antoniak
Νεοφερμένο μέλος

σκεφτομαι να περασω ηλεκτρολογος μηχανικος στην πατρα ή μηχανικος η/υ παλι στην πατρα....μια γνωμη?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fok
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antoniak
Νεοφερμένο μέλος

Fok
Νεοφερμένο μέλος

Παντως σε παρομοιο διλημμα με εσενα ειμαι και εγω.Ειμαι αναμεσα σε ΗΜΜΥ Α.Π.Θ και Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων ΕΚΠΑ
antoniak
Νεοφερμένο μέλος

-----------------------------------------
Επισης μηπως ξερεις αν οι ημτυ εχουν και δικαιωματα μηχ η/υ? Βασικα για αυτον τον λογο σκεφτομουν να δηλωσω υμτυ, γιατι ναι μεν ασχολουνται μ παρα πολλα πραγματα (ενεργειες , εγκαταστασεις , κυκλωματα ) αλλα ασχολουνται και με υπολογιστες...ομως σε αυτον τον τομεα εχω την εντυπωση οτι υπερτερουν οι μηχ η/υ...καταλαβες τωρα γιατι προβληματιζομαι? Αν καταλαβα καλα...εσενα σε ενδοιαφερουν οι τηλεπικοινωνιες???
sosat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα εχεις πολλα μαθηματα που δεν θα σε ενδιαφερουν και η σχολη απ'οσο λενε ειναι αρκετα εως πολυ δυσκολη!
sakoulias
Εκκολαπτόμενο μέλος

sosat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω προτεινω γενικα την σχολη ΗΜΜΥ αναμεσα σε σχολες υπολογιστων επειδη εχει πολυ μεγαλο πεδιο ενασχολησης και εφαρμογων
Για καποιον που εχει συγκεκριμενο στοχο ομως γιατι να μπλεξει με εξτρα μαθηματα που δεν τον ενδιαφερουν?
Αλλα η αποφαση ειναι δικη σας ... πραξτε αναλογος με τους στοχους σας
antoniak
Νεοφερμένο μέλος

Fok
Νεοφερμένο μέλος

Μην κοιτας που ειναι τεχνολογιας υπολογιστων και οχι μηχανικων υπολογιστων τα ιδια δικαιωματα εχουν....αλλα βλεπω πως αποφασισες
Εγω με προγραμματισμο και αναλυση εγαρμογων θελω να ασχοληθω αλλα θελω να μαθω και τη φυσικη και τα μαθηματικα των ΗΜΜΥ
sosat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος ομως αλλα απ'οτι θυμαμε απο τους οδηγους σπουδων
rex
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η αλήθεια είναι ότι, αν ρωτήσεις περισσότερα άτομα, σίγουρα οι παραπάνω από τους μισούς θα σου πούν ΗΜΤΥ μιας και το πτυχίο (και τα δικαιώματα) του Ηλ/λογου θεωρείται ισχυρό χαρτί, και πως με την ωμή λογική ο απόφοιτος ΗΜΤΥ είναι ανώτερος από τον αντίστοιχο του ceid...
Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι...
δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαζομάρα από το να πας ΗΜΤΥ όταν δεν θα ασχοληθείς με Ενέργειες και Τηλ/νίες... απόδειξη ότι δε λέω λόγια στον αέρα είναι γνωστοί του αδερφού μου που είναι συμφοιτητές του στο ΗΜΤΥ και χρωστάνε όλα τα ηλεκτρολογικά μαθήματα και καταριούνται την ώρα που τσιγγουνεύτηκαν τα μόριά τους, και ακούγοντας τα λεγόμενα γύρω τους πήγαν ΗΜΤΥ... μάλιστα ένας εξ αυτών είναι και πολύ καλός φίλος του αδερφού μου, με τον οποίο είχα και μια πολύωρη κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα προχτές...
Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό, και το μόνο που εύχομαι να μη σου συμβεί είναι να μετανιώσεις κάποια επιλογή σου...
Τέλος, να πώ ότι και οι 2 είναι εξαιρετικά τμήματα, για τους ΗΜΤΥ δεν θα πω τπτ, είναι ήδη γνωστά, όσο για τους Ceid,κατά την άποψή μου είναι το καλύτερο τμήμα στο είδος της... περιττό να σου πω πως δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο για αυτήν, παρά μόνο θετικά σχόλια...
και γώ μετά την Ξάνθη θα δηλώσω αυτή τη σχολή (και θα διαγράψω μια για πάντα τον τομέα της Ενέργειας που με ενδιαφέρει πιο πολυ απ' όλα)
συμβουλή: Σκέψου καλά προτού το μετανιώσεις

(το ίδιο ισχύει και για μένα

nefi
Πολύ δραστήριο μέλος

rex
Εκκολαπτόμενο μέλος

καλησπερα σκεφτομαι ως πρωτη επιλογη να δηλωσω πληροφορικη ιονιου...ομως με προβληματιζουν τα ανωτερα μαθηματικα και η φυσικη...μπορει κπς με 13 μαθηματικα και 14 φυσικη πανελλαδικες να τα βγαλει περα?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω το επίπεδο των Φυσικομαθηματικών αυτής της σχολής, αλλά πιστεύω πως, δεν είναι δα και άθλιοι βαθμοί, άσε που 2 διαγωνίσματα συνολικά 6 ωρών δεν μπορούν να κρίνουν ένα μυαλό

