Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

12-05-23

00:49
Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί οτι ζούμε σε εποχή υπερεξειδίκευσης και οτι βρισκόμαστε στην Ελλάδα . Πιστεύουν οτι με ένα BSc και μηδενική εργασιακή εμπειρία έχουν πολύ παραπάνω αξία απο έναν ανειδίκευτο που δουλεύει π.χ. σε καφετέρια . Δεν κοιτάνε μακριά , οτι μπορεί να ξεκινάς με μηδενικό ή μικρό μισθό αλλά σε βάθος χρόνου μπορείς να εκτοξευτείς . Προτιμάνε κάτι στο εδώ και τώρα με μηδενική προοπτική εξέλιξης και χαμηλό job security γιατί πληρώνει ευθύς εξαρχής , αντί να υπομείνουν για λίγους μήνες έναν μικρό μισθό πρακτικής άσκησης σε μια καλή εταιρία ή τους ξυνίζει η ιδέα της εθελοντικής εργασίας όσο είσαι φοιτητής .Καμία σχέση. Αν βρεις εταιρία να σε πάρει να εργαστείς εθελοντικά, όχι μόνο να πας τρέχοντας, αλλά να παίξεις και ένα τζόκερ.
hl_amhxanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Νίκος Κούκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 820 μηνύματα.

12-05-23

00:50
Ούτε καν, δεν υπάρχουν αυτά που λες, τα πτυχία τα παίρνουμε για να αμοιβόμαστε με ένα 800άρι στον τομέα τους, όχι για να λέμε και ευχαριστώ δουλεύοντας τζάμπαΚαμία σχέση. Αν βρεις εταιρία να σε πάρει να εργαστείς εθελοντικά, όχι μόνο να πας τρέχοντας, αλλά να παίξεις και ένα τζόκερ.

Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

12-05-23

01:02
Αυτό λέω κι εγώ. Ότι δεν υπάρχουν αυτά που λες περί εθελοντικής εργασίαςΟύτε καν, δεν υπάρχουν αυτά που λες, τα πτυχία τα παίρνουμε για να αμοιβόμαστε με ένα 800άρι στον τομέα τους, όχι για να λέμε και ευχαριστώ δουλεύοντας τζάμπα

Εννοείται αν βρεις εταιρία να σε πάρει με 800€ να πας και να παίξεις και τζόκερ. Και πες και στον θεματοθέτη πώς το έκανες, να μην ψάχνεται άδικα ο άνθρωπος.
hl_amhxanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Νίκος Κούκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 820 μηνύματα.

12-05-23

01:27
άρα πέρα από ειρωνικά σχόλια δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις ως επιχείρημα, notedΑυτό λέω κι εγώ. Ότι δεν υπάρχουν αυτά που λες περί εθελοντικής εργασίας
Εννοείται αν βρεις εταιρία να σε πάρει με 800€ να πας και να παίξεις και τζόκερ. Και πες και στον θεματοθέτη πώς το έκανες, να μην ψάχνεται άδικα ο άνθρωπος.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

12-05-23

11:11
Κοίτα να δεις που μερικοί έχουν το θράσος να θέλουν να πληρώνονται... Έλεος !!1!!!!1
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

12-05-23

14:21
Πώς να εργαστείς όταν σου ζητάνε να έχεις πάρει πτυχίο και μετά;
Επίσης πως να πιάσεις δουλειά όταν σου λένε ότι θέλουν προϋπηρεσία; Like, είμαι 22, είναι δυνατόν να έχω προϋπηρεσία;
Είναι εύκολα αυτά που λες, είναι πολύ δύσκολα στη πράξη όμως!
Δυστυχώς ναι. Ακόμη και για entry-level θέση εργασίας ζητάνε βιογραφικό εργαζομένου με 3+ χρόνια προυπηρεσία. Γιατί πολύ απλά είναι αυτό που λέει η @Nina-nana πιο πάνω. Δεν κατανοούν (και δικαίωμά τους) ότι πολλά Πανεπιστήμια (σαν τα Ελληνικά) δεν παρέχουν πρακτική καθόλου ή αν παρέχουν, δεν είναι σοβαρά προγράμματα πρακτικής και αν ναι, όχι σε όλα τα Τμήματα και όχι σε εύρος θεματικών αντικειμένων. Για παράδειγμα μπορεί το Τμήμα Μαθηματικών να παρέχει πρακτική σε μια τράπεζα ως βοηθός καθηκόντων με ΙΤ-κατεύθυνση. Μόνο αυτή είναι η εργασιακή επιλογή; Για παράδειγμα όταν από το 200- κράζαμε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα πρακτικής ούτε σε σχολεία, έβγαιναν οι γνωστοί εκπρόσωποι και έλεγαν ότι δεν θέλουμε τον εργασιακό μεσαίωνα της κυβέρνησης. Helllloowwww;

