Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

Τους φορτηγατζήδες της 3Ε τους ρώτησαν;Ανιδείκευτος εργάτης και οδηγός-χειριστής μεταφορικού μέσου ??
οοοοκ![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Σόρρυ αλλά μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτε στο εξωτερικό. Το κόστος ζωής πχ στη Γερμανία είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό της Ελλάδας. Έχει να κάνει φυσικά και με την πόλη που ζεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ..![]()
Εχω ζησει 3 χρονια στη Γερμανια, 2009-12. Μηπως θελεις τη διευθυνση μου και το σταθερο μου τηλεφωνο στη Γερμανια?
Angel27
Νεοφερμένο μέλος

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Angel27
Νεοφερμένο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

Η ελλάδα δεν είναι χώρα ονείρων πια, ούτε ευκαιριών.
Μπορεί εκεί έξω να μην είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα, αλλά τουλχ θα ζοριστείς, θα πιεστείς, θα περάσεις δύσκολα αρχικά, αλλά θα έχεις κάτι να περιμένεις.
Angel27
Νεοφερμένο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

Δε ξέρω, ας γίνει το 1ο βήμα και η πόλη δε με απασχολεί ακόμα. :3
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Angel27
Νεοφερμένο μέλος

https://ellinesstinssouidia.wordpress.com/πρακτικές-συμβουλές-για-τη-σουηδία/ Συμβουλές για μετανάστευση στην Σουηδία
prinCess.
Επιφανές μέλος

γαμάει το Bristol, όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες από κει ξεκίνησαν ( Massive Attack, Portishead, Tricky..)
Κι εγώ από κει θα ξεκινήσω.

Κατατοπιστικότατο άρθρο για την Αγγλία.https://www.e-telescope.gr/greece/greece-misc-gr/survival-guide-greek-immigrant-in-egnland Συμβουλές για μετανάστευση στην Αγγλία
https://ellinesstinssouidia.wordpress.com/πρακτικές-συμβουλές-για-τη-σουηδία/ Συμβουλές για μετανάστευση στην Σουηδία
Καλός οδηγός.

Angel27
Νεοφερμένο μέλος

''Συγκεκριμένα, το 24,5% των Ελλήνων είναι μηχανικοί, με σπουδές στα Oικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (22,3%), σε Πληροφορική και Επιστήμη των Υπολογιστών (19%), στα Μαθηματικά (12%) και στις Κοινωνικές Επιστήμες (12%). Οι ηλικίες αυτών ποικίλλουν: το 48% δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30, ενώ το 49% είναι από 31 έως 45 ετών.''
https://www.newsbomb.gr/koinwnia/sto...eiotoys-rythmoys-i-metanasteysi-sto-exoteriko
''Αν βρουν μια καλή πρόταση από κάποια χώρα εκτός Ελλάδας (κυρίως Μεγάλη Βρετανία, λόγω και της γλώσσας, Γερμανία ή Σουηδία), λένε εύκολα το «αντίο».''
Angel27
Νεοφερμένο μέλος

''Αποδημία Ελλήνων προς το εξωτερικό''
https://www.deloitte.com/assets/Dcom...x/Comparative Immigration study 2013-2014.pdf
Nastos
Νεοφερμένο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

μου θυμίζεις τον πώποτα,μόνο που αντί να λες όσους έχουν μία σχέση τεντυμπόηδες, σχεδόν λες όσους θέλουν να μεταναστεύσουν εχθρούς του έθνους.Σύμφωνα με την λογική, στην Ελλάδα μετά από χρόνια θα έχουν μείνει μόνο λαμόγια; Γιατί αν φύγουν οι "βιοπαλεστές" (αυτοί που ψάχνουν το δίκιο, τόσα χρόνια τι έψαχναν όμως;) Έλληνες για να πάνε σε χώρες που βασιλεύει η αξιοκρατία (αλήθεια υπάρχουν χώρες με τέλεια κοινωνικά συστήματα; ποιες;
) ποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα; Οι βόρειοι Ευρωπαίοι που θα έχουν αγοράσει τη χώρα μας; Λυπηρό. Το εύκολο είναι να παραιτηθείς από τον αγώνα. Τόσα χρόνια μάθαμε στον αγώνα από την "κλαδική" και την "νεολαία", δηλ., το κόμμα. Η άλλη λύση ή μάλλον ιδέα ποια είναι; Τα νιάτα της χώρας αντί να προτείνουν ιδέες, σηκώνονται και φεύγουν "νύχτα" από τη χώρα; Προσωπικά θα νιώσω άσχημα να πω στα παιδιά μου μια μέρα, ότι σηκώθηκα και έφυγα από τη χώρα μου επειδή δεν υπήρχε μέλλον. Η επόμενη ερώτηση θα ήταν: «εσύ μπαμπά τι έκανες και δεν προσπάθησες να βελτιώσεις από τη θέση σου, τη χώρα; το έβαλες στα πόδια;». Καταλαβαίνεις ότι η ευθύνη των επιλογών μας, είτε ασχολούμαστε είτε όχι, με τα κοινά μας βαραίνει όλους μας εφόσον αποκαλούμαστε Έλληνες. Καλώς ή κακώς, η Ελλάδα μας, έχει μεγάλο "πολιτισμικό" βάρος για να πάει στα σκουπίδια. Όποιοι εκ των επιλογών τους, το επιδιώξουν, νομίζω ότι η Ιστορία θα αποκαλύψει ότι μάλλον στην Ελλάδα δεν κατοικούν Έλληνες στην ψυχή, στο συναίσθημα. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας απ' αυτούς.
Σόρρυ αλλά μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτε στο εξωτερικό. Το κόστος ζωής πχ στη Γερμανία είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό της Ελλάδας. Έχει να κάνει φυσικά και με την πόλη που ζεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ..![]()

