ο Λουκάς έγραψε: «Το δέκατο πέμπτο έτος της διακυβέρνησης του Τιβέριου Καίσαρα, όταν κυβερνήτης της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, και περιφερειακός διοικητής της Γαλιλαίας ήταν ο Ηρώδης, ο Φίλιππος δε ο αδελφός του ήταν περιφερειακός διοικητής της χώρας της Ιτουραίας και της Τραχωνίτιδας, και ο Λυσανίας ήταν περιφερειακός διοικητής της Αβιληνής, στις ημέρες του πρωθιερέα Άννα και του Καϊάφα, δόθηκε η διακήρυξη του Θεού στον Ιωάννη, το γιο του Ζαχαρία, στην έρημο». Χάρη σε αυτή τη λεπτομερή, ακριβή καταγραφή μπορούμε να καθορίσουμε ότι “η διακήρυξη του Θεού δόθηκε στον Ιωάννη” το έτος 29 Κ.Χ.

Τα εφτά δημόσια πρόσωπα τα οποία κατονομάζει ο Λουκάς είναι ευρέως γνωστά στους ιστορικούς. Παρ’ όλα αυτά, για κάποιο διάστημα ορισμένοι κριτικοί αμφισβητούσαν την ύπαρξη του Πόντιου Πιλάτου και του Λυσανία. Αλλά οι κριτικοί βιάστηκαν να εκφέρουν γνώμη. Αρχαίες επιγραφές που ανακαλύφτηκαν φέρουν τα ονόματα αυτών των δύο αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την ακρίβεια του Λουκά. *

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;
.
Ο Ιησούς δίδαξε τους ανθρώπους για τη Βασιλεία του Θεού, μια παγκόσμια κυβέρνηση

Το ερώτημα γύρω από την ύπαρξη του Ιησού είναι σημαντικό επειδή είναι σημαντικές και οι διδασκαλίες του. Λόγου χάρη, ο Ιησούς δίδαξε τους ανθρώπους πώς να έχουν ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή τους. * Υποσχέθηκε επίσης έναν καιρό κατά τον οποίο η ανθρωπότητα θα ζει με αληθινή ειρήνη και ασφάλεια, ενωμένη υπό μία και μόνο παγκόσμια κυβέρνηση, τη “Βασιλεία του Θεού”.—Λουκάς 4:43.

Ο χαρακτηρισμός “Βασιλεία του Θεού” είναι κατάλληλος επειδή αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση θα αποτελεί έκφραση της κυριαρχίας του Θεού επί της γης. (Αποκάλυψη 11:15) Ο Ιησούς το κατέστησε αυτό σαφές όταν είπε στην υποδειγματική προσευχή του: «Πατέρα μας που είσαι στους ουρανούς, ας . . . έρθει η βασιλεία σου. Ας γίνει το θέλημά σου . . . πάνω στη γη». (Ματθαίος 6:9, 10) Τι θα σημάνει για την ανθρωπότητα η διακυβέρνηση της Βασιλείας; Εξετάστε τα ακόλουθα:

Οι πόλεμοι και οι εμφύλιες διαμάχες θα πάψουν.—Ψαλμός 46:8-11.

Η κακία, όπως επίσης η απληστία και η διαφθορά, θα εκλείψουν για πάντα, μαζί με τους ασεβείς ανθρώπους.—Ψαλμός 37:10, 11.

Οι υπήκοοι της Βασιλείας θα απολαμβάνουν γεμάτη νόημα, παραγωγική εργασία.—Ησαΐας 65:21, 22.

Ο πλανήτης γη που τώρα νοσεί θα αποκατασταθεί πλήρως και θα παράγει πλούσιες σοδειές.—Ψαλμός 72:16· Ησαΐας 11:9.

Ορισμένοι ίσως θεωρούν αυτές τις υποσχέσεις ευσεβείς πόθους. Αλλά μήπως δεν είναι ευσεβής πόθος η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες προσπάθειες; Σκεφτείτε: Παρά τη θεαματική πρόοδο σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η επιστήμη και η τεχνολογία, εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα νιώθουν εξαιρετικά ανασφαλείς και αβέβαιοι για το αύριο. Επιπλέον, καθημερινά βλέπουμε περιστατικά οικονομικής, πολιτικής και θρησκευτικής καταπίεσης, καθώς επίσης απληστίας και διαφθοράς. Χωρίς αμφιβολία, η ανθρώπινη διακυβέρνηση έχει αποτύχει!—Εκκλησιαστής 8:9.

Αν μη τι άλλο, αξίζει να εξετάσουμε το ερώτημα γύρω από την ύπαρξη του Ιησού. * Τα εδάφια 2 Κορινθίους 1:19, 20 δηλώνουν: «Όσες και αν είναι οι υποσχέσεις του Θεού, έχουν γίνει Ναι μέσω [του Χριστού]».