Μετά όταν η κυβέρνηση θέσπισε έναν νόμο εικονικής προϋπηρεσίας 12μηνών για εγγραφή σε λίστες αδιόριστων του ΑΣΕΠ για την μέση εκπαίδευση, εκεί ... έβλεπες κάτι κομματόσκυλα να έχουν άλλη άποψη πλέον και να ψάχνουν ό,τι δουλειά να είναι περιμένοντας στην ουρά. Τότε δεν έκραζαν την κυβέρνηση με την απάτη. Γι' αυτό δεν τους παίρνω στα σοβαρά πλέον. Eκεί γιατί δεν βγήκε ένας φοιτητοπατέρας να κράξει την κυβέρνηση πως με εικονική προϋπηρεσία ο άλλος μπορεί να διοριστεί ως αναπληρωτής ή ακόμη και μόνιμος;
Το πρόβλημα παίδες είναι ότι εμείς με την στάση μας, αποδεχτήκαμε το Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο να μας εμπαίξει και να μας δώσει δεξιότητες και γνώσεις κατώτερες των περιστάσεων. Η ευθύνη είναι η ανοχή και η προτίμηση εισαγωγής. Κάθε χρόνο ένα ολόκληρο σύστημα φροντιστηρίων και ιδιαίτερων μαθημάτων έχει φτιάξει έναν μυθικό κόσμο για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο πείθοντας χωρίς σοβαρά επιχειρήματα τους ανυποψίαστους γονείς και μαθητές. Εφόσον δεν έχουμε σοβαρά επιστημονικά και επαγγελματικά δεδομένα, για ποιο λόγο η κοινωνία το αποδεχόμαστε σε αυτή την κατάσταση; Αν η πλειονότητα των μαθητών έστρεφαν την πλάτη μαζικά στο δημόσιο Πανεπιστήμιο μετά τι θα γινόταν; Έχουμε σκεφτεί ένα τέτοιο σενάριο μαζικής πίεσης;

Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

13-05-23

00:40
Φυσικά θέλουν να πληρώνονται (και καλά κάνουν, έτσι πρέπει).Κοίτα να δεις που μερικοί έχουν το θράσος να θέλουν να πληρώνονται... Έλεος !!1!!!!1
Το πρόβλημα είναι πως οι επιχειρήσεις δεν θέλουν να πληρώσουν αυτούς, αλλά κάποιους άλλους.
Δηλαδή δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, το θέμα δεν είναι ότι οι επιχειρήσεις παίρνουν νέους αποφοίτους και τους εκμεταλλεύονται βάζοντάς τους να εργάζονται εθελοντικά σαν σκλάβοι. Το θέμα είναι πως οι επιχειρήσεις δεν παίρνουν νέους αποφοίτους. Πολλές επιχειρήσεις δεν τους θέλουν ούτε για πρακτική, και αν τους πάρουν για πρακτική απλά τους απομονώνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας.
Μην σας πιάνει παράκρουση. Όταν έχεις κάτι να προσφέρεις, ο εργοδότης σε παίρνει και σε πληρώνει. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις ή αυτό που προσφέρεις δεν είναι αυτό που ψάχνει η επιχείρηση. Προσωπικά εργάζομαι από 16 χρονών και αν εξαιρέσεις την πρακτική μου (η οποία στην ουσία ήταν μαθητεία, όχι πρακτική με την κλασική έννοια) έχω δουλέψει χωρίς πληρωμή όλες κι όλες 2 εβδομάδες, όταν ακόμα ήμουν φοιτήτρια στο τρίτο έτος. Όλες οι άλλες δουλειές που έχω κάνει ήταν με $$$. Μια φορά, στην Αγγλία που έκανα το μεταπτυχιακό μου, πληρώθηκα από το Πανεπιστήμιο για 2 ώρες εργασίας που έκανα ως εξυπηρέτηση σε συμφοιτητή μου. You have the skills, people will employ you. Get the skills.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