παιδιά επειδή τυχαίνει να έχω ξαδέρφια σε αγγλία-γαλλία-ολλανδία και θείους σε γερμανία θα σας πώ πως τα πράγματα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χειρότερα από εδώ. Αν δεν έχεις μία σταθερή δουλειά με καλό μισθό είναι δύσκολο να επιβιώσεις. Μπορεί τα πράγματα στο σουπερ μαρκετ να είναι πιο φθηνά αλλά το νοίκι,τα εισιτήρια,οι φόροι είναι πανάκριβη..Χώρια η εγκληματικότητα που ειδικά γαλλία χτυπάει ταβάνι.Δεν μπορείς να βρείς προχειροδουλειές (σερβιτόρος,υπάλληλος σε μαγαζί) ενώ αν είσαι μετανάστης σε κοιτάνε με μισό μάτι.Καλά εντάξει μην το παρακάνεις κι εσύ σιγάΣίγουρα δεν υπάρχει μόνο η Γερμανία....Υπάρχουν και άλλες χώρες όπως η Ελβετία ,ο Καναδάς ,η Αυστραλία ,η Αγγλία που έχουν πολλούς Έλληνες και η ζωή δεν είναι χειρότερη απο εδώ.....
και για να απαντήσω σστην ερώτηση εμένα θα μου άρεσε η ιδέα να φύγω.Και για να κάνω ένα σοβαρό μεταπτυχιακό και να ασχοληθώ με μία έρευνα(πράγματα που στο άμεσο μέλλον δεν πιστεύω ότι θα μπορώ να κάνω εδώ) αλλά και για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και αν κάνω παιδιά να έχουν και αυτά μια καλύτερη ποιότητα ζωήης
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Το Βερολινο ειναι πιο φθηνο απο Freiburg. Αυτο διαφερει απο πολη σε πολη και οχι απο το μεγεθος. Και συγκεκριμενα συμφερει αν κατοικεις στην πρωην ανατολικη Γερμανια, καθως το κοστος ζωης και τα ενοικια ειναι πολυ πιο φθηνα απ' οτι στην υπολοιπη Γερμανια. Η Φρανκφουρτη απο την αλλη ειναι πανακριβη και εχει απο τα ακριβοτερα ενοικια.Με 2.000€ το μήνα σε μικρότερες πόλεις της Γερμανίας (π.χ. Aachen,Freiburg κ.α.) είσαι "ίσα βάρκα ίσα νερά" κι αυτό εφόσον μένεις σε μικρό διαμέρισμα και δεν κάνεις περιττές σπατάλες!
Για μεγαλύτερες (και φυσικά για "πιο βόρεια") άστο καλύτερα...
Dias
Επιφανές μέλος

Angel27
Νεοφερμένο μέλος

https://blog.mycarriera.gr/133/anazitisi-ergasias-sto-dubai-ti-prepei-na-gnwrizete/
https://www.emiratesgreeks.com/news.php?op=details&id=65
''The Greeks in Dubai - Έλληνες του Ντουμπάι''
Συνημμένα
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Δν ειναι λαθος γενικα σαν πολιτικη, δν γινεται καποιος να παει σε μια ξενη χωρα χωρις δουλεια και να ''απαιτει'' και επιδομα ανεργιας ή δωρεαν υγειονομικη περιθαλψη. Γενικα παντως γινεται μια στροφη προς τα δεξια οσων αφορα το θεμα της μεταναστευσης και πολλα απο τα μετρα που εχουν σκοπο να παρουν οι Τορις ειναι και για να ανακοψουν την πορεια του UKIP
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.