Παντα μιλαμε με αποδειξεις και με παραθεσεις, ποτε δεν αποδιδουμε το οτιδηποτε στην Αγια γραφη ακριτα και αλογα... αυτο μονο αδυναμια δειχνει να εξιγησουμε την ιδια μας την πιστη

Σημείωση συντονιστή: Η πηγή για το παραπάνω κείμενο ανήκει σε επίσημο σάιτ των μαρτύρων του Ιεχωβα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Agnwsth

Δραστήριο μέλος

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 486 μηνύματα.
Αυτά που αναφέρεις μέχρι και τον Αϊνστάιν είναι απλά γνώμες. Βέβαια, τα υπόλοιπα καθιστούν μάλλον λίγο δύσκολο να το αμφισβητήσει κανείς. Θα το ψάξω παραπάνω και θα ενημερώσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 395140

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ας μην ξεχναμε βεβαια πως η Βιβλος εχει χαρακτηριστει ως η πλεον αξιοπιστη ιστορικη πηγη, βεβαια οπως και ολες οι ιστορικες πηγες πρεπει να δεχονται αμφισβητηση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Ας μην ξεχναμε βεβαια πως η Βιβλος εχει χαρακτηριστει ως η πλεον αξιοπιστη ιστορικη πηγη, βεβαια οπως και ολες οι ιστορικες πηγες πρεπει να δεχονται αμφισβητηση...
Για αυτό την αναφέρω! Όποια σύγχρονη άποψη και να διατυπωθεί που θα αποδεικνύει την ιστορικότητα του Ιησού, θα παραμένει σύγχρονη. Η Αγία Γραφή είναι γραμμένη από τους μαθητές Του! Αν θες να μάθεις για τον Περικλή, πού θα ανατρέξεις για να μείνεις ικανοποιημένος ως προς την πειστικότητα; Στον Πλούταρχο ή τον Καργάκο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.
Αγαπητή chocolate girl, έχεις έρθει εδώ και μιλάς για τον χριστιανισμό και ξαφνικά μας ξεφουρνιζεις για τους μάρτυρες του Ιεχωβά (νομίζεις ότι κανείς δεν το πρόσεξε αλλά εγώ το πρόσεξα) και τώρα μας δίνεις στοιχεία από τη σελίδα των μαρτύρων του Ιεχωβά χωρίς να τις αναφέρεις ΥΠΟΥΛΑ όπως συνήθως φέρονται αυτοί. Μην μιλάς για τον ορθόδοξο χριστιανισμό παρεισφρυοντας τις απατεωνιες των μαρτύρων του Ιεχωβά γιατί καμιά σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Ήρθες εδώ να κάνεις προσηλυτισμό; Απλά ενημερώνω τον κόσμο να ξέρει τους ύπουλους τρόπους των μαρτύρων του Ιεχωβά. Μακριά από μας αυτοί οι απατεώνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Αισθάνομαι πραγματικά αισιόδοξος που υπάρχουν άνθρωποι με βαθιά πίστη σαν εσένα, σε μια κοινωνία αγνωστικισμού, αθεϊσμού και ολοκληρωτικής ασέβειας προς τον Θεό! Ο Χριστιανισμός θα επιζήσει χάρη σε νέους ανθρώπους με άσβεστη πίστη και επιθυμία να γνωρίσουν τον Λόγο του Θεού!

αρχαιε αυτο μου δειχνει οτι εισαι χριστιανος μονο στους τυπους.υπηρασπιστηκες εναν μαρτυρα του ιεχωβα(αν οντως ειναι) απλα επειδη ελεγε κατι για την αγια γραφη που σε βολευε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 395140

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αγαπητή chocolate girl, έχεις έρθει εδώ και μιλάς για τον χριστιανισμό και ξαφνικά μας ξεφουρνιζεις για τους μάρτυρες του Ιεχωβά (νομίζεις ότι κανείς δεν το πρόσεξε αλλά εγώ το πρόσεξα) και τώρα μας δίνεις στοιχεία από τη σελίδα των μαρτύρων του Ιεχωβά χωρίς να τις αναφέρεις ΥΠΟΥΛΑ όπως συνήθως φέρονται αυτοί. Μην μιλάς για τον ορθόδοξο χριστιανισμό παρεισφρυοντας τις απατεωνιες των μαρτύρων του Ιεχωβά γιατί καμιά σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Ήρθες εδώ να κάνεις προσηλυτισμό; Απλά ενημερώνω τον κόσμο να ξέρει τους ύπουλους τρόπους των μαρτύρων του Ιεχωβά. Μακριά από μας αυτοί οι απατεώνες.