13-05-23

01:03
Θα ακουστώ αγενής, αλλά πιστέψτε με, δεν έχω τέτοιο σκοπό. Όμως νομίζω -απο τα γραφόμενά σας- πως ζείτε σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού ή απλά έχετε ξεκινήσει προ κρίσης 2008 και έτσι ίσως να μην χρειάστηκε να βιώσετε απομόνωση.Μην σας πιάνει παράκρουση. Όταν έχεις κάτι να προσφέρεις, ο εργοδότης σε παίρνει και σε πληρώνει. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις ή αυτό που προσφέρεις δεν είναι αυτό που ψάχνει η επιχείρηση. [...] You have the skills, people will employ you. Get the skills.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

13-05-23

01:06
Ναι, φυσικά προ κρίσης ξεκίνησα (είμαι κάποιας ηλικίας). Αλλά διατηρώ επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν νομίζω πως αυτά που λέω είναι τόσο περίεργα. Τι εννοείτε για την απομόνωση;Θα ακουστώ αγενής, αλλά πιστέψτε με, δεν έχω τέτοιο σκοπό. Όμως νομίζω -απο τα γραφόμενά σας- πως ζείτε σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού ή απλά έχετε ξεκινήσει προ κρίσης 2008 και έτσι ίσως να μην χρειάστηκε να βιώσετε απομόνωση.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

13-05-23

01:15
Εννοώ το γνωστό catch 22 που αν δεν έχεις εμπειρία δεν μπορείς να βρεις δουλειά και δεν μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία χωρίς πρώτα να βρεις δουλειά, ιδίως στις white collar θέσεις, τις όχι τόσο τεχνικές ή που απαιτούν πιο hands-on approach / client-centric φιλοσοφία και επαφή.Ναι, φυσικά προ κρίσης ξεκίνησα (είμαι κάποιας ηλικίας). Αλλά διατηρώ επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν νομίζω πως αυτά που λέω είναι τόσο περίεργα. Τι εννοείτε για την απομόνωση;
Ουσιαστικά το ελληνικό κορποραίο ολιγαρχικό και κρατικοδίαιτο κατεστημένο (επιτρέψτε μου για συντομία να είμαι ωμός) θέλει να βγάλει το αγγούρι από τον δικό του πάτο και να το φάει πρώτα κάποιος άλλος εργοδότης στον δικό του πάτο, εκπαιδεύοντας για 2-3 χρόνια τσάμπα τον εργαζόμενο και μετά οι "άριστοι" να τους πάρουν έτοιμους με εμπειρία για τη μηχανή του κιμά.
Μέχρι 25, ελεύθερη και εμφανίσιμη για να βρει και ταίρι το προιστάμενο. Κοινώς σα να λένε "οι μετα τα 25 ή μεταναστεύστε ή αυτοκτονήστε".
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

13-05-23

01:28
Έχω ήδη τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Ας μην επαναλαμβάνομαι. Πάντως λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να καταλάβεις τι έχει αξία για τον εργοδότη και πώς πρέπει να κινηθείς ΠΡΙΝ πάρεις πτυχίο. Αν περιμένεις να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία μετά το πτυχίο, είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.Εννοώ το γνωστό catch 22 που αν δεν έχεις εμπειρία δεν μπορείς να βρεις δουλειά και δεν μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία χωρίς πρώτα να βρεις δουλειά, ιδίως στις white collar θέσεις, τις όχι τόσο τεχνικές ή που απαιτούν πιο hands-on approach / client-centric φιλοσοφία και επαφή.
Ουσιαστικά το ελληνικό κορποραίο ολιγαρχικό και κρατικοδίαιτο κατεστημένο (επιτρέψτε μου για συντομία να είμαι ωμός) θέλει να βγάλει το αγγούρι από τον δικό του πάτο και να το φάει πρώτα κάποιος άλλος εργοδότης στον δικό του πάτο, εκπαιδεύοντας για 2-3 χρόνια τσάμπα τον εργαζόμενο και μετά οι "άριστοι" να τους πάρουν έτοιμους με εμπειρία για τη μηχανή του κιμά.
Μέχρι 25, ελεύθερη και εμφανίσιμη για να βρει και ταίρι το προιστάμενο. Κοινώς σα να λένε "οι μετα τα 25 ή μεταναστεύστε ή αυτοκτονήστε".
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

