Θετικη εδω, μεχρι στιγμης στα θερινα, δεν μπορω να πω οτι εχω λιωσει στο διαβασμα, αλλα διαβαζω ολα αυτα που μας βαζουν, και μερικες φορες προσπαθω και λιγα εξτρα, αν και θελω να ξεκουραζομαι και λιγο. Γενικα η μεγαλυτερη μου ανυσηχια ειναι η εκθεση, στην οποια δεν ξερω που παν τα τεσσερα (σε ολη την β λυκειου ειχα γραψει 2 εκθεσεις συνολο, μια στο διαγωνισμα τριμηνου και μια στις εξετασεις) και επισης εχει πεσει πολυ το επιπεδο μου οσον αφορα το λεξιλογιο, καθως διαβαζα τα τελευταια χρονια μονο αγγλικα βιβλια, επειδη εδινα για πτυχια. Γραψαμε και το θεμα της φιλιας που επεσε φετος στο φροντιστηριο, και στην περιληψη πηρα 14/25, στην εκθεση δεν θελω να ξερω... Οποτε προφανως αγχωνομαι αρκετα, γιατι ειναι και η βαθμολογηση υποκειμενικη, και θα ηθελα να ζητησω συμβουλες, τι να διαβαζω, καποιο βιβλιο, ειτε βοηθημα ή και εξωσχολικο με πιο εκλεπτυσμενο λεξιλογιο, για να μπω λιγο περισσοτερο στο κλιμα. Συν οτι εχω θεμα με τις μουτζουρες και τα γραμματα μου...
Ακομα, μπορει να φανει λιγο χαζη η ερωτηση, αλλα γενικα πιστευετε οτι η επιτυχια στις πανελληνιες βασιζεται και στο νοητικο επιπεδο του καθε παιδιου? Βλεπω στην ταξη μου 1-2 παιδια, τα οποια θεωρουνται διανοιες, καταλαβαινουν κατι πριν καν τελειωσει την εξηγηση ο καθηγητης. Προσωπικα στοχευω σε πολυτεχνικες σχολες, οπως και αυτοι, και μπροστα τους νιωθω οτι δεν εχω καμια πιθανοτητα, ναι μεν τα καταλαβαινω ολα, και δεν δυσκολευομαι καπου ιδιαιτερα (εκτος απο εκθεση οπως ειπαμε) αλλα αφου τα διαβασω σπιτι και κανω εξασκηση, αυτοι και χωρις να σκιζονται ειναι παντα πρωτοι. Οποτε σκεφτομαι οτι αν υπαρχουν 100-200-500 τετοιοι σε ολη την Ελλαδα, ειμαι χαμενη... Παιζουν ρολο μονο το διαβασμα και η ψυχολογια, ή πρεπει να εισαι και ΑΪνσταιν για να περασεις σε μια υψηλοβαθμη σχολη?