Αγαπητη Himela. Δεν ειμαι Μαρτυρας και καμια σχεση δεν εχω με τους εν λογο ανθρωπους. Το σαιτ τους το βρηκα τυχαια ψαχνοντας απαντησεις και στα δικα μου ερωτηματα!!! Επειδη τυχαινει να ειναι φιλικα μας προσωπα Μαρτυρες του Ιεχωβα ποτε μα ποτε δεν μας υπεδειξαν κατι και ουτε μας μιλουσαν για τις αποψεις τους σχετικα με τον Θεο, αντιθετως ηταν ανθρωποι καλοπροαιρετοι... Μια φορα ρψτησα τον καθηγητη μου στα θρησκευτικα ( ο οποιος ηταν και παπας) τι διδασκουν οι Μαρτυρες του Ιεχωβα και μου ειπε πως ειναι αντιχριστοι!!! εκεινη τη στιγμη επεσα απο τα συννεφα και ειπα να κανω μονη μου την αναζητηση μου (καθως ειχαμε και συμμαθητη μαρτυρα του Ιεχωβα και μονο αντιχριστος δεν μου φαινο
ταν :/). Βρηκα το σαιτ τους και αρχισα να διαβαζω τα αρθρα τους. Οχι μονο κερδοσκοποι και υπουλοι δεν ειναι αλλα μελετουν την Αγια γραφη και προσπαθουν να την ερμηνευσουν λογικα απαλλαγμενοι απο δοξασιες και ο,τιδηποτε μπορει να αλλοιωσει τα διδαγματα της. Οι ανθρωποι αυτοι δεν ζητουν χρηματα απο κανεναν, αντιθετως οι ιδιοι δινουν χρηματα δικα τους για να εκδωσουν διαφορα βιβλια ή να κανουν συνεδριες. Μπραβο σου που το προσεξες, δεν ειχα να κρυψω κατι αλλωστε... Και κατι ακομα, αν καταλαβεις απο τα ποστς μου δεν μιλαω για τον χριστιανισμο και για καμια θρησκεια... μιλαω για τον Θεο. Πως λες λοιπον οτι παρεισφυω ΥΠΟΥΛΑ πληροφοριες, ενω απλα παραθετω ευρηματα και λογικα επιχειρηματα; Μελετες τετοιες μπορεις να βρεις και σε αλλα σαιτς, παρολα αυτα στο σαιτ τους ειναι ολα καθαρογ
ραμμενα και ταξινομιμενα αναλογα με τις ερωτησεις σου. Πως μπορει ανθρωποι που δινουν συμβουλες στους γονεις, για την εφηβια, στα παιδια για το σχολειο και που τα δινουν ετσι απλοχερα μεσα του σαιτ τους να ειναι ΥΠΟΥΛΟΙ και ΚΑΚΟΙ, μηπως εχουμε χασει καθε ιδεα του ηθικου; μεσω της ψευτιας που βγαζουμε οταν παμε καθε πασχα (και αν) στην εκκλησια; Ή μηπως ειμασ
τε εμεις υποδειγματα των καλων χριστιανων που ζουμε με ομονοια και αγαπη; Ναι ενημερωσε τον κοσμο για τον υπουλο τροπο που παω να τους προσηλυτισω δινοντας λογικα επιχειρηματα που ετυχε να βρω σε ενα καλογραμμενο σαιτ :)... Εκτος βεβαια και αν οι παπαδες στην εκκλησια εχουν καλυτερες απαντησεις σε ζητηματα περι υπαρξης του Θεου ή μη και δεν το γνωριζω... Πραγματικα λυπαμαι που οταν καποιος παει να μοιραστει τη γνωμη του με τους αλλους καποιος τρεχει να τον φαει! Δεν νομιζω πως θα ξαναγραψω καποιο ποστ εδω περα, ηταν λανθασμενη κινηση εξαρχης....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
αρχαιε αυτο μου δειχνει οτι εισαι χριστιανος μονο στους τυπους.υπηρασπιστηκες εναν μαρτυρα του ιεχωβα απλα επειδη ελεγε κατι για την αγια γραφη που σε βολευε
Ομολογώ πως δεν ήξερα ότι επρόκειτο για μάρτυρα του Ιεχωβά! Το ότι θαυμάζω ανθρώπους με πίστη δε με καθιστά ούτε μάρτυρα ούτε άτομο που το "βολεύει" η ρήση του! Νομίζω πως προσπαθείς να πιαστείς από το οτιδήποτε για να με κατηγορήσεις! Το αν είμαι Χριστιανός το ξέρω εγώ και ο Θεός και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εκφέρεις άποψη για αυτό αφού δεν πιστεύεις στο Θεό! Το θέμα για εμένα έληξε!
ΥΓ. Chocolategirl, μετά διάβασα το ποστ σου! Ακόμα και αν δεν είσαι μάρτυρας να ξέρεις ότι είναι ύπουλοι και παρασύρουν εύκολα! Εξ ιδίας πείρας το λέω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 395140

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
αρχαιε αυτο μου δειχνει οτι εισαι χριστιανος μονο στους τυπους.υπηρασπιστηκες εναν μαρτυρα του ιεχωβα απλα επειδη ελεγε κατι για την αγια γραφη που σε βολευε

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω απο που βγηκε το συμπερασμα οτι ειμαι Μαρτυρας του Ιεχωβα επειδη απλα βρηκα ενδιαφεροντα τα οσα λεει στο σαιτ! Ειστε αδιανοητοι...

Ομολογώ πως δεν ήξερα ότι επρόκειτο για μάρτυρα του Ιεχωβά! Το ότι θαυμάζω ανθρώπους με πίστη δε με καθιστά ούτε μάρτυρα ούτε άτομο που το "βολεύει" η ρήση του! Νομίζω πως προσπαθείς να πιαστείς από το οτιδήποτε για να με κατηγορήσεις! Το αν είμαι Χριστιαμός το ξέρω εγώ και ο Θεός και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εκφέρεις άποψη για αυτό αφού δεν πιστεύεις στο Θεό! Το θέμα για εμένα έληξε!

Ειδατε οτι με τα ψεματα και τις ανακριβειες που λετε για τον οποιοδνηποτε κανουν και τους αλλους να πιστευουν τα ιδια με εσας; Ξαναλεω οτι δεν ειμαι μαρτυρας του Ιεχωβα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Ομολογώ πως δεν ήξερα ότι επρόκειτο για μάρτυρα του Ιεχωβά! Το ότι θαυμάζω ανθρώπους με πίστη δε με καθιστά ούτε μάρτυρα ούτε άτομο που το "βολεύει" η ρήση του! Νομίζω πως προσπαθείς να πιαστείς από το οτιδήποτε για να με κατηγορήσεις! Το αν είμαι Χριστιανός το ξέρω εγώ και ο Θεός και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εκφέρεις άποψη για αυτό αφού δεν πιστεύεις στο Θεό! Το θέμα για εμένα έληξε!
ΥΓ. Chocolategirl, μετά διάβασα το ποστ σου! Ακόμα και αν δεν είσαι μάρτυρας να ξέρεις ότι είναι ύπουλοι και παρασύρουν εύκολα! Εξ ιδίας πείρας το λέω!


