Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Υπάρχει η δυσκολία στο να πάρεις πτυχίο, δηλαδή να περάσεις τα μαθήματα, ή ακόμα να βγάλεις έναν αξιοπρεπή βαθμό στο βαθμό που ειναι δυνατό.
Και υπάρχει η δυσκολία στο να περάσει η φοιτητική σου ζωή χωρίς να σου βγει η παναγία απ το διάβασμα.
Διαφορετικά πράγματα.
Επίσης αυτό που λέει ο κομνηνός ισχύει. Δεν έχουν πρακτική σημασία τα ECTS σε όλες τις σχολές. Σε πολλές είναι μόνο διακοσμητικά και απλά τα ισοκατανέμουν ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων ( ενώ μπορεί πχ σε ένα εξάμηνο τα 2-3 μαθήματα να σου ξεσκίζουν τον πάτο και τα υπόλοιπα να τα διώχνεις στο τέλος χωρίς καν παρακολούθηση).
Πτυχιακή έχουν πολλές σχολές, ίσως όχι απαραίτητα υποχρεωτική ( σε πολλές περιπτώσεις την αλλάζεις αν θες με πρακτική ) αλλά υπάρχει. Εξαίρεση κυρίως λόγω αντικειμένου αν υπάρχει ( στο μαθηματικό πχ τι πτυχιακή να κάνεις, να βγάλεις νέο θεώρημα; ).
Η διαφορά είναι ότι απ ότι έχω δει τουλάχιστον σε 4ετή ΠΣ πανεπιστημίων η πτυχιακή σπάει σε Ι και ΙΙ στα 2 τελευταία εξάμηνα, κι όλα αυτά εν μέσω άλλων μαθημάτων ενώ σε ΠΣ πολυτεχνείων που έχω δει τη λένε "διπλωματική" και βρίσκεται μόνη της στο 10ο εξάμηνο. Πρακτικά δηλαδή η διαφορά των 2 κατηγοριών είναι 8 εξάμηνα + 2 πτυχιακή έναντι 9 εξάμηνα + 1 πτυχιακή. Λες και αν είσαι τελευταίο έτος, χρωστάς ό,τι χρωστάς και έχεις κι άλλα 4-5 μαθήματα τουλάχιστον αυτού το εξαμήνου θα πάρεις και πτυχιακή, δε θα την αφήσεις για 5ο έτος ας πούμε. Κοροϊδευόμαστε δηλαδή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Εξαίρεση κυρίως λόγω αντικειμένου αν υπάρχει ( στο μαθηματικό πχ τι πτυχιακή να κάνεις, να βγάλεις νέο θεώρημα; ).
Aστειάκι. Και όμως η πτυχιακή σε ένα Τμήμα σαν το Μαθηματικό μπορεί να είναι η μελέτη μιας θεωρίας ή μιας εφαρμογής που συνδέεται με κάποιο μάθημα του προγράμματος σπουδών. Βιβλιογραφική είναι κυρίως. Επίσης εξετάζονται και γραφικές παραστάσεις μέσω Η/Υ.
Inna De
Νεοφερμένο μέλος

danai777
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

danai777
Νεοφερμένο μέλος

αυτη την στιγμη ναι ομως μεσα σε αυτη την χρονια εχω δειι καποια περιορισμενα πραγματα και βασει αυτων εχω διαμορφωσει μια αποψη.. θελω να εχω πολλες επιλογες και να μην "εγκλωβιστω" στον προγραμματισμο γιατι ακομη στην ουσια δεν εχω δει τιποτα..γι αυτο θα επιθυμουσα αν καποιος μεσα απο αυτα τα τμηματα μπορεσει να με διαφωτισει λιγο..Σε ενα ανωτερο επιπεδο θα πρεπει να συνδυαζεις υποβαθρο απ ολα, ενα ομως θα ναι η κυρια ασχολια σου. Απ οτι σε κοβω ο προγραμματισμος ειναι το πρωτο για σενα και εκει να δωσεις εμφαση ωστε να οδηγηθεις και σε σχετικες δουλειες.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

