Καλησπέρα!!
Ξέρω πως πολλοί από εσάς θα μου απαντήσετε πως είναι πολύ νωρίς για να κάνω τέτοιες ερωτησείς, αλλά πραγματικά δεν θέλω να βρίσκομαι σε δίλλειμα όταν βάλω μηχανογραφικό.
Είμαι 16 χρονών, μαθητής Β' λυκείου. Απο πολύ μικρός είχα πάθος με τους υπολογιστές. Και όχι με games, WoW, LoL και μαλακίες, σοβαρά πράγματα. Προγραμματισμός, δίκτυα, cracking κλπ. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ και επαγγελματικά με το αντικείμενο και να γίνω ένας μηχανικός.
Σκεφτόμουν πως η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ θα ήταν ότι πρέπει για εμένα
ΑΝ το τονίζω ΑΝ πετύχαινα τα κατάλληλα μόρια στις πανελλήνιες του 2015. Όμως ύστερα απο εκτεταμένη δική μου έρευνα για την σχολή , κατάλαβα πως θα πρέπει να αναθεωρήσω τον στόχο μου.
Καταρχάς, το ΕΜΠ έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και ΔΥΣΚΟΛΑ μαθηματικά και φυσική που νόμιζα πως είχα κάνει λάθος στο site και μπήκα στου Μαθηματικού ΕΚΠΑ.

Δεν είναι οτι τα απεχθάνομαι τελείως τα μαθηματικά, αλλά δεν μπορώ πήξω σε αυτά και στην τελική να μη μου χρησιμεσούν σε κάτι. Παρ΄όλα αυτά έχει και μαθήματα που θα μου άρεσαν. ΟΜΩΣ από γνωστούς αλλά και μετά απ την έρευνά μου, έμαθα ότι ΕΜΠ και υπαρκτή φοιτητική ζωή είναι κάτι το ακατόρθωτο. ΟΚ, είναι το καλύτερο πράγμα να ασχολείσαι με αυτό που θες, αλλά γιατί να μην μπορείς να βγαίνεις κάθε Σ/Κ και αντί αυτού να κάθεσαι να διαβάζεις;
Κοίταξα επίσης και τα μαθήματα της πληροφορικής του ΟΠΑ. Και εκεί μου άρεσαν όλα τα μαθήματα, με εξαίρεση 2 που έχουν να κάνουν με οικονομικά. Έχει και την κατεύθυνση που με ενδιαφέρει (Ασφαλεία Υπολογιστών και Δικτύων). Σωστά κάποιος θα μου λέγε "Τότε τι το συζητάς το πράγμα ρε; ΟΠΑ κατευθείαν!" . Το μέγαλο θέμα είναι οτι η συγκεκριμένη σχολή ΔΕΝ σε βγάζει μηχανικό! Και έχω αυτό το κουσούρι με τους μηχανικούς καθώς και οι 2 μου γονείς είναι και γενικά έχουν αρκετά προνόμια παραπάνω απ τους μη-μηχανικούς (βλ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ, κλπ.) . Οπότε αφού φάγαμε πόρτα και από ΟΠΑ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ψάχνω μια σχολή Μηχανικών Πληροφορικής. Υπάρχει αυτή στην Πάτρα που μ άρεσουν και εκει πάρα πολλά μαθήματα(συνδιάζουν ΕΜΠ και ΟΠΑ) αλλά δυστηχώς δεν μπορώ να πάω λόγω τοποθεσίας και οικονομικού θέματος, μιας και ήδη με την αδερφή μου στην Νομική Κομοτηνής , κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Στην ουσία αν υπήρχε η "Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ΕΜΠ" (

) δεν θα έγραφα αυτό το θέμα και θα καθόμουν να διαβάσω για να γράψω.
Που με συμβουλεύτε να προσανατολιστώ;
Ευχαριστώ !!