Fata Morgana
Δραστήριο μέλος

Πραγματι δεν ξερω πως θα σκεφτομουνα αν ημουνα ετοιμοθανατη.. Μαλλον θα πιστευα οτι θα συνεχισω να ζω, αλλα αν αυτη η ελπιδα πεθαινε θα ηθελα να πεθανω αυτοβουλως, οχι να ''μου τυχει''..
Το ιδανικο θα ηταν ο καθενας να αποφασιζε μονος για τη ζωη και το θανατο του, αλλα αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο απο πολλες πλευρες, οποτε...
Βεβαια, οσο το σκεφτομαι, μονο οποιος εχει απελευθερωθει απ το φοβο του θανατου ειναι πραγματικα ελευθερος.. Χμμ, μου δινεις τροφη για τη σκεψη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι..
Πραγματι δεν ξερω πως θα σκεφτομουνα αν ημουνα ετοιμοθανατη.. Μαλλον θα πιστευα οτι θα συνεχισω να ζω, αλλα αν αυτη η ελπιδα πεθαινε θα ηθελα να πεθανω αυτοβουλως, οχι να ''μου τυχει''..
Το ιδανικο θα ηταν ο καθενας να αποφασιζε μονος για τη ζωη και το θανατο του, αλλα αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο απο πολλες πλευρες, οποτε...
Βεβαια, οσο το σκεφτομαι, μονο οποιος εχει απελευθερωθει απ το φοβο του θανατου ειναι πραγματικα ελευθερος.. Χμμ, μου δινεις τροφη για τη σκεψη..![]()
Αυτό που λες, αντιστοιχεί στην πνευματική ελευθερία, την οποία δύσκολα μπορεί ένας άνθρωπος να κατακτήσει, δηλαδή, να πειθαρχήσει τον εαυτό του και να απαλλαγεί από τις αδυναμίες του, αλλά παρ'όλα αυτά, κατακτάται κατά τη γνώμη του. Ειδικότερα τις τελευταίες στιγμές του κάποιος, νομίζω ότι είναι πραγματικά ελεύθερος, υπό αυτήν την έννοια... Εννοώ, έχει συμβιβαστεί κάπως με την όλη ιδέα, οπότε οι αδυναμίες του, δεν έχουν αξία πλέον...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειστε στην ομαδα που τη θεωρουν προσβολη της ανθρωπινης αξιοπρεπειας, ή στην ομαδα που τη θεωρουν διεξοδο στους ανθρωπους με ανιατες ασθενειες, χρονια καταθλιψη κλπ;
Θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σας.

Pavlitos
Δραστήριο μέλος

Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπέρ, μόνο αν ο ασθενής δώσει την συγκατάθεσή του...
Συγγνώμη ρε παιδιά, τι νόημα έχει να παρατείνουμε κατά 2-3 μέρες τη ζωή ενός ανθρώπου που νιώθει αβάσταχτους πόνους όλο το 24ωρο? Να παρατείνουμε το μαρτύριό του, για 3 μέρες τις οποίες θα τις περάσει ξαπλωμένος, με ένα σωρό μηχανήματα να τον κρατούν ζωντανό, για να έρθει αργά και βασανιστικά το τέλος?
Παντως σε περιπτωση κωματος δεν τη θεωρω σωστη διοτι υπαρχει περιπτωση να συνελθει το ατομο ακομα και μετα απο μηνες, ή χρονια. Μόνο, όπως ειπώθηκε, αν η ζωη γινεται πολύ βασανιστικη και ο ασθενης το θελει θα πρεπει να γινεται.
Αυτα απο μενα.
Nikos93
Εκκολαπτόμενο μέλος

