Archie,
δυστυχώς αν και η σχολή ΣΕΜΦΕ έχει, εν δυνάμει, πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για κάποιον που ενδιαφέρεται για τα Μαθηματικά ή τη Φυσική (χωρίς βέβαια να γνωρίζω τα αντίστοιχα προγράμματα των μαθηματικων σχολών ή των φυσικών σχολών), θα σου πρότινα και εγώ να το αποφύγεις.
Έκανα το μεταπτυχιακό μου με συντονίζουσα σχολή το ΣΕΜΦΕ και γνώρισα αποφοίτους της σχολής (από την πρώτη φουρνιά που μπήκε) ενώ παράλληλα η αδελφή της κολλήτης μου μόλις αποφοίτησε από εκεί.
Στο ΤΕΕ δεν γράφονται γιατί οι Μηχανικοί δεν τους αναγνωρίζουν ως Μηχανικούς.
ΜΟΛΙΣ βγήκε ένα ασαφέστατο ΦΕΚ σχετικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Η Μαθηματική Εταιρία δέχεται μεν να γράψει τους αποφοίτους κατευθυνσης Μαθηματικών, αλλά όχι με καθολική αποδοχή από τα μέλη της. Ο αντίστοιχος φορέας των Φυσικών δεν αναγνωρίζει όμως τους αποφοίτους της κατευθυνσης Φυσικής.
Στον ιδιωτικό τομέα δεν είμαι σίγουρη τι παίζει, προσωπικά όσους αποφοίτους γνωρίζω βρίσκονται στις ακόλουθες 3 φάσεις:
1. Κάνουν διδακτορικό/μεταπτυχιακό
2. Εργάζονται σε άσχετες θέσεις (πχ. σε τμήματα sales/presales εταιριών)
3. Kάνουν ιδιαίτερα (μαύρα, μιας και τα φροντιστήρια προσλαμβάνουν "κανονικούς" φυσικομαθηματικούς)
Πρόσεχε, αναφέρομαι πάντα στο "μετά" και όχι στη σχολή σα σχολή (που έχει ΟΛΑ τα προβλήματα των σχολών του ΕΜΠ

).
Αν σε ενδιαφέρει η μετά κατάσταση, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά
εδώ που είναι ο σύλλογος που έχουν συστήσει οι απόφοιτοι του ΣΕΜΦΕ σε αναζήτηση του... τι μπορούν να κάνουν.