13-05-23

01:34
Θα παραδεχτώ πως δεν διάβασα την τοποθέτησή σας, πράγμα που σκοπεύω να πράξω πάραυτα. Εντούτοις, σας μίλησα έτσι ορμώμενος από τη διαφωνία που έχω με την κατακλείδα του προηγούμενου σχολίου σας, πως όλα εξαρτώνται από τα skills.Έχω ήδη τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Ας μην επαναλαμβάνομαι. Πάντως λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να καταλάβεις τι έχει αξία για τον εργοδότη και πώς πρέπει να κινηθείς ΠΡΙΝ πάρεις πτυχίο. Αν περιμένεις να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία μετά το πτυχίο, είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.
Έτσι για να ξέρετε το σκεπτικό μου.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

13-05-23

01:37
Πως αφού τους εργοδότες τους ενοχλεί το να έχεις παράλληλες υποχρεώσεις πχ σπουδές; (Το έχω δει και σε αγγελία πολλές φορές και μου το έχουν πει και σε συνέντευξη)Έχω ήδη τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Ας μην επαναλαμβάνομαι. Πάντως λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να καταλάβεις τι έχει αξία για τον εργοδότη και πώς πρέπει να κινηθείς ΠΡΙΝ πάρεις πτυχίο. Αν περιμένεις να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία μετά το πτυχίο, είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

13-05-23

01:45
Φυσικά όλα εξαρτώνται από τα skills, αλλά skills δεν είναι μόνο οι πανεπιστημιακές γνώσεις. Αυτό που ψάχνει ένας εργοδότης είναι πολύ πιο ευρύ και φυσικά σχετίζεται και με την ηλικία. Άλλες απαιτήσεις έχει ο εργοδότης από το 18χρονο και άλλες από τον 25άρη. Αν είσαι 25άρης με skill set 18χρονου, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.Θα παραδεχτώ πως δεν διάβασα την τοποθέτησή σας, πράγμα που σκοπεύω να πράξω πάραυτα. Εντούτοις, σας μίλησα έτσι ορμώμενος από τη διαφωνία που έχω με την κατακλείδα του προηγούμενου σχολίου σας, πως όλα εξαρτώνται από τα skills.
Έτσι για να ξέρετε το σκεπτικό μου.
Δεν τους ενοχλεί όλους τους εργοδότες αυτό. Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για νέους, αλλά χρειάζεται ευελιξία και να έχεις κάτι παραπάνω να προσφέρεις εκτός θεωρητικών γνώσεων.Πως αφού τους εργοδότες τους ενοχλεί το να έχεις παράλληλες υποχρεώσεις πχ σπουδές; (Το έχω δει και σε αγγελία πολλές φορές και μου το έχουν πει και σε συνέντευξη)
Για μένα το πιο βασικό είναι να μπεις στην αγορά εργασίας νωρίς. Τότε είναι πιο πιθανό να σε προτιμήσουν για θέσεις που δεν χρειάζονται εξειδίκευση, είσαι πιο οικονομικός για τον εργοδότη (οι εισφορές για νέους είναι χαμηλότερες), και είσαι πιο ευέλικτος (μπορείς ας πούμε να εργαστείς καλοκαίρια ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου). Παράλληλα αποκτάς πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που θα σε τοποθετήσει πιο μπροστά από τους άλλους 25χρονους όταν με το καλό πάρεις πτυχίο. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να περιμένεις να τελειώσεις τις σπουδές σου και τότε να ψάχνεις για δουλειά έχοντας επιπλέον και απαιτήσεις για το είδος της δουλειάς, τον μισθό κλπ.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