δεν ειπα οτι εισαι μαρτυρας του ιεχωβα απλα υπηρασπιστηκες αμεσως καποιον που μιλησε για πιστη.και μολις υπεθεσες οτι ειναι μαρτυρας αλλαξες γνωμη γι αυτον.κρινεις τους ανθρωπους αναλογα με τη πιστη τους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Metalhead_4_life

Νεοφερμένος

Ο Metalhead_4_life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Ο καθένας μπορεί να λέει και να πιστεύει ότι θέλει σε αυτά τα θέματα (1η και βασική αρχή)

Είδα κάποια πόστ από όλους όσους έχουν γράψει παραπάνω και θέλω να πώ και γώ τις απόψεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα. Πρωτού όμως αρχίσω επιτρέψτε μου να σας πω πως βλέπω εγώ την θρησκεία και την πίστη στον Θεό.

Γαλουχήθηκα με τις γνωστές σε όλους μας χριστιανικές αξίες από μικρό παιδί. Οι γονείς μου πιστοί στον Θεό όταν έφτασαν πλέον στα 40 τους αποφάσισαν να πηγαίνουν πιο τακτικά στην εκκλησία. Για καλό μου ή κακό μου, μπήκα και εγώ από μικρό παιδί στην εκκλησία μη γνωρίζοντας και μην καταλαβαίνοντας τον λόγο που πήγαινα. Μάλλον μου φαινόταν περισσότερο μία συνάντηση με τους φίλους μου, παρά μια ευκαιρία να προσευχηθώ. (Μικρός ήμουν λογικό) Αργότερα στα χρόνια της εφηβείας άρχισα να αμφισβητώ, να αναθεωρώ και να κοιτάζω με λογική τα πράγματα γύρω μου. Μάλιστα ήρθα και σε επαφή με ορισμένα άρθρα και άλλου είδους κείμενα που μιλούσαν περί αθεΐας. Ομολογώ πως με επηρέασαν και άρχισα να σκέφτομαι και να ξανασκέφτομαι τα όσα πίστευα. Μετά από χρόνια και πολλές σκέψεις ακόμα δεν μπορώ να πω πως είμαι σίγουρος για όσα πιστεύω. Λέω πως πιστεύω αλλά σίγουρα δεν είμαι από τους φανατικούς που με βεβαιότητα θα σου πουν, ξές φίλε μακάρι να πάμε στον παράδεισο. Ναί οκ μακάρι αλλά κάτσε να δούμε αν υπάρχει. Για να μην περιαυτολογήσω περισσότερο θα εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Σε ένα πόστ δίαβασα το εξής: Αφού ο Θεός υπάρχει, γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε, τα παιδάκια στην Συρία πεθαίνουν και οι φυσικές καταστροφές μας σκοτώνουν.

Απάντηση: Αν τα παιδάκια σκοτώνονται, ένας και μόνο ένας φταίει. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ξέρετε πολλές φορές δεν θέλουμε να αναλάβουμε ευθύνες και είναι λογικό για όσους είναι δειλοί. Αλλά εδώ μόνο τον άνθρωπο μπορώ να κατηγορήσω. Φταίει ο Θεός που οι Σύριοι θέλουν να σκοτώνονται με τους Ισραηλινούς; ΌΧΙ. Φταίει ο Θεός που οι πλούσιοι του κόσμου έχουν ρουφήξει χρήματα από παντού και κάποιοι λιμοκτονούν στην πείνα επειδή οι άλλοι είναι κερδοσκόποι; ΌΧΙ. Φταίνε οι ανόητοι άνθρωποι. Τι είναι ο Θεός; Κάνας σούπερ ήρωας για να σώζει τους καλούς και να δέρνει τους κακούς; Καμία σχέση. Ο Θεός είναι μία οντότητα που δεν επεμβαίνει γιατί σέβεται την πλήρη ελευθερία του ανθρώπου. Του έδωσε τον δρόμο και του είπε: καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις, αυτός που έχει 2 χιτώνες να δίνει τον έναν, και πολλά άλλα που απλά δεν γουστάρουμε να κοιτάξουμε και να δούμε γιατί δεν θέλουμε ρε αδερφέ να δώσουμε στον δίπλα. Να είμαι καλά εγώ και βλέπουμε. (Δεν είμαι άγιος, το ίδιο ακριβώς κάνω). Τέλος για τις φυσικές καταστροφές, ο Θεός είναι ένας τέλειος δημιουργός, και έφτιαξε ένα δημιούργημα π.χ. την γή και της έδωσε τους φυσικούς νόμους. Από αυτούς τους νόμους πολλές φορές προκύπτουν ορισμένες φυσικές καταστροφές. Έδωσε στον άνθρωπο επίσης το μυαλό να σκέφτεται τρόπους ώστε να αποφεύγει τις φυσικές καταστροφές και όχι μόνο. Βέβαια ο άνθρωπος είναι πιο αδύναμος από την φύση, αλλά μπορεί να προστατευτεί από αυτήν τις περισσότερες φορές. Και πάλι θα πω, οι άθεοι τι περιμένετε; Έναν θεό σούπερμαν να μας σώζει από αυτά; Δυστυχώς δεν γίνεται. Και γώ δεν θέλω να πεθαίνουμε απο φυσικές καταστροφές αλλά να που δεν γίνεται. Τι σημαίνει, ότι δεν υπάρχει Θεός;

