Θέλω να περάσω ψυχολογία: είμαι σκεπτική σχετικά με την πόλη της σχολής

helloworlddd1223

Νεοφερμένο μέλος

Η helloworlddd1223 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
λοιπον εγω θελω κυριως να περασω ψυχολογια μεσω των πανελληνιων,τμηματα ψυχολογιας εχει στην κρητη στην Αθηνα στην Θεσσαλονικη,στα Ιωαννινα,στην φλωρινα και στο Διδυμοτειχο.Εμενα μου αρεσει αρκετα η ιδεας της ψυχολογιας ομως δεν μου αρεσουν καθολου ως περιοχες η φλωρινα και το δυδυμοτειχο.Αξιζει να της δηλωσω η ιδικοτερα να παω σε αυτες τις περιοχες να σπουδασω;.

να επισημανω οτι η φλωρινα ειναι 1 ωρα περιππυ απο το σπιτι μου(αυτος ειναι ενας λογος που δεν θελω να παω)

λοιπον εγω θελω κυριως να περασω ψυχολογια μεσω των πανελληνιων,τμηματα ψυχολογιας εχει στην κρητη στην Αθηνα στην Θεσσαλονικη,στα Ιωαννινα,στην φλωρινα και στο Διδυμοτειχο.Εμενα μου αρεσει αρκετα η ιδεας της ψυχολογιας ομως δεν μου αρεσουν καθολου ως περιοχες η φλωρινα και το δυδυμοτειχο.Αξιζει να της δηλωσω η ιδικοτερα να παω σε αυτες τις περιοχες να σπουδασω;.
να επισημανω οτι η φλωρινα ειναι 1 ωρα περιππυ απο το σπιτι μου(αυτος ειναι ενας λογος που δεν θελω να παω)
1) Ο τίτλος που έβαλες αρχικά ("σχολή ή πόλη") είναι και η απάντηση στην ερώτησή σου: Δηλαδή, θέλεις σχολή για να σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει ή θέλεις να κάνεις τουρισμό σε ωραίο μέρος;
2) Για να μη θέλεις τη Φλώρινα που είναι κοντά στο σπίτι σου, σημαίνει ότι η οικογένειά σου έχει αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις επιθυμίες σου.

1778845468143.png

1) Ο τίτλος που έβαλες είναι και η απάντηση στην ερώτησή σου: Δηλαδή, θέλεις σχολή για να σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει ή θέλεις να κάνεις τουρισμό σε ωραίο μέρος;
2) Για να μη θέλεις τη Φλώρινα που είναι κοντά στο σπίτι σου, σημαίνει ότι η οικογένειά σου έχει αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις επιθυμίες σου.

φυσικα και θελω για την σχολη,αλλα εγω δεν λεω να παω θεσσαλονικη η αθηνα,και η Κρητη,Ρεθυμνο μου αρεσει,και Ιωαννινα για σπουδες απλα οχι στις ακομη πιο μικροτερες περιοχες αλλα ευχαριστω

.

Πρώτα πρέπει να αποφασισεις με τι θέλεις να ασχοληθείς πάνω στη ψυχολογία γνωμη μου είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αυτή είναι η γνώμη μου για τον λόγο ότι εκεί βρίσκονται κλινικές, οργανισμοί ώστε να εξειδικευτείς μετά (οπότε καλυτερα να σπουδάσεις στη πόλη που θα σου τα προσφέρει αυτά)

Πρώτα πρέπει να αποφασισεις με τι θέλεις να ασχοληθείς πάνω στη ψυχολογία γνωμη μου είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αυτή είναι η γνώμη μου για τον λόγο ότι εκεί βρίσκονται κλινικές, οργανισμοί ώστε να εξειδικευτείς μετά (οπότε καλυτερα να σπουδάσεις στη πόλη που θα σου τα προσφέρει αυτά)
και στην φλωρια και στο διδιμοτειχο εχει εξιδικευσεις στην σχολη

