Επιστροφή στη δραχμή. Είστε υπέρ ή κατά, και γιατί;

Δραχμή ή Ευρώ;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 37)
  • Ευρώ

    Ψήφοι: 19 51.4%
  • Δραχμή

    Ψήφοι: 16 43.2%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 2 5.4%

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Πιστεύω ότι όποια κυβέρνηση αποφασίσει να πάει στη δραχμή δεν θα έχει πάνω από 1 μήνα ζωής.

Ξαφνικά ο κόσμος θα χάσει τη περιουσία του (αναδιανομη εισοδηματος). Μακροπρόθεσμα θα σημειωθεί ανάπτυξη, οι λαθραίοι μετανάστες θα μειωθούν, θα έρθουν επενδυτές από το εξωτερικό και άλλα θετικά στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα όμως η δύναμη του Έλληνα στο εξωτερικό θα μειωθεί. Για παράδειγμα αρκετοί γονείς στέλνουν έξω τα παιδιά τους για σπουδές σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Γενικά τώρα με τη δύναμη του ευρώ το παίζουμε άρχοντες σε φτωχές χώρες. Επίσης θα ξαναθυμηθούμε το πληθωρισμό στη χώρα μας (πολύ πιο ύπουλος από ότι οι φόροι και οι μειώσεις μισθών) γιατί θα μας παίρνουν σιγά σιγά την περιουσία μας χωρίς να το καταλάβουμε.

Αν και ξέρω ότι αρκετοί διαφωνούν θεωρώ το ΔΝΤ μονόδρομο καθώς επίσης και το δανεισμό του ελληνικού κράτους στις τράπεζες (όχι πως πιστεύω ότι θα σώσουν τη χώρα μας αυτά αλλά μας δίνουν πίστωση χρόνου να διώξουμε τα λεφτά μας εξωτερικό :whistle:). Οι τράπεζες διαχειρίζονται τα λεφτά του λαού και αν χρεωκοπήσουν στην ουσία χάνονται τα χρήματα μας.

Γενικά για την κατάσταση της χώρας μας θεωρώ υπεύθυνο τον Ανδρέα Παπανδρέου που έχτισε τα θεμέλια του ελληνικού κράτους με λαικά μέτρα μετά τη μεταπολίτευση, αλλά ξέχασε ότι όποιο προνόμιο δίνεται στο λαό δύσκολα κόβεται . Δημιουργησε εργαζόμενους με νοοτροπία πληρώνομαι χωρίς να εργάζομαι και με την ασφάλεια της μονιμότητας (κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι) και ότιδήποτε είναι δημόσιο πρέπει να παρέχεται δωρεάν γιατί πληρόνονται μέσω της φορολογίας. Επίσης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία των συντεχνίων και του συνδικαλισμού στο δημόσιο τομέα που έχουν καταστρέψειτη χώρα. Θεωρώ λάθος ο λαός να βρίζει τις νέες κυβερνήσεις ενώ τις παλιές τις έχει ηρωοποιήσει (Βλέπε Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου). Και πείτε ότι ο Γιώργος παπανδρέου αρνηθεί τα χρέη της Ελλάδας. Θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε χωρίς περεταίρο δανεισμό (όπως έκανε ο Κορέα στον Ισημερινο); Δεν νομίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Γνώμη μου. Η Ελλάδα αν επιστρέψει στη δραχμή, ουσιαστικά θα χαθεί η υποστήριξη των άλλων χωρών. Αφού είμαστε στη ζώνη του Ευρώ, τα υπόλοιπα κράτη που ανήκουν σε αυτή τη ζώνη, θα αγωνιστούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το Ευρώ "ψηλά", έναντι των άλλων νομισμάτων άνα τον κόσμο. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, τότε ουσιαστικά θα καταρρεύσει μεγάλη δύναμη του Ευρώ. Δεν συμφέρει την Ευρώπη, αυτό. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν συμφέρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ, ώστε να επιστρέψει στη δραχμή:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostas Ped.

