Συμφωνω οτι και ετσι σκεφτεσε και αποκτας ελαχιστη λογικη στον τροπο σκεψης σου.Ομως συγκρινετε αυτο με τα μαθηματικα που ειναι ο ορισμος της λογικης σκεψης?Αρα γιατι να μην ειναι τα Μαθηματικα Πανελλαδικο μαθημα?
Είναι πανελλαδικό μάθημα στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση και επιλογής. Και θεωρητικοί μπορούν να το πάρουν, άσχετα που δεν το κάνουν. Η λογική σκέψη επιτυγχάνεται μέσω των μαθηματικών, δεν είναι όμως ο μόνος δρόμος. Και στη θεωρητική μια χαρά μαθηματική σκέψη μπορείς να αποκτήσεις (πχ μέσω του συντακτικού που κάνουμε, δε θα επεκταθώ παραπάνω). Και όπως ξαναείπα δε θα συννενοείσαι με τύπους, αλλά με λέξεις.
Ποιες ιδεες?Αμα παω εγω και γραψω για τις πραγματικες ιδεες που εχω μια κουλουρα θα παρω.Οτι θελουν αυτοι να διαβασουν,αυτα τους γραφουμε.Μηπως διαφωνεις?
Σε αυτό δε διαφωνώ τελείως, σε μεγάλο βαθμό θέλουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα να δουν, εξαρτάται όμως και από τον διορθωτή. Αυτό έχουν τα γλωσσικά μαθήματα και αυτά στα οποία αναπτύσσεις ιδέες, και εμείς οι θεωρητικοί δεν το έχουμε μόνο σε ένα μάθημα, αλλά επιπλέον σε αρχαία, λογοτεχνία και ιστορία(στις πηγές). Δεν παίζει ρόλο όμως στη βαθμολογία μόνο οι ιδέες που έχεις, αλλά και η έκφραση και η δομή του γραπτού (δε θυμάμαι ακριβώς τις αντιστοιχίες).
Ολα αυτα επιτυγχανωνται και με απλη καθημερινη χρηση της γλωσσας.Οποτε δεν χρειαζετε η τοσο μεγαλη εξειδηκευση της γλωσσας.Ανουσιο πραγμα για μενα.
Η κάθε επιστήμη έχει ορολογίες και δύσνόητα σημεία. Χρειάζεται ένα κάποιο γλωσσικό επίπεδο για να ανταπεξέλθεις, να εκθέσεις απόψεις, να κατανοήσεις κάποια πράγματα. Δε θα σου μιλάνε στο πανεπιστήμιο όπως μιλάς στην καφετέρια. Δε λέω να μιλάς λόγια, κι εγώ είμαι κατά τέτοιων πομπώδων εκφράσεων σε εκθέσεις, δεν είμαστε και 40 χρονών, 17-18 είμαστε, και στοχεύουν μόνο στον εντυπωσιασμό, αλλά κάποιες γενικές γνώσεις, μια εξειδικευμένη ορολογία πρέπει να την ξέρεις. Όπως και ικανότητα να αναπτύσσεις επιχειρήματα.
Μωρε και εγω 15 εγραψα χωρις να εχω ανοιξει λογοτεχνικο βιβλιο τα τελευταια 8 χρονια.Το θεμα ειναι ομως οτι αυτο το μαθημα ειναι καθαρα θεωρητικο και ολοι οσοι ανηκουν σε Τεχνολογικη και Θετικη αντιμετωπιζουν μεγαλυτερο προβλημα (ασχετα αν τελικα γραφουν καλυτερα,σημαινει οτι ξεσκιστηκαν περισσοτερο στο διαβασμα απο τους αλλους)
Δεν είναι θέμα ότι είναι θεωρητικό, αλλά ότι διδάσκεται λάθος. Αν λέγατε ότι είμαι κατά της έκθεσης επειδή διδάσκεται λάθος, τότε ναι, είμαι μαζί σου με 1000. Αλλά όχι και άχρηστο μάθημα, προσωπικά εγώ αποκόμισα αρκετά από το συγκεκριμένο και από τις συζητήσεις που κάναμε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.