13-05-23

02:15
Πως αφού τους εργοδότες τους ενοχλεί το να έχεις παράλληλες υποχρεώσεις πχ σπουδές; (Το έχω δει και σε αγγελία πολλές φορές και μου το έχουν πει και σε συνέντευξη)
Η @Nina-nana μπορεί να έχει δίκιο σε ό,τι λέει αλλά κάπου χάνει αυτό το δίκιο. Γενικά ζούμε σε απίθανες εποχές και μετά την πτώση των διδύμων πύργων στο Μανχάταν έχει αλλάξει η ατζέντα σχετικά με την εργασία και πως οι νέες γενιές εργαζομένων θα πρέπει συνεχώς να τίθενται υπό αμφισβήτηση της σημασίας των πτυχίων τους. Λόγω μαζικής σαβούρας πτυχίων και γνώσεων από τα Πανεπιστήμια με την πολιτική των τμημάτων, εξειδικεύσεων για να στηρίζονται καθηγητικές καρέκλες, ή να προωθείται κυβερνητική πολιτική εικονικής μείωσης ανεργίας, την ίδια στιγμή η αγορά λόγω της τεχνολογίας, εξελίσσεται με άλλες ταχύτητες σε άλλες κατευθύνσεις. Οπότε υπάρχει μερική απόκλιση των διαδρομών μεταξύ του Πανεπιστημίου και της αγοράς, επειδή τα επιχειρηματικά μοντέλα στις περισσότερες εταιρίες είναι προβληματικά.
Έτσι δεν ανοίγουν σταθερές δουλειές επειδή αυτοί που τις φτιάχνουν δεν έχουν ακριβή ιδέα για το είδος του εργαζομένου και ποντάρουν με ρίσκο στην καλύτερη πιθανή επιλογή εκείνου του υποψηφίου που θα βγάλει το αγγούρι από τον πάτο των στελεχών για να το βάλει ο ίδιος στον δικό του πάτο (όπως θα έλεγε και ο @Valder). Όταν φτιάχνονται δουλειές χωρίς ουσιαστικό νόημα ύπαρξης, οι καρέκλες θα πρέπει να έχουν κάποιο λόγο οικονομικής ύπαρξης. Πολλές τράπεζες για παράδειγμα στο εξωτερικό ανοίγουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και δεν καλύπτουν τα κενά ή προβαίνουν σε συνεχείς συνεντεύξεις επειδή απλά οι θέσεις εργασίας δεν είναι αναγκαίες αλλά επειδή δικαιολογούν φορολογικά, ποσοστό από τα μερίσματα. Η τράπεζα δεν έχει δικά της λεφτά. Τα λεφτά των καταθετών τα επενδύει σε θέσεις εργασίας που δεν είναι απαραίτητες. Σε μια πιθανή πιστωτική κρίση, οι θέσεις χάνονται αλλά η τράπεζα πάλι λειτουργεί με λιγότερες θέσεις εργασίας. Εκεί φαίνεται ακριβώς ότι η εργασία πλέον χρησιμοποιείται ως παιχνίδι ως προς αυτούς που την έχουν ανάγκη...
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

