Γενικό -  [Θεωρητική] trick για ευκολότερο διάβασμα

Στην wikipedia θα κοιτάξεις το τι είναι αυτή η τεχνική για να την μάθεις πας και διαβάζεις βιβλία.

τοτε γιατι τα εβαλες εδω ρε φιλε; :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπας και κινήσω το ενδιαφέρον σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4η 5η
-s -s
-s -i
-i -i
-m -m
-s -s

μονο για ενικό αριθμό (:. Είναι γελοίο αλλά εγω έτσι το θυμαμαι (;

κανω ακριβως το ιδιο!!!ωραιο κολπο!!!

λοιπον παιδια εχω και εγω μερικα κολπακια που σιγουρα βοηθανε!!
1 τα ρηματα που συντασονται με κατηγορηματικες μετοχες:κελκασ ψεδα γαμμ(Καρτερια.Εναρξη.Ληξη.Καματου.ΑνοχηΣυνδετικα. Ψυχικο παθοσ.Ελεγχου.Δειξης.Αγγελιας. Γνωσησ.Αισθησης.Μνημησ.Μαθηση.) βασικα ειναι τα αρχικα και επισησ ξερω και ενα αλλο ποιματακι αλλα δεν το θυμαμαι....
2 Κρινω
υπολαμβανω
οιομαι
νομιζω
ηγουμαι τα αρχικα παλι απο καθε λεξη ειναι ''κυδονη''. οι μετοχες των ρηματων αυτων ειναι παντα αιτιολογικες.

εγω παντως εχω ενα αλλο τρικ για την ακολουθια πολυ πιο απλό:
1.παρον }υποτ-ενεστ ΣΥΓΧΡΟΝΟ

παρελθον }υποτ-πρτ

2. παρον }υποτ-πρκ ΠΡΟΤΕΡΟΧΡΟΝΟ

παρελθον } υποτ-υπρσ

3.παρον } υποτ-Περιφρ.συζ ενεστ ΥΣΤΕΡΟΧΡΟΝΟ

παρελθον }υποτ-Περιφρ.συζ πρτ

γεια σας! εγω -ειμαι και καινουρια στο φορουμ- για να θυμαμαι τις ημερομηνιες της ιστοριας εχω στο μυαλο ου ενα "κομπιουτερακι".εχω οπτικη μνημη.κατι τετοιο κανω:

123
456
789
0
και αναλογα τις ημερομηνιες κανω σχηματα! δεν ξερω αν το καταλαβατε...:-/

Εγω ξερω ενα για τον τροπο αναπτυξης παραγραφου:

Π αραδειγμα
Ο ρισμος
Σ υκριση/αντιθεση
Α ναλογια
Δ ιαιρεση
Α ιτιο-αποτελεσμα
Α ιτιολογηση

Ενω το ελεγα γελοιο και ομως μου εχει μεινει.

Εγω ξερω ενα για τον τροπο αναπτυξης παραγραφου:

Π αραδειγμα
Ο ρισμος
Σ υκριση/αντιθεση
Α ναλογια
Δ ιαιρεση
Α ιτιο-αποτελεσμα
Α ιτιολογηση

Ενω το ελεγα γελοιο και ομως μου εχει μεινει.

Aυτό είναι το ζητούμενο:)

Για τον τροπο αναπτυξης παραγραφου πιο αποτελεσματικο για μενα ειναι το ΑΣΑΠΟΔΑ :p

παιδια τελεια τα trick!!!!!!!!!!!! υπεροχα μπραβο σας :D

:bye:

επισης για τα αποθετικα, δανειζομαστε απο την ενεργητικη MYAM ΓΕΜΣ

και κανουμε αναγραμματισμο :

ΜΕ + ΜΜ = Μετοχη Ενεστωτα + Μετοχη Μελλοντα
ΑΜ = Απαρεμφατο Μελλοντα
ΥΜ = Υποτακτικη Μελλοντα
Σ = Σουπινο
Γ = Γερουνδιο

Δεν ξερω αν βοηθαει, μας το ελεγε η φιλογογος περσυ στο σχολειο, και μου φαινοταν πολυ ηλιθιο για να το θυμαμαι, και το αποδοκιμαζα συνεχεια :P Τωρα ομως μου εχει μεινει!
Κανατε περσι τα αποθετικα; εμεις δεν τα ειχαμε κανει, και τώρα ειναι φυσικά δεδομένα
μην γελάσετε :P εγώ για λατινικά 4ης κ 5ης κλίσης επειδή λάτρευω το παιχνίδι σιμς :

4η 5η
-s -s
-s -i
-i -i
-m -m
-s -s

μονο για ενικό αριθμό (:. Είναι γελοίο αλλά εγω έτσι το θυμαμαι (;

Κανατε περσι τα αποθετικα; εμεις δεν τα ειχαμε κανει, και τώρα ειναι φυσικά δεδομένα

Ναι αμε, και στο σχολειο! Ολη τη χρονια μας επρηζε...

κατι πολυ χαζο στα λατινικα... οταν διαβαζα την Β κλιση ουσιαστικων το ουδετερο τα ελεγα δυνατα,εκλεινα το donum και καποια στιγμη μ ακουσε ο πατερας μου οταν ημουν στον πληθυντικο και με ρωταει: "ποιος Αντωνης;;" χαχαχα!
γιατι κλεινεται ετσι στον πληθυντικο:
dona
donorum
donis
dona
dona
donis
κι ετσι οπως τα ελεγα τα τελευταια ακουστηκε "Αντωνης"...!!!κι ετσι μου εμεινε και γελαω...:)

και εγω αντωνης το θυμομουν:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back