ΗΜΜΥ vs Χημικών Μηχανικών vs Μηχανολόγων Μηχανικών

ilion

Νεοφερμένο μέλος

Ο ilion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Έχω καταλήξει σε 3 σχολές: ΗΜΜΥ, Χημικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. Θα ήθελα να μάθω λίγο παραπάνω για αυτά τα τμήματα σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρών και ΠαΠελ.
Έχω και άλλον εναν προβληματισμό. Θέλω να δηλώσω μόνο μεγάλες πόλεις. Μένω κοντά στην Πάτρα, αν και δεν θα ήθελα να μείνω εδώ κι άλλο αναγκαστικά θα δηλώσω μήπως δεν μπορέσω να περάσω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Δεν θέλω άλλη πόλη. Αρκετά καταπιεστικά ένιωθα στην Πάτρα. Αν και όλοι γύρω μου μου λένε να δηλώσω κι άλλες πόλεις αλλα δεν θέλω. Προτιμώ να ασχοληθώ με κατι άλλο παρά να δηλώσω οποιαδήποτε άλλη πόλη.

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 982 μηνύματα.
Μακριά από ιδρύματα που είναι δεν υπάρχουν στις διεθνείς κατατάξεις κατατάξεις, με άλλα λόγια μακριά από ΠΑΠΕΛ, Θεσσαλίας, Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Το καλύτερο academia το έχουν πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν πριν το 1980 (ΕΜΠ- 1867, ΑΠΘ- 1925, Πατρών 1966). Το μόνο που αξίζει από νεότερα τμήματα είναι το ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης (1990).

Mitlos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Mitlos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Έχω καταλήξει σε 3 σχολές: ΗΜΜΥ, Χημικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. Θα ήθελα να μάθω λίγο παραπάνω για αυτά τα τμήματα σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρών και ΠαΠελ.
Έχω και άλλον εναν προβληματισμό. Θέλω να δηλώσω μόνο μεγάλες πόλεις. Μένω κοντά στην Πάτρα, αν και δεν θα ήθελα να μείνω εδώ κι άλλο αναγκαστικά θα δηλώσω μήπως δεν μπορέσω να περάσω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Δεν θέλω άλλη πόλη. Αρκετά καταπιεστικά ένιωθα στην Πάτρα. Αν και όλοι γύρω μου μου λένε να δηλώσω κι άλλες πόλεις αλλα δεν θέλω. Προτιμώ να ασχοληθώ με κατι άλλο παρά να δηλώσω οποιαδήποτε άλλη πόλη.
Τελικά τι δήλωσες γιατί ψαχνομαι και γω

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Εχει ξαναγινει πολλες φορες η συζητηση στο φορουμ για αυτες τις σχολες. Ημμυ ειναι η καλυτερη με διαφορα. Οι αλλες 2 δεν ειναι καλες αν και το γυρνανε σε πληροφορικη εμμεσα πχ χημικος μηχανικος διπλωματικη να κανει σε νευρωνικα δικτυα κλπ.

οτι ανθρωπο γνωρισα απο ημμυ το γυρισε σε πληροφορικη και στοο τελος εγραφε java/C/go ως προγραμματιστης καθως μονο εκει επαιρνε καλο μισθο στην ελλαδα, τσαμπα κοπος τα μαθηματα και η 5της σχολη. Σε τηλεπικοινωνιες υπαρχουν η νοκια/cosmote κτλ αλλα δεν πληρωνουν καλα με εξαιρεση τα scada συστηματα τελευταια. Με λιγα λογια αν θες να ασχοληθεις ως ηλεκτρολογος, κατα βαση φευγεις εξω, στην ελλαδα ο κλαδος δεν πληρωνει καλα.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Κανένα από τα 3 δεν αξίζει. Θα καείς στο διάβασμα με αμφίβολα αποτελέσματα για το μετά. Γιατί δεν είναι μόνο το να πάρεις πτυχίο είναι και το μετά τι θα κάνεις. Δυστυχώς εκεί μας κατάντησαν. Στη θέση σου θα επέλεγα μια πιο βατή σχολή (έως και αρκετά βατη) ώστε να έχω ένα πτυχίο.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Καλα το ημμυ αξιζει απλα θα θελει πολυ διαβασμα. Μετα ομως οι προοπτικες ειναι παρα παρα πολλες. Πιο εξυπνη επιλογη απο ημμυ ειναι πληροφορικη γτ θελει λιγοτερο διαβασμα και ολοι οι ημμυ πληροφορικη πανε πλεον ειτε ai ειτε προγραμματισμο ειτε data αλλα δεν μπορεις να αλλαξεις την γνωμη καποιου αν θελει να γινει μηχανικος να δηλωσει πληροφορικη. Παντως εγω εχω φιλο που τελιωσε μηχ μηχ εμπ και το γυρισε σε αι και τωρα ειναι στην αμερικη κανοντας phd πανω σε αυτο και μου ειπε η μεγαλυτερη γκαφα της ζωης του να δηλωσει μηχ μηχ αμα συνεχισε μηχ μηχ ουτε απεξω απο την αμερικη δεν θα περναγε στην κυριολεξια!

