Η Οδύσσεια μιας λάθος επιλογής στο μηχανογραφικό

Giannoutas

Διάσημο μέλος

Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,313 μηνύματα.
Και εμενα δεν με συγκινησε η ιστορια της κοπελιας.

Οχι δεν θα πω γιατι δεν ρωτησε.Οπως εγραψε,πηγε και ρωτησε 3-4 καθηγητες.Νταξει εγω μονο τον αδελφο μου και ενα φορουμ εμπιστευτηκα :P.Το θεμα ειναι οτι οποιον και να ρωτησεις δεν προκειται να εισαι σιγουρος.Πως εισαι σιγουρος οτι και οι αλλοι 20 που θα ρωτουσε δεν θα της ελεγαν τις ιδιες βλακειες?

Και εξαλλου,ποιος μπορει να ξερει τι θελει απο τα 17 του?Θεωρειται δεδομενο νομιζω οτι η επιλογη σχολης εινα και θεμα ρισκου και τυχης.

Απλα δεν καταλαβαινω την γκρινια της κοπελας και την αγανακτηση της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza1993

Δραστήριο μέλος

Ο pizza1993 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 409 μηνύματα.
Φυσικα και πρεπει να ξερεις απο τα 17 σου τι θελεις να σπουδασεις.Δεν μιλαω να εχεις σκεφτει και την απολυτη εξειδικευση αλλα ενα επαγγελμα θα πρεπει να το εχεισ στο μυαλο σου,εστω μια κατηγορια επαγγελματων.

Αμα το κοριτσι ειναι καθηστεριμενο δνε της φταιει κανεις....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,820 μηνύματα.
Οι σπουδές είναι καθαρά προσωπικό θέμα και όποιες απόψεις ως συμβουλές λέγονται είναι καθαρά υποκειμενικές και μονόπλευρες. Αν δεν βιώσεις κάποιους καθηγητές μέσα στο Τμήμα, δεν αντιμετωπίσεις τις λόξες τους ή την αυστηρότητά τους, δεν μπορείς να κρίνεις εκ του ασφαλούς. Προσωπικά από το 1ο έτος και πριν περάσω στο Πανεπιστήμιο, έχω ακούσει ένα σωρό υποκειμενικές γνώμες εκ των οποίων η μια στις δυο είναι λάθος, απαρχαιωμένη και ψέμα. Άλλη γνώμη είχαν συμμαθητές μου ή γνωστοί μου, άλλη γνώμη είχαν και έχουν οικογενειακοί φίλοι μου, άλλη γνώμη είχαν οι φροντιστές μου / καθηγητές μου, άλλη γνώμη έχουν οι γονείς μου, άλλη γνώμη έχουν οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο...κτλ. Για παράδειγμα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι θα αντιμετωπίσω κάποιους καθηγητές/ μαθήματα που θα με ζορίσουν πραγματικά αναθεωρώντας πολλές φορές το γιατί να αποφασίσω να σπουδάσω. Για άλλους συμφοιτητές μου, μπορεί μαθήματα/ καθηγητές τα οποία φαίνονται δύσκολα σε μένα, να τους φαίνονται εύκολα και το ανάποδο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αδαμαντια52071

Πολύ δραστήριο μέλος

Η νυσταλέα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
Οτνα διαβασα το κειμενο δεν σας κρυβω ειπα απο μεσα μου <<wOw..>_<...γινονται αυτα?>>
Μετα διαβασα και τα σχολια σας...Οντως εχετε δικιο σε πολλα απ αυτα....

Πφφφ....Και εγω παω β λυκειου ,θετικη, και δεν εχω ιδεα τι να κανω τι να σπουδασω που να απευθυνθω.
Το χρονου θα παω Θετικη για 2 λογους.Κυριως διοτι δεν γνωριζω τι να σπουδασω και δευτερον επειδη μου αρεσει πολυ η χημεια...Αλλα καθομαι και σκεφτομαι .....

Αραγε ηταν η κοπελα αυτη σε μια παρομοια θεση ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

simosgl3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ουντάμπα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Εντάξει και εμένα δεν με συνεπηραν αυτά που γραφεί, όταν πρόκειται για το μέλλον σου δεν επαναπαύεσαι στην γνώμη 5-10 ατόμων αλλά προσπαθείς και ψάχνεις και πρέπει να ξέρεις πως όταν μπαίνεις σε μια σχολή τι βγαίνεις από αυτήν ποια είναι δηλαδή τα προνόμια σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tirokroketa

Νεοφερμένος

Η tirokroketa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ισως δεν πρεπει να δωσω συνεχεια, αλλα μιας και ειδα οτι ο σουρωτηρης ανεβασε το κειμενο μου, ας πω και εγω μια κουβεντα. οχι απολογια αλλα διευκρινιση, επειδη αληθεια δεν μου αρεσε ο τροπος μερικων εδω μεσα.

Οταν λεω δεν ηξερα τις σχολες, δεν ειμαι ηλιθια προφανως και ηξερα οτι οι ταδε σχολες ειναι στην θεωρητικη και με το λειψο μου το μυαλο μου αρκουσε οτι αν βγαλω τον χ βαθμο και πιασω νομικη θα παω, αν πιασω φιλολογια θα παω, αν πιασω το αλλο θα παω. Συγννωμη κιολας αλλα ολοι δεν γεννηθηκαμε ταγμενοι να γινουμε κατι, ουτε ονειρευομασταν απο μικροι ενα χ επαγγελμα. Και δεν ειμαι μονο εγω η ανοητη, αλλα μπορω να σας πω αλλα τοσα ατομα, συμμαθητες, τωρινους φιλους και μαθητες μου που διαλεξαν επαγγελμα με ελαφρα την καρδια, γιατι δεν ειχαμε το νιονιο να σκεφτουμε ποσο μεγαλη αποφαση ειναι. Οντως η επιλογη ειναι πολυ σημαντικη, αλλα ποσοι απο σας που ειστε σε μια σχολη μπορειτε να πειτε οτι διαλεξατε εχοντας κανει απο πριν το απολυτο σχεδιαγραμμα που οδηγει στο απολυτο επαγγελμα, με την προοπτικη, το τρομερο ενδιαφερον και συναμα να ειναι μεσα στις δυνατοτητες σας?