Σε ένα άλλο πόστ είδα το εξής: Για τους πρωτόπλαστους που δεν έπρεπε να φάνε από τον καρπό του απαγορευμένου δέντρου. Είναι σαν να έχεις ένα ποντίκι σε μία παγίδα με ένα τυρί και να του λες να μην το φάει.
Απάντηση: Ατυχές παράδειγμα. Οι πρωτόπλαστοι είχαν τα πάντα. Ότι ήθελαν. Στο παράδειγμά σου το ποντίκι έχει μόνο ένα τυρί και είναι παγιδευμένο. Είναι λάθος παράδειγμα. Η πράξη των πρωτόπλαστων συμβολίζει ακριβώς αυτό που συμβαίνει στον κάθε άνθρωπο. Δηλαδή, αμφισβητεί τον Θεό. Και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου κακό, όταν όμως αυτή η αμφισβήτηση αποσκοπεί στο να μάθεις. Γιατί είναι και αυτοί που αμφισβητούν τον Θεό αλλά δεν δέχονται και τίποτα περί αυτού, μάλλον τον πολεμούν ασταμάτητα χωρίς κριτική σκέψη, κάτι που είναι παράλογο γιατί είναι εκτός λογικής. Λογική και κριτική σκέψη πάνε μαζί.

Περί ιστορικών αποδείξεων για το πρόσωπο του Ιησού παραχωρήθηκαν από άλλους χρήστες σε παραπάνω πόστς ορισμένες αξιωσημείωτες πηγές που μιλάνε περί της ιστορικότητας της Καινής διαθήκης.

Τέλος να πώ κάτι που σαν άνθρωπος έχω σαν βασική αρχή. Ο Θεός και η πίστη σε αυτόν δεν είναι παράλογη. Είναι υπέρλογη. Είναι υπεράνω της λογικής του ανθρώπου. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε τον θεό μέσα από την επιστήμη. Η επιστήμη απλά ερμηνεύει με έναν δικό της τρόπο το πώς κινείται και δημιουργήθηκε ο κόσμος. Δεν αποκλείει τον Θεό και δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτόν. Βέβαια αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Πίστευε και ερεύνα είναι αυτό που είναι σωστό. Ερευνάτε τας γραφάς είπε ο Χριστός (Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5 στίχος 39). Και κάτι ακόμα. Είναι πίστευε και μή, ερεύνα. Δηλαδή. Είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις, ερεύνα. Γιαυτό υπάρχει ένα κόμμα εκεί που όλοι όσοι δεν γνωρίζουν παραλείπουν και χρησιμοποιούν εσφαλμένα αυτό το ρητό.


Μία είναι η λύση. Ψάξτε ψάξτε και ψάξτε. Ο καθένας λέει ότι θέλει. Εσύ να είσαι ικανοποιημένος με αυτά που βρήκες. Αν σε κάνουν άθεο ή πιστό, έχει καλώς όπως και να έχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Ο καθένας μπορεί να λέει και να πιστεύει ότι θέλει σε αυτά τα θέματα (1η και βασική αρχή)

Είδα κάποια πόστ από όλους όσους έχουν γράψει παραπάνω και θέλω να πώ και γώ τις απόψεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα. Πρωτού όμως αρχίσω επιτρέψτε μου να σας πω πως βλέπω εγώ την θρησκεία και την πίστη στον Θεό.

Γαλουχήθηκα με τις γνωστές σε όλους μας χριστιανικές αξίες από μικρό παιδί. Οι γονείς μου πιστοί στον Θεό όταν έφτασαν πλέον στα 40 τους αποφάσισαν να πηγαίνουν πιο τακτικά στην εκκλησία. Για καλό μου ή κακό μου, μπήκα και εγώ από μικρό παιδί στην εκκλησία μη γνωρίζοντας και μην καταλαβαίνοντας τον λόγο που πήγαινα. Μάλλον μου φαινόταν περισσότερο μία συνάντηση με τους φίλους μου, παρά μια ευκαιρία να προσευχηθώ. (Μικρός ήμουν λογικό) Αργότερα στα χρόνια της εφηβείας άρχισα να αμφισβητώ, να αναθεωρώ και να κοιτάζω με λογική τα πράγματα γύρω μου. Μάλιστα ήρθα και σε επαφή με ορισμένα άρθρα και άλλου είδους κείμενα που μιλούσαν περί αθεΐας. Ομολογώ πως με επηρέασαν και άρχισα να σκέφτομαι και να ξανασκέφτομαι τα όσα πίστευα. Μετά από χρόνια και πολλές σκέψεις ακόμα δεν μπορώ να πω πως είμαι σίγουρος για όσα πιστεύω. Λέω πως πιστεύω αλλά σίγουρα δεν είμαι από τους φανατικούς που με βεβαιότητα θα σου πουν, ξές φίλε μακάρι να πάμε στον παράδεισο. Ναί οκ μακάρι αλλά κάτσε να δούμε αν υπάρχει. Για να μην περιαυτολογήσω περισσότερο θα εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Σε ένα πόστ δίαβασα το εξής: Αφού ο Θεός υπάρχει, γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε, τα παιδάκια στην Συρία πεθαίνουν και οι φυσικές καταστροφές μας σκοτώνουν.

