Ανετα μπορει να το κανει επιλέγοντας θεωρητικη κατευθυνση για ψυχολογια που θελει ή για φυσικοθεραπεια με βιολογια γενικης(αν ισχυει ακομα αυτο με τη βιολογια).Θελει αρκετο διαβασμα αλλα εγω πχ απο το 0 μπορουσα να μπω κ νομικη εκπα με διαβσμα απο νοεμβρη μεχρι οταν δωσαμε.Δεν ειχα ιδεα απο ιστοριες και αρχαια. Αμα εχεις στοχο πας κ το κανεις.
Κοίταξε, δεν ξέρω αν έχει τύχει να διαβάσεις άλλα μηνύματά μου αλλά είμαι εξαιρετικά υποστηρικτική σε ανθρώπους που θέλουν να διεκδικήσουν πράγματα που διαπίστωσαν στην πορεία ότι τους ενδιαφέρουν ασχέτως οποιωνδήποτε συνθηκών και δυσκολιών.
Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπως όταν κάποιος ρωτάει ένα μήνα πριν τις πανελλαδικές χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα, αν έχει πιθανότητες επιτυχίας θα του απαντήσω "δώσε για την εμπειρία και ετοιμάσου καλύτερα για του χρόνου".
Το ότι έγραψα πως ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ είναι δύσκολο να προετοιμαστεί για να δώσει μέσω ΓΕΛ, είναι κάτι που πιστεύω ότι είναι η αντικειμενική αλήθεια.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα πει ότι είναι εύκολο να ξεκινήσεις από το Α, μαθήματα που δεν έχεις διδαχθεί ποτέ και να φτάσεις σε σημείο να δώσεις πανελλαδικές σ΄αυτά.
΄Ομως δεν είπα πουθενά ότι είναι αδύνατον!
Ασφαλώς και είναι δυνατόν αν θέσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, ακολουθήσεις ένα οργανωμένο πρόγραμμα διαβάσματος και δείξεις εξαιρετική επιμονή και υπομονή στον στόχο σου!
Ο χρόνος προετοιμασίας βέβαια είναι διαφορετικός για τον καθένα.΄Αλλος μπορεί να χρειαστεί 2 χρόνια, άλλος 1 χρόνο κτλ.
Και υποστηρίζω ένθερμα ότι όποιος έχει συνειδητοποιήσει αυτό που τελικά θέλει να κάνει στη ζωή του, θα πρέπει να δώσει όσο χρόνο απαιτείται προκειμένου να κάνει το όνειρό του, πραγματικότητα καθώς αυτός ο χρόνος είναι ποιοτικός και σε καμία περίπτωση χαμένος!
Το ότι εσύ χωρίς να έχεις ιδέα από τα μαθήματα που έδωσες, προετοιμάστηκες για 6-7 μήνες και έφτασες στο σημείο να γράψεις τόσο καλά (ιδιαίτερα στα αρχαία) ώστε να μπορείς να μπεις στη Νομική ΕΚΠΑ, τι να σου πω...
Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε εύκολα να πετύχει ο καθένας και θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ανήκεις στις εξαιρέσεις.
Θερμά συγχαρητήρια και να χαίρεσαι το μυαλό σου!