Το γεγονος οτι θα μπορουσα να εχω παει στο ΑΠΘ και να ρωτησω ναι ισως, θα μπορουσα. Σε οσους τωρα το προτεινω δε το κανει ΚΑΝΕΙΣ και μαλλον ειναι ολοι ηλιθιοι. Η μπορει απλα να ειναι ανοητοι εφηβοι. Με την αποστασιοποιηση απο την εφηβεια ολοι μπορουμε να λεμε οτι εμεις ποτε δεν καναμε αυτο το λαθος, η αυτο το παραλογο και ημασταν ολοι σοφοι και κατασταλαγμενοι. Εγω λυπαμαι, δεν ημουν. Ημουν μια απο τους πολλους, μια απο τους χιλιαδες που το μονο που τους ενοιαζε ειναι να τελειωσει η πιεση και το αγχος.

Ρωτησα αυτους που νομιζα οτι θα ηξερα, οι φιλοι μου ηταν ολοι συνομιλικοι και οχι δεν ηξερα κανεναν φοιτητη. Τωρα καποιος θα πεταχτει και θα πει αποκλειεται. Μετα καποιος αλλος θα πει να ρωτουσα συγγενεις, οχι οτι σας νοιαζει αλλα δεν ειχα κανεναν να ρωτησω. Το θεμα δεν ειναι ποσο Βασιλακης Καιλας μπορω να το παιξω, το θεμα ειναι οτι δεν ειναι δικαιολογια, αλλα δεν ηξερα. Και ναι οταν εχεις σκεφτει οτι μαλλον θα γινεις φιλολογος ρωτας αποφοιτους. Οι 3 απο τους βολεμενους οπως χαρακτηριστικαν ηταν αποφοιτοι φιλολογιας, αλλα απο οτι φαινεται επρεπε να κανω γκαλοπ στους φοιτητες της σχολης. Και ολοι θα κοπτονταν να με απαντησουν.

Το πιθανοτερο ειναι οτι με το μηνυμα μου θα καταληξουμε σε ενα φαυλο κυκλο καυγαδων, αλλα αληθεια με στεναχωρει να με λενε ηλιθια ανθρωποι που δεν με γνωριζουν μονο και μονο επειδη διαβασαν ενα κειμενο.

Υ.Γ Δεν πηγα Νομικη Κομοτηνης, γιατι ειχα πολλους λογους που δεν νοιαζουν κανεναν για να τους αναλυσω στο μπλογκ. Αν ηθελα θα μπορουσα να υποχρεωσω τους γονεις μου και δε θα το αρνιονταν αλλα τοτε δεν μου φανηκε καλη ιδεα. Σιγουρα ομως δεν ηταν η αποσταση οπως καποιος ευστοχα συμπερανε, δεν ξερω απο που.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Μὲ συγχωρεῖς ἀγαπητή μου ἀλλὰ ἐμένα αὐτὸ τὸ κείμενο μόνο ἀρνητικὰ συναισθήματα μοῦ δημιούργησε.

Πρῶτον, κατηγορεῖς ὅλους τοὺς ἄλλους γιὰ τὸ ὅτι δὲν ἔκανες τὴ «σωστὴ ἐπιλογή» ὅπως ἐκ τῶν ὑστέρων ἀποφαίνεσαι καὶ ἐσὺ ἰσχυρίζεσαι ὅτι δὲν ἔχεις καμία εὐθύνη... Ἂν δηλαδὴ διοριζόσουν ἀμέσως ἀπὸ τὴ φιλολογία, τότε θὰ ἦταν σωστὴ ἐπιλογή;:hmm:

Θεωρεῖς κὶ ἐσὺ -ὅπως καὶ οἱ περισσότεροι στὴν Ἑλλάδα τῇ σήμερον ἡμέρᾳ- ὅτι μιὰ σχολὴ εἶναι σωστὴ ἐπιλογὴ ὅταν ὁδηγῇ σὲ γρήγορο διορισμὸ στὸ δημόσιο. Ἁπλῶς ἐσὺ τὸ ἀντιλήφθηκες πιὸ ἀργὰ ἀπὸ τοὺς ἄλλους καὶ τώρα μετάνιωσες ποὺ σπούδασες φιλόλογος. Εὖγε! Σπούδασες δηλαδὴ τέσσερα χρόνια μιὰ σχολὴ (καὶ μάλιστα ἰσχυρίζεσαι ὅτι τὴν ἀγάπησες κιόλας!) μόνο καὶ μόνο γιὰ νὰ ἀποφανθῇς ἐκ τῶν ὑστέρων ὅτι δὲ σοῦ ἔδωσε τὸν πολυπόθητο διορισμὸ στὸ δημόσιο!

