Ζωή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μιας και ζω Γενεύη μπορώ να πω ότι η Γενεύη και η Ζυρίχη είναι σαν να βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες τελείως. Αμφιβάλλω πολύ αν παίρναμε έναν Έλληνα και τον πηγαίναμε στη Γενεύη να καταλάβαινε ότι βρίσκεται στην Ελβετία.


Για πες για τους ντόπιους της Γενεύης. Με ενδιαφέρει πολύ!
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Για πες για τους ντόπιους της Γενεύης. Με ενδιαφέρει πολύ!


Η Γενεύη είναι πολυπολιτισμική πόλη. Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο δεν νομίζω ότι θα δεις τόσους Ελβετούς ντόπιους όσο λατίνους και γενικότερα διάφορες καταγωγές, για αυτό άλλωστε είναι συχνό να ακούσεις ισπανικά κάνοντας μια βόλτα. Επειδή έχει ανοιχτά σύνορα με τη Γαλλιά, πηγαινοέρχεται κόσμος συχνά από τις τριγύρω περιοχές της Γαλλίας καθώς είναι πιο κοντά να βγεις Γενεύη για βόλτα παρά πχ Λυόν. Επίσης έχει και Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους. Οι Ελβετοί με ελβετική υποκοότητα γενικά που ζουν στη Γενεύη είναι σίγουρα κάτω από το 50%. Οι μετανάστες είναι η πλειοψηφία. Κάτι που φυσικά όσο ανεβαίνεις πιο βόρεια στην Ελβετία μειώνεται και βλέπεις πιο παραδοσιακούς Ελβετούς. Τα μεγαλύτερα γκρουπ κατοίκων είναι Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί και διάφοροι λατίνοι.

Καθώς εγώ συναναστρέφομαι μόνο με άλλες εθνικότητες, και δεν έχω πολλά πάρε δώσε με τους ήδη λίγους Ελβετούς που μένουν Γενεύη, δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου. Αν θες να μάθεις κάτι άλλο όμως ρώτα με :)
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Επανέρχομαι με ένα θέμα που νομίζω ότι θα έπρεπε να απασχολεί πολλούς ίσως περισσότερο από τις πανελλαδικές αλλά ως γνωστό στην χώρα μας, δεν υπάρχει και αρκετή ομοψυχία σε πολλά επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Όντας πτυχιούχος και "νεομετανάστης" στην Ευρώπη, αυτή την περίοδο για πρώτη φορά στη ζωή μου αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο αν αξίζει η ζωή στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Η τριετής διαμονή μου στην Αυστρία με έκανε να έχω αποδομήσει τελείως αυτό που αρκετοί Έλληνες "ζηλεύουν" ως οργάνωση και απίστευτη τελειότητα σε διάφορες χώρες εκτός της δικής μας. Ο λόγος: η κουραστική τυπικότητά τους, το ψεύτικο thank you, το ψεύτικο hi, το ψεύτικο χαμόγελο και το γεγονός ότι ψάχνουν φίλους από dating sites!

Όλα διεκπεραιώνονται με μια απίστευτη τυπικότητα βασισμένη σε μια μπερδεμένη κουλτούρα καθολικισμού και προτεσταντισμού με αποτέλεσμα να μην είμαι σίγουρος κατά πόσο οι δυτικοευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες αξίες εκτός του χρήματος! Μεγαλωμένος με την Ελληνική κουλτούρα που είναι τελείως διαφορετική από την Δυτική, όσο και αν πιέζουμε τον εαυτό μας να νιώθουμε Ευρωπαίοι, τελικά δεν είμαστε Ευρωπαίοι. Η αποκοπή από την Ευρώπη συντελέσθηκε με την απομόνωση του Ελληνικού κόσμου υπό την Μουσουλμανική και Βαλκανική κουλτούρα για 400 και πλέον χρόνια χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας. Θα έλεγα ότι θα μας ταίριαζε να ψάχναμε για δουλειά και διαμονή στην φίλη μας Τουρκία παρά στην Ευρώπη, όσο και αν συνεχώς προσπαθούμε να αποβάλλουμε τον εσωτερικό μας Τουρκισμό λόγω αναπόφευκτης επίδρασης.

