Καλησπέρα.Θα ήθελα τη βοήθεια σας για ένα θέμα πολύ σημαντικό ,το οποίο μπορεί να κρίνει τη μετέπειτα ζωή μου.
Είμαι μαθητής Γ' Λυκείου και δίνω ενδοσχολικές εξετάσεις,μέσω των οποίων κρίνεται η παρουσία μου σε όποια σχολή επιθυμώ.Αν πχ γράψω σε όλα 20,τότε μπορώ να κάνω μηχανογραφικό και στην ανώτατη σχολή της Ελλάδας.Και αν αναρωτιέστε γιατί,η απάντηση είναι λόγω μίας ασθένειας(Ν.Ηοdgkin) που μου στέρησε το σχολείο για ένα ν χρόνο(έχασα την 3η γυμνασίου).Έτσι ανήκω στην ειδική κατηγορία του 5% και παλεύω για μία θέση αντιμέτωπος με άλλα παιδιά με παρόμοιες δυσάρεστες εμπειρίες
Το προφίλ μου:Είμαι καλός μαθητής.Από το δημοτικό(σημαιοφόρος) μέχρι το γυμνάσιο(βραβεία,αριστεία).Πήγα πρώτη λυκείου έχοντας ξεπεράσει την ασθένεια και τότε άρχισε να μειώνεται η απόδοση μου μέχρι και το τέλος της δευτέρας λυκείου,όπου πήγα φροντιστήριο μόνο στη φυσική και μόνο για μισή χρονιά.Έτσι τελείωσα με Μ.Ο 16,5.Φέτος,τα πράγματα άλλαξαν.Ξεκινώντας προετοιμασία από το καλοκαίρι σε ρυθμούς πανελληνίων(παρόλο που ήξερα πως οι ενδοσχολικές θα είναι γελοίες),διάβασα αρκετά θέλοντας να μετρήσω τις δυνατότητες μου.Στο σχολείο έβγαλα 19,8 στο πρώτο τετράμηνο,που οκ ελάχιστη σημασία έχει και στις ενδοσχολικές γράφω μέχρι τώρα γράφω 20άρια.Έτσι ο δρόμος προς ένα μεγάλο πανεπιστήμιο είναι πιο ορατός από ποτέ.Τι θα γινόταν όμως αν έδινα πανελλήνιες;Τότε, υπολογίζω σύμφωνα με τα θέματα που έχουν πέσει και τα διαγωνίσματα στο φροντιστήριο μου θα έβγαζα κάπου στα 16.000 μόρια.Πιο αναλυτικά:
Φυσική:Από αγαπημένο μάθημα έγινε εφιάλτης με δύο διαγωνίσματα κάτω από τη βάση και ένα μόνο πάνω από 80.Με το ζόρι 65-70.Θα δούμε και αύριο τα θέματα.
Η σχολή που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι αυτή των ημμυ και δη στο εμπ.Νομίζω είναι στο τοπ 3 των ελληνικών σχολών.Έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο και πολλές μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές..Αν περάσω πάντως θα πηγαίνω σε ΟΛΑ τα μαθήματα,καθώς η παρακολούθηση είναι κλεδί για την επιτυχία.Θα διαβάζω κάθε μέρα 3-4 ώρες.Τόσο μου είπε ο φιλόλογος μου αρκεί.Και μου είπε και ότι θα έχω και φοιτητική ζωή(με ανακούφισε,όχι γιατί έχω σκοπό να ξενυχτάω κάθε βράδυ στα μπαρ,αλλά γιατί μία έξοδος που και που είναι απαιραίτητη).
Ερώτηση 1:Σε αυτήν τη σχολή μπαίνουν μαθητές με 95-100 σε μαθηματικά-φυσική-αεππ.Πως εγώ θα σταθώ αντάξιος απέναντι τους;
Ερώτηση 2:Οι συμφοιτητές μου θα με σνομπάρουν;Εγώ έχω ανάγκη τη βοήθεια τους...
Ερώτηση 3:Όταν τελειώσω τη σχολή μετά από 5 χρόνια,δεν θα παίζει ρόλο ο βαθμός;Δηλαδή οφείλω να περάσω και με καλούς βαθμούς,όχι μόνο με τη βάση.
Ερώτηση 4:Οι καθηγητές αν τους εξηγήσω την κατάσταση θα με βοηθήσουν λίγο ή στα τέτοια τους.Στο σχολείο ήταν πάντα δίπλα μου.
Ερώτηση 5:Υπάρχουν καθηγητές ή βιβλία που θα με βοηθούσαν;(όπως φέτος,δλδ φροντιστήρια και βοηθήματα)
Ερώτηση 6:Χρειάζεται γνώση του επαγγέλματος από τώρα;Επειδή δεν έχω επειχηρήσει να ανοίξω ένα λαπτοπ και να δω το εστωτερικό του ή δεν γννωρίζω να διορθώνω κινητά.Κάποιοι τα κάνουν από τώρα αυτά
Όσον αφορά τα μαθήματα και τις ροές μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα λινκ,ώστε να ξέρω ποιες ροές να επιλέξω;
Από λινκ ξέρω το σημμυ wiki και αυτόν τον ψωνάρα που αναλύει ωραία όμως τα μαθήματα :
https://discrete.gr/why/
Επίσης έχω κάνει επαγγελματικό προσανατολισμό και μου έβγαλε ήμμυ 60%.Καλό είναι μου είπαν..
Αυτά σε πρώτη βάση...Οι απαντήσεις σας θα με βοηθήσουν τρομερά.Ξοδέψτε λίγη ώρα για να μου απαντήσετε.Θα βοηθήσετε έναν άνθρωπο να βρει το δρόμο του.Ευχαριστώ εκ των προτέρων