Συμφωνώ με όλους σας, και τους μεν και τους δεν.
Είμαι και εγώ απουσιολόγος, αν και δεν έχω βγάλει ιδιαίτερα μεγάλο βαθμο (19 και 4/13, και ο Δεύτερος είχε 18 και 9/13).
Σίγουρα είναι λίγο ζόρι το να έχεις το απουσιολόγιο, αλλά έτσι πολλοί καθηγητές μικρών σου ανεβάζουν (ίσως) το βαθμό στο μάθημα τους, για να μην σου χαλάσουν τον Μ.Ο.
Θα αναφέρω δύο περιπτώσεις που το απουσιολόγιο έγινε αιτία για προβλήματα:
α) Μία μέρα που θα πηγαίναμε επίσκεψη, το πρωί, πριν φύγουμε, πήρα απουσίες και άφησα το απουσιολόγιο στο γραφείο του Διευθυντή, όπως έπρεπε. Φύγαμε για το μουσείο που θα πηγαίναμε. Το μεσημέρι, όταν επιστρέψαμε, έπρεπε να ξαναπάρω απουσίες. Πήγα λοιπόν στο γραφείο του Διευθυντή να πάρω το απουσιολόγιο. Δεν το βρήκα, και άρχισα να τρέχω και να ψάχνω σε όλο το σχολείο μήπως το βρω κάπου, με τον φόβο βέβαια μην πάρω και καμία απόβολή, καθώς θα με κατηγορούσαν οτί έχασα το Απουσιολόγιο. Τελίκα, το βρήκε κάποιος καθηγητής. Τι είχε γίνει ; Το πρωί, όταν πήγα να τ'αφήσω στον Γυμνασιάρχη, κάποιος καθηγητής το είχε πάρει και το έβαλε σε κάποιο άλλο συρτάρι, χωρίς να ενημερώσει εμένα που το έβαλε.
β) Μία μέρα που είχαμε απεργεία, το πρόγραμμα είχε αλλάξει, επειδή κάποιοι καθηγητές απεργούσαν, ενώ αλλοί όχι. Συνεπως, ο Γυμνασιάρχης είπε το πρωί στην προσευχή "Λόγω της απεργείας έχει αλλάξει το πρόγραμμα, και θα πρέπει κάθε ώρα να έρχεται στο Γραφείο ο Απουσιολόγος, να ενημερώνεται τι μάθημα έχει την επόμενη ώρα το τμήμα του, και στη συνέχεια να ενημερώνει και τους συμμαθητές του" Γι'αυτό λοιπόν, επειδή έπρεπε να δώ τι μάθημα έχουμε, να παώ να το πω στο τμήμα μου, και στη συνέχεια να πάρω το απουσιολόγιο και να πάω και εγώ στο μάθημα (Γυμναστική), άργησα 2-3 λεπτά, και o καθηγητής, μου έβαλε απουσία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.