και στην φλωρια και στο διδιμοτειχο εχει εξιδικευσεις στην σχολη
η σχολή είναι 4 χρόνια κανενας στη σχολή δε θα βοηθήσει να βρει καποιος απόφοιτος εργασία δυστυχώς. Οι περισσότεροι papers θέλουν να βγάζουν τπτ αλλο. Στην πλειοψηφία αυτό τους νοιάζει όχι να σε κάνουν ψυχολόγο και αυτό ισχύει το ίδιο σε όλες τις σχολές της Ελλάδας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Το ότι εχει εξειδικευσεις με μαθήματα που γίνονται σε ενα αμφιθέατρο δε λέει κάτι. Αθήνα και Θεσσαλονίκη πχ έχει ειδικά νοσοκομεια οποτε θα πάρεις καλή εκπαίδευση σε τομείς όπως η κλινική ψυχολογία , νευροψυχολογια, η Αθήνα έχει παιδοψυχιατρικά πανεπιστημιακά τμήματα που και παλι μπορεί να πάρεις σε αυτούς τους τομείς. Πέρα από ´την κλινικη θεωρώ σιγουρο ότι υπάρχει καλύτερη διασύνδεση και στις υπόλοιπες εξειδικεύσεις και να συνεργάζεται με τέτοιες δομές.

Είναι ενεργή επιστήμη δεν είναι απλά διαλέξεις σε αμφιθέατρο.

Τελευταία επεξεργασία:

Γνωστοι γνωστών μου σπουδάζουν παντως Ψυχολογία της Φλώρινα και είναι αρκετά ευχαριστημένοι. Επιπλέον, σαν πόλη είναι αρκετά όμορφη, ήσυχη και μικρή. Θεωρώ ακόμη (δεν έχω γνώση πάνω σε αυτό) ότι δεν γίνεται ο ίδιος χαμός στις φοιτητικές λέσχες συγκριτικά με αυτό που γίνεται σε Θεσσαλονίκη, ιωαννινα κλπ, και έτσι τα πράγματα να είναι ενδεχομένως καλύτερα, ειδικά αν σε αγχώνει ο συνωστισμός. Στα αρνητικά (που είναι τελείως υποκείμενικο) είναι το κρύο, η δυσκολία στο να βρεις ένα σπίτι, και ότι έχει αρκετά εργαστήρια τα πρώτα δύο χρόνια (εάν θυμάμαι καλά) Ωστόσο το πρώτο και το τρίτο δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα άσχημα. Επίσης, υπάρχει η παραπληροφορηση ότι δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα τμήματά ψυχολογίας, κάτι που δεν ισχύει

Τελευταία επεξεργασία:

Το να περάσεις Ψυχολογία πλέον δεν είναι κάτι απλό. Όταν κάνεις μηχανογραφικό, καλό είναι να βάλεις ξεκάθαρα τις σχολές με σειρά προτεραιότητας, δηλώνοντας όσες πραγματικά σε ενδιαφέρουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια κάνω εποπτείες και συμβουλευτική σε δύο κοπέλες που σπουδάζουν Ψυχολογία , η μία στη Φλώρινα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη. Από άποψη ευκαιριών και συνεργασίας με τους καθηγητές, η Φλώρινα είναι μακράν καλύτερη. Στη Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών, είναι πιο εύκολο να “χαθείς” μεσα στον ογκο ...

Από εκεί και πέρα, όταν αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, γιατί τελειώνοντας Ψυχολογία συχνά νιώθεις λίγο μετέωρος, μπορείς να κάνεις εξειδίκευση όπου θέλεις , ακόμη και στην πόλη σου αναλογα την διαθεσιμότητα..

Ειδικά αν ασχοληθείς με την ψυχοθεραπεία και κάποια θεραπευτική προσέγγιση, μετά μπορείς να εργαστείς σχεδόν οπουδήποτε.... χωρίς να σε δεσμεύει η πόλη.

