Γειά σας παίδες!Έδωσα και εγώ φέτος πανελλήνιες χωρις ωστόσο να έχω από την αρχή της χρονιάς κάποιο συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό μου.Ευτυχώς,όλα κύλησαν καλά και με 19682 στο 3ο πεδίο και 19753 στο 2ο/4ο πεδίο περνάω,εκτός απροόπτου,σε όποια σχολή θέλω.Οι σχολές λοιπόν που με ενδιαφέρουν κατα κύριο λόγο είναι 2 πολυτεχνικές(ημμυ και πολιτικοί) αλλά και η ιατρική.Ωστόσο,είμαι πραγματικά πάρα πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω ποια θα είναι η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου...Ας σας περιγράψω λοιπόν την κατάσταση μπας και μπορέσετε να με βοηθήσετε:Γενικά,εγώ είμαι περισσότερο των θετικών επιστημών,με τα μαθηματικά και τη φυσική να είναι με διαφορά τα δύο αγαπημένα μου μαθήματα.Όλη τη χρονιά δηλαδή,προτιμούσα να λύνω ασκήσεις με τις ώρες παρά να κάτσω να διαβάσω μια σελίδα βιολογία(στη χημεία δεν αναφέρομαι καν,το θεωρώ κάπως τυποποιημένο σαν μάθημα).Ωστόσο,προέρχομαι απο περιβάλλον ιατρικό(πατέρας-θείος-θεια γιατρός,μητέρα νοσηλεύτρια και μεγαλύτερη αδερφή φοιτήτρια ιατρικής) και αναμφισβήτητα έχω μια κλίση και προς τα εκεί...Μάλιστα,ενώ τα μαθήματα του πολυτεχνίου μου αρέσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτά της ιατρικής(έχω κοιτάξει οδηγούς σπουδών),ωστόσο θεωρώ περισσότερο ενδιαφέρον να βοηθάς το συνάνθρωπο σου(και μάλιστα οσον αφορά ζητήματα ψυχικής υγείας,καθώς αν πάω ιατρική θα επιλέξω μάλλον