Ναι ρε μάγκες μου, αλλά δεν μπορεί να βγαίνει το ΚΚΕ μετά να πουλάει φούμαρα "να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος λόγω κρίσης". Αν αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη στις επιχειρήσεις, τα υπόλοιπα είναι κοινός μικροαστικός λαϊκισμός.
Άσε που εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι απολύθηκαν για ιδεολογικούς λόγους...
Με άλλα λόγια,μας λες ότι το Κόμμα χρειάζεται κέρδη για να συνεχίσει να υπάρχει (όπως και κάθε επιχείρηση),γιατί αν δεν έχει,θα μπει μέσα και εν τέλει το μαγαζάκι θα κλείσει.Γι'αυτό,όπως και κάθε επιχείρηση,κόβει μισθούς και απολύει κόσμο.Τότε ρε υποκριτές,πως προτείνετε στις επιχειρήσεις να θεσπίσουν κατώτατο μισθό 1400 ευρώ και να μην απολύουν κόσμο?Γιατί δεν τους κρατάτε όλους,με τους μισθούς να ξεκινάνε απ'τα 1400 ευρώ,όπως προτείνετε στις επιχειρήσεις,ώστε να βγάλετε κέρδη και να αποδείξετε στην πράξη ότι οι προτάσεις σας έχουν λογική και να τους βγάλετε όλους μαλάκες?Μήπως γιατί πουλάτε μαλακίες μόνο και μόνο για να το παίξετε φίλοι του λαού?
Είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν σε μία πολυεθνική ή μία τεράστια αλυσίδα καταστημάτων απολύεται κόσμος, αυτό δεν γίνεται επειδή η επιχείριση «μπαίνει μέσα», αλλά επειδή μειώθηκαν τα κέρδη της επιχείρισης. Όταν το ΚΚΕ λέει να μην μείνει κανένας εργαζόμενος άνεργος λόγω της κρίσης, αυτές τις επιχειρήσεις έχει υπόψη του και το Δημόσιο. Δεν μιλάμε για τον μπακάλη της γειτονιάς που απασχολεί δύο άτομα και τους διώχνει για να δουλέψει μόνος του και να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά επίσης στο «να μην απολυθεί κανένας λόγω της κρίσης» εμπεριέχεται και μία βασική πολιτική θέση του ΚΚΕ: Ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και πρέπει να την πληρώσει η πλουτοκρατία που ευθύνεται για αυτήν. Ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν.
Από την άλλη, ο Ριζοσπάστης λειτουργεί με χρήματα από το κόμμα. Το κόμμα αυτά τα χρήματα τα βρίσκει από δωρεές των μελών του, κουπόνια κλπ. Όταν ο κόσμος πριν έδινε πχ 10€ και τώρα δίνει 1 και όταν πολύς κόσμος σταματάει να αγοράζει τον καθημερινό «Ρ» και αγοράζει μόνο τον κυριακάτικο, το κόμμα ΔΕΝ μπορεί να συντηρήσει τους εργαζόμενούς αυτούς. Έκανε περικοπές στην αρχή (σε μισθούς, δραστηριότητες κλπ), αλλά και πάλι δεν βγαίνει. Επειδή δεν μπορεί να σταματήσει να εκδίδεται ο Ριζοσπάστης και να σταματήσει ο 902, αλλά ούτε και να περιορίσει τις δραστηριότητές του γιατί όπως είπα και πριν είναι μέσα πολιτικής προπαγάνδας και ενημέρωσης του κόσμου του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ έχει βαρεθεί να εξηγεί το θέμα με τις περικοπές και τις απολύσεις. Ψάξε στο google, στο youtube, θα βρεις πληθώρα αναφορών από το κόμμα.
Χμμ... Το έχει κάνει αυτό το ΚΚΕ, το ξέρεις φαντάζομαι. Πρώτα με την ΕΔΑ, μετά με το Συνασπισμό στα τέλη των '80s, που κατέληξε και στη μεγαλύτερη αποχώρηση δυνάμεων από το κώμα. Ποτέ μάλλον δεν έγινε αντιληπτό (ή αν έγινε δεν συγκίνησε) ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν τόσο από τη δεξιότερη γραμμή που τράβαγε το κώμα, όσο και (κυρίως νομίζω) από τη συντηρητική και αυταρχική στάση της ηγεσίας, που επέμενε σε κατακόρυφη οργάνωση, αντί οριζόντιας οργάνωσης από τα κάτω.
