Συνήθως βάζουμε μαθήματα είτε τέλη Ιουνίου και διακόπτουμε τον Αύγουστο είτε ξεκουραζόμαστε τον Ιούλιο και ξεκινάμε τον Αύγουστο (αν και το δεύτερο δεν προτιμάται τόσο). Γενικά αυτόν τον 1 μήνα του καλοκαιριού ξεκουραζόμαστε γιατί μας περιμένει ένας δύσκολος και ανηφορικός δρόμος τον Σεπτέμβρη που λήγει τον Μάιο ή τον Ιουνίου. Γι'αυτό είναι απαραίτητο να γεμίσεις μπαταρίες. Εγώ την πάτησα πέρσι γιατί παράκουσα την καθηγήτρια μου, η οποία με συμβούλεψε να μην διαβάσω τίποτα τον Αύγουστο, γιατί τον Σεπτέμβρη θα με περίμενε γολγοθάς. Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσω στα μαθήματα τον Σεπτέμβρη πτώμα από την κούραση. Το χειρότερο, βέβαια, ήταν ότι τον Σεπτέμβρη πηγαίναμε με πιο γρήγορους ρυθμούς και κάπου το έχασα. Εγώ το ίδιο λάθος δεν κάνω. Γι΄αυτό έναν μήνα του καλοκαιριού θα τον αφήσω εντελώς κενό, χωρίς διαβάσματα και μαθήματα, και θα επιστρέψω στα μαθήματα ξεκούραστος τον Σεπτέμβρη. Το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις και εσύ. Σου το λέω αυτό γιατί έχω δώσει μία φορά και έχω εμπειρία. Συνεπώς καλό είναι να μην βάλεις μαθήματα τον Αύγουστο, εφόσον κάνεις τον Ιούλιο.