din@!!
Δραστήριο μέλος

Hydra
Εκκολαπτόμενο μέλος

In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος

Είστε υπέρ η ενάντια στην Ευθανασία και γιατί? Θα την εφαρμόζεται εσείς προσωπικά;
τι πάει να πει υπέρ και κατά της ευθανασίας??
είναι πολύ απόλυτο το ερώτημά σου.
Νομίζω είναι προφανές ότι κάθε περίπτωση πρέπει να μελετάται ξεχωριστά .
Οπότε ούτε υπέρ της ευθανασίας είμαι ούτε κατα , ούτε κιόλας δηλώνω ότι δε με απασχολεί.
Θα έπρεπε να βάλεις και μια επιλογή "υπέρ της ευθανασίας κάτω απο προϋποθέσεις".
Τίποτα δεν πρέπει να δαιμονοποιείται και να καταδικάζεται στα όρια μιας ψυχολογικής ανασφάλειας και τερρορισμού.
Τίποτα δεν πρέπει να θεοποιείται και να γίνεται πανάκεια χωρίς λόγο (προφανώς).
Gewrgia_D
Νεοφερμένο μέλος

Πιστεύω πως σε αυτό το θέμα έχω δίκιο... Αλλά δε κόβω και το χέρι μου!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος

Ψηφισα κατα.Μια ζωη την εχουμε .Γεννηθηκαμε χωρις να θελουμε,θα πεθανουμε χωρις να θελουμε.Ας ζησουμε τουλαχιστον οπως θελουμε.
Αν η ευθανασία είναι επιλογή του ασθενούς, επιλέγει ο ίδιος να τερματίσει τη ζωή του.
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος

Δες το όμως και απο την ωμη πλευρα του. Χρειάζονται πολλά χρήματά για την υποστηριξη των μηχανημάτων. Και επίσης είναι πολυ ψυχοφθόρο για την οικογενεια του. Να ελπίζουν τόσα χρόνια και αδικα τις περισσοτερες φορες ότι θα επανέλθει. Ετσι μπορουν επιτέλους να θεωρήσουν τον αλλο νεκρο, να τον θάψουν και να προχωρήσουν τη ζωη τους.Παντως σε περιπτωση κωματος δεν τη θεωρω σωστη διοτι υπαρχει περιπτωση να συνελθει το ατομο ακομα και μετα απο μηνες, ή χρονια. Μόνο, όπως ειπώθηκε, αν η ζωη γινεται πολύ βασανιστικη και ο ασθενης το θελει θα πρεπει να γινεται.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Δες το όμως και απο την ωμη πλευρα του. Χρειάζονται πολλά χρήματά για την υποστηριξη των μηχανημάτων. Και επίσης είναι πολυ ψυχοφθόρο για την οικογενεια του. Να ελπίζουν τόσα χρόνια και αδικα τις περισσοτερες φορες ότι θα επανέλθει. Ετσι μπορουν επιτέλους να θεωρήσουν τον αλλο νεκρο, να τον θάψουν και να προχωρήσουν τη ζωη τους.
Διαφωνώ. Ο θάνατος κατά τη γνώμη μου πρέπει να επιβάλλεται σε περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας και πνευματικού εγκλωβισμού χωρίς δυνατότητα ανάκτησης κινήσεων μόνο. Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα για να επανέλθει το άτομο, για ποιο λόγο να πεταχθεί στα σκουπίδια? Και εξάλλου τι είναι πιο σημαντικό? Τα χρήματα ή η ζωή ενός ατόμου?
miv
Επιφανές μέλος

Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακόμα και αν δεν τα έχουν όπως λες. Πάντα υπάρχουν τρόποι, είτε δανεισμοί, είτε οτιδήποτε.
Τώρα, αν δεν υπάρχει καμια ελπίδα, δηλαδή να είναι το άτομο εγκεφαλικά νεκρό, ναι δε βρίσκω το λόγο να κρατηθεί στη ζωή με μηχανήματα.
miv
Επιφανές μέλος

Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην Ελλάδα επιτρέπεται όμως? Δεν έχω ιδέα.
miv
Επιφανές μέλος

chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

και
https://en.wikipedia.org/wiki/Ram%C3%B3n_Sampedro
Η γνωστή ταινία βραβευμένη με Όσκαρ που ασχολείται με αυτό ακριβώς το ζήτημα. Είναι βασισμένη στην ευθανασία του Ραμόν Σαμπέδρο το 1998 στην Ισπανία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.