Απάντηση: Αν τα παιδάκια σκοτώνονται, ένας και μόνο ένας φταίει. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ξέρετε πολλές φορές δεν θέλουμε να αναλάβουμε ευθύνες και είναι λογικό για όσους είναι δειλοί. Αλλά εδώ μόνο τον άνθρωπο μπορώ να κατηγορήσω. Φταίει ο Θεός που οι Σύριοι θέλουν να σκοτώνονται με τους Ισραηλινούς; ΌΧΙ. Φταίει ο Θεός που οι πλούσιοι του κόσμου έχουν ρουφήξει χρήματα από παντού και κάποιοι λιμοκτονούν στην πείνα επειδή οι άλλοι είναι κερδοσκόποι; ΌΧΙ. Φταίνε οι ανόητοι άνθρωποι. Τι είναι ο Θεός; Κάνας σούπερ ήρωας για να σώζει τους καλούς και να δέρνει τους κακούς; Καμία σχέση. Ο Θεός είναι μία οντότητα που δεν επεμβαίνει γιατί σέβεται την πλήρη ελευθερία του ανθρώπου. Του έδωσε τον δρόμο και του είπε: καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις, αυτός που έχει 2 χιτώνες να δίνει τον έναν, και πολλά άλλα που απλά δεν γουστάρουμε να κοιτάξουμε και να δούμε γιατί δεν θέλουμε ρε αδερφέ να δώσουμε στον δίπλα. Να είμαι καλά εγώ και βλέπουμε. (Δεν είμαι άγιος, το ίδιο ακριβώς κάνω). Τέλος για τις φυσικές καταστροφές, ο Θεός είναι ένας τέλειος δημιουργός, και έφτιαξε ένα δημιούργημα π.χ. την γή και της έδωσε τους φυσικούς νόμους. Από αυτούς τους νόμους πολλές φορές προκύπτουν ορισμένες φυσικές καταστροφές. Έδωσε στον άνθρωπο επίσης το μυαλό να σκέφτεται τρόπους ώστε να αποφεύγει τις φυσικές καταστροφές και όχι μόνο. Βέβαια ο άνθρωπος είναι πιο αδύναμος από την φύση, αλλά μπορεί να προστατευτεί από αυτήν τις περισσότερες φορές. Και πάλι θα πω, οι άθεοι τι περιμένετε; Έναν θεό σούπερμαν να μας σώζει από αυτά; Δυστυχώς δεν γίνεται. Και γώ δεν θέλω να πεθαίνουμε απο φυσικές καταστροφές αλλά να που δεν γίνεται. Τι σημαίνει, ότι δεν υπάρχει Θεός;

Σε ένα άλλο πόστ είδα το εξής: Για τους πρωτόπλαστους που δεν έπρεπε να φάνε από τον καρπό του απαγορευμένου δέντρου. Είναι σαν να έχεις ένα ποντίκη σε μία παγίδα με ένα τυρί και να του λες να μην το φάει.
Απάντηση: Ατυχές παράδειγμα. Οι πρωτόπλαστοι είχαν τα πάντα. Ότι ήθελαν. Στο παράδειγμά σου το ποντίκι έχει μόνο ένα τυρί και είναι παγιδευμένο. Είναι λάθος παράδειγμα. Η πράξη των πρωτόπλαστων συμβολίζει ακριβώς αυτό που συμβαίνει στον κάθε άνθρωπο. Δηλαδή, αμφισβητεί τον Θεό. Και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου κακό, όταν όμως αυτή η αμφισβήτηση αποσκοπεί στο να μάθεις. Γιατί είναι και αυτοί που αμφισβητούν τον Θεό αλλά δεν δέχονται και τίποτα περί αυτού, μάλλον τον πολεμούν ασταμάτητα χωρίς κριτική σκέψη, κάτι που είναι παράλογο γιατί είναι εκτός λογικής. Λογική και κριτική σκέψη πάνε μαζί.

Περί ιστορικών αποδείξεων για το πρόσωπο του Ιησού παραχωρήθηκαν από άλλους χρήστες σε παραπάνω πόστς ορισμένες αξιωσημείωτες πηγές που μιλάνε περί της ιστορικότητας της Καινής διαθήκης.

Τέλος να πώ κάτι που σαν άνθρωπος έχω σαν βασική αρχή. Ο Θεός και η πίστη σε αυτόν δεν είναι παράλογη. Είναι υπέρλογη. Είναι υπεράνω της λογικής του ανθρώπου. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε τον θεό μέσα από την επιστήμη. Η επιστήμη απλά ερμηνεύει με έναν δικό της τρόπο το πώς κινείται και δημιουργήθηκε ο κόσμος. Δεν αποκλείει τον Θεό και δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτόν. Βέβαια αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Πίστευε και ερεύνα είναι αυτό που είναι σωστό. Ερευνάτε τας γραφάς είπε ο Χριστός (Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5 στίχος 39). Και κάτι ακόμα. Είναι πίστευε και μή, ερεύνα. Δηλαδή. Είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις, ερεύνα. Γιαυτό υπάρχει ένα κόμμα εκεί που όλοι όσοι δεν γνωρίζουν παραλείπουν και χρησιμοποιούν εσφαλμένα αυτό το ρητό.


Μία είναι η λύση. Ψάξτε ψάξτε και ψάξτε. Ο καθένας λέει ότι θέλει. Εσύ να είσαι ικανοποιημένος με αυτά που βρίκες. Αν σε κάνουν άθεο ή πιστό, έχει καλώς όπως και να έχει.


