Αλλα συγουρα αυτος που ειναι απο ανωτερη σχολει εχει ενα μεγαλητερο γνωστικο επιπεδο
λυπαμαι που θα σε απογοητευσω, αλλα αν δεν ασχοληθεις με το αντικειμενο σου στην πραξη και μενεις στη θεωρια, οπως κανει το 90 και βαλε % των αποφοιτων στην Ελλαδα... Βρασε ορυζα Χαραλαμπε, και πιες το ζουμι τους...
Πρωτων εισαι τελιωσες εκτος τοπου και χρονου δευτερων εσυ ο ικανος επιστημονα ,λεμε και καμοια μαμακια για να περνα η ωρα ,που θα μας βγαλεθι απο τα μαυρα χαλια μας για πες την κοσμοθεωρια σου .Τριτον αν με ενδιεφεραν τα λεφτα κυριος εχω και ποιο ευκολα μονοπατια και νομιμα για να βγαλω τεταρτων μην μεταφραζει τα πραγματα οπως σε βολευουν
Ουτε ειπα οτι ειμαι επιστημονας, ουτε υπονοησα τιποτα τετοιο...
οπως τα καταλαβαινω τα μεταφραζω, γι' αυτο σε παρακαλω προσπαθησε να γραφεις λιγο καλυτερα, γιατι κυριολεκτικα μεταφραζοντας τα κειμενα σου, εχω βγαλει τα ματια μου....
αχρηστοι υπάρχουν και στα τει όμως.
Αναμφιβολα Φοκο, εκει να δεις... χαμος!!!
λέγοντας του πως "όποιος είναι καλός βρίσκει"
και τι να του πω???
παρε το πτυχιο και θα σου στρωσουν κοκκινο χαλι??
αν ειναι δυνατον... τα αυτονοητα ειπα...
Όσο για το παράδειγμα που δίνεις, είσαι λάθος, γιατί άλλη εργασία επιτελεί ο τεχνικός, και άλλη ο μηχανικός που σχεδιάζει.
Στους ηλεκτρολογους υφισταται οντως αυτη η διαφορα, στους ηλεκτρονικους οχι
Και η τελευταία παράγραφος είναι επίσης -χωρίς παρεξήγηση- λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Αφορά αυτούς που θέλουν να περάσουν γενικά "πολυτεχνείο" ή "νομική" ή "ιατρική" επειδή και καλά έχουν κύρος και εύκολα χρήματα. Εδώ ρωτάει αν έχει επαγγελματικές προοπτικές ο ΗΜΜΥ, τίποτα παραπάνω που να δίνει λαβή να λέμε γενικά για την πτυχιολατρεία στην Ελλάδα.
για αυτο αλλωστε συζηταμε και εξηγουμαστε!!
για να μην παρεξηγουμαστε

Του εξηγω πως εχουν τα πραγματα, για να μην πεσει αποτομα....
Οι ημμυ (ηλεκτρολόγοι) επειδή ελευθερώνεται η ενέργεια θα έχουν καλές επαγγελματικές προοπτικες στα επόμενα χρόνια (και τέτοιο έγινε όποιος θυμάται και με τις τηλεπικοινωνίες που στις μέρες μερες μας ο χώρος έχει κορεστεί.
Οσο για αυτο(δυστυχως) εχουμε κακα μαντατα....
Η τροικα εβαλε φρενο σε Φ/Β και γενικα στις ΑΠΕ, σε φτωχες χωρες οπως η Ελλαδα για να επανεξετασει τα οικονομικα τους....
εμεινα αφωνος οταν το εμαθα

Δυστυχώς δεν ξέρω αν θα έχουν και οι ημμυ (ηλεκτρονικοί) αφού είναι διαφορετικος κλάδος και δεν γνωρίζω αν οι δευτεροι ημμυ μπορούν να πάρουν τις ειδικές θέσεις ημμυ των πρώτων ημμυ.
Φοκο θα σε ρωτησω το εξης απλο: Ο μικροβιολογος μπορει να κανει την δουλεια σου? ΟΧΙ
Οπως ενας μικροβιολογος ΔΕΝ ειναι γιατρος
Ετσι και και ενας ηλεκτρονικος ΔΕΝ ειναι Ηλεκτρολογος
τοσο απλα
Γνώμη μου είναι εφόσον δε ξέρουμε αν θα γίνει η μετατροπή του ονόματος από ηλεκτρονικοί σε ηλεκτρολόγους να προτιμήσεις ένα τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών.
Το ονομα δεν παιζει ρολο, το προγραμμα εχει αλλαξει σε ηλεκτρολογων ηδη,
εχει μαθηματα που εχουν να κανουν με ενεργεια,
οπως ηλεκτρικες μηχανες, Δικτυα Διανομης κτλ...
αρα εχει αλλαξει ηδη σε ηλεκτρολογων...
@Thoba19
Εγω δεν ειχα σκοπο να σε θιξω, παρολο που εσυ εκανες το αντιθετο, αναφερθηκα γενικα και αοριστα,
γιατι βλεπω πολλους συμμαθητες μου που εχουν την εντυπωση οτι παω να σπουδασω στο πολυτεχνειο και θα με ζητανε ολοι...
η δικη μου αποψη ειναι να προτιμησεις το τμημα της Κρητης απο τα αλλα ημμυ
Το οτι εχει ΑΚΟΜΑ στο προγραμμα του μεχρι στιγμης ΚΑΙ μαθηματα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ το καθιστα μοναδικο στην Ελλαδα και οι αποφοιτοι του εχουν περισσοτερες πιθανοτητες εναντι των ηλεκτρολογων.
Ευχομαι να σε βοηθησα,
εγω σου ειπα την γνωμη μου,
μετα απο κει η επιλογη ειναι δικη σου!
(Χωρις καμια παρεξηγηση!!!!)