Aγαπητή Νατ(αλία?),
κατ'αρχήν,καλώς σε βρήκαμε στο iSchool.
Kάπου τρία χρόνια που επισκέπτομαι τη σελίδα,έχω δει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θέματα που ξεκινούν παιδια της Β Λυκείου,με ακριβώς αυτό το ερώτημα:του χρόνου δίνω!Τι θα κάνω???(Κανε μια μικρη έρευνα και θα το διαπιστώσεις η ιδια)
Ηρέμισε.Το ξέρεις πως ούτε εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω?
Το θέμα είναι το εξής:Τελειώνοντας το λύκειο,δε μπορείς φυσικά να διαλέξεις επάγγελμα.(Αν και εφόσον αποφασίσεις να σπουδάσεις πάντα.)Μπορείς όμως να διαλέξεις μια επιστήμη,ή τέχνη.Πρέπει να δεις πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου.Αν σε ελκύει ο χώρος της διακοσμητικής,θα πας να γίνεις αρχιτέκτονας,επειδή οι γονείς σου προτιμούν ΑΕΙ απο ΑΤΕΙ?
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις,και δεν το έχεις κανει,είναι να μιλήσεις με τον εαυτό σου.Σκέψου σε πρώη φάση τι σου αρέσει στο σχολείο.Και σε δευτερη φάση πως σε φαντάζεσαι στο μέλλον.Ψάξε και δες τι σου αρέσει,χωρις να θέτεις όρια στον εαυτό σου(δεν ξέρω σχεδιο-δε θέλουν ΤΕΙ).Ψαξε στο ιντερνετ τις ιστοσελιδες ολων των σχολων που σε ενδιαφέρουν,δες τι μαθήματα έχουν,και τι βγαίνεις απο εκεί μέσα.
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις,είναι να μιλήσεις με τους γονείς σου.Παιδι τους είσαι,θα καταλάβουν.Αν σε ελκυει περισσοτερο ενα ΤΕΙ,εξηγησε τους πως και ΤΕΙ αποτελουν ονειρα και βρίσκονται μεσα στις επιλογες.Εκτος κι αν προτιμουν να πληρώνουν άσκοπα μια περιουσία στο σχέδιο.(Πιστεύω πως αν σου αρεσε πραγμαικά θα είχες ήδη ξεκινήσει,αλλα τι να πω,δεν μπορώ να μιλησω σ'εσένα για σένα)Στην τελική το ΤΕΙ φυσικοθεραπείας ξέρεις τι βάση έχει?Κάπου 17000 μόρια!Πάνω απο τα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας.
Οταν τα κάνεις και τα δυο,και έχουν μείνει κάποιες επιλογές,τότε αν μπορείς να μιλήσεις και σε φοιτητές των τμημάτων αυτών μεσα στο φόρουμ,θα βοηθηθείς