Τελευταία είμαι σε μια φάση που θα πρέπει να απολογούμαι σε έναν κοινωνικό περίγυρο ή σόι, αν θα πρέπει ή όχι, να μείνω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και γιατί; Διαπιστώνω ότι οι ομάδες απόψεων είναι τελείως διχαστικές και αντικρουόμενες καθώς η κάθε ομάδα εκφράζει γνώμη με βάση καθαρά υποκειμενικό κριτήριο ή ημιμαθούς πληροφόρησης για κάποιον γιο φίλο της γκόμενας της θείας της μάνας της που βρήκε δουλειά εύκολα από το Linkedin με 10000 ευρώ το μήνα σε κάποια company και ...το χάπι θα πρέπει να χρυσώνεται ως επιτυχημένη ζωή.

Διαβάζοντας απίστευτες απόψεις από Έλληνες που ζουν στη Δυτική Ευρώπη από 3 και πλέον χρόνια, διαπιστώνει κανείς ότι η πλειοψηφία έχει βρει μια δουλειά, όχι αυτή που νόμιζε, όχι με τον μισθό που θα ήθελε, όχι με τους φίλους που θα ήθελε (ή μάλλον κανέναν φίλο), μέσα σε μια τελείως μοναχική ζωή με πιθανά δείγματα ρατσισμού (localization) προσπαθούν να χτίσουν μια υποφερτή ζωή. Τελικά η ζωή στην Ελλάδα είναι καλύτερη ή εμείς αναζητούμε πράγματα έξω από την συμπεριφορική κουλτούρα μας; Έχω παραδείγματα και με συγγενείς που ζουν (έχοντας γεννηθεί) στο εξωτερικό αλλά δεν θα έλεγε κανείς ότι ζουν μια αξιοζήλευτη ζωή από την άποψη ότι περιμένουν 2 βδομάδες το χρόνο να κατέβουν Ελλάδα να κάνουν διακοπές. Ακούω πολλούς από την άλλη να λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον κλπ χωρίς όμως να κοιτάνε ρεαλιστικά, ότι και η Δυτική Ευρώπη δεν είναι μια κοινωνία τόσο ευέλικτη και ανθρωπιστική. Μπορεί η Ελλάδα να έχει την ανασφάλιστη εργασία ή τα φέσια (για όσους ξέρουν από ιδιωτικό τομέα) αλλά η Γερμανία έχει την ευθύτητα και προσβολή αν ο στόχος δεν επιτεύχθει. Ακόμη και οι καθηγητές Πανεπιστημίου σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι αρκετά ευθείς και τυπολάτρες με μόνιμα ένα ψεύτικο χαμόγελο εντός ορίου. Μπορώ να βρω 150 αρνητικά στην Ελλάδα, αλλά έχω και άλλα 80 αρνητικά στο εξωτερικό ως προς τον τρόπο που ζουν, σκέφτονται και συμπεριφέρονται αναμεταξύ τους.

Εσείς τι γνώμη έχετε; Για εσάς η ζωή είναι μόνο μια τυπική καριέρα; Η Ελλάδα είναι τόσο χάλια όσο τα ΜΜΕ και ο κόσμος καθημερινά παραπονιέται; Τελικά τι σημαίνει επιτυχημένη ζωή ή τι αξία έχει όλο αυτό;


