steofstratos
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να πω την αλήθεια όμως, η κοινωνία μας έχει γεμίσει τόσο υπόκοσμο και άθλια υποκείμενα που κάνουν εγκληματικές πράξεις όπως φόνους, βιασμούς κλπ. και αξίζουν μια τόσο σκληρή τιμωρία σαν αυτή της θανατικής ποινής....
Αλλά για το λόγο που προανέφερα, δεν συμφωνώ με την εφαρμογή της γιατί υπάρχουν και άλλες λύσεις για σκληρή τιμωρία ενός εγκληματία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομίζω και γω δε, πως δε θα πρέπει να εφαρμόζεται.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Ασε που η θανατικη ποινη δεν ειναι αναστρεψιμη, που σημαινει πως αν αποδειχτει αργοτερα οτι αυτος που πεθανε ηταν αθωος θα γινει πανικος και πιστευω οτι εχουν γινει τετοια και παλιοτερα και τωρα στα κρατη που εχουν ακομα θανατικη ποινη. Εγω δε θα αντεχα στη συνηδειση μου να ειμαι πολιτης τετοιου κρατους παντως. Ευτυχως δηλαδη που δεν ειναι ετσι εδω τα πραγματα...
Anarki
Διάσημο μέλος

Αυτό ακριβώς :iagree: ....ακομα και στον χειροτερο εγκληματια δεν γινεται να αποφασισουμε αν θα ζησει η θα πεθανει.
...
Ασε που η θανατικη ποινη δεν ειναι αναστρεψιμη...
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος

όμως η ελευθερία του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων..
συνεπώς οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται αφού καταπάτησαν την ελευθερία και συνεπώς τα δικαιώματα των άλλων...
η θανατική ποινή δεν είναι λύση...
σκοπός της ποινής είναι να μάθει ο εγκληματίας το λάθος του και να μην το επαναλάβει και ταυτόχρονα να μάθουν και οι υπόλοιποι στην κοινωνία που έγινε το λάθος αυτό...
ώστε να μην το κάνουν...
η τιμωρία δεν είναι εκδίκηση αλλά γίνεται για να συνειδητοποιήσει κάποιος που ακριβώς έσφαλε...
miv
Επιφανές μέλος

Στη θανατικη ποινη ειμαι αντιθετος για τους λογους που αναφερατε. Στην Ελλαδα δεν εχει καταργηθει πληρως.
steofstratos
Νεοφερμένο μέλος

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα σου το εξηγησω γιατι και σε μας τα ιδια εγιναν οταν ανοιξαμε αυτο το θεμα τα παιδια πιστευουν οτι με τη θανατικη ποινη με το φοβο του θανατου οι εγκληματιες θα εκλειψουν οπως και η εγκληματικοτηταΣυμφωνώ με τις απόψεις όλων σας. Δυστυχώς στη τάξη μου το 50% και παραπάνω ήταν υπερ της μεθόδου κατι που δυσκολεύτηκα να καταλάβω!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Στην Ελλάδα έχει καταργηθεί πλήρως από το 2004.
Οχι, υπαρχει ακομη δυνατοτητα εκτακτης χρησης της σε καιρο πολεμου, οταν το εγκλημα ειναι η εσχατη προδοσια.
Το 2004 απλως περιοριστηκε ακομη περισσοτερο κι αυτη η χρηση της.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Οχι, υπαρχει ακομη δυνατοτητα εκτακτης χρησης της σε καιρο πολεμου, οταν το εγκλημα ειναι η εσχατη προδοσια.
Εγώ πιστεύω ότι εν καιρώ πολέμου η θανατική ποινή είναι ορθή, διότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει...
Philip007
Νεοφερμένο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Συγκεκριμένα καταργήθηκε πλήρως πλέον.Οχι, υπαρχει ακομη δυνατοτητα εκτακτης χρησης της σε καιρο πολεμου, οταν το εγκλημα ειναι η εσχατη προδοσια.
Προστέθηκε δημοσκόπηση.

steofstratos
Νεοφερμένο μέλος

Συγκεκριμένα καταργήθηκε πλήρως πλέον.
Προστέθηκε δημοσκόπηση.![]()
Ωραία θα χρησιμοποιήσω τα στοιχεία της στο μάθημα της Ψυχολογίας!:no1:
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Εγώ πιστεύω ότι εν καιρώ πολέμου η θανατική ποινή είναι ορθή, διότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει...
Σε μια περιοδο οπου οι ισορροπιες ειναι λεπτες και η παρρεκλιση απο καποια πραγματα μπορει να οδηγησει στην καταστροφη ναι, μπορει να λειτουργησει σαν καταστολη, αν οχι σαν τιμωρια.
steofstratos
Νεοφερμένο μέλος

Επί του θέματος τώρα... λέμε μεν πολλοί "να μην χρησιμοποιείται για κανένα λόγο" αλλά αν τύχει πχ και βιάσει κανείς το παιδί μας (χτύπα ξύλο, έξω και μακριά) τότε γρήγορα αλλάζουμε γνώμη.![]()
Δεν το νομίζω. Εγω πιστεύω πως ούτε στον χειρότερο εγκληματία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται. Εξάλλου είναι σαν να νομιμοποιούμε μία παράνομη πράξη τον φόνο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.