Νὰ σοῦ πῶ κάτι; ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΩΡΙΣΘΗΚΕΣ

Τέτοιας σκέψης καὶ λογικῆς φιλολόγους δὲν τοὺς θέλει ὁ κλάδος. Τὸ ἄσχημο εἶναι ὅτι ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν γυναικῶν φιλολόγων λειτουργοῦσε και λειτουργεῖ μὲ τὴ δική σου στενόμυαλη λογικὴ τῆς χρησιμοθηρίας σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς.

Πήγαινε λοιπὸν τώρα στὸ παιδαγωγικό, παπαγάλισε μὲ ἀπόλυτη ἐπιτυχία ὅ,τι θὰ σοῦ ποῦν οἱ φωστῆρες τῆς παιδαγωγικῆς ἐπιστήμης καὶ γίνε μιὰ ἐπιτυχημένη δασκάλα μὲ τὸν ὑπέρογκο μισθὸ τῶν 500€ (ἂν δὲν ἔχει πέσει πιὸ χαμηλὰ ὅταν ἐσὺ διορισθῇς) ἀλλὰ πάνω ἀπ' ὅλα μέ θέση στὸ δημόσιο.

Ἐν τῷ μεταξὺ, ἂσε καλύτερα τὰ ἰδιαίτερα μαθήματα στὰ φιλολογικὰ γιὰ κάποιους τρελοὺς ποὺ δὲ σκέφτηκαν ἐγκαίρως πόσο σημαντικὸ εἶναι νὰ διορισθῇς στὸ δημόσιο...

Γι' αὐτὸ ἀγαπητοί μου, τὸ σύνθημα εἶναι ἕνα: Διορισθεῖτε στὸ δημόσιο! Ἀλλιῶς εἶστε ἀποτυχημένοι. Εὐχαριστῶ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελεναα

Δραστήριο μέλος

Η ελεναα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 458 μηνύματα.
κατι που λειπει και ελειπε απο το ελληνικο σχολειο ειναι το σεπ.προσωπικά πιστευω πως ενας /μια 17 δεν ειναι σε θεσει να κρινει(τουλαχιστον οχι ολοι) τι θελει να κανει στο μελλον χωρις να δεχτει και καποια ερεθισματα απο τους καθηγητες και τον κοινωνικο περιγυρο οι οποιοι αδιαφορουν πληρως και δεν στηριζουν τους μαθητες.ωστοσο (εδω συμφωνω με τον κ.Πετρο) ειναι απαρεδεκτο να θεωρεις αποτυχια την επιλογη που εκανες,εφοσον μαλιστα αγαπησες τη φιλολογια,επειδη δεν διοριστικες στο δημοσιο.ως μελλοντικη φιλολογος θεωρω απαραδεκτο να υπαρχουν μαθητεσ που δεν επιλεγουν στην πραγματικοτητα να σπουδασουν φιλολογια απο αγαπη αλλα γιατι αποβλεπουν σε μια θεση στο δημοσιο.θελω να πιστευω πως κανεις δεν επιλεγει να σπουδασει φιλολογια γιατι στοχευει να βολευτει.αφου λοιπον σου αρεσε η φιλολογια τοτε ποιο ειναι το προβλημα,(μετανιωσες που σπουδασες φιλολογια;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
(εδω συμφωνω με τον κ.Πετρο)

[OFF-TOPIC]Παρακαλῶ ὅχι τὴν προσφώνηση «κύριος» μαζὶ μὲ τὸ μικρὸ ὄνομα. Αὐτὲς οἱ προσφωνήσεις ταιριάζουν μόνο μὲ τὸ ἐπώνυμο. Καὶ στὸ κάτω-κάτω δὲν εἶμαι τόσο μεγάλος σὲ ἡλικία γιὰ νὰ μὲ λὲς καὶ «κύριο»:P [/OFF-TOPIC]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 894423

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά με τα ειρωνικά και πικρόχολα ποστς. Η επιλογή σχολής είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, κάτι που καθορίζει τη μετέπειτα ζωή μας. Και καλούμαστε να πάρουμε αυτή την απόφαση κάτω από την υπερβολική πίεση των πανελληνίων και σε μια ηλικία που είναι φυσικό να μην είμαστε κατασταλαγμένοι (όποιος είναι, με 'γεια του με χαρά του, οι περισσότεροι δεν είναι). Έπειτα η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη στη χρήση ίντερνετ (πόσο μάλλον το 2003) και όπως έχω διαπιστώσει, οι καθηγητές στα σχολεία κάθε άλλο παρά ενημερωμένοι είναι. Και σας ρωτάω από προσωπική εμπειρία: πώς μπορεί να ενημερωθεί υπό αυτές τις συνθήκες ένα παιδί που μένει στην επαρχία πχ.? Ας μην τα θεωρούμε όλα δεδομένα λοιπόν, στην Ελλάδα ζούμε...
Για να πω και τη δική μου περιπέτεια, όταν έδωσα πανελλήνιες τα πήγα πολύ καλά, έβγαλα πολλά μόρια, πέρασα από επιλογή ΑΣΟΕΕ, απογοητεύτηκα για διάφορους λόγους και βρέθηκα στο μεγαλύτερο μέχρι στιγμής δίλημμα της ζωής μου: να αλλάξω σχολή ή να μείνω εκεί. Ευτυχώς πήρα την απόφαση και άλλαξα, αλλά κάθε φορά που περνάω από την Πατησίων νιώθω περίεργα- αν είχα μείνει εκεί η ζωή μου (και τώρα και στην πορεία) θα ήταν εντελώς διαφορετική... Θέλω να πω, είναι δύσκολες αποφάσεις αυτές, διαμορφώνουν το μέλλον μας και ποτέ δε μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι.