Νομίζω γενικεύεις επικίνδυνα. Ξέρω πολλά άτομα σε χώρες του εξωτερικού, ακόμα και στις γερμανόφωνες που θεωρούνται πιο κοινωνικά κλειστές, που έχουν χτίσει τον δικό τους κοινωνικό κύκλο είτε με άλλους Έλληνες που ζουν εκεί, είτε με γηγενείς, είτε και με τα 2. Ειδικά όσον αφορά μεγάλες πόλεις όπως Βερολίνο ή Βιέννη, που από άποψη κοινωνικής ζωής δεν έχουν τρελές διαφορές με Αθήνα. Είχα μείνει για 1 μήνα στο σπίτι ενός φίλου μου στο Βερολίνο και ήμασταν κάθε μέρα σε πάρτι και κοινωνικές δραστηριότητες.

Προφανώς και παίζει ρόλο και τι άτομο είσαι. Αν δεν το έχεις πολύ με την κοινωνικοποίηση προφανώς και θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο σε μια ξένη χώρα.

Απο κει και πέρα τα άλλα που λες για ψεύτικα χαμόγελα κτλ, μια χαρά υπάρχουν και στην Ελλάδα. Και η μοναξιά μια χαρά υπάρχει επίσης. Απλά στην Ελλάδα είναι ακόμα ταμπού να συζητιέται κάτι τέτοιο ενώ σε χώρες όπως π.χ Δανία είναι κάτι που καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι του δημοσίου λόγου (εδώ να αναφέρω πως παρά το στερεότυπο οι Δανοί είναι τρομερά φιλικοί, χιουμορίστες και εξυπηρετικοί στην δική μου εμπειρία).

Τέλος, δεν θεωρώ πως η τυπική ευγένεια σημαίνει απαραίτητα και ψεύτικη ευγένεια, ούτε πως η απότομη και ανεξήγητη αμεσότητα σημαίνει αλήθεια και ειλικρίνεια. Είναι εντελώς αυθαίρετος αυτός ο διαχωρισμός.

Λένω δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι η αδυναμία εσωτερικής επικοινωνίας όπως επικοινωνούμε μεταξύ μας. Δεν έχουν αυτό το δέσιμο και επειδή ξέρουν ότι αυτό είναι σωστό, για να μην χαλάσουν το political correct της δουλειάς, πίνουν και καταπίνουν χάπια στο σπίτι. Είναι απίστευτο να βλέπεις πόσο εύκολα "σπάει" ο ατσαλάκωτος γυάλινος χαρακτήρας της δουλειάς σε ένα είδος με βερμούδα και πλαστικό σαμπώ από τα Lidl με το σκυλάκι βόλτα επειδή δεν έχουν κανέναν φίλο και δεν θέλουν να αποκτήσουν! Η ζωή τους είναι μόνο die Arbeit. Λεφτά. Καριέρα μέχρι να έρθει η σύνταξη.

Kαι πάλι γενικεύεις τις προσωπικές σου εμπειρίες. Eίναι ειδικά αστείο να το λέμε αυτό για πόλεις 10 φορές πιο πολυπολιτισμικές από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχουν άτομα από τόσα διαφορετικά backgrounds και οι πιθανότητες των αλληλεπιδράσεων είναι άπειρες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω κάποιον νέο να λέει ότι είναι μόνος ή μάλλον καμουφλάρεται καλά η κατάσταση.
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω κάποιον νέο να λέει ότι είναι μόνος ή μάλλον καμουφλάρεται καλά η κατάσταση.

Όταν ζεις σε μια κουλτούρα όπου η μοναξιά εκλαμβάνεται αποκλειστικά ως ατομικο ελαττωμα, αγνοώντας άλλους παράγοντες, προφανώς και πολύ λίγοι θα το παραδεχτούν. Σε αρκετά ελληνικά site όμως η ασφάλεια της ανωνυμίας ωθεί πολλούς στο να το βγάλουν από μέσα τους.

