λοιπον εγω θελω κυριως να περασω ψυχολογια μεσω των πανελληνιων,τμηματα ψυχολογιας εχει στην κρητη στην Αθηνα στην Θεσσαλονικη,στα Ιωαννινα,στην φλωρινα και στο Διδυμοτειχο.Εμενα μου αρεσει αρκετα η ιδεας της ψυχολογιας ομως δεν μου αρεσουν καθολου ως περιοχες η φλωρινα και το δυδυμοτειχο.Αξιζει να της δηλωσω η ιδικοτερα να παω σε αυτες τις περιοχες να σπουδασω;.
να επισημανω οτι η φλωρινα ειναι 1 ωρα περιππυ απο το σπιτι μου(αυτος ειναι ενας λογος που δεν θελω να παω)
Το να περάσεις Ψυχολογία πλέον δεν είναι κάτι απλό. Όταν κάνεις μηχανογραφικό, καλό είναι να βάλεις ξεκάθαρα τις σχολές με σειρά προτεραιότητας, δηλώνοντας όσες πραγματικά σε ενδιαφέρουν.
Τα τελευταία δύο χρόνια κάνω εποπτείες και συμβουλευτική σε δύο κοπέλες που σπουδάζουν Ψυχολογία , η μία στη Φλώρινα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη. Από άποψη ευκαιριών και συνεργασίας με τους καθηγητές, η Φλώρινα είναι μακράν καλύτερη. Στη Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών, είναι πιο εύκολο να “χαθείς” μεσα στον ογκο ...
Από εκεί και πέρα, όταν αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, γιατί τελειώνοντας Ψυχολογία συχνά νιώθεις λίγο μετέωρος, μπορείς να κάνεις εξειδίκευση όπου θέλεις , ακόμη και στην πόλη σου αναλογα την διαθεσιμότητα..
Ειδικά αν ασχοληθείς με την ψυχοθεραπεία και κάποια θεραπευτική προσέγγιση, μετά μπορείς να εργαστείς σχεδόν οπουδήποτε.... χωρίς να σε δεσμεύει η πόλη.
Να πω επίσης ότι στη Φλώρινα οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά απαιτητικές, ειδικά τον χειμώνα. Υπήρχαν μέρες που η εποπτευόμενή μου δεν κατάφερε να πάει στη σχολή λόγω του καιρού. Από την άλλη, το κόστος της φοιτητικής ζωής είναι σαφώς πιο οικονομικό.......
Και πάλι όμως, επειδή η φοιτητική ζωή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία, αν σου αρέσει η σχολή σου, όπου και να είσαι θα βρεις την άκρη και από ζωή και από παρέες.