p.s. Όσο για το "βόλεμα" του δημοσίου που ανέφερε κάποιος, δε βλέπω πού είναι το κακό κάποιος να θέλει μια πιο σίγουρη δουλειά. Η κοπέλα δε λέει "θέλω να διοριστώ για να κ*λοβαράω", μπορεί να θέλει να κάνει τη δουλειά της σωστά και ταυτόχρονα να νιώθει τη σιγουριά ότι θα εργάζεται και τον επόμενο χρόνο (αν και τώρα ο Βενιζέλος μάς τα έχει αναιρέσει όλα :P )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Ισως δεν πρεπει να δωσω συνεχεια, αλλα μιας και ειδα οτι ο σουρωτηρης ανεβασε το κειμενο μου, ας πω και εγω μια κουβεντα. οχι απολογια αλλα διευκρινιση, επειδη αληθεια δεν μου αρεσε ο τροπος μερικων εδω μεσα.

Όταν δημοσιεύεις ένα κείμενο σε χώρο όπως το διαδίκτυο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για τις απόψεις (θετικές η αρνητικές) που θα ακούσεις. Το να κάνεις και εσύ επίθεση, στα δικά μου μάτια, μάλλον δείχνει ότι ήθελες μόνο τις θετικές απόψεις...

Το γεγονος οτι θα μπορουσα να εχω παει στο ΑΠΘ και να ρωτησω ναι ισως, θα μπορουσα. Σε οσους τωρα το προτεινω δε το κανει ΚΑΝΕΙΣ και μαλλον ειναι ολοι ηλιθιοι. Η μπορει απλα να ειναι ανοητοι εφηβοι. Με την αποστασιοποιηση απο την εφηβεια ολοι μπορουμε να λεμε οτι εμεις ποτε δεν καναμε αυτο το λαθος, η αυτο το παραλογο και ημασταν ολοι σοφοι και κατασταλαγμενοι. Εγω λυπαμαι, δεν ημουν. Ημουν μια απο τους πολλους, μια απο τους χιλιαδες που το μονο που τους ενοιαζε ειναι να τελειωσει η πιεση και το αγχος.

Κανείς δεν αποστασιοποιείται από την εφηβεία, γιατί δεν είμαστε και τόσο μακριά άλλωστε. Αλλά το ότι βαριούνται όλοι οι 17άρηδες να ψαχτούν για το μέλλον τους, πρέπει να μας κάνει να τους «λυπηθούμε» και να πούμε «τα καημένα τα παιδάκια δεν ξέρουν»...;:hmm: Ή πρέπει να μας χτυπήσει το κουδουνάκι του κινδύνου; Αν περιμένουν να τελειώσουν οι πανελλαδικές για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, ζήτω που καήκαμε!!!!

ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά με τα ειρωνικά και πικρόχολα ποστς. Η επιλογή σχολής είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, κάτι που καθορίζει τη μετέπειτα ζωή μας. Και καλούμαστε να πάρουμε αυτή την απόφαση κάτω από την υπερβολική πίεση των πανελληνίων και σε μια ηλικία που είναι φυσικό να μην είμαστε κατασταλαγμένοι (όποιος είναι, με 'γεια του με χαρά του, οι περισσότεροι δεν είναι). Έπειτα η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη στη χρήση ίντερνετ (πόσο μάλλον το 2003) και όπως έχω διαπιστώσει, οι καθηγητές στα σχολεία κάθε άλλο παρά ενημερωμένοι είναι. Και σας ρωτάω από προσωπική εμπειρία: πώς μπορεί να ενημερωθεί υπό αυτές τις συνθήκες ένα παιδί που μένει στην επαρχία πχ.? Ας μην τα θεωρούμε όλα δεδομένα λοιπόν, στην Ελλάδα ζούμε...

Και εγώ στην Ελλάδα του 2002, έδωσα πανελλαδικές. Δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο, αλλά ψάχτηκα σαν τρελή. Είπα και παραπάνω ότι πήγα σε ίντερνετ καφέ, αλλά ζητούσα και μου εκτυπώνανε πληροφορίες από το σχολείο. Όποιος δεν βαριέται, βρίσκει.

Κάτι γενικό. Οι πανελλαδικές είναι ΠΟΛΥ δύσκολες, κυρίως ψυχολογικά. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Επειδή είναι γνωστό σε όλους, αν κάποιος πραγματικά νοιάζεται για το μέλλον του δεν περιμένει να φτάσει Ιούνιος. Το κάνει τα Χριστούγεννα, το κάνει στις αργίες, το κάνει ένα ΣΚ, προετοιμάζεται.
Εμείς, τόοοοοοοοοτε, πριν από 10 χρόνια, έτσι κάναμε. Μπορεί να μην είμαστε όλοι επαγγελματίες τέλειοι ή καθηγητές πανεπιστημίου ή διευθυντές, αλλά τουλάχιστον ξέραμε τι επιλέξαμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tirokroketa