Η γνώμη μου είναι πως με την κατάλληλη προσπάθεια θα τα καταφέρεις...:no1:
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος

Γεια χαρα, θα ηθελα να με διαφωτισετε σχετικα με τους Μηχανικους Υπολογιστων (Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων ή Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Τεχνολογιας Υπολογιστων).
1) Ειδικευση σε Λογισμικο Η/Υ μπορω να παρω μονο στην Αθηνα ή υπαρχει κατι αναλογο σε Πατρα ή Θεσσαλονικη?
2) Ποιο απο τα τρια τμηματα ειναι το καλυτερο για καποιον που θελει να ειδικευτει στο παραπανω αντικειμενο?
3) Η αναπτυξη προγραμματων anti-virus γινεται απο καποιον που εχει παρει την παραπανω ειδικευση? Και αν ναι, μετα απο καποιο μεταπτυχιακο?
4) Το software engineering ειναι κλαδος του computer engineering?
Ευχαριστω
Btw Υπαρχει και στην Ξανθη τμημα. Που ειναι ιδιο με της Αθηνας και της Θεσσαλονικης. Τωρα αν πας για το prestige του Πανεπιστημιου, δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο, θα σου πει καλυτερα ενας φοιτητης ή πτυχιουχος. Το ιδιο πτυχιο παιρνεις σε ολα παντως.

archidemetres
Νεοφερμένο μέλος

1) Ειδικευση σε Λογισμικο Η/Υ μπορω να παρω μονο στην Αθηνα ή υπαρχει κατι αναλογο σε Πατρα ή Θεσσαλονικη?
2) Ποιο απο τα τρια τμηματα ειναι το καλυτερο για καποιον που θελει να ειδικευτει στο παραπανω αντικειμενο?
3) Η αναπτυξη προγραμματων anti-virus γινεται απο καποιον που εχει παρει την παραπανω ειδικευση? Και αν ναι, μετα απο καποιο μεταπτυχιακο?
4) Το software engineering ειναι κλαδος του computer engineering?
Ευχαριστω
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχει το CEID πάτρας και το αντίστοιχο τμήμα ΗΜΜΥ στο Αριστοτέλειο.Γεια χαρα, θα ηθελα να με διαφωτισετε σχετικα με τους Μηχανικους Υπολογιστων (Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων ή Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Τεχνολογιας Υπολογιστων).
Επίσης υπάρχει και το ΗΜΜΥ στα Χανιά
Μια σχολή επιστήμης υπολογιστών/πληροφορικής.2) Ποιο απο τα τρια τμηματα ειναι το καλυτερο για καποιον που θελει να ειδικευτει στο παραπανω αντικειμενο?
Για ποια ειδίκευση λες δεν κατάλαβα.3) Η αναπτυξη προγραμματων anti-virus γινεται απο καποιον που εχει παρει την παραπανω ειδικευση? Και αν ναι, μετα απο καποιο μεταπτυχιακο?
Τα προγράμματα antivirus θέλουν βασικές γνώσεις πάνω σε λειτουργικά συστήματα, αλγόριθμους, δίκτυα και ασφάλεια οπότε μπορείς να τα κάνεις και έχοντας παρακολουθήσει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα κάποιου ΤΕΙ. Δεν χρειάζεται να πας πολυτεχνείο ολότελα.
Ναι. Είναι κλάδος του computer science.4) Το software engineering ειναι κλαδος του computer engineering?
Ευχαριστω
nikos0712
Εκκολαπτόμενο μέλος

elena92
Νεοφερμένο μέλος

RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=48163
επίσης κοίτα και αυτό
https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=40181
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 97 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Sotiris 12
- Qwerty 0
- Debugging_Demon
- Aggelik
- panaman
- joa
- ba99297
- Μιχαήλ
- TheNorth
- Mechan
- Chris180
- infection54
- Νικολινα
- Helen06
- oups
- Fara
- jim2015
- Geokand54
- F1L1PAS
- MariosG
- alpha.kappa
- nickd6776
- Victorakos
- Steliosgkougkou
- Ryuzaki
- Unboxholics
- sophiaa
- χημεια4λαιφ
- Mammy Nun
- Arvacon
- Athens2002
- gregory nub
- tsiobieman
- VFD59
- Joji
- bruh_234
- Destroyer2357
- pinelopikaxrila20@gm
- george777
- arko
- eukleidhs1821
- eeyore
- το κοριτσι του μαη
- kost28
- Scandal
- SlimShady
- Paragontas7000
- indecisive
- Dr. Gl. Luminous
- Vasilis V
- liana
- Latos
- korlef
- kiyoshi
- Kostakis45
- KingPoul
- Nala
- GeorgePap2003
- Elenakii
- ggl
- Alin22
- Maraki2
- Ελεν
- clevercat
- ale
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.