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλα το ημμυ αξιζει απλα θα θελει πολυ διαβασμα. Μετα ομως οι προοπτικες ειναι παρα παρα πολλες. Πιο εξυπνη επιλογη απο ημμυ ειναι πληροφορικη γτ θελει λιγοτερο διαβασμα και ολοι οι ημμυ πληροφορικη πανε πλεον ειτε ai ειτε προγραμματισμο ειτε data αλλα δεν μπορεις να αλλαξεις την γνωμη καποιου αν θελει να γινει μηχανικος να δηλωσει πληροφορικη. Παντως εγω εχω φιλο που τελιωσε μηχ μηχ εμπ και το γυρισε σε αι και τωρα ειναι στην αμερικη κανοντας phd πανω σε αυτο και μου ειπε η μεγαλυτερη γκαφα της ζωης του να δηλωσει μηχ μηχ αμα συνεχισε μηχ μηχ ουτε απεξω απο την αμερικη δεν θα περναγε στην κυριολεξια!
Το θέμα είναι ότι αυτοί που εργάζονται στον τομέα αυτόν είναι συνήθως δουλειές που θέλει επαφή με κόσμο και παρουσιάζεις projects μπροστά σε πολύ κόσμο. Δεν ξέρω και πάλι.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Δες το σαν προσωπικη βελτιωση γενικα περα απο την δουλεια. Εγω οταν βγαζω project σε κωδικα και το παρουσιαζω η λυνω καποιο bug η και οταν ημουν φοιτητης που μαθαινα κατι καινουργιο με ανεβαζε και μου εδινε μια δυναμικοτητα. Μπορει να μην παιρνω απειρα λεφτα στην δουλεια αλλα και παλι ολο αυτο ειναι ωραιο. Επισης θεωρω τον κοσμο των επιχειρησεων πολυ γαματο. Εσενα δεν σου κινει το ενδιαφερον τι γινεται πχ στην google μεσα πως δουλευουν? τι ιεραρχια υπαρχει κλπ

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Δες το σαν προσωπικη βελτιωση γενικα περα απο την δουλεια. Εγω οταν βγαζω project σε κωδικα και το παρουσιαζω η λυνω καποιο bug η και οταν ημουν φοιτητης που μαθαινα κατι καινουργιο με ανεβαζε και μου εδινε μια δυναμικοτητα. Μπορει να μην παιρνω απειρα λεφτα στην δουλεια αλλα και παλι ολο αυτο ειναι ωραιο. Επισης θεωρω τον κοσμο των επιχειρησεων πολυ γαματο. Εσενα δεν σου κινει το ενδιαφερον τι γινεται πχ στην google μεσα πως δουλευουν? τι ιεραρχια υπαρχει κλπ
Κανένα. Και γενικά δεν είμαι άνθρωπος που θα πήγαινε εύκολα να εργαστεί σε μια εταιρία τέτοιου τύπου. Θα έβρισκα κάτι διαφορετικό να κάνω. Απορώ πώς σας αρέσει όλους σας μια τέτοια δουλειά σε εταιρία με ιεραρχίες, παρουσιάσεις project μπροστά σε πολύ κόσμο, με στελέχη που να στηρίζεις την άποψή σου για το θέμα της εταιρίας, της εργασίας κλπ. Πραγματικά δε θα την πάλευα. Το έχω πει και στους δικούς μου.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Κανένα. Και γενικά δεν είμαι άνθρωπος που θα πήγαινε εύκολα να εργαστεί σε μια εταιρία τέτοιου τύπου. Θα έβρισκα κάτι διαφορετικό να κάνω. Απορώ πώς σας αρέσει όλους σας μια τέτοια δουλειά σε εταιρία με ιεραρχίες, παρουσιάσεις project μπροστά σε πολύ κόσμο, με στελέχη που να στηρίζεις την άποψή σου για το θέμα της εταιρίας, της εργασίας κλπ. Πραγματικά δε θα την πάλευα. Το έχω πει και στους δικούς μου.
Γιατι μαθαινεις, εξελιζεσαι και κανεις impact. Εσυ τα προιοντα της google και της openai χρησιμοποιεις.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Γιατι μαθαινεις, εξελιζεσαι και κανεις impact. Εσυ τα προιοντα της google και της openai χρησιμοποιεις.
Ναι μόνο που δε μπορούν όλοι να κάνουν μια τέτοια δουλειά. Εγώ όταν λέω ότι υπάρχουν κι άλλες δουλειές το εννοώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια