διας ,καταρχην να σου πω οτι ξεκινησα φροντηστηριο στην β λυκειου με 5 ωρες την εβδομαδα (δυο μαθηματικα και τρεις εκθεση)
και αλλες 11 ωρες στην τριτη ,ποτε δεν πηρα πακετα 20+ ωρων γιατι ηξερα να διαβαζω απο μονος μου και μ αρεσε αυτο,ειχα την τυχη να ξερω τι θελω και το πιο σημαντικο να μην υποτιμω το σχολειο,και εχω αποκομισει πολλα απο αυτο ,πραγματα που οι συμμαθητες μου τα περασαν ετσι ,επειδη ελεγαν οτι ,σιγα μωρε εγω ειμαι τεχνολογικη κτλ...το αποτελεσμα ? εγω μπορω να πιασω ενα αρχαιο κειμενο και πανω κατω να το καταλαβω ,αυτοι οχι.
αυτο που λες για τους διορθωτες ειναι λιγο υπερβολικο ,κανεις δεν διορθωνει με εφημεριδα διπλα και υπαρχει επιπλεον επιτροπη σε καθε σχολειο που ελεγχει τους βαθμολογητες ,δεν ειναι ετσι ευκολο να κανεις οτι σου γουσταρει,νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουμε να γραψουμε σωστα γ αυτο φοβομαστε τους διορθωτες,η εκθεση ειναι απο τα πιο απλα μαθηματα εαν την καταλαβεις δεν ειναι τυχαιο που στους σχετικα υψηλους βαθμους (απο 17 και πανω) η αποκλιση στις βαθμολογησεις ειναι ελαχιστη (πχ εγω ειχα παρει 85 ,87) βεβαια εαν εανς διορθωτης διαβασει πεντε εκθεσεις και εχουν ολες τα ιδια φροντηστηριακα επιχειρηματα μεσα τοτε και βεβαια θα σε χαντακωσει.Ξερω κοπελα που πηγαινε φροντηστηριο κατι μηνες και εγραψε 18,ενας φιλος μου ουτε καν ηθελα να περασει καπου και εγραψε 15 , απαιτει σκεψη λοιπον.Η εκθσεση ειναι μαθημα συζητησης και επιχειρηματολογιας,ακομα και στο σχολειο πιο πολυ συζητουσαμε και λεγαμε επιχειρηματα για διαφορα θεματα παρα που καναμε ασκησεις.Απ την αλλη μηπως αντικατοπτριζει και την εικονα μας?δηλαδη ξερει ο ελληνας μαθητης να συζηταει και να ανταλλασει επειχειρηματα ?νομιζω οχι.
θα δεις του χρονου ποσο κακο σου κανουν τα φροντηστηρια ,ειναι ετοιμη τροφη και συγγνωμη που το λεω ετσι ,αλλα εαν δεν περασει καποιος με την μασημενη τροφη που του δινουν τοτε δεν θα τα καταφερει ουτε στο πανεπιστημιο εαν δεν συγκροτηθει λιγο.
προσωπικα απο μια υλη 100 σελιδων στα μαθηματικα κατευθυνσης πηγα στις 3000 σελιδες εν μια νυκτι ,και απο κει που επρεπε να μαθω να διατυπωνω το θεωρημα bolzano χωρις να ξεχασω ουτε μια λεξη , τωρα εχω μπροστα μου δεκαδες θεωρηματα,δεν εχουμε μαθει πως να μαθαινουμε και αυτο ειναι κακο ,γιατι ο σωστος ανθρωπος/μαθητης/πολιτης πρεπει να διαβαζει συνεχως ,ειτε για επιμορφωση ειτε για προσωπικη καλλιεργεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.