Να απαντησω κι εγω με τη σειρα μου στις αποριες σου, ετσι ρε παιδι μου, για να υπαρχει ποικιλια αποψεων
Εεεε ναι...είδα κιόλας οτι (αν δεν απατώμαι) στον Προγραμματισμο I λέει οτι η τελική εξέταση θα γίνει με ανοιχτά βιβλία,γιατί μεγάλο ρόλο παίζουν οι ασκήσεις που παραδίδονται.
Τα μαθηματα με ανοιχτες σημειωσεις να τα
"φοβασαι
" λιγο παραπανω απο τα μαθηματα με κλειστες σημειωσεις. Μην περιμενεις σε τετοια μαθηματα να δεις ερωτησεις που απαντουνται Copy/Paste απο τις σημειωσεις σου. Εκει θα χρειαστει να χρησιμοποιησεις πολυ το μυαλο σου και να εχεις εξασκηθει πανω στο αντικειμενο του μαθηματος ολο το εξαμηνο.
ερωτηση1:Είδα οτι χρειάζεται ενα linuxοειδή λειτουργικό σύστημα.Η απορία μου είναι.Αν τα Win πάρουν πόδι υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα? Εννοώ με βιβλιοθήκες,compiling και τέτοια...
Προτείνεις να το αφήσω ως έχει με dual boot win7/ubuntu?
Κατα βαση, τα προγραμματα που θα γραφεις θα χρειαζεται να "τρεχουν" στα συστηματα UNIX της σχολης. Οποτε ειτε Windows εχεις ειτε Linux ειτε Mac θα χρειαστει να κανεις απομακρυσμενη συνδεση στο πανεπιστημιο με ενα προγραμμα, το Putty, που ανεφερε και η Αλεξανδρα πιο πανω, και να τα ελεγξεις. Το θεμα, λοιπον, ειναι τι βολευει εσενα

. Αποψη μου, βαλε dual boot windows/linux, δουλεψε στα Linux και στο τελος κρατας ο,τι σε βολευει καλυτερα
ερώτηση2:Πόσα είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα?ΟΛΑ του κορμού? Στις πόσες απουσίες απο το μάθημα κόβεται κάποιος?
Ολα τα μαθηματα κορμου ειναι υποχρεωτικα. Υπαρχουν και τα μαθηματα επιλογης, οπως μπορει να δεις στο
προγραμμα σπουδων τα οποια ειναι επισης υποχρεωτικα, με μια διαφορα, μπορεις εσυ να επιλεξεις μαθηματα απο τις
κατηγοριες Ε3-Ε9. Απουσιες δεν υπαρχουν στα μαθηματα, χωρις αυτο βεβαια να σε επαναπαυει. Εξαιρειται το μαθημα "Ψηφιακη Σχεδιαση", που ειναι και το μοναδικο μαθημα κορμου που εχει εργαστηριο και εκει παιρνεις κανονικα απουσιες, με οριο, αν θυμαμαι καλα, τις 2 απουσιες. Προτεινεται αυστηρα, ομως, να παρακολουθεις τα μαθηματα για δικο σου καλο !
ερώτηση3:Ο μέσος όρος φοίτησης στο τμήμα ποιός είναι?
Κανε αυτο που ειπε ο g1wrgos πιο πανω. Μην αγχωνεσαι ! Αν εισαι συνεπης σε 4, το πολυ 5 (νταξ ανθρωποι ειμαστε

) χρονακια θα εισαι με το πτυχιο στο χερι !
ερώτηση4(αν και απαντήθηκε απο τον navarhos):Με τους καθηγητές τι παίζει?
Ε, να μην επαναλαμβανομαστε
ερώτηση5:Πόσο δύσκολη είναι η σχολή?Μπήκα να διαβάσω σημειώσεις καθηγητών και φαίνονται too much difficult τα μαθήματα
Μου θυμιζεις εμενα

Ετσι εκανα κι εγω πριν ξεκινησουμε και ελεγα "Που παω εγω στο στομα του λυκου"

Σου επισημαινω αυτο που ειπε παραπανω ο g1wrgos και συμπληρωνω: Μην αγχωνεσαι !
ερώτηση6:με κομματικές παρατάξεις τι θα αντικρίσω?
Παρτυ, παρτυ, παρτυ ... και μονο παρτυ, τιποτε αλλο, ησυχες καταστασεις
ερώτηση7:Τι γλώσσες προγραμματισμού διδάσκονται?εχω δει μονο java,C,C++
Στη σχολη θα διδαχτεις C και Java κυριως. Θα δεις και C++ και Assembly και θα παρεις και μια γευση κι απο μερικες ακομα. Γενικα, θα διδαχτεις αρχες του προγραμματισμου και πραγματα τα οποια θα σου καλλιεργησουν την αλγοριθμικη σου σκεψη. Το να μαθεις απλα μια γλωσσα προγραμματισμου, ειδικα σημερα, ειναι ο,τι πιο ευκολο και μπορεις να το κανεις και μονος σου.
ερώηση8:Με τις ώρες των μαθημάτων τι γίνεται?Νομιζω στην ιατρικη ΑΠΘ,οι φοιτητές επιλέγουν τις ώρες των μαθημάτων τους.Ισχύει σε μας κάτι τέτοιο?Αν οχι υπάρχει περιπτωση μαθηματα να έχω πχ 11 το πρωι και μετα 7 το βράδυ?Πόσα μαθηματα γίνονται σε μία μέρα? και πόση ώρα κρατάει το μάθημα?
-Οχι δεν ισχυει. -Ναι υπαρχει !

-Συνηθως, το πολυ 3. -2 ωρες με διαλειμμα.
ερώτηση9:Καπου πήρε το μάτι μου(πιθανόν μεσα στο site της σχολής)οτι αν δώσεις δευτερη φορά στο ίδιο εξαμηνο ,μάθημα που έχεις περάσει μετράει ο βαθμός του μεγάλυτερου γραπτού.
Σε οσους φιλους μου φοιτητες, εκτος Παν.Κρητης, το εχω πει αυτο το πραγμα εχω κινδυνεψει να φαω ξυλο
Διαβασε
εδω !
Αν ολα οσα σας λεμε πιανουν τοπο φιλε μου δεν τιθεται θεμα κοπου να σας βοηθησουμε
Συνοψιζοντας, λοιπον,
μην αγχωνεστε και ολα καλα θα πανε ρε αδερφε !