Stefanos-20
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δαναη,δεν υπαρχει γενικα πουθενα αυτό,με την εννοια που εννοεις,τα μαθηματα της φυσικης,των μαθηματικων και της πληροφορικης ειναι πολυ διαφορετικα απο τι στο λυκειο και μην επηρεαζεσαι απο τη μπουρδα που ασπαζονται μερικοι εδω μεσα που δεν ισχυει επ ουδενι,οτι απο ημμυ εμπ βγαινεις απο μαθηματικος εως και φυσικος και πληροφορικαριος,δεν ισχυει.Βγαινεις ηλεκτρολογος μηχανικος ή ηλεκτρονικος μηχανικος.Γενικα αυτο που θες απο τι εχω καταλαβει ειναι να σπουδασεις πληροφορικη ,οποτε το τμημα του Καποδιστριακου ειναι ιδανικη επιλογη καθως εχει απαιτητικα μαθηματα φυσικης,μαθηματικων και πληροφορικης.https://www.di.uoa.gr/ .Αυτο εξαρταται απο ποσα μορια εχεις,υπολογιζεις ποσα περιπου?Αν και η επιλογη μιας σχολης μου ηταν μια αρκετα δυσκολη αποφαση μετα απο ψαξιμο και βασει αυτων που μ' αρεσουν και ειμαι καλη συμπερανα πως θελω να ακολουθησω κατι οπου θα υπερισχυει ο προγραμματισμος, τα μαθηματικα ή και η φυσικη..Κυριως το θεμα μου ειναι οτι εχω μια μπερδεμενη εικονα σχετικα με το αν μπορει ενας μαθηματικος (ας πουμε με μεταπτυχιακο στην πληροφορικη) ή ενας αποφοιτος του ΗΜΜΥ να ασχοληθει με τον προγραμματισμο και με ποιον τροπο.Γενικα, οποιαδηποτε περαιτερω πληροφορια με το τι ακριβως μπορει να ασχοληθει καποιος απο αυτα τα τμηματα (εκτος εκπαιδευσης που δεν ειναι το φορτε μου) και το επιπεδο γνωσεων που αποκομιζει θα ηταν πολυ χρησιμο.![]()
danai777
Νεοφερμένο μέλος

εχω σκεφτει για προγραμματισμο απλως επειδη δεν ξερω αν μετα απο 2-3 χρονια ή ακομη και του χρονου ειναι κατι το οποιο θα μ' αρεσει τοσο σκεφτηκα την προοπτικη του ΗΜΜΥ που μπορεις να ασχοληθεις με απεριοριστους τομεις και πιστευω πως σιγουρα θα βρω κατι το οποιο θα μαρεσει για να το ακολουθησω.. απλως θα ηθελα καποιες παραπανω πληροφοριες απο ατομα που εχουν ακολουθησει αυτα τα τμηματα γιατι οτι ψαχνω αναφερεται γενικα και αοριστα...Δαναη,δεν υπαρχει γενικα πουθενα αυτό,με την εννοια που εννοεις,τα μαθηματα της φυσικης,των μαθηματικων και της πληροφορικης ειναι πολυ διαφορετικα απο τι στο λυκειο και μην επηρεαζεσαι απο τη μπουρδα που ασπαζονται μερικοι εδω μεσα που δεν ισχυει επ ουδενι,οτι απο ημμυ εμπ βγαινεις απο μαθηματικος εως και φυσικος και πληροφορικαριος,δεν ισχυει.Βγαινεις ηλεκτρολογος μηχανικος ή ηλεκτρονικος μηχανικος.Γενικα αυτο που θες απο τι εχω καταλαβει ειναι να σπουδασεις πληροφορικη ,οποτε το τμημα του Καποδιστριακου ειναι ιδανικη επιλογη καθως εχει απαιτητικα μαθηματα φυσικης,μαθηματικων και πληροφορικης.https://www.di.uoa.gr/ .Αυτο εξαρταται απο ποσα μορια εχεις,υπολογιζεις ποσα περιπου?
υπολογισα οτι στην χειροτερη των περιπτωσεων εβγαλα τουλαχιστον 17400
Johnny15
Επιφανές μέλος

aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

stellamix
Νεοφερμένο μέλος

ειδα τον οδηγο σπουδων και τα μαθηματα μου φανηκαν ιδιαιτερα ενδιαφεροντα αλλα θα ηθελα να μαθω απο φοιτητες ή αποφοιτους αν οι γνωσεις σχετικα με τις γλωσσες προγραμματισμου στο συγκεκριμενο τμημα ειναι εστω ικανοποιητικες ωστε αν καποιος ασχοληθει και σε προσωπικο επιπεδο να μπορεσει να ανελιχθει..
Γιώργος Γιατ.
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athens2002
Εκκολαπτόμενο μέλος

