Αυτά περνάνε στην Ελλάδα με τους κρατικοδίαιτους των κυβερνήσεων των δυο μεγάλων. Στην Αμερική προφανώς δεν θα σε τάιζαν και θα σου έδιναν τόσα χρήματα αν δεν απέδιδες επιστημονικά. Την πανεπιστημιακή κοινότητα εγώ, με τα λίγα πράγματα που γνωρίζω, είναι οτι απλά την πείραξε που είναι πιο καπάτσος και κατάφερε, χρησιμοποιώντας τις πολιτικές του δυναμεις να βγάλει την Ελλάδα από την παρασιτική θέση του κακοπληρωτή και να τη βάλει στο lobby της διαχείρισης του cern, πράγμα που σημαίνει οτι πλέον η Ελλάδα έχει λόγο στην επιλογή προσωπικού.
Για τα πράγματα που λες δεν έχω γνώση και δεν θα επιχειρηματολογήσω. Ούτε για τη μη σταθερή, ούτε για το lexus. Πάντως στη θέση σου δεν θα με κάλυπτε ο λόγος δύο ανθρώπων που τελικά δεν ξέρω ούτε από ποια σκοπιά μιλάνε, ούτε τι σκοπούς έχουν, ασχέτως αν διακρίνονται σαν επιστήμονες.
Πάντως τα συμφέροντα της Ελλάδας στο cern τα εκπροσωπεί επάξια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ισχύ του για πάρτη του, όπως η πλειοψηφία των εν ελλάδι δραστηριοποιούμενων πανεπιστημιακών που ξέρουν μόνο να τρώνε τις επιδοτήσεις για να συντηρούν παρασιτικούς και άχρηστους οργανισμούς που δουλεύουν μόνο τυπικά και όχι προς όφελος της Ελλάδας.
Όσο για τους Ιάπωνες? Πραγματικά δε αφορά. Αφού η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια από το Νανόπουλο, για το lexus ας σκάσουν οι σχιστομάτηδες, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Δε νομίζω να έσκαγε κανένας γιαπωνέζος αν ένας πατριώτης του έκανε μπινιές στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανέβαζε το κυρος της Ιαπωνίας στο μεγαλύτερο διεθνή επιστημονικό οργανισμό. Ακόμη και μια εταιρική απατεωνιά, που βέβαια δεν ξέρω αν υφίσταται, δε μπορεί να μειώσει το επιστημονικό και δημόσιο κύρος του από τη στιγμή που δουλεύει για την Ελλάδα.