Να πω επίσης ότι στη Φλώρινα οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά απαιτητικές, ειδικά τον χειμώνα. Υπήρχαν μέρες που η εποπτευόμενή μου δεν κατάφερε να πάει στη σχολή λόγω του καιρού. Από την άλλη, το κόστος της φοιτητικής ζωής είναι σαφώς πιο οικονομικό.......

Και πάλι όμως, επειδή η φοιτητική ζωή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία, αν σου αρέσει η σχολή σου, όπου και να είσαι θα βρεις την άκρη και από ζωή και από παρέες.

Οκ πιασε τα μορια της φλωρινας τουλαχιστον να μπεις εκει και μετα πας οποτε θες ιωαννινα ή ρεθυμνο με απλη αιτηση ,ετσι να ζησεις το ονειρο σου.

Οκ πιασε τα μορια της φλωρινας τουλαχιστον να μπεις εκει και μετα πας οποτε θες ιωαννινα ή ρεθυμνο με απλη αιτηση ,ετσι να ζησεις το ονειρο σου.
αμα μιλας για μεταγραφη ειναι σχεδον απιθανο να με δεχτουν

και φυσικα ολα αυτα τα λεω υποθετικα,εαν πρωτα καλα καλα γραψω τα μορια που χρειαζονται

αμα μιλας για μεταγραφη ειναι σχεδον απιθανο να με δεχτουν

και φυσικα ολα αυτα τα λεω υποθετικα,εαν πρωτα καλα καλα γραψω τα μορια που χρειαζονται
Ενταξει δεν ειναι κακο να εισαι πλουσια ..το τσιγγουνα ειναι κακο.
Ok...τωρα συνκεντρωσου να γραψεις απαιχτα και μετα βλεπουμε.
Εγω παντως ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι ρεθυμνο και ιωαννινα θα σε δεχτουν, εκτος και μπει σε αντιστοιχια και το Διδυμότειχο φετος οποτε μετα θα παιζει το ρεθυμνο κυριως.

Ενταξει δεν ειναι κακο να εισαι πλουσια ..το τσιγγουνα ειναι κακο.
Ok...τωρα συνκεντρωσου να γραψεις απαιχτα και μετα βλεπουμε.
Εγω παντως ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι ρεθυμνο και ιωαννινα θα σε δεχτουν, εκτος και μπει σε αντιστοιχια και το Διδυμότειχο φετος οποτε μετα θα παιζει το ρεθυμνο κυριως.

στην μεταγραφη απο οσο ξερω για να σε δεχτουν παιζουν ρολο καποιοι παραγοντες πχ αν εισαι πολυτεκνος,αν σπουδαζουν συγγενεις α βαθμου στην πολη που θες,η αν εχεις χασει εναν απο τους δυο γονεις σου.Εγω αυτο ξερω μετα απο εκει ξερω πως δεν σε περνουν,τωρα αμα μου ξεφευγει κατι η δεν γνωριζω κατι για την διαδικασια της μεταγραφης ειμαι ανοιχτη να μου εξηγισεις

στην μεταγραφη απο οσο ξερω για να σε δεχτουν παιζουν ρολο καποιοι παραγοντες πχ αν εισαι πολυτεκνος,αν σπουδαζουν συγγενεις α βαθμου στην πολη που θες,η αν εχεις χασει εναν απο τους δυο γονεις σου.Εγω αυτο ξερω μετα απο εκει ξερω πως δεν σε περνουν,τωρα αμα μου ξεφευγει κατι η δεν γνωριζω κατι για την διαδικασια της μεταγραφης ειμαι ανοιχτη να μου εξηγισεις
ναι ετσι πολυ σωστα τα λες ... τωρα εγω με αρκετα χρονια πειρα και μερικες δεκαδες μετεγγραφες στην πλατη, σου λεω υπαρχουν και σχολες ( οπως αυτες που σου ανεφερα ) που δεν ζητανε καμια προυποθεση για τα παιδια των πανελληνιων..απλα μια ηλεκτρονικη αιτηση κατα τον σεπτεμβρη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back