Αυτός ο σεχταρισμός, που πλέον υποστηρίζεται και από την απουσία τόσο έντονων εσωτερικών διαφοροποιήσεων, είναι που καταδικάζει το πραγματικό εργατικό κίνημα, όχι το ΠΑΜΕ που αναγνωρίζει ως γνήσιο εργατικό κίνημα το κώμα.
Οπωσδήποτε πάντως, δεν αναφέρθηκα προηγουμένως στις προθέσεις του ΚΚΕ, αυτές είναι γνωστές. Αναφέρθηκα στις προσδοκίες που είχε ο αριστερός χώρος (και ο κόσμος γενικά αν θες τη γνώμη μου, μια συνεργασία περίμενε) και που διαλύθηκαν προχθές.
Είχε συμπράξει παλιά με άλλες πολιτικές δυνάμεις, είδε τι έπαθε το κόμμα και το κίνημα της εργατικής τάξης και ΔΕΝ ξανακάνει το ίδιο λάθος. Κακώς είχαν ή έχουν ακόμη τέτοιες προσδοκίες τα άλλα κόμματα της αριστεράς. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη στάση.
Είναι γελοίο να λες ότι το ΚΚΕ έχει δεξιά γραμμή. Οι αποφάσεις παίρνονται στο ΚΚΕ δημοκρατικότατα. Όλοι έχουν άποψη και όλοι έχουν δικαίωμα να την εκφράσουν. Κανείς δεν το στέρησε ποτέ αυτό στα μέλη του ΚΚΕ.
Μόνο που το δεύτερο δεν είναι διαμαρτυρία,είναι πανηγύρι.Παρεούλες,φαΐ και αστειάκια,ότι πρέπει για να περάσει ο μικροαστός το απόγευμα της Κυριακής του με τα παιδάκια του (δεν παίζει και τίποτα καλό η τηλεόραση).Ιδεολογική σούπα,για να μην μπει στη διαδικασία ο μικροαστός να σκεφτεί και κουραστεί.Μην κοροιδευόμαστε.
Και πως τολμάτε να μιλάτε εσείς για αγώνες ρε,όταν οι "επαναστάτες" σας βρίσκονται σε γραφειάρες στον Περισσό,ενώ οι πραγματικοί αγωνιστές εδώ και 30 χρόνια μπαινοβγαίνουν στις φυλακές και εσείς κάνετε μόκο?
Και γιατί ρίξαμε τα μάρμαρα στο ΠΑΜΕ κοπέλα μου?Μας καύλωσε,δεν είχαμε τι να κάνουμε?Μήπως επειδή το ΠΑΜΕ είχε κλείσει την πρόσβαση και δεν άφηνε κανέναν να περάσει,χτυπώντας όσους πλησίαζαν με τα καδρόνια?
Μάλιστα. Δηλαδή μετά την αναρχία, επικρατεί ιδεολογικό χάος και το χάος που προκαλείται από τους αναρχικούς είναι ο σωστός αγώνας...
Ρίξτε μας μάρμαρα, ρίξτε μας μολότοφ, σκοτώστε μας κιόλας.
Να σας αφήναμε, δηλαδή, να πάτε να ρίξετε καμία μολότοφ στην γωνία της Βουλής και να νομίζατε ότι κάτι κάνατε, να έρχονταν τα ΜΑΤ, να έριχναν χημικά, να διέλυαν τη συγκέντρωση να έβρισκαν για μία ακόμη φορά δικαιολογία για αύξηση των μέτρων καταστολής και να πήγαινε πίσω για μία ακόμη φορά το εργατικό κίνημα για χάρη σας;
Τα ίδια κάνουν και οι ασφαλίτες και τα φασιστοειδή. Απλώς καλύπτονται από άλλο ιδεολογικό μανδύα.
Ε, όχι δε θα σας περάσει. Δε θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τον αγώνα.