Στην Ελλάδα όλοι έχουν πολλούς φίλους και πολυχρονη εμπειρία στις ερωτικές σχεσεις. Αν δειξεις κατι αλλο προετοιμασου για άρρητο αποκλεισμό
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω κάποιον νέο να λέει ότι είναι μόνος ή μάλλον καμουφλάρεται καλά η κατάσταση.

Προφανώς γιατί στη χώρα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε επί δεκαετίες όλο και κάποιο φίλο, συγγενή κ.λπ. θα έχει να του κάνει παρέα, όσο «χάλιας» και «αγρίμι» κι αν είναι...
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Στην Ελλάδα όλοι έχουν πολλούς φίλους και πολυχρονη εμπειρία στις ερωτικές σχεσεις. Αν δειξεις κατι αλλο προετοιμασου για άρρητο αποκλεισμό

Τι εννοείς με το τελευταίο κειμενάκι;
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Τι εννοείς με το τελευταίο κειμενάκι;

Ότι συνήθως στην Ελλάδα αποδίδονται αρνητικές ποιοτητες σε ατομα που ξέρουν οι άλλοι πως είναι μοναχικά. Halo effect δηλαδή, δημιουργούνται συνειρμοί αν ξέρεις πως κάποιος δεν έχει φίλους η κοπελα, αυτόματα θα σκεφτείς πως αυτός ο κάποιος είναι και περίεργος, πλεονέκτης, creep, απελπισμένος η ότι άλλο.

Φυσικά αυτό υπάρχει παντού, όμως ακόμα περισσότερο σε χώρες που έχουν την αυτοεικονα ενός εξωστρεφους λαού σαν την Ελλάδα. Αυτο οδηγεί πολύ περισσότερους ανθρώπους να αποκρύπτουν την μοναξιά τους για να μην στιγματιστουν, και έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται συνεχως.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Aπό πότε κάποιος χωρίς φίλους ή κοπέλα θεωρείται περίεργος; Δηλαδή, η προσωπική ζωή είναι κοινοκτημοσύνη;
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Aπό πότε κάποιος χωρίς φίλους ή κοπέλα θεωρείται περίεργος; Δηλαδή, η προσωπική ζωή είναι κοινοκτημοσύνη;


Από παντα; Δεν θα σου πει κανένας πως είσαι περίεργος αν του πεις πως δεν έχεις φίλους, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσει αποστάσεις και δε θα λέει κ τα καλύτερα σε τρίτους αν η κουβέντα πάει σε εσένα. Καθημερινά συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, και συνήθως η απόκρυψη αυτών των πληροφοριών είναι από τα πρώτα social skills που μαθαίνει κάποιος, ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα

Το αν έχει λογική κάτι τέτοιο είναι άλλη κουβέντα, εδώ μιλάμε για το τι ισχύει
 

jucticeee

Νεοφερμένος

Η jucticeee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Εμενα μου παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να φυγω για Γερμανια (δεν εχω παει ποτε ) με εναν ικανοποιητικο μισθο. Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαλια οσο λετε καποιοι
γενικως δε τρελαινομαι για το εξω ουτε για τα κλαμπ του ελληνα μπουζουκια τιποτα.. οποτε δε θα μου λειψει αυτο το κομματι
οι ανθρωποι μακαρι να μην ειναι τοσο ψυχροι
θα δειξει αν θα γυρισω πισω τρεχοντας!!

Στην Ελλάδα όλοι έχουν πολλούς φίλους και πολυχρονη εμπειρία στις ερωτικές σχεσεις. Αν δειξεις κατι αλλο προετοιμασου για άρρητο αποκλεισμό

Συμφωνω απολυτως!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Εμενα μου παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να φυγω για Γερμανια (δεν εχω παει ποτε ) με εναν ικανοποιητικο μισθο. Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαλια οσο λετε καποιοι
γενικως δε τρελαινομαι για το εξω ουτε για τα κλαμπ του ελληνα μπουζουκια τιποτα.. οποτε δε θα μου λειψει αυτο το κομματι
οι ανθρωποι μακαρι να μην ειναι τοσο ψυχροι
θα δειξει αν θα γυρισω πισω τρεχοντας!!



