...μετά από την ανάγνωση ολόκληρου του thread, θεωρώ χρέος μου να μπω σφήνα στη συζήτησή σας:
-Πιστεύω, και έχω πληροφορηθεί από απόφοιτους και των 2 σχολών που αναφέρετε, πως ναι μεν οι ΗΜΜΥτες έχουν σαφώς καλύτερα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά οι ΣΕΜΦίτες έχουν πολύ πιο γερές βάσεις πάνω στο αντικείμενο των Μαθηματικών και της Φυσικής. Και δυστυχώς μετά από τόση ανάγνωση, απλά το αναφέρω. Νομίζω πως τα προηγούμενα posts με έχουν καλύψει.
-Demlogic, επειδή ένα 30+% του thread ασχολείται με τον τρόπο γραφής σου και αυτό το ξακουστό καλάμι που υποτιθέμενα έχεις καβαλήσει, θα σου πω τα εξής χωρίς να με θεωρήσω off-topic:
1. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου! (υποθέτοντας πως το ΗΜΜΥ ήταν η πρώτη σου επιλογή)
2. Συγχαρητήρια για τις ικανότητες σου στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου! (τις οποίες δυστυχώς τονίζεις ξανά και ξανά χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις. Θέλω να πω, με το ίδιο πείσμα και άνεση θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως ΔΕΝ ξέρεις και τόσα πολλά από Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου, και να τη βγάλει καθαρή. Το τονίζω εντελώς φιλικά, χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας)
3. Υποστηρίζεις πως παρουσιάζεις την πραγματικότητα, και ίσως πράγματι -pun intended- το κάνεις. Ταυτόχρονα όμως, το πέρα για πέρα αλαζονικό ύφος σου (ναι, το τσουβάλιασμα των υπολοίπων συμμαθητών σου είναι αλαζονικό) δίνει κάθε λόγο στον οποιονδήποτε να σου επιτεθεί λεκτικά, κι ας γράφεις τις μεγαλύτερες αλήθειες. Και μην ξεχνάς πως ζούμε σε μια κοινωνία συνυφασμένη με το ψέμμα και το να τηρείς τα προσχήματα δεν ονομάζεται "υποκρισία".
4. Τέλος, συνομιλούσα τις προάλλες με έναν φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και μού είπε, χωρίς επιχειρήματα, η αλήθεια είναι, πως θα απογοητευτώ από τον κόσμο που θα συναντήσω στη σχολή μου. Είμαι πεπεισμένος πως ΕΧΕΙΣ τις ικανότητες τις οποίες διατυμπανίζεις και ίσως μάλιστα τελειώσεις τη σχολή σε 5 χρόνια και ακολουθήσεις μεγάλη και τρανή πορεία. Αν όμως, πρώτον, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας μιλάς με συμφοιητητές/συνεργάτες/κτλ. με ύφος παραπλήσιο σε αυτό με το οποίο γράφεις, και δεύτερον, η σχολή μας ελκύει μεγάλο αριθμό προσωπικοτήτων σαν τη δική σου, φοβάμαι πως θα μετανιώσω που έβρισα τον Πολι.Μηχ.ανο με το που ξεστόμισε την παπαριά του.
Καλή μας αρχή, κατά τ' άλλα.