Νεοφερμένος

Η tirokroketa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ρεβεκα, και εγω ρωτησα το ειπα, απλα απο οτι φαινεται ρωτησα λαθος. Με κατηγορειτε ολοι οτι εμεινα σαν την χαζη, να ονειροπολω ενω σχυει το αντιθετο. Μεχρι σημερα εχω το υλικο που ειχα τοτε μαζεψει, το οποιο ομως ηταν ελειπες. Δεν τους κατηγορω οτι ρωτησα "πειτε μου ενα επαγγελμα" και αυτοι δε μου βρηκαν μονοι τους το απολυτο επαγγελμα. Ρωτουσα συγκεκριμενα για την φιλολογια που μονο στην θεσσαλονικη εχει 3 τμηματα και ναι οταν καποιος ρωταει κατι συγκεκριμενο, περιμενει υπευθυνη απαντηση. Παλι φιλολογος θα γινομουν με τα δεδομενα που ειχα γιατι απο τις 10 επιλογες της θεωρητικης αυτο ειναι που μου ταιριαζε. αλλα αλλη σχολη η κλασσικη φιλολογια, αλλο το ιστορικο, αλλο το φπψ. Και οταν ρωτας ανθρωπους που εξασκουν το επαγγελμα, και σου λενε αλλα αντι αλλων, ε τοτε εχω ενα μικρο δικαιωμα να ταραζομαι. ειναι σαν να με ρωτησει καποιος σημερα εμενα και να πω οτι ολες οι σχολες ειναι ιδιες. Ε οχι, δεν ειναι.
Πετρο,δεν ξερω που εξαγεται απο το κειμενο μου οτι ηθελα να γινω μια δημοσια υπαλληλος για κωλοβαραω και να παιρνω τζαμπα τα λεφτακια μου και στο διαλειμα να πινω φραπεδες. Δεν νομιζω να εγγραψα αυτο και συγγνωμη κιολας ειναι πολυ προσβλητικο συμπερασμα. Το 2003 ολοι οσοι ασχολουνταν με την εκπαιδευση πρεπει να ειχαν ακουσει οτι ανοιξαν τα ολοημερα. Εγω δε το ηξερα, γιατι ειμαι ενα ζωο και μισο, χωρις ιντερνετ και αδιαφορη εφηβη που σε λιγο περιμενω να με πει καποιος οτι ασχολιομουν ολοι μερα με γκομενους. Ενας ανθρωπος δεν βρεθηκε να μου πει οταν κοιταξα το ρημαδο μηχανογραφικο οτι "κοιτα το παιδαγωγικο ανοιξε". Ηταν ανοιχτο, και εκεινο το καλοκαιρι οι βασεις εκτοξευτηκαν γτ πολλοι κατι καπου ειχαν ακουσει. Μονο στο τμημα μου θυμαμαι, ειχα 4-5 που ελεγαν οτι θα γινουν δασκαλες, ενω μεχρι την Β λυκειου ηταν τελειως αλλος ο στοχος. Και αφου κατα βαση απο την θεωρητικη βγαινεις παιδαγωγος, και αφου εμενα δε με εκοφτε ιδιαιτερα καποια σχολη, ειναι τοσο κακο να πηγαινα στην μια ρημαδοσχολη που θα με εδινε δουλεια? Αν θελεις να ξερεις, απο τα 17,5 εκεινο το καλοκαιρι του 2003, δουλευω διαρκως και σε διαφορες δουλειες, καμια με αιγλη, καμια με καθισιο, καμια βολικια. Χαιρομαι που ολοι σπουδασατε απο την χαρα της επιστημης αλλα οχι, εγω εχω και ενα φως δεη τηλεφωνο να πληρωσω. Χιλια συγγνωμη ταπεινα, που ηθελα μια δουλεια που θα με συντηρει και δεν σπουδασα κατι μονο ορμωμενη απο τον ερωτα της επιστημης μου. Γιατι αν ημουν οντως τοσο φραγκοφονιας δε θα γινομουν φιλολογος που μεχρι και εγω τοτε ηξερα οτι εισαι ανεργος αλλα θα σπουδαζα κατι αλλο που θα μου δινε λεφτα με το τσουβαλι. Το 2003, ολα ηταν σε ευφορια οτι και να σπουδαζες, θεωρητικα απεδιδε. Και αν θεωρεις οτι τα τοτε 1200 ευρω του παιδαγωγικου με τις πολλες μετακομισεις και την αδυναμια να ριζωσεις καπου ηταν η καλυτερη επιλογη, ε τοτε παω πασο. Την φιλολογια την εξασκω αδιαλειπτως, και την αγαπησα πολυ, οσο δε το πιστευα οτι θα μπορουσα ,αλλα ναι ειμαι πεζος ανθρωπος, και με πειραζει που ειμαι ανασφαλιστη, χωρις δουλεια το καλοκαιρι και αναγκαζομαι να κανω και αλλη πρωινη δουλεια μονο και μονο για να κανω αυτο που αγαπω τα απογευματα.

επαναλαμβανω, δε γεννηθηκαμε ολοι ταγμενοι καπου, εμενα ολα καλα μου φαινονταν, και τωρα 8 χρονια μετα αν παλι μου ελεγαν να διαλεξω σχολη, οποια σχολη, παλι θα διαλεγα καποια απο αυτες, χωρις να εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση. Απο οτι φαινεται εδω μεσα, ολοι θελατε μονο μια σχολη, την κυνηγησατε, την θελατε, την εξασκησατε και μπραβο σας αλλα πιστεψτε με απο οσους ξερω ειναι μετρημενοι στο ενα χερι, οσοι ειχαν τετοιο ταξιμο. Οι περισσοτεροι, ειχαν 4-5 σχολες που ειτε περνουσαν στην μια ειτε στην αλλη το ιδιο χαρουμενοι θα ηταν.

Τελος, και πολυ το κουρασαμε, δεν θελω μονο τις θετικες αποψεις, αν τις ηθελα δε θα ειχα μπλογκ, αλιμονο. Αλλα οι χαρακτηρισμοι ηλιθια κτλ που λεγονται τοσο ελαφρα την καρδια μονο και μονο επειδη εγω δεν ημουν παρουσα δειχνει το ποιον πολλων. Σας παω στοιχημα, οτι αν ειχα ανεβασει εγω το κειμενο, και οχι ο Σουρ, παλι θα ειχατε τις ιδιες αποψεις αλλα δε νομιζω κανεις να ηταν τοσο αφοριστικος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Θυμήθηκα την περίπτωση μου όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό.Στο δίλλημα φιλολογία η ιστορικό προτίμησα το δεύτερο.Εξέτασα τα προγράμματα σπουδών με προσοχή και αποφάσισα με βάση τι με ενδιαφέρει περισσότερο η ιστορία η φιλολογία,αλλά και τι άλλες επιλογές θα είχα αν δεν αποφάσιζα να ασχοληθώ με την διδασκαλία.Θεωρώ πιο ευέλικτη σχολή το ιστορικό/αρχαιολογικό χωρίς αυτό να σημαίνει οτι επαγγελματικά είναι σε καλύτερη μοίρα.Οσο για τα παιδαγωγικά έλεος πιά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τολμηρος

Νεοφερμένος

Ο Τολμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Ρεβεκα, και εγω ρωτησα το ειπα, απλα απο οτι φαινεται ρωτησα λαθος. Με κατηγορειτε ολοι οτι εμεινα σαν την χαζη, να ονειροπολω ενω σχυει το αντιθετο. Μεχρι σημερα εχω το υλικο που ειχα τοτε μαζεψει, το οποιο ομως ηταν ελειπες. Δεν τους κατηγορω οτι ρωτησα "πειτε μου ενα επαγγελμα" και αυτοι δε μου βρηκαν μονοι τους το απολυτο επαγγελμα. Ρωτουσα συγκεκριμενα για την φιλολογια που μονο στην θεσσαλονικη εχει 3 τμηματα και ναι οταν καποιος ρωταει κατι συγκεκριμενο, περιμενει υπευθυνη απαντηση. Παλι φιλολογος θα γινομουν με τα δεδομενα που ειχα γιατι απο τις 10 επιλογες της θεωρητικης αυτο ειναι που μου ταιριαζε. αλλα αλλη σχολη η κλασσικη φιλολογια, αλλο το ιστορικο, αλλο το φπψ. Και οταν ρωτας ανθρωπους που εξασκουν το επαγγελμα, και σου λενε αλλα αντι αλλων, ε τοτε εχω ενα μικρο δικαιωμα να ταραζομαι. ειναι σαν να με ρωτησει καποιος σημερα εμενα και να πω οτι ολες οι σχολες ειναι ιδιες. Ε οχι, δεν ειναι.

Πετρο,δεν ξερω που εξαγεται απο το κειμενο μου οτι ηθελα να γινω μια δημοσια υπαλληλος για κωλοβαραω και να παιρνω τζαμπα τα λεφτακια μου και στο διαλειμα να πινω φραπεδες. Δεν νομιζω να εγγραψα αυτο και συγγνωμη κιολας ειναι πολυ προσβλητικο συμπερασμα. Το 2003 ολοι οσοι ασχολουνταν με την εκπαιδευση πρεπει να ειχαν ακουσει οτι ανοιξαν τα ολοημερα. Εγω δε το ηξερα, γιατι ειμαι ενα ζωο και μισο, χωρις ιντερνετ και αδιαφορη εφηβη που σε λιγο περιμενω να με πει καποιος οτι ασχολιομουν ολοι μερα με γκομενους. Ενας ανθρωπος δεν βρεθηκε να μου πει οταν κοιταξα το ρημαδο μηχανογραφικο οτι "κοιτα το παιδαγωγικο ανοιξε". Ηταν ανοιχτο, και εκεινο το καλοκαιρι οι βασεις εκτοξευτηκαν γτ πολλοι κατι καπου ειχαν ακουσει. Μονο στο τμημα μου θυμαμαι, ειχα 4-5 που ελεγαν οτι θα γινουν δασκαλες, ενω μεχρι την Β λυκειου ηταν τελειως αλλος ο στοχος. Και αφου κατα βαση απο την θεωρητικη βγαινεις παιδαγωγος, και αφου εμενα δε με εκοφτε ιδιαιτερα καποια σχολη, ειναι τοσο κακο να πηγαινα στην μια ρημαδοσχολη που θα με εδινε δουλεια? Αν θελεις να ξερεις, απο τα 17,5 εκεινο το καλοκαιρι του 2003, δουλευω διαρκως και σε διαφορες δουλειες, καμια με αιγλη, καμια με καθισιο, καμια βολικια. Χαιρομαι που ολοι σπουδασατε απο την χαρα της επιστημης αλλα οχι, εγω εχω και ενα φως δεη τηλεφωνο να πληρωσω. Χιλια συγγνωμη ταπεινα, που ηθελα μια δουλεια που θα με συντηρει και δεν σπουδασα κατι μονο ορμωμενη απο τον ερωτα της επιστημης μου. Γιατι αν ημουν οντως τοσο φραγκοφονιας δε θα γινομουν φιλολογος που μεχρι και εγω τοτε ηξερα οτι εισαι ανεργος αλλα θα σπουδαζα κατι αλλο που θα μου δινε λεφτα με το τσουβαλι. Το 2003, ολα ηταν σε ευφορια οτι και να σπουδαζες, θεωρητικα απεδιδε. Και αν θεωρεις οτι τα τοτε 1200 ευρω του παιδαγωγικου με τις πολλες μετακομισεις και την αδυναμια να ριζωσεις καπου ηταν η καλυτερη επιλογη, ε τοτε παω πασο. Την φιλολογια την εξασκω αδιαλειπτως, και την αγαπησα πολυ, οσο δε το πιστευα οτι θα μπορουσα ,αλλα ναι ειμαι πεζος ανθρωπος, και με πειραζει που ειμαι ανασφαλιστη, χωρις δουλεια το καλοκαιρι και αναγκαζομαι να κανω και αλλη πρωινη δουλεια μονο και μονο για να κανω αυτο που αγαπω τα απογευματα.

επαναλαμβανω, δε γεννηθηκαμε ολοι ταγμενοι καπου, εμενα ολα καλα μου φαινονταν, και τωρα 8 χρονια μετα αν παλι μου ελεγαν να διαλεξω σχολη, οποια σχολη, παλι θα διαλεγα καποια απο αυτες, χωρις να εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση. Απο οτι φαινεται εδω μεσα, ολοι θελατε μονο μια σχολη, την κυνηγησατε, την θελατε, την εξασκησατε και μπραβο σας αλλα πιστεψτε με απο οσους ξερω ειναι μετρημενοι στο ενα χερι, οσοι ειχαν τετοιο ταξιμο. Οι περισσοτεροι, ειχαν 4-5 σχολες που ειτε περνουσαν στην μια ειτε στην αλλη το ιδιο χαρουμενοι θα ηταν.

Τελος, και πολυ το κουρασαμε, δεν θελω μονο τις θετικες αποψεις, αν τις ηθελα δε θα ειχα μπλογκ, αλιμονο. Αλλα οι χαρακτηρισμοι ηλιθια κτλ που λεγονται τοσο ελαφρα την καρδια μονο και μονο επειδη εγω δεν ημουν παρουσα δειχνει το ποιον πολλων. Σας παω στοιχημα, οτι αν ειχα ανεβασει εγω το κειμενο, και οχι ο Σουρ, παλι θα ειχατε τις ιδιες αποψεις αλλα δε νομιζω κανεις να ηταν τοσο αφοριστικος.



Κοίτα συμφωνώ ότι η ενημέρωση είναι ελλιπής σε πολλά θέματα και εγώ δεν ήξερα τι να επιλέξω μεταξύ Ιατρικής και Πολυτεχνείου, ρώτησα, googlαρα, επισκεύτηκα σχολές και βιβλιοθήκες (όλη την Αθήνα περπάτησα με τα πόδια :P) καθώς και νοσοκομεία αλλά και πάλι αν και αποφάσισα πολυτεχνείο δεν είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή μου. Δηλαδή αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξω σχολή αν δω ότι δεν μου αρέσει. Εσύ αφού το 2003 δεν ήξερες για τα παιδιαγωγικά το 2004-5-6-7-8-9 δεν το έμαθες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Αυτό που είπε η κοπελα είναι απόλυτα λογικό. Διάλεξε ενα επάγγελμα το οποίο πια προσφέρει επι το πλείστον ανασφάλιστη εργασια χωρίς κανένας μα κανένας να της το πει αυτό. Τις μελλοντικέ προοπτικές ερασίεας πρέπει να κέφτεται καθε μελλοντικός φοιτητής περα αν του αρέσει μια σχολή ή όχι.

Τι να κάνεις ένα επαγγελμα π.χ. η φιλολογία που σου ταιριάζει αλλά δε θα σου προσφέλει νομιμη ασφαλισμένη εργασιά.


Κοίτα συμφωνώ ότι η ενημέρωση είναι ελλιπής σε πολλά θέματα και εγώ δεν ήξερα τι να επιλέξω μεταξύ Ιατρικής και Πολυτεχνείου, ρώτησα, googlαρα, επισκεύτηκα σχολές και βιβλιοθήκες (όλη την Αθήνα περπάτησα με τα πόδια :P) καθώς και νοσοκομεία αλλά και πάλι αν και αποφάσισα πολυτεχνείο δεν είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή μου. Δηλαδή αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξω σχολή αν δω ότι δεν μου αρέσει. Εσύ αφού το 2003 δεν ήξερες για τα παιδιαγωγικά το 2004-5-6-7-8-9 δεν το έμαθες?
Πολυτεχνείο και Ιατρική ,2 εντελώς διαφορετικές σχολές που σχετίζονται μόνο σε ένα σημειο. Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που διαλέγουν ως πρώτες επιλογές στο μηχανογραφικό τους τόσο διαφοτερικες σχολές.

Τελος, και πολυ το κουρασαμε, δεν θελω μονο τις θετικες αποψεις, αν τις ηθελα δε θα ειχα μπλογκ, αλιμονο. Αλλα οι χαρακτηρισμοι ηλιθια κτλ που λεγονται τοσο ελαφρα την καρδια μονο και μονο επειδη εγω δεν ημουν παρουσα δειχνει το ποιον πολλων. Σας παω στοιχημα, οτι αν ειχα ανεβασει εγω το κειμενο, και οχι ο Σουρ, παλι θα ειχατε τις ιδιες αποψεις αλλα δε νομιζω κανεις να ηταν τοσο αφοριστικος.
Οι έφηβοι ξέρουν να κάνουν πολύ αυστηρη κριτική παρόλα αυτά η κριτική αυτή δεν είναι γόνιμη (ούτε πιστεύω ότι τα λόγια που ακούστηκαν θα σε βοηθήσουν. Όσοι κρίνουν δεν έχουν βρεθεί στην ιδια κατάσταση με εσένα και σκέφτονται υποθετικά (αφού σε μερικούς φαντάζει ότι η στιγμή αυτή θα είναι για αυτούς πολύ μακριά.

Επειδή είμαι και εγώ σε δεύτερο πτυχίο προτιμώ να μην λέω στους έξω οτι έκανα λάθος στο μηχανογραφικό γιατί απλά κανένας δε μπορεί να το καταλάβει. Λέω απλά πως θελω να παω ένα σκαλοπατι παραπάνω ή να διευρύνω τις γνωσεις μου Σε αυτο το forum που αποτελείται απο εφήβους και νέους ενήλικους δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το προβλημα του ζειν. Όλοι έχουν ονειρα να πάνε σε μια σχολή (οποιαδήποτε ανεξάρτητα με τη κρίση) να ασχοηθούνε με την έρευνα (ανεξάρτητα το ότι η έρευνα στην Ελλάδα είναι περιορισμένοι), να γίνουν λαμπροί επιστήμονες αγνωόντας πως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή δεν είναι να γίνεις ένας άξιοζηλευτος επαγγελματιας αλλά να δημιουργήσεις οικογένεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Τολμηρος

Νεοφερμένος

Ο Τολμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Όντως η Ιατρική και το πολυτεχνείο δεν έχουν πολλά κοινά αλλά με ενδιέφεραν πολύ και τα δύο αντικείμενα, όταν κοίταζα το πρόγραμμα σπουδών κάθε σχολής. Τώρα για τη φύση του επαγγέλματος (που εκεί υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές) δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω ΄κάνει κανένα από τα δυο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Γιατι αυτη η κοπελα τα αφησε ολα να περασουν στο ετσι??? για να ηταν τοσο καλη μαθητρια πα να πει πως διαβαζε πολυ, τοσο ωστε να μην αδιαφορει για το σχολειο.... δεν την δικαιολογω, επρεπε να εχει καταληξει επιτελους, ήταν τουλαχιστον δεκαεπτα, αν οχι δεκαοκτω, άλλα παιδια ειναι ηδη στην αγορα εργασιας απο πολυ πιο νωρις... Τι νοημα εχει μια μελετη χωρις σκοπο?? ενα αδιακοπο διαβασμα, χωρις να ξερεις γιατι το κανεις?? Εγω ειχα αποφασισει πως θελω να γινω ηλεκτρονικος απο την εκτη δημοτικου, δεν απαιτω απο κανενα να εχει κατασταλαξει απο τα εντεκα του, αλλα απαιτω το αυτονοητο: να ξερουμε τι μας γινεται, δεν μπορουμε να τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους.... Η δε νομικη που αναφερει, αν την επιανε, παλι την ιδια καταληξη θα ειχε. Επιτελους ψαχτειτε! μην ειστε ολη μερα στις καφετεριες! ρωτηστε κοσμο, ψαξτε στο ιντερνετ (α, και μιας και το ειπα, το 2003 το ιντερνετ δεν ηταν dsl, υπηρχε σε καθε σπιτι, αρκει να ειχες τηλεφωνο) Διαβαστε σχετικα βιβλια, δεν ειναι η ζωη τραλαλα και τραλαλο, ουτε χαλλλλλλαρα(το γραφω επειδη ηταν απο την θεσαλλονικη :Ρ) συγγνωμη αν παραειμαι αυστηρος, αλλα ουτε και μενα μου ειπε κανεις: καλημερα, ελα να σε βοηθησω, να δουμε τι θα κανεις στη ζωη σου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
στο ιντερνετ (α, και μιας και το ειπα, το 2003 το ιντερνετ δεν ηταν dsl, υπηρχε σε καθε σπιτι, αρκει να ειχες τηλεφωνο) Διαβαστε σχετικα βιβλια, δεν ειναι η ζωη τραλαλα και τραλαλο, ουτε χαλλλλλλαρα(το γραφω επειδη ηταν απο την θεσαλλονικη :Ρ) συγγνωμη αν παραειμαι αυστηρος, αλλα ουτε και μενα μου ειπε κανεις: καλημερα, ελα να σε βοηθησω, να δουμε τι θα κανεις στη ζωη σου....
Για να μπεις όμως έπρεπε να έχεις modem, σύνδεση στο Internet, ή να μπαίνεις με χρέωση τοπικής κλίσης ΜΕ άλλο κωδικό. Δεν ήταν και εύκολο να το ρυθμίσεις.
Επίσης τα site εκείνη την εποχή ήταν αρκετά φτωχά σε περιεχομενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Εγώ μια χαρά τα είδα αυτά που ήθελα στο τμήμα μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Για να μπεις όμως έπρεπε να έχεις modem, σύνδεση στο Internet, ή να μπαίνεις με χρέωση τοπικής κλίσης ΜΕ άλλο κωδικό. Δεν ήταν και εύκολο να το ρυθμίσεις.
Επίσης τα site εκείνη την εποχή ήταν αρκετά φτωχά σε περιεχομενο.

το τελευταιο το δεχομαι, αλλα αν το δεχτω ακυρωνει ολα τα λεγομενα της κοπελας του στυλ δεν ειχα ιντερνετ σπιτι μου.... και συγγνωμη αλλα τα πρωτα δε στεκουν ως επιχειρηματα, εκεινη την εποχη το ιντερνετ ηταν (ακομα) σχετικα φθηνο
(θυμαμαι το 2002 οταν μπηκα εγω για πρωτη φορα πως μιση ωρα περιπου στο ιντερνετ ισοδυναμουσε με μια στικη κληση)
και οι εταιρειες εστελναν τεχνικους στα σπιτια(γενικα τοτε υπηρχε αλλη οικονομικη ανεση)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top