Συμφωνω απολυτως!!


Η Γερμανία είναι καταπληκτική χώρα,πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη.Οι άνθρωποι είναι μια χαρά ευγενικοί και μπορείς να ενταχθείς άνετα στην Γερμανική κοινωνία αν μιλάς την γλώσσα.

Καλή επιτυχία εύχομαι.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Aπό πότε κάποιος χωρίς φίλους ή κοπέλα θεωρείται περίεργος; Δηλαδή, η προσωπική ζωή είναι κοινοκτημοσύνη;
Από πάντα. Έχεις κι εσύ ο ίδιος αναφέρει ότι ο άνθρωπος είναι ζώον κοινωνικό. Το λογικό είναι λοιπόν να χτίσει ένα κύκλο με φίλους (λίγους ή πολλούς) και να βρει έναν άνθρωπο που θα του καλύπτει την ανάγκη για συντροφικοτητα και όχι μόνο.

Αν μιλάς για περιπτώσεις που ανά περιόδους κάποιος στερείται ένα ή και τα δύο από αυτά, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα τέλεια συνεχώς.

Αν μιλάς για περιπτώσεις που η μοναχικότητα είναι ο κανόνας, ναι αυτό είναι περίεργο.

Η προσωπική ζωή δεν είναι κοινοκτημοσυνη. Δεν το κάνεις για τους άλλους, για σένα το κάνεις προφανώς. Προσωπικά όμως μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος που δεν μπορεί να σχετιστει με τους ανθρώπους γύρω του είναι πλήρης ψυχολογικά.
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ας μην συγχέουμε την κοινωνικότητα με τη συντροφικότητα και ας μην ταυτίζουμε τη μοναχικότητα με τη μοναξιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Επίσης, να μην γενικεύουμε ούτε για τους Έλληνες! :)
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ενδεχομένως η μοναχικότητα οδηγεί μακροπρόθεσμα στη μοναξιά, ωστόσο μήπως αναφερόμαστε στη συναισθηματική ανεξαρτησία συνήθως; Άλλωστε, ζούμε στην εποχή των κοινωνικών μέσων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,063 μηνύματα.
Προσωπικά όμως μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος που δεν μπορεί να σχετιστει με τους ανθρώπους γύρω του είναι πλήρης ψυχολογικά.
Αν δε θέλει; Ποια είναι η διάγνωση τότε;

Αλλά καλύτερα να απαντήσω παίρνοντας τη δική σου απάντηση για άλλο θέμα, προσαρμόζοντάς την:

Από την άλλη βέβαια, ο καθένας έχει τα δικά του θέματα να λύσει οπότε αν τριγκαρεται τόσο με την μοναχικότητα και μοναξιά κάποιου ή δεν ξέρω τι άλλο, it's his own battle to fight.
Επιβεβαιώνομαι λοιπόν οτι μπορούμε να επικρίνουμε ή να κριτικάρουμε χωρίς επίκριση κάποιον για μια συμπεριφορά - επιλογή του για κάτι που δε μας αφορά, όταν όμως αρχίσει να μας αφορά, εκεί τσινάμε και βγάζουμε επιθετική άμυνα. Κι εγώ το κάνω, το καταλαβαίνω οτι είναι ανθρώπινο.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Αν δε θέλει; Ποια είναι η διάγνωση τότε;

Αλλά καλύτερα να απαντήσω παίρνοντας τη δική σου απάντηση για άλλο θέμα, προσαρμόζοντάς την:


