Παράδειγμα, θεωρούν το Facebook τον μεγαλύτερο εχθρό τους. Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι το χρησιμοποιούν λάθος ή ότι μπορούν να το αφήσουν. Επίσης, δεν τους περνάει από το μυαλό ότι η Amazon ή η Apple έχει περισσότερα και σημαντικότερα προσωπικά δεδομένα απο το Facebook. Έχουν βρει το Facebook που θα την πληρώσει για όλα.
Αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί δε το έχω ακούσει όσο είμαι εδώ να σου πω την αλήθεια
Μήπως απλά έτυχε στη συγκεκριμένη ομάδα;
Επίσης, δεν αποδέχονται ότι οι ηγέτες τους είναι η εικόνα τους...Βλ. Τραμπ ή οι κυβερνήτες της Αλαμπάμα που τότε είχαν περάσει αυτό με τις εκτρώσεις. Σε ένα συνέδριο για Δημοκρατία, δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία με το μέτρο και ότι υπάρχει πάντα το ρίσκο να επικρατήσουν οι "άλλοι" και όχι εμείς.
Ντάξει αυτό είναι γενικά πολυσυζητημένο σε όλο τον κόσμο και προσωπικά θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Δεν μπορεί να είναι ο Τραμπ η πλήρης εικόνα της Αμερικής κατ'εμέ για 2 λόγους. 1) Τεράστια αποχή και 2) έμμεση εκλογή του, όχι άμεση.
Κάθε φορά όταν έλεγα ότι πάω Τέξας έπαιρνα την ίδια απάντηση, συντηρητική πολιτεία.
Όχι, δεν είναι έτσι. Όταν οι 4 μεγαλύτερες πόλεις, Dallas-Fort worth, San Antonio, Austin, Houston έχουν πάνω από τον μισό πληθυσμό του Τέξας και η κάθε μία πάνω από 2 εκατομμύρια κόσμο, δε μπορείς να πεις ότι διαφέρουν σε κάτι από άλλες μητρόπολεις όλης της Γης. Με αποχή 45%, δεν λένε τίποτα οι εκλογές.
Όλα αυτά άσχετα με το αν είναι καλύτεροι οι δημοκρατικοί ή οι ρεπουμπλικάνοι, γιατί και τα δύο "στρατόπεδα" έχουν τεράστια φάουλ.
Συζητώντας με τους καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο μετά, έθεσα το ερώτημα μήπως τελικά κατανοούμε λάθος τα κείμενά τους. Σκέψου ότι κατέληξα να ξεκινάω κάθε φράση μου, στα σχόλια μου, με το "εγώ είμαι από την Ελλάδα και είναι αλλιώς τα πράγματα εκεί", για να μην με κοιτούν με μισό μάτι.
Χωρίς να ξέρω τι άλλο ακριβώς έλεγαν και κατέληξες να λες αυτό, όντως είναι αλλιώς σε μερικά πράματα. Εδώ πχ δε νοιάζεται κανείς για τον μέτριο. Ο μέτριος ας πεινάσει. Επίσης οι κοινωνικές τάξεις είναι πολύ διακριτές και απέχουν πάρα πολύ. Δίπλα στο κάμπριο θα δεις άστεγο.
Δεν ήθελα να παρουσιάσω την Αμερική τέλεια πριν, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι και η Ευρώπη νοιάζεται πια και τόσο για τους πολίτες της...
Edit: Κάτι σημαντικό που ξέχασα να πω, μιας και ανέφερες την Αλαμπάμα (όχι όμως σχετικό με αυτό που είπες για την Αλαμπάμα). Ως πολιτεία, έχει 5 εκατομμύρια κόσμο. Κάτω από το 1/50 της χώρας που της αναλογεί ως μία από τις 50+1 πολιτείες. Επομένως ΔΕΝ αποτελεί παράδειγμα της χώρας, όπως δεν αποτελεί στην Ελλάδα ένα σύμπλεγμα χωριών στην ορεινή πελοπόννησο (τυχαίο παράδειγμα)...