Νεοφερμένος

Ο Kostas Ped. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Λοιπον για αυτα που ανφερθηκαν πιο πανω θα κανω καποιες ερωτησεις που ισως μας προβληματισουν λιγο και σκεφουμε λιγο πιο διαλεκτικα:1ον:Πιστευετε οτι η Ελλαδα μπορει να ξεχρεωσει πληρως τα δανεια που εχει λαβει ποτε???Νομιζετε οτι ειναι εφικτο??
2ον:Πιστευετε οτι δεν θα γινουν επενδυσεις στην Ελλαδα εφοσον τα προιοντα και οι υπηρεσιες θα ειναι πιο φθηνα?Ενω τωρα επενδυονται κεφαλαια στην Βουλγαρια,στα Σκοπια που εχουν η ειχαν πολυ πιο υποτιμημενο νομισμα απο το ευρω!
3ον:Πιστευετε οτι ηταν σωστη η κινηση της Ελλαδος να μπει στο ευρω με ψευτικα χαρτια που αποδεικνυαν πως μπορει να αντεξει αυτο το νομισμα???Ηταν ετοιμη για αυτο???
4ον:Γνωριζετε οτι με την εισοδο στο ευρω μειωθηκαν οι εξαγωγες(και ο τουρισμος) και οι εισαγωγες καθως και ο ρυθμος αναπτυξης της οικονομιας?
5ον:Γνωριζετε οτι οι Ευρωπαιοι εκαναν οτιδηποτε για να μπει η Ελλαδα αλλα και αλλες χωρες με πολυ χαμηλο ρυθμο αναπτυξης στο Ευρω??Τι συμφεροντα ειχαν απο αυτο??
Συμπερασμα οταν η οικονομια σου στηριζεται σε σαθρα θεμελια και προχωρας σε ενα πιο ισχυρο νομισμα ως κινηση εντυπωσιασμου κατα τη γνωμη μου, και επιστρεφεις μετα απο 10 χρονια στην ιδια κατασταση δηλαδη στο να σκεφτεσαι παλι την επιστροφη στη δραχμη ειναι σαν να χανεις 10 χρονια στα οποια θα μπορουσες να χτισεις γονιμες συνθηκες για να μπορεις να εχεις ενα πιο ισχυρο νομισμα!Βεβαια η εισοδος στο ευρω δεν ειναι ο κυριος λογος που η Ελλαδα εφτασε σε αυτη την θλιβερη οικονομικη κατασταση καθως εδω και πολλα χρονια ηταν σε αυτη αλλα κανεις δεν μιλαγε,δεν ελεγε την αληθεια στον λαο αλλα και στους ιδιους τους Ευρωπαιους,αλλα σε αυτην συντελεσαν κυριως ο διογκωμενος δημοσιουπαλληλικος τομεας καθως και τα χιλιαδυο δικαιωματα και επιδοματα που δοθηκαν χωρις να υπολογιστουν οι μακροπροθεσμες συνεπειες και με ξενα χρηματα!Επισης η νοοτροπια του Ελληνα βολεψιματια που πουλησε την ψηφο του πολυ ευκολα,εγινε συνενοχος σε αυτη την αρπαχτη αν και ειναι σε μερικες περιπτωσεις δικαιολογημενη αυτη του η κινηση καθως το συστημα τον αναγκασε να ταχθει υπερ του και δεν ηταν οπλισμενος με καποια ιδανικα καθως και τη σωστη παιδεια για να σκεφτει λιγο το μελλον και πως το προσωπικο του συμφερον θα επηρεασει στο μελλον πολλα πραγματα!Το συστημα μας καλομαθε,στηριξαμε τις ζωες μας στα δανεια και στις πιστωτικες καθως ξεγελαστηκαμε απο τις 'καλες' τραπεζες που πλεον εχουν μετατραπει σε στιγνα αρπακτικα!Πολλα ηταν και ειναι τα προβληματα και τα παραβλεπαμε και κινησεις οπως η εισοδος στο ευρω εμοιαζαν σαν καλλωπιστικα στοιχεια σε ενα βρωμερο και αθλιο μερος!Η εισοδος θα μπορουσε να γινει αργοτερα που θα μπορουσαμε να εχουμε τις καταλληλες συνθηκες για να επωφεληθουμε απο τα οφελη που προαναφερατε και ηταν εντελως ακαιρη,ενα πυροτεχνημα και ισως να βγηκαμε χαμενοι απο αυτη την υποθεση!Με την επιστροφη στη δραχμη ισως μας δινεται μια νεα ευκαιρια μεσα απο ενα πολυ δυσκολο δρομο να ξαναχτισουμε απο την αρχη κατι καλυτερο,αρκει αυτη η επιστροφη να λειτουργησει γονιμα και να μην γινει οπλο συμφεροντολογων που θελουν να μας πανε ακομα πιο κατω!Πραγματικα δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο καθως δεν εμπιστευομαι κανεναν,απλα το βλεπω σαν μια διαδικασια που λογω της δυσκολιας που θα εχει θα μας κανει να αναθεωρησουμε και να επανεκτιμησουμε καποια πραγματα που αργοτερα θα μας βοηθησουν να επιστρεψουμε πιο δυνατοι στο ευρω και να σταθεροποιησουμε την κατασταση!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Βασικά δεν παράγουμε και τίποτα το ιδιαίτερο για να έχουμε εξαγωγές,οπότε με επιστροφή στη δραχμή το νόμισμα θα ήταν τόσο υποτιμημένο που ούτε ψωμί δε θα αγοράζαμε,πόσο μάλλον πετρέλαιο κλπ.Οπότε χαιρετίσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antwwwnis