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

μην περιμενεις αντικειμενικη απαντηση.Οι αποφοιτοι ημμυ θα σου πουν τη σχολη τους,οι μαθηματικοι τη δικη τους.Εγω προσωπικα επειδη σκυλοβαριεμαι μαθηματα με προγραμματισμο και δεν γουσταρω καθολου τη φυσικη μαλλον θα πηγαινα μαθηματικο.Αλλος τρελαινεται με τα κομπιουτερ οποτε ημμυ.Ειναι καθαρα θεμα δικο σου.Ανάμεσα σε αυτές τις σχολές ποια προτείνετε σε κάποιον που έχει ενδιαφέρον για τα μαθηματικά αλλα δεν είναι σίγουρος οτι θέλει να ασχοληθεί Μόνο με αυτά;
Επισης απο μαθηματικο διαφωνω οτι ασχολεισαι μονο με μαθηματικα.Υπαρχουν τα καταλληλα μεταπτυχιακα που μπορεις να τα συνδυασεις.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Ανάμεσα σε αυτές τις σχολές ποια προτείνετε σε κάποιον που έχει ενδιαφέρον για τα μαθηματικά αλλα δεν είναι σίγουρος οτι θέλει να ασχοληθεί Μόνο με αυτά;
Εξαρτάται την ιδιοσυγκρασία σου .
Τι σε παρακινεί να ασχοληθείς με τα μαθηματικά ;
Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

οπως το ειπες.σαν να περιγραφεις εμενα.εγω πχ δε θα πηγαινα ποτε ημμυ γτ περαν των μαθηματικων τα αλλα μαθηματα που κανουνε ειναι πολυ βαρετα για εμενα.καποιος ο οποιος ειναι σε διλημμα θα παει κλασσικα με τα μορια οτι επειδη εχει πολλα μορια εχει φημη και θα δηλωσει ημμυ.ειναι γουσταΑν η Καβλα σου είναι τα μαθηματικά τότε να μην πας τημμυ. Έχω κάμποσους συμφοιτητές που φαίνεται ότι αυτό που γουστάρουν είναι τα μαθηματικά αλλά επέλεξαν την σχολή επειδή έγραψαν υψηλούς βαθμούς και τους ώθησε η οικογένεια όρος τα εκεί. Και καταλήγουν να έχουν μέτριες επιδόσεις στην σχολή γιατί πολλά μαθήματα δεν τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο αν δεν ανοίκεις σε αυτή την κατηγορία που γουστάρει ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΡΑ της υπόθεσης θα σου πρότεινα να πας τημμυ. Έχει υπερβολικά πολλά μαθηματικά (περισσότερα από ότι θα έπρεπε κατά την γνώμη μου) σαν σχολή. Στο μαθηματικό απ'την άλλη έχεις ΜΟΝΟ μαθηματικά. Θα σταθώ στην φράση που είπες ότι δεν είσαι σίγουρος κατά πόσο θες να ασχοληθείς με τα μαθηματικά και επειδή από φίλους μου έχω δει στο μαθηματικό μαθήματα που είναι καθαρά μαθηματικά και πολύ θεωρητικα κιόλας,κάποια με περίεργες έννοιες νομίζω ότι το μαθηματικό μάλλον δεν είναι για σένα. Τώρα το να πας μαθηματικό πχ να μην σ'αρεσει και να προσπαθείς να βρεις μεταπτυχιακό σε σχέση με προγραμματισμό/οικονομικά που να μην έχει τόσα μαθηματικά πχ το θεωρώ λάθος μιας και μπορείς εξ αρχής να επιλέξεις μια άλλη σχολή
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 66 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- redpointer
- sakplat
- panosT436
- ismember
- Satan Claus
- Circe
- Leventagas456
- Libertus
- xmen902
- tsiobieman
- clevercat
- Georgekk
- Athens2002
- MarcoReus
- Alekos7savv
- ros
- DonaeB
- Catherine3
- nickd6776
- ΘανάσοςG4
- Johnnnn
- don_vito
- Earendil
- Γατόπαρδος.
- Unseen skygge
- eukleidhs1821
- TonyMontanaEse
- Μάρκος Βασίλης
- Papachrist
- Αλκης Κ.
- Jocaste
- Vasilis25
- kiyoshi
- hirasawayui
- tymvorixos
- lnesb
- Tommy_civil
- χημεια4λαιφ
- jul25
- NEKTARIOS11
- eri548
- PanosCh002
- tasost
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.