ο ρολος του θεου ποιος ειναι ?πως βοηθα τον ανθρωπο ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

admin12ta

Νεοφερμένος

Ο admin12ta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Πίστευε και ερεύνα είναι αυτό που είναι σωστό. Ερευνάτε τας γραφάς είπε ο Χριστός (Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5 στίχος 39). Και κάτι ακόμα. Είναι πίστευε και μή, ερεύνα. Δηλαδή. Είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις, ερεύνα. Γιαυτό υπάρχει ένα κόμμα εκεί που όλοι όσοι δεν γνωρίζουν παραλείπουν και χρησιμοποιούν εσφαλμένα αυτό το ρητό.

Φίλε μου, σωστά τα λες τα περί έρευνας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ρητό αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην Ορθόδοξη Παράδοση.
Δεν εντοπίζεται ούτε στις Γραφές ούτε σε κάποιο πατερικό κείμενο.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" είναι ασύνδετο με τον Χριστιανισμό ( Ορθοδοξία) και επίσης το "πίστευε και μη, ερεύνα" δεν υφίσταται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Metalhead_4_life

Νεοφερμένος

Ο Metalhead_4_life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
ο ρολος του θεου ποιος ειναι ?πως βοηθα τον ανθρωπο ?


Στην ζωή του. Ο Θεός δεν είναι ούτε ο big brother, ούτε ο φανταστικός μου φίλος ούτε τίποτα τέτοιο. Ο Θεός για τον κάθε άνθρωπο είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην ψυχή του και στον τρόπο που τον βλέπει. Π.χ. ένας συντηρητικός χριστιανός μπορεί να τον βλέπει ώς έναν τιμωρό που θέλει να εκδικείται. Ένας άλλος θέλει να τον βλέπει σαν τον πατέρα που δίνει αγάπη όπου χρειάζεται και να σωφρονίζει το παιδί του (άνθρωποι) όταν πρέπει. Ο καθένας τον βλέπει διαφορετικά και αυτό οφείλεται στην διαφορά των χαρακτήρων, των εμπειριών και πολλών άλλων παραγόντων.

Πως βοηθά τον άνθρωπο; Τι έννοεις. Που χρησιμεύει στον άνθρωπο εννοείς; Στον θεό εμπιστεύεται τις αδυναμίες του και όχι μόνο. Δίνει τα συναισθήματά του και πολλά άλλα. Είναι μία σχέση η επικοινωνία με τον Θεό. Τώρα αν είμαστε όλοι μας τρελοί; Ναί τίποτα δεν είναι απίθανο. Το 80% της ανθρωπότητας που έχει περάσει πάνω από αυτόν τον πλανήτη (αν το ποσοστό δεν είναι αρκετά μικρό) πίστεψε σε ένα ψέμα μέσω της παράνοιας του και έπειτα πέθανε και εξακολουθεί να πεθαίνει τρέφοντας ελπίδες πως θα πάει σε ένα ιδεατό μέρος, που ονομάζεται παράδεισος. Οκ πάμε παρακάτω δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό που μόλις διατυπώθηκε.

Αν μου ζητάς να σου αποδείξω τον Θεό, δεν μπορώ. Είναι μια άυλη ουσία που δεν μπορώ να κατανοήσω και δεν την γνωρίζω. Μπορώ να διακρίνω όμως το αποτέλεσμα των ενεργειών της και όχι δεν είμαι τρελός και δεν βλέπω ότι φαντάζομαι. Διαφορετικά θα είχα πολλές περισσότερες οπτασίες και φαντασιώσεις. Είναι σαν να μου ζητάς να σου δείξω τον αέρα. Δεν μπορείς να τον δείξεις. Είναι αέρας και υπάρχει παντού. Είναι αόρατος και άυλος. Απλά τον αισθάνεσαι όταν φυσάει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Στην ζωή του. Ο Θεός δεν είναι ούτε ο big brother, ούτε ο φανταστικός μου φίλος ούτε τίποτα τέτοιο. Ο Θεός για τον κάθε άνθρωπο είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην ψυχή του και στον τρόπο που τον βλέπει. Π.χ. ένας συντηρητικός χριστιανός μπορεί να τον βλέπει ώς έναν τιμωρό που θέλει να εκδικείται. Ένας άλλος θέλει να τον βλέπει σαν τον πατέρα που δίνει αγάπη όπου χρειάζεται και να σωφρονίζει το παιδί του (άνθρωποι) όταν πρέπει. Ο καθένας τον βλέπει διαφορετικά και αυτό οφείλεται στην διαφορά των χαρακτήρων, των εμπειριών και πολλών άλλων παραγόντων.

Πως βοηθά τον άνθρωπο; Τι έννοεις. Που χρησιμεύει στον άνθρωπο εννοείς; Στον θεό εμπιστεύεται τις αδυναμίες του και όχι μόνο. Δίνει τα συναισθήματά του και πολλά άλλα. Είναι μία σχέση η επικοινωνία με τον Θεό. Τώρα αν είμαστε όλοι μας τρελοί; Ναί τίποτα δεν είναι απίθανο. Το 80% της ανθρωπότητας που έχει περάσει πάνω από αυτόν τον πλανήτη (αν το ποσοστό δεν είναι αρκετά μικρό) πίστεψε σε ένα ψέμα μέσω της παράνοιας του και έπειτα πέθανε και εξακολουθεί να πεθαίνει τρέφοντας ελπίδες πως θα πάει σε ένα ιδεατό μέρος, που ονομάζεται παράδεισος. Οκ πάμε παρακάτω δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό που μόλις διατυπώθηκε.

