Ποια διαφορά έχει το δημόσιο απο το ιδιωτικό; Σε όποιο σχολείο και να πήγαινε, αυτή αποφάσισε να διαβάσει. Δε σου εμφυτεύουν γνώσεις στο ιδιωτικό. Απο 'σενα εξαρτάται αν θα διαβάσεις ή όχι.
Πιστεύεις οτι αμα η κοπελιά πήγαινε σε δημόσιο, δε θα έβγαζε το λιγότερο 19.000?
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες.
Γνωρίζω συγκεκριμένα μια κοπέλα, η οποία ήταν πολύ καλή στο δημοτικό, τη στήριζα, όμως ήταν από μια οικογένεια με πολύ "κακό" όνομα. Αφού μια φορά, επειδή είμαστε από διαφορετικά χωριά, είχαν πει οι γονείς μου στο θείο μου όταν γυρνούσε σπίτι του να την πάει μέχρι το διπλανό χωριό και εκείνος αρνήθηκε, γιατί δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με αυτήν την οικογένεια. Πήγαμε σε διαφορετικά γυμνάσια (δεν πήγα σε αυτό που θα έπρεπε γεωγραφικά να πάω γιατί δίδασκε μια θεία μου και δεν ήθελα να την έχω καθηγήτρια) και συναντηθήκαμε πάλι στο λύκειο: Άλλος άνθρωπος. Καμιά στήριξη από τους καθηγητές και μονάχα κατακραυγή για την εμφάνισή της. Από ότι έμαθα αργότερα, στις αρχές του γυμνασίου διάβαζε και έπαιρνε καλούς βαθμούς, πολλές φορές σε διαγωνίσματα καλύτερους από εκείνους της και καλά "πρώτης" μαθήτριας. Αντί οι καθηγητές να τη βοηθήσουν, την κατηγορούσαν ότι αντέγραφε. (Με τη θεία μου δε μιλιέμαι σχεδόν: της είχα πει να την προσέξει, αλλά προτίμησε να πάει με το ρεύμα της τοπικής κοινωνίας.

). Σήμερα, είναι φοιτήτρια σε ΤΕΙ, στο οποίο πέρασε διαβάζοντας μόνη της από Πανελλήνιες στο ΕΠΑΛ. Εννοείται, ότι αν είχε την κατάλληλη στήριξη θα πήγαινε καλύτερα.
[off-topic] Η κοπέλα αυτή είναι γραμμένη στη ΔΑΠ

[/off-topic]
Τέλος πάντων, επειδή τα προσωπικά παραδείγματα δε μετρούν και πολύ, σε ένα οποιοδήποτε ΕΠΑΛ θα δεις
μόνο παιδιά οικογενειών εργατών. Δε θα δεις ούτε παιδί γιατρού, ούτε καθηγητή, ούτε δικηγόρου. Θα δεις παιδιά αγροτών, εργατών που δουλεύουν σε οικοδομή, καθαριστών. Λες τα παιδιά των γιατρών να είναι πιο έξυπνα;

Δε νομίζω. Απλά έχουν διαφορετικό περιβάλλον, τυγχάνουν διαφορετικής προσοχής, έχουν διαφορετικά πρότυπα. Η στήριξη και η βοήθεια που έχουν οι μεν και οι δε, απλώς δε συγκρίνεται.
Σε άλλες περιπτώσεις δεν ισχύει το «την παρτάρα σου κοιτάς» και το παραδέχομαι. Αλλά σ' αυτην δυστυχώς ισχύει. Στις πανελλήνιες είναι λιγάκι «Θ θάνατος σου η ζωή μου». Θα σου φέρω άλλο ενα παράδειγμα: Εσύ απ' ότι θυμάμαι ήθελες ιατρική εκπα, δυστυχώς δεν πέρασες και πήγες Πάτρα. Αν είχες βγάλει πέρσι 19170 (η βάση της σχολής του εκπα), και η κολλητή σου, σου έλεγε, «Guest 278211, Κι εγώ τα ίδια μόρια έβγαλα αλλά δυστυχώς οι γονείς μου δεν έχουν λεφτά να με στείλουν Πάτρα. Μπορείς να μη δηλώσεις την Αθήνα, ώστε να περάσω εγώ Αθήνα;» Εκεί τι κάνεις; Την γράφεις στα @@ σου και δηλώνεις Αθήνα (ακολουθείς δηλαδή την τακτική «κοιτάω την παρτάρα μου» ή θα δηλώσεις Πάτρα για να μην φας τη θέση κάποιου;
Ισως να μην είναι πολύ εύστοχο το παράδειγμα μου (τώρα που το ξαναδιαβάζω όντως δεν πολυ-είναι, αλλά νομίζω θα καταλάβεις αυτό που θέλω να πω
Θα της έλεγα να δηλώσουμε και οι 2 Πάτρα και να συγκατοικήσουμε!
κι εσύ βρε Guest 278211 έλεος.
οκ,έβγαλε 19..700 με γειά της με χαρά της.από εκεί και πέρα γιατί να μην μπει σε όποια σχολή γουστάρει;
Αφού θα πάει στο εξωτερικό, τη σχολή εδώ τι τη θέλει; μήπως αλλάξει γνώμη;
Φέτος λοιπόν κι εγώ να κάνω 10% και να δηλώσω πχ ιατρική Αλεξανδρούπολης. Υπάρχει περίπτωση να πάω; Όχι, ποτέ. Απλά και μόνο επειδή μπορώ.

Είναι το ίδιο πράγμα.