Αrchie έχεις μήπως κάποιο Link για το συγκεκριμένο διαγωνισμό? (από προσωπικό-ακαδημαϊκό ενδιαφέρον-περιέργεια

ρωτάω)
Στο δια ταύτα ήθελα να πω το εξής: Με εξαίρεση ελάχιστους ίσως (και σίγουρα κανέναν που σου απάντησε εδώ από όσο μπορώ να διαβάσω) δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κάποιος τις γνώσεις που λαμβάνει ένας φοιτητής της ΣΕΜΦΕ(αν το θελήσει να ασχοληθεί φυσικά), είτε σε επίπεδο Φυσικής (αν ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση) ούτε σε επίπεδο Μαθηματικών (αν προτιμήσει αυτόν τον κλάδο). Αν το
αποκλειστικό κριτήριο σου είναι το επίπεδο σπουδών σαφέστατα και προτίμησέ την, μπορώ να σε διαβεβαιώσω (και έλα να με βρεις και να μου ζητήσεις τα ρέστα μετά, αν δεν ισχύει αυτό που λέω

) ότι το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων στα δύο αυτά πεδία είναι
υψηλότατο. Δεν γνωρίζω το επίπεδο των φυσικομαθητικών τμημάτων για να κάνω σύγκριση, γνωρίζω όμως ότι οι παρεχόμενες γνώσεις στη συγκεκριμένη σχολή είναι υψηλού επιπέδου.
Μόνη ένσταση μου, γνωρίζοντας το από μέσα, είναι ότι σε επίπεδο
πειραματικής φυσικής, δεν έχει την υποδομή των εργαστηρίων που θα έπρεπε να έχει. Όχι ότι δεν έχει εργαστήρια, απλά δεδομένου ότι έχει τέτοια ειδίκευση θα έπρεπε να δίνει λίγο περισσότερο βάρος στα εργαστήρια του από ότι δίνει ήδη.
Αυτό που όλοι σου είπαμε είναι ότι το μέλλον του αποφοίτου της σχολής αυτής,
στον εργασιακό στίβο, είναι αμφίβολο (ακόμα), και με ισχνές προοπτικές για τα χρόνια που έρχονται. Εφόσον κάποιος, λόγου χάρη, ενδιαφέρεται για μια καριέρα σε κάποιο ερευνητικό ινστιτούτο πχ, ή ακόμα και ακαδημαϊκή, σαφέστατα το πτυχίο του παρέχει ΠΟΛΛΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ γνώσεις. Επειδή όμως οι άνθρωποι αλλάζουν και τα θέλω των ανθρώπων αλλάζουν, και επειδή ο ακαδημαϊκός χώρος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα (καλώς ή κακώς) στην ελεύθερη αγορά τα πράγματα για τον απόφοιτο ΣΕΜΦΕ είναι ακόμη εξαιρετικά δύσκολα (και είναι πολύ ομιχλώδες το τοπίο αναφορικά με το αν και το πότε θα πάψουν να είναι δύσκολα), όπως επίσης δύσκολα είναι, ακόμη, και για το επίπεδο του δημόσιου τομέα.
Δεν παραγνωρίζει κανείς το επίπεδο της συγκεκριμένης σχολής. Οι όποιες "αντιρρήσεις" των περισσοτέρων από εμάς σχετικά με τη σχολή αφορούν στο
μετά από αυτήν.
Η απόφαση φυσικά είναι δική σου, εμείς απλώς τη γνώμη μας λέμε.