Αν μου ζητάς να σου αποδείξω τον Θεό, δεν μπορώ. Είναι μια άυλη ουσία που δεν μπορώ να κατανοήσω και δεν την γνωρίζω. Μπορώ να διακρίνω όμως το αποτέλεσμα των ενεργειών της και όχι δεν είμαι τρελός και δεν βλέπω ότι φαντάζομαι. Διαφορετικά θα είχα πολλές περισσότερες οπτασίες και φαντασιώσεις. Είναι σαν να μου ζητάς να σου δείξω τον αέρα. Δεν μπορείς να τον δείξεις. Είναι αέρας και υπάρχει παντού. Είναι αόρατος και άυλος. Απλά τον αισθάνεσαι όταν φυσάει.


πιστευεις οτι βοηθα με την εννοια της ελπιδας η οτι ειναι κατι πιο υπαρκτο ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Metalhead_4_life

Νεοφερμένος

Ο Metalhead_4_life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
πιστευεις οτι βοηθα με την εννοια της ελπιδας η οτι ειναι κατι πιο υπαρκτο ?


Ελπίδα δίνει και ένας φίλος και κάποιος άνθρωπος που ενδεχομένως έχεις δίπλα σου. Όχι πιστεύω ότι είναι κάτι πιο ''υπαρκτό'' αν εννοείς αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

admin12ta

Νεοφερμένος

Ο admin12ta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
ο ρολος του θεου ποιος ειναι ?πως βοηθα τον ανθρωπο ?


Χαίρεται.
Από τα όσα λίγα έχω μελετήσει, αυτό που έχω να πω είναι ότι ο Θεός δεν είναι ένας παρατηρητής που απλά μας βλέπει και μας τιμωρεί ή αν είμαστε "καλοί" μας κάνει Αγίους.

Ο θεός είναι ένα Πρόσωπο με το οποίο έχουμε την δυνατότητα (ή μάλλον την υποχρέωση) να κοινωνήσουμε, που σημαίνει να ενωθούμε μαζί του (κατά χάριν θέωση).
Ο άνθρωπος είναι πλασμένος "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του Θεού, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θε'ι'κή πνοή.
Έτσι, ο σκοπός του ανθρώπου δεν είναι η επιβίωση, όπως στα ζώα, αλλά η αγιότητα.
Επομένως, όποιος θέλει αναζητά τον Θεό και την σχέση του μαζί Του και όποιος δεν θέλει αδιαφορεί ή τον πολεμά.

Για τους πιστούς να ξέρεις ο Θεός είναι τα πάντα, βοηθάει στα πάντα, βρίσκεται συνέχεια μαζί τους.
Τώρα για εκείνους που δεν πιστεύουν, που δεν έχουν την καλή διάθεση συγκεκριμένα, ο Θεός πάλι υπάρχει (είναι ο "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών") απλά λόγω της κακής διάθεσής τους δεν τον αισθάνονται.

Ο Χριστός ως Θεός της ελευθερίας δεν μπορεί να καταπιέζει τους ανθρώπους (φαντάζεσαι έναν υποχρεωτικό Θεό που θα μας επέβαλε την πίστη; Μόνο ο φόβος θα μπορούσε να είναι το κίνητρο για να τον δεχτούμε και όχι η αγάπη).
Έτσι , ανταποκρίνεται σε όποιον Τον αναζητά στην ζωή του και για όποιον δεν Τον αναζητά απλά δεν μπορεί να κάνει κάτι.Θέλει πολύ αλλά δεν μπορεί λόγω του αυτεξουσίου του ανθρώπου.
Πάντως σε όλους τους ανθρώπους παρέχονται ευκαιρίες να πιστεύσουν,να μετανοήσουν, να αλλάξουν τη ζωή τους.Ακόμα και στους πιο αμαρτωλούς. Αν το θέλεις, έτσι επεμβαίνει σε όλους.

Εν κατακλείδι, ο Θεός είναι εδώ για να τον αγαπήσουμε και αυτός είναι ο ρόλος του. Μας έχει δώσει τα πάντα (μέχρι και το Σώμα και το Αίμα του μέσω του Υιού) και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον ακολουθήσουμε.

Παραθέτω και ένα κομμάτι που βρήκα:
Η σωτηρία είναι δώρο Θεού (πρβλ Πράξ. β' 47. Ρωμ. η' 15. Εφεσ. β' 8-9). όμως ο Θεός δεν ενεργεί τυφλά. Σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος αποφασίζει τελικά αν θα δεχθεί η θα απορρίψει τη χάρη του Θεού, αντιστεκόμενος στην ενέργεια του Πνεύματος (Β' Κορ. στ' 1).

Ο Θεός θέλει τη σωτηρία του ανθρώπου, αλλά ο άνθρωπος πρέπει να δεχθεί την πρόσκληση του Θεού (Ματθ. κγ' 37. Πραξ. ζ' 51. Άποκ. γ' 20), να πιστέψει συνειδητά και με συνέπεια στη δωρεά του Θεού. Τότε ο Θεός του λογαριάζει την πίστη αυτή δια δικαιοσύνη (Ρωμ. δ' 2-11). https://www.impantokratoros.gr/ptosh-anorthosh.el.aspx
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top