13-05-23

02:18
Καταλαβαίνω, το βλέπετε ρεαλιστικά και έτσι πρέπει. Άρα μιλάμε για ένα εγγενές age-ism (και σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις και able-ism).Φυσικά όλα εξαρτώνται από τα skills, αλλά skills δεν είναι μόνο οι πανεπιστημιακές γνώσεις. Αυτό που ψάχνει ένας εργοδότης είναι πολύ πιο ευρύ και φυσικά σχετίζεται και με την ηλικία. Άλλες απαιτήσεις έχει ο εργοδότης από το 18χρονο και άλλες από τον 25άρη. Αν είσαι 25άρης με skill set 18χρονου, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.
Εκείνο που έχω πραγματικά κουραστεί να βλέπω -και αυτό είναι μια προσωπική άποψη- είναι η διαρκής πολιτικοποιημένη στοχοποίηση εκ φιλελευθέρας, των εργαζόμενων ή αναζητούντων εν πάση τη περιπτώσει εργασία αναφορικά με τα soft skills, σε φάση "εσείς φταίτε που δεν τα έχετε και οι καημένες οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζομένους" (με τα ευχολόγια που αποκαλούν αγγελίες)
Και που καταλήγω προσωπικά; Ότι η αναζήτηση εργασίας και τα συμπαρομαρτούντα αυτής, είναι μια τεράστια μπίζνα για όλους τους εμπλεκόμενους και συμπεριφέρεται το σύστημα με τον άνθρωπο στη θέση του προιόντος με καμπύλες ζήτησης και προσφοράς.
Υπάρχει δηλαδή ένα ηθικό στοιχείο ευθύνης και εκπαίδευσης των νεων εργαζόμενων το οποίο στοχευμένα εκλείπει για να εξυπηρετεί την πολιτική αφρόκρεμα η οποία καταναλίσκει απερίσπαστη το νηφοκοκκόζωμον σε αγαστή συνεργασία και συμβίωση με τους ιδιώτες.
Βεβαίως αυτό δεν αναλύεται, δεν εξετάζεται και δεν συμφέρει και να ανακινηθεί απ' όσους ήδη βρίσκονται μες την αγορά εργασίας για λόγους αγνοίας ή και ανταγωνισμού. Σε φάση "μάζεψα τα πρόβατα, επισκεύασα το μαντρί, έχω τα ξύλα μου, έχω τρόφιμα για το χειμώνα και τώρα βρέξε Θεε μου όσο θες"
Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι έξω από το χoρό που σκέφτονται "Δεν έχω πρόβατα, δεν έχω μαντρι, δεν μάζεψα ξύλα, δεν έχω τρόφιμα, και τωρα Θεε μου βρέξε όσο θες".
Ένα διαρκές χάσμα κοινωνικό εν μέσω ψευδεπίγραφης ελευθερίας, το οποίο δεν γνωρίζω που θα οδηγήσει, αν και μπορώ να εικάσω πολλά.
Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για το input σας, αν και συνδιαλεγόμεθα ορμώμενοι εξ αντιδιαμετρικών σημείων.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

13-05-23

11:59
Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και για ποια χώρα αναφέρεται ο θεματοθετης;
Είναι η Ελλάδα ή η Γερμανία;
Για να καταγράφει στα πρακτικά έχω απορρίψει θέση με καθαρά 1000 ευρώ στην Αθήνα, διότι τα θεώρησα λίγα για entry level.
Στην Ελλάδα σε κάποιες εταιρίες ισχύει δυστυχώς.
Είναι η Ελλάδα ή η Γερμανία;
Για να καταγράφει στα πρακτικά έχω απορρίψει θέση με καθαρά 1000 ευρώ στην Αθήνα, διότι τα θεώρησα λίγα για entry level.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όχι δεν συμφωνώ διότι έχω πολλά παραδείγματα, και πρόσφατα μάλιστα, Ελλάδα κ Γερμανία, που εταιρίες πήραν άμεσα αποφοίτους. Η πολυπλοκότητα των θεσεων εργασίας ξεφεύγει στις θέσεις senior αλλά όχι πολύ.Θα ήθελα να κάνουμε μια συζήτηση κατά πόσο συμφωνείτε ή όχι με την τάση πολλών εταιριών στην Ελλάδα και κυρίως στον δυτικό ή ασιατικό επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο να μην θέλουν νεοεισερχόμενους για δουλειά, ή μάλλον απλά: να μην θέλουν κάποιον που να έχει όρεξη να μάθει τη δουλειά, αλλά να είναι έτοιμος για δουλειά από την πρώτη ώρα διορισμού. Δηλαδή, οι εταιρίες πλέον σε διάφορες αγγελίες δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να έχουν τρόπους εκμάθησης εργασιακών διαδικασιών σε αποφοίτους ακόμη και τη μορφή κάποιας πρακτικής. Αυτό φαίνεται με συνήθως ασαφείς τίτλους εργασίας που γράφουν για Senior στην παρένθεση αν τύχει ή και αν δεν τύχει ώστε με έμμεσο τρόπο οι απαιτήσεις να είναι έντονες μετά.
Στην Ελλάδα σε κάποιες εταιρίες ισχύει δυστυχώς.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

