Και επειδη μιλαμε για παιδια γυμνασιου τι σημαινει αυτο ? Θεωρω το να διαβαζει καποιος μαθηματα που του αρεσουν το καλοκαιρι ειναι μια ευχαριστη ενασχοληση .
Δηλαδή εμένα που μου αρεσει η βιολογία , σημαίνει ότι πρέπει να μάθω παπαγαλία όλο το βιβλίο της Α λυκείου; Αντιθέτως, θα ψάξω στο ίντερνετ για βιολογικά άρθρα και κείμενα που με ενδιαφέρουν. Εκείνος που γουστάρει μαθηματικά θα κάτσει να λύσει κάνα έξυπνο εξωσχολικό πρόγραμμα. Το γεγονός ότι κάποιες επιστήμες διδάσκονται στο σχολείο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι περιορίζονται στους τοίχους μιας τάξης ή στις σελίδες ενός βιβλίου.
Επισης, οποιος προετιμαζεται απο το καλοκαιρι δεν θα ξεκινησει μουδιασμενος απο τις διακοπες του καλοκαιριου.
Οι καθηγητές προνοούν γι αυτό, κάνοντας επαναλήψεις. Κανείς δεν άρχισε από το πρώτο μάθημα τεστ και νέα ύλη.
Τελος,πιστευω πως αυτο το καλοκαιρι που διαβασα καποια μαθηματα που με ενδειαφερουν οπως τα μαθηματικα με εκανε ακομη καλυτερο σε αυτα.
Μπορεί να πιστεύεις πως στα μαθηματικά έχεις εμπεδώσει κάποια κεφάλαια της Α λυκείου καλά. Όμως χωρίς την επίβλεψη καθηγητή όπως έχω προαναφέρει πολλές φορές, μπορεί να έχεις εμπεδώσει στην τελική λάθος έννοιες (το οποίο, είτε και ο αινστάιν ο ίδιος να είσαι είτε όχι, έχεις πιθανότητες να το πάθεις) και να βρεθείς σε χειρότερη θέση. Αν είναι έτσι όπως τα λες, καθηγητές δεν χρειάζονται.
Πιστεύω ότι είναι πιο καλό να ξεκουραζόμαστε και να περνάμε καλά, τώρα, στα νεανικά μας χρόνια, γιατί όταν θα μπούμε στον κόσμο της εργασίας που θα παρακαλούμε για άδεια (αν δεν ψάχνουμε για δουλειά καθημερινά...), δεν θα ευχαριστηθούμε τίποτα. Καλά να μαστε και πρώτα απ'όλα να χαρούμε αυτούς τους μήνες χαλάρωσης και ξεκούρασης που έχουμε (δεν μιλώ για παιδιά που θα πάνε γ λυκείου).
Όπως προαναφέρθηκε στα πρώτα ποστ, ο μαθητής δεν υπάρχει για να διαβάζει 12 μήνες τον χρόνο.
(να υπενθυμίσω στους αναγνώστες ότι μιλάμε για παιδιά που διαβάζουν το καλοκαίρι του γυμνασίου... για το λυκειο ισχύουν άλλα πράγματα που θα πρέπει να συζητώνται στο αντίστοιχο sub-forum του λυκείου.)
Φιλικά.