Επιβεβαιώνομαι λοιπόν οτι μπορούμε να επικρίνουμε ή να κριτικάρουμε χωρίς επίκριση κάποιον για μια συμπεριφορά - επιλογή του για κάτι που δε μας αφορά, όταν όμως αρχίσει να μας αφορά, εκεί τσινάμε και βγάζουμε επιθετική άμυνα. Κι εγώ το κάνω, το καταλαβαίνω οτι είναι ανθρώπινο.
Δεν με απασχολεί αν κάποιος θέλει να είναι μόνος ή μοναχικός ή ο, τιδηποτε άλλο σχετικά με την κοινωνικοτητα του. Απλά εγώ είχα και έχω στο μυαλό μου ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη την συντροφικοτητα (οποιουδήποτε είδους). Δηλαδή δεν το βλέπω ως επιλογή, όλοι έχουμε ανάγκη να συναναστρεφομαστε με ανθρώπους. Έστω και με έναν μόνο άνθρωπο βρε παιδί μου, όχι ολόκληρη διμοιρία. Επειδή παίρνω αυτό ως δεδομένο έδωσα στον npb αυτή την απάντηση.

Επίσης, έγραψα πολύ συγκεκριμένα "κάποιος που δεν μπορεί να σχετιστει με τους ανθρώπους". Κάποιος δηλαδή που έχει πρόβλημα να δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις με τους γύρω του, όχι κάποιος που επιλέγει να έχει 2 κι όχι 22 φίλους. Γιατί έχω την εντύπωση πως κάτι τέτοιο εννοούσες, αν κάνω λάθος διόρθωσε με.
 

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Εμενα μου παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να φυγω για Γερμανια (δεν εχω παει ποτε ) με εναν ικανοποιητικο μισθο. Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαλια οσο λετε καποιοι
γενικως δε τρελαινομαι για το εξω ουτε για τα κλαμπ του ελληνα μπουζουκια τιποτα.. οποτε δε θα μου λειψει αυτο το κομματι
οι ανθρωποι μακαρι να μην ειναι τοσο ψυχροι
θα δειξει αν θα γυρισω πισω τρεχοντας!!



Συμφωνω απολυτως!!


Πίσω τρέχοντας δεν θα γυρίσεις σίγουρα μιας και φαντάζομαι ότι για να σου παρουσιάστηκε τέτοια ευκαιρία γνωρίζεις γερμανικά οπότε δεν θα έχεις θεμα. Το να είναι γενικά "ψυχροί" οι άνθρωποι δεν θα σε απασχολησει τόσο. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δώσεις σημασία να κάνεις καλές σχέσεις στο εργασιακό σου περιβαλλον. Αν δεις ότι εκεί δεν τραβάει τότε θα εισαι κάπως δύσκολα αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορείς να βρεις και κάποια γνωριμία από αλλού
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,632 μηνύματα.
Σχολιάζει ο άλλος ... ο οποίος δεν έχει ζήσει εξωτερικό και κάποιοι τον πιστεύουν. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ .
Ζω εδώ και δύο μήνες Γερμανία και εργάζομαι και θα ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου.
Θετικά :
1) Οργάνωση (βέβαια έκανα 14 εργάσιμες ημέρες να πάρω ασφάλεια...και το παράξενο το έκανα ηλεκτρονικά...και γεμάτο χαρτούρα)
2) Μεταφορές
Αρνητικά :
1. Ζωή...ειδικά Σ Κ είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί σαν καταπιεσμένοι οι γερμανοί πίνουν πολύ πολύ
2. Έλλειψη αστυνομίας σε κεντρικά μέρη και στα Hbf . Ειδικά στα Hbf θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός...είναι ίδιο με τραινοσε , παντού ζητιάνοι και άστεγοι που ψάχνουν στα σκουπίδια
3. Χαμηλής ποιότητας προιοντων στα σούπερ μάρκετ.
4. Αν δεν γνωρίζεις γερμανικά ...δεν την βγάζεις... οι νεότεροι Γερμανοί είναι πιο προσιτοι..οι μεγαλύτεροι μακριά και αγαπημένοι
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top