13-05-23

15:29
Το εάν τα λεφτά είναι λίγα ή πολλά για entry καθορίζεται από πολλούς παράγοντες , όπως το αντικείμενο , την χώρα , την εταιρία , και την κατάσταση στην αγορά εκείνη την περίοδο που κάνεις την αίτηση .Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και για ποια χώρα αναφέρεται ο θεματοθετης;
Είναι η Ελλάδα ή η Γερμανία;
Για να καταγράφει στα πρακτικά έχω απορρίψει θέση με καθαρά 1000 ευρώ στην Αθήνα, διότι τα θεώρησα λίγα για entry level.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όχι δεν συμφωνώ διότι έχω πολλά παραδείγματα, και πρόσφατα μάλιστα, Ελλάδα κ Γερμανία, που εταιρίες πήραν άμεσα αποφοίτους. Η πολυπλοκότητα των θεσεων εργασίας ξεφεύγει στις θέσεις senior αλλά όχι πολύ.
Στην Ελλάδα σε κάποιες εταιρίες ισχύει δυστυχώς.
Υπάρχουν entry θέσεις που με ένα προπτυχιακό ας πούμε σε επίπεδο γνώσεων ( βάσει το τετραετές πτυχίο έξω ) , παίρνεις π.χ. 1000 € . Υπάρχουν και entry θέσεις σε ορισμένα αντικείμενα σε εταιρίες όπως η Apple που ξεκινάς όμως με 12500€ και πάνω . Φυσικά τα αντικείμενα που πληρώνουν περισσότερα σε entey level σημαίνει ότι πανεπιστημιακά αλλά και πρακτικά είναι πολύ πιο δύσκολα , πιο περίπλοκα και ο κοσμος που τα γνωρίζει είναι πιο δυσεύρετος .
Φυσικά όλα εξαρτώνται από την ζήτηση και την προσφορά . Όχι από την δυσκολία του αντικειμένου . Αλλά όσο αυξάνει η δυσκολία , μειώνεται ο κόσμος που μπαίνει στον τομέα . Οπότε η ζήτηση αναπόφευκτα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά .
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

13-05-23

16:47
Ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς δεν ισχύει στην Ελλάδα.Φυσικά όλα εξαρτώνται από την ζήτηση και την προσφορά .
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

13-05-23

17:34
Ναι στην Ελλάδα είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα . Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά προσπαθείς να βρεις την προσφορά όντας τσίπης . Με λίγα λόγια you're trying to cheat . Στην καλή μπίζνα όλοι πρέπει να φεύγουν όσο πιο ευχαριστημένοι γίνεται . Και επειδή αυτό δεν επιτυγχάνεται εύκολα , θα πω οτι πρέπει στην χειρότερη να είναι όλοι τουλάχιστον το ίδιο "δυσαρεστημένοι" .Ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς δεν ισχύει στην Ελλάδα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 87 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- Hased Babis
- katia.m
- marina.marina
- Alessandra Eliza
- Dr. Gl. Luminous
- antonis97
- Reader
- ioanna2007
- Natsuko
- Corfu kitty
- bibliofagos
- sakplat
- Leo komm
- Aggel0sss
- Nina-nana
- Ryuzaki
- johnsala
- Νομάρχης
- SoyN
- Scandal
- PanMoonlight
- iew
- augustine
- Nala
- Joji
- Wonderkid
- thenutritionist
- Quincy
- χημεια4λαιφ
- tsiobieman
- Ιωάννης1234
- Ness
- angies
- Steliosgkougkou
- Giii
- P.Dam.
- ggl
- nicole1982
- Athens2002
- GeorgePap2003
- Praxis
- kleoniki05
- arko
- Φινεύς
- george777
- hirasawayui
- Abiogenesis
- petrosln
- Panagiotis849
- arapakos
- Mammy Nun
- charmander
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.