Διάσημο μέλος

Ο Αντωωωνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,939 μηνύματα.
Βασικά δεν παράγουμε και τίποτα το ιδιαίτερο για να έχουμε εξαγωγές,οπότε με επιστροφή στη δραχμή το νόμισμα θα ήταν τόσο υποτιμημένο που ούτε ψωμί δε θα αγοράζαμε,πόσο μάλλον πετρέλαιο κλπ.Οπότε χαιρετίσματα.

Δεν ειναι μονο το τι παραγουμε, ειναι και πως το διαχειριζομαστε. Παραγουμε υπεραρκετα τροφιμα για να θρεψουμε ολους τους Ελληνες μαζι με τους λαθρομεταναστες, καθως και να κανουμε εξαγωγες τα περισσευουμενα. Και ταυτοχρονα αγοραζουμε εισαγομενα. Την ιδια στιγμη, το καθε προιον περναει απο τοσους ενδιαμεσους σταθμους πριν τον καταναλωτη που ν-πλασιαζετε η τιμη του. Χαρακτηριστικο παραδειγμα, κατι που ειχα ακουσει περσι τετοια εποχη, πως το να αγοραζουμε απο το εξωτερικο τα απο Ελλαδα εξαγομενα προιοντα, ερχετε πιο φθηνα.

Δεν εχω καταλαβει επιτελους πως θα ανορθωθει η οικονομια με το να μας πετσοκοβουν.
Καντε κατι για το αγροτικο, μιας και δεν το 'χουμε το βιομηχανικο. Ποτε θα οργανωθει η αγροτικη οικονομια &@%0 το σοσιαλισμο μου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostas Ped.

Νεοφερμένος

Ο Kostas Ped. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
https://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=share!Αυτο το βιντεο ειναι εκπληκτικο συνοψιζει την γενικοτερη κατασταση της οικονομιας μας εδω και πολλα χρονια μεσα σε λιγοτερο απο δυο ωρες!Οσοι εχετε υπομονη παρκολουθηστε το!Αξιζει!;)!Αναφερει σε ενα σημειο το λογο δημιουργιας του ευρω στα 52-53 λεπτα ειναι οσοι δεν θελετε να το δειτε ολο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Εγώ κράτησα από τη συνομιλία :

