BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Κι εγώ είχα τέτοιες σκέψεις, δεδομένου ότι το σχολείο μου ήταν ένα άθλιο περιβάλλον (ταβάνια έτοιμα να μας έρθουν στο κεφάλι, άθλιες συνθήκες υγιεινής, για θέρμανση δε μιλάω, τα μισά θρανία σπασμένα κλπ). Υπήρχαν πολύ καλύτερα δημόσια σχολεία στα οποία φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να μεταφερθώ με σχετική αίτηση αλλά δεν ήθελα να χάσω τους φίλους μου.
Αυτή άλλωστε είναι και η εικόνα των περισσοτερων φαντάζομαι δημόσιων σχολείων.
Προσπάθησε τουλάχιστον να πάρεις ένα απολυτήριο. Χωρίς απολυτήριο δυστυχώς δε κάνεις τίποτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
girly14
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιώργος Θε
Νεοφερμένο μέλος

Και με τα τωρινά δεδομένα ισοδυναμεί με το να
παραιτήσεις κάθε σου ελπίδα για ένα φυσιολογικό επίπεδο
ζωής .Οποια δουλειά και να κοιτάξεις στο μέλλον
Θα απαιτεί να έχεις τελειώσει τουλάχιστον!! την
Υποχρεωτική εκπαίδευση όχι για να έχεις πάρει το
χαρτι αλλά γιατί το σχολείο σου μαθαίνει να σκέφτεσαι .
Μπορεί ο πατέρας να πήγε μέχρι 3 γυμνασίου
αλλά ήταν διαφορετικά τα δεδομένα
Μπορεί το σχολείο να σου φαίνεται βαρετό όπως
Και σε πολλούς άλλους
αλλά είναι σίγουρα ωφέλιμο .
dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας παιδιά θα πάω δευτέρα γυμνασίου και θέλω για πολύ προσωπικούς λόγους να αφήσω το σχολείο.Ξέρω πολλά ατόμα τα οποία έκαναν το ίδιιο και τώρα δουλεύουν.Ντελίβερι,περιπτεράς,...Τι λέτε να κάνω;Εγώ δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρο αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,το γυμνάσιο είναι υποχρεωτικό για όλους, εκτός και αν έχεις μείνει καμιά δεκαριά φορές...................... τότε σε διώχνουν

meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

summertime1996
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δε μπορεις σε ολη σου τη ζωη να εργαζεσαι ως σερβιτορος η ντελιβερας! Θα κανεις τη δουλεια αυτη στα 20 αντε και στα 30! Στη υπολοιπη ζωη σου εχεις σκεφτει τι θα κανεις?Ναι αλλά εδώ που μένω (Πύργο Ηλείας) δεν ξέρω αν έχει νυχτερινό γυμνάσιο.Επίσης υπάρχουν κάποιες δουλειές που δεν απαιτούν απολυτήρια.Σερβιτόρος,...Επίδης αν έχεις ένα ποσό δεν μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά. Να ανοίξεις π.χ ένα μαγαζί;
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος

pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας παιδιά θα πάω δευτέρα γυμνασίου και θέλω για πολύ προσωπικούς λόγους να αφήσω το σχολείο.Ξέρω πολλά ατόμα τα οποία έκαναν το ίδιιο και τώρα δουλεύουν.Ντελίβερι,περιπτεράς,...Τι λέτε να κάνω;Εγώ δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
Δεν ξέρω ποια είναι τα προβλήματα που βιώνεις. Ωστόσο, όποια κι αν είναι αυτά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις δυνατό χαρακτήρα και να αποφοιτήσεις όχι μόνο από το γυμνάσιο, που άλλωστε είναι υποχρεωτικό, αλλά και από το Λύκειο.
Έχω έναν φίλο που ο πατέρας του εγκατέλειψε αυτόν και τη μητέρα του, ενώ ήταν σε πολύ μικρή ηλικία και τους έδινε ελάχιστα χρήματα όταν το θυμόταν. Η μητέρα του εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια περίπου ήταν άρρωστη από καρκίνο. Στην αρχή τον ξεπέρασε, όμως έκανε μετάσταση. Φέτος το παιδί αυτό έδινε για δεύτερη χρονιά πανελλήνιες, αφού πέρυσι απέτυχε. Ένα μήνα πριν δώσει η μητέρα του πεθαίνει, την ίδια μέρα που θα έπαιρνε εξιτήριο! Ο φίλος ου έδωσε πανελλήνιες, διάβασε πολύ σκληρά αυτό τον ένα μήνα και πέρασε κοινωνιολογία στο Ρέθυμνο, στη δεύτερη επιλογή του δηλαδή. Κέρδισε μεταγραφή και τώρα έρχεται στην Αθήνα. Δεν αρίστευσε. Περίπου 14.500 μόρια έβγαλε, όμως αγωνίστηκε, προσπάθησε και ανταμείφθηκε. Δεν δείλιασε, όπως θες να κάνεις εσύ! Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές, όμως να ξέρεις ότι θα τις κουβαλά σε όλη σου τη ζωή!!! Θες λοιπόν να γίνεις ένας άνθρωπος χωρίς κανένα δικαίωμα στην κοινωνία; Ένας άνθρωπος που δεν θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο; Δεν σου λέω να πάρεις αριστείο, ούτε να περάσεις στην Ιατρική ή στο Πολυτεχνείο. Όμως οφείλεις τουλάχιστον να έχεις ένα απολυτήριο λυκείου, σε μια κοινωνία, όπου ακόμη και το πτυχίο από ΑΕΙ θεωρείται κακά τα ψέματα ανεπαρκές !
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

φορουμακιας
Νεοφερμένο μέλος

φορουμακιας
Νεοφερμένο μέλος

Ο ίδιος είναι που ήθελε να πάει στην Τουρκία μόνος του;Μια στιγμή να βάλω έναν σύνδεσμο
https://www.kethea.gr/el-gr/home.aspx

φορουμακιας
Νεοφερμένο μέλος

https://www.kethea.gr/el-gr/home.aspx
φορουμακιας
Νεοφερμένο μέλος

https://youtu.be/cTFgFnQnGy4
aliki.gr
Νεοφερμένο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Και μετα τι θα κανεις; Σερβιτόρος οπως ειπες; Και με τι θα ζησεις οταν γινεις 18+?
Πλεον ΕΥΤΥΧΩΣ ουτε το απολυτήριο γυμνασιου δεν φτανει φιλε... Για εκεινο του δημοτικου δεν το συζητω καν... Ελπιζω να ξαναγραψεις εδω και να μας πεις τι αποφασισες...
nPb
Επιφανές μέλος

Πύρος
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.