1) Ο Παπανδρέου είναι τσιράκι άλλων . Από μ ξεκινάει....και είναι secret society.
2) Από τα 110 δις ούτε σέντ δε δόθηκε σε μισθούς και σε υπηρεσίες του κράτους , παρά μόνο για εξόφληση των προηγούμενων δανείων (αφού το απαγορεύει και η δανειακή σύμβαση)
3) το ελληνικό δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τα ελλείμματα του ούτε από το κοινωνικό κράτος (συντάξεις, μισθοί, παροχές)
4) αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων αλλά στην αποπληρωμή των δανειστών.
5) τα νέα μέτρα αφορούν μείωση 20-30% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα , λόγω ευρείας χρήσης των επιχειρησιακών συμβάσεων - > μείωση εισοδήματος
6) μας οδηγούν στην απόγνωση ώστε να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο σκληρές πολιτικές, χρήση οικονομικών όπλων όπως οι βόμβες στη Βαγδάτη
7) με τη δανειακή σύμβαση ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ (ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ)

Αυτά είναι μέχρι τα 40 λεπτά. Δεν αντέχω να ακούω άλλα , έπαθα κατάθλιψη. Πάω να αυτοκτονήσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostas Ped.

Νεοφερμένος

Ο Kostas Ped. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Εγώ κράτησα από τη συνομιλία :

1) Ο Παπανδρέου είναι τσιράκι άλλων . Από μ ξεκινάει....και είναι secret society.
2) Από τα 110 δις ούτε σέντ δε δόθηκε σε μισθούς και σε υπηρεσίες του κράτους , παρά μόνο για εξόφληση των προηγούμενων δανείων (αφού το απαγορεύει και η δανειακή σύμβαση)
3) το ελληνικό δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τα ελλείμματα του ούτε από το κοινωνικό κράτος (συντάξεις, μισθοί, παροχές)
4) αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων αλλά στην αποπληρωμή των δανειστών.
5) τα νέα μέτρα αφορούν μείωση 20-30% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα , λόγω ευρείας χρήσης των επιχειρησιακών συμβάσεων - > μείωση εισοδήματος
6) μας οδηγούν στην απόγνωση ώστε να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο σκληρές πολιτικές, χρήση οικονομικών όπλων όπως οι βόμβες στη Βαγδάτη
7) με τη δανειακή σύμβαση ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ (ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ)

Αυτά είναι μέχρι τα 40 λεπτά. Δεν αντέχω να ακούω άλλα , έπαθα κατάθλιψη. Πάω να αυτοκτονήσω.
Ακριβως!Ακριβως αυτα ενιωσα και γω!Δες τα τελευταια 15-20 λεπτα λεει για πιθανη λυση την οποια ακομα και τωρα μπορουμε να υλοποιησουμε εκει που λεει για τη δραχμη και την εμπορικη ανταλλαγη γεωργικων προιοντων με καυσιμα!Σκεφτειτε οτι ακομα και σε αυτη την κατασταση που βρισκομαστε υπαρχει λυση που προφανως την αγνοουμε!!!Μας εχουν αποπροσανατολισει πληρως,καποιοι θελουν να μας οδηγησουν στην εξαθλιωση που ειναι δουλοι του χρηματος,και εμεις εθελοτυφλουμε,συμβιβαζομαστε με οτι μας λενε,δεν υπαρχουν πλεον ανησυχες συνηδεισεις αφου εχουμε χασει την πιστη μας σε οποιονδηποτε πολιτικο αντιπροσωπο!Προστατευομαστε συνταγματικα και δεν το ξερουμε!!!!!!!!!Μας εχουν κανει πιονια τους ακομα και ο παπανδρεου δεν ενδιαφερεται για τιποτα παρα για διεθνη καριερα στην διεθνη πολιτικη!!!!Ελεος,ξυπνηστε βρε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Powershifter

Νεοφερμένος

Ο Powershifter αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Η επιστροφή στη δραχμή,οπως και η στάση πληρωμών αποτελούν τους έσχατους διαπραγματευτικούς μας μπαλαντέρ αυτή τη στιγμη.Και τα δύο είναι σενάρια που όσο δεν θέλει να τα σκέφτεται η μεσαία τάξη,άλλο τόσο δε θέλουν και οι ευρωπαίοι δανειστές μας.Με τη δραχμή τα χρεόγραφα που έχουν στα χέρια τους μειώνονται πολύ αισθητά σε αξία,ενώ μέσω της στάσης πληρωμών ανοίγει ο δρόμος για το "παζάρεμα" του χρέους,μιας και πλέον η κυβέρνηση δείχνει πως έχει στερέψει πλήρως από ρευστό και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσει όχι μόνο στην ώρα της,αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
2) Από τα 110 δις ούτε σέντ δε δόθηκε σε μισθούς και σε υπηρεσίες του κράτους , παρά μόνο για εξόφληση των προηγούμενων δανείων (αφού το απαγορεύει και η δανειακή σύμβαση)
λογικό.φυσικά και προέχει η εξόφληση των δανείων, αν χρεωκοπήσουμε δέν θα υπάρχουν καν μισθοί και κράτος.
3) το ελληνικό δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τα ελλείμματα του ούτε από το κοινωνικό κράτος (συντάξεις, μισθοί, παροχές)
αυτό δέν βγάζει κάποιο νόημα. τοτε απο που δημιουργηθηκε; προφανώς απο τα ελλείματα και την κακοδιαχείρηση κρατικού χρήματος
4) αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων αλλά στην αποπληρωμή των δανειστών.
μη αποπληρωμή των δανειστών είναι αυτόματα χρεωκοπία.

6) μας οδηγούν στην απόγνωση ώστε να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο σκληρές πολιτικές, χρήση οικονομικών όπλων όπως οι βόμβες στη Βαγδάτη
αυτό δέν το κατάλαβα καθόλου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Λοιπον για αυτα που ανφερθηκαν πιο πανω θα κανω καποιες ερωτησεις που ισως μας προβληματισουν λιγο και σκεφουμε λιγο πιο διαλεκτικα:1ον:Πιστευετε οτι η Ελλαδα μπορει να ξεχρεωσει πληρως τα δανεια που εχει λαβει ποτε???Νομιζετε οτι ειναι εφικτο??
2ον:Πιστευετε οτι δεν θα γινουν επενδυσεις στην Ελλαδα εφοσον τα προιοντα και οι υπηρεσιες θα ειναι πιο φθηνα?Ενω τωρα επενδυονται κεφαλαια στην Βουλγαρια,στα Σκοπια που εχουν η ειχαν πολυ πιο υποτιμημενο νομισμα απο το ευρω!
3ον:Πιστευετε οτι ηταν σωστη η κινηση της Ελλαδος να μπει στο ευρω με ψευτικα χαρτια που αποδεικνυαν πως μπορει να αντεξει αυτο το νομισμα???Ηταν ετοιμη για αυτο???
4ον:Γνωριζετε οτι με την εισοδο στο ευρω μειωθηκαν οι εξαγωγες(και ο τουρισμος) και οι εισαγωγες καθως και ο ρυθμος αναπτυξης της οικονομιας?
5ον:Γνωριζετε οτι οι Ευρωπαιοι εκαναν οτιδηποτε για να μπει η Ελλαδα αλλα και αλλες χωρες με πολυ χαμηλο ρυθμο αναπτυξης στο Ευρω??Τι συμφεροντα ειχαν απο αυτο??
ισως μπορεσω να σου απαντησω σε μερικα απο αυτα.....:)
1)η ελλαδα δεν θα μπορεσει να ξεχρεωσει ποτε τα δανεια που ελαβε(αν συνεχισουν τα πραγματα ως εχουν δηλ με τοσα υψηλα επιτοκια και χωρις περικοπη του χρεους και βεβαια χωρις κυριξη πτωχευσης) το μονο που μπορει να κανει ειναι συντηρηση του ιδη υπαρχοντος χρεους.... αυτο αλοστε φαινεται στο γεγονος οτι δεν στοχευουμε σε πλεονασμετικους προυπολογισμος αλλα σε ελλειματικους που για να καλυφθουν χρειαζονται περεταιρω δανεια.... αρα να μεγαλωσει το χρεος μπορει αλλα ΔΕΝ γινεται να μικρινει!!!
2)το οτι δεν γινονται επενδυσεισ στην ελλαδα δεν φταιει μονο το ευρω.... αν εχεισ συντελεστη φορολογισης επιχειρησεων που ξεπερναει το 45% κενω η ΠΓΔΜ για παραδειγμα εχει συντελεστη 10% δεν χρειαζεται να ψαξεις πολυ τι τελικα φταιει για τις επενδυσεις... σιγουρα ενα πιο υποτιμημενο νομισμα απο το ευρω θα εδεινε μια ανακαμψη στις επενδυσεις αλλα θα ηταν καταστροφη σε αλλους τομεις....
3)η κινηση της Ελλαδος να μπει στο ευρω με ψευτικα χαρτια στην ζωνη του ευρω ηταν πιστευω απο οιονομικης αποψεως η καλυτερη επιλογη εκεινη την περιοδο .... εκτος του οτι καλυπτε την οικονομια απο τις κρισεις του πετρελαιου (π.χ της δεκαετιας του 80 και του 1998), προσφερε ασπιδα σε καθε απειλη ενδεχομενης κερδοσκοπικης υποτιμησης της δραχμης... εκτος αυτου τα κονδυλεια που εισρευσανε στην οικονομια μεσω των ευρωπαικων κοινωτικων πακετων στηριξης(χωρις δανεισμο) θα μπορουσαν να ειχαν βοηθησει στην αναπτυξη της χωρας ,στην αξιοποιηση τους για την ολοκληρωση των εργων υποδομης και στην αναμορφωση ολοκληρης της χωρας .... δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα τα χρηματα <<εξαφανηστηκαν>> χωρις να αξιοποιηθουν και χωρις να βρεθουν οι υπαιτιοι της<<εξαφανισης τους>>!!!!;)
4) δεν φταιει η εισοδος της χωρας στο ευρω για την μειωση των εξαγωγων και του τουρισμου.Αυτο που φταιει ειναι η λαθος καμπανια στο εξωτερικο της χωρας μας απο το υπουργειο τουρισμου, καθως και η αδικαιολογιτη ακριβια που επικρατει(π.χ στα δοματια, στο φαγητο, στην διασκεδαση) που δυσφημει την χωρα παγκοσμιως.... γιατι ο τουριστας να ερθει στην ελλαδα την στιγμη που διπλα στην τουρκια η στην ιτταλια για τις ιδιες παροχες πληρωνει λιγοτερα???.... αλλωστε αυτο που λες καταρριπτεται διοτι και η ιταλια και η ισπανια ειναι χωρες μελους του ευρω αλλα ερχονται στις πρωτες θεσεις παγκοσμιως σε τουριστες...
5)τα συμφεροντα των ευρωπαικων χωρων ηταν για τις πολυεθνικες των χωρων αυτων... η ελλαδα ηταν μια σχετικα ηπια αξιοποιημενη χωρα απο τις πολυεθνικες και με αυτον τον τροπο θα μπορουσαν να δυεισδυσουν καλυτερα στην ελληνικη οικονομια.γι αυτο αλλωστε καιγονται οι ευρωπαιοι ετεροι να μπει η τουρκια στην εοκ....
δεν ξερω αν σου ελλεισα καποιες απο τις αποριες.....:D

ετσι και βγουμε απο το ευρω με βλεπω να γινομαι μονιμος κατοικος γαλλιας και ας πανε να πνιγουνε!!! :whistle: εχω ηδη τις βαλιστες ετοιμες!!!χαχα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Yannis92

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Yannis92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Ο μονος λογος που στεκομαστε ακομα στα ποδια μας με μια εστω απαισια στηριξη ειναι επειδη εχουμε ευρω και η Ευρωπη αναγκαστηκα μας στιριζει για να μην υποβαθμιστει το νομισμα ...Δεν μας παιρνει να κανουμε τιποτα ετσι οπως τα καναμε και οπως τα ξεπουλαμε ολα θα ειμαστε ετεροκατευθυνομενοι για πολλα χρονια ακομα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το θέμα είναι μήπως είναι προγραμματισμένο να χρεωκοπήσουμε έτσι κι αλλιως; ελεγχόμενη πτώχευση το λένε. Σε αυτήν περίπτωση τι είναι το καλύτερο να περιμένουμε αυτούς να μας χώσουν το αγγούρι στο κώλο ή να κάνουμε εμείς την κίνηση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Το θέμα είναι μήπως είναι προγραμματισμένο να χρεωκοπήσουμε έτσι κι αλλιως; ελεγχόμενη πτώχευση το λένε. Σε αυτήν περίπτωση τι είναι το καλύτερο να περιμένουμε αυτούς να μας χώσουν το αγγούρι στο κώλο ή να κάνουμε εμείς την κίνηση;
χαχαχαχαχα!!!!! :clapup: το θεμα ειναι οτι ειναι αγγουρι ή μηπως ειναι πεπονι και εχουμε προβλημα????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
χαχαχαχαχα!!!!! :clapup: το θεμα ειναι οτι ειναι αγγουρι ή μηπως ειναι πεπονι και εχουμε προβλημα????

καρπούζι θα είναι... αλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι το τρώνε και ζορίζονται:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alchemia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η alchemia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Αν γυρισουμε στη δραχμη...κλαφτα Χαραλαμπε :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tzwrtzia

Δραστήριο μέλος

Η tzwrtzia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 492 μηνύματα.
ρε παιδιά επειδή κι εγώ με τα οικονομικά είμαι ψιλοάσχετη μία ερώτηση να κάνω... αν γυρίσουμε στη δραχμούλα και προβούμε σε εσωτερικό δανεισμό με διχοτόμηση του χαρτονομίσματος, όπως το 1922 οπότε και αποκτήσαμε 1.200.000.000 δρχ και αργότερα το 1926, δε θα είχαμε κάποιο αποτέλεσμα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
ρε παιδιά επειδή κι εγώ με τα οικονομικά είμαι ψιλοάσχετη μία ερώτηση να κάνω... αν γυρίσουμε στη δραχμούλα και προβούμε σε εσωτερικό δανεισμό με διχοτόμηση του χαρτονομίσματος, όπως το 1922 οπότε και αποκτήσαμε 1.200.000.000 δρχ και αργότερα το 1926, δε θα είχαμε κάποιο αποτέλεσμα;
Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα:hmm: δεν είμαι όμως πολύ σίγουρη για αυτό. Θα το κοιτάξω και θα ποστάρω ξανά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maria90

Δραστήριο μέλος

Η Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 415 μηνύματα.
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί σίγουρα απασχολεί πολλούς για το αν θα είναι καλό να γυρίσουμε στη Δραχμή ή να παραμείνουμε στο Ευρώ! Εσείς τι λέτε; Μιας και μάλλον θα ξαναπάμε για εκλογές. Δεν ξέρω πια τι είναι καλό για εμάς,για την Ελλάδα μας.. που σιγα σιγα την βλέπω να συρρικνώνεται και να χάνεται μέσα στο χάος :( Ανεργοι,αστεγοι,χωρις μελλον,χωρις ονειρα..τι θα απογίνουμε;;;;;

Μια απελπισμένη Ελληνίδα.. :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Απο καπου επρεπε να γινει η αρχη.. και η γη απο καπου φτιαχτηκε,απο καπου ξεκινησε! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν ξερω τι δινουν και ουτε με νοιαζει. Η ψήφος στις 17/6 θα δειξει τι θελει ο λαος .. δραχμη ή ευρώ άραγε;

Ελπίζω δραχμή. Μείωση μισθών βραχυπρόθεσμα θα γίνει έτσι και αλλιώς. Μακροπρόθεσμα με νέο νόμισμα θα τα πάμε καλύτερα.

Σημείωση: Το παρόν μήνυμα προήλθε από το thread Ο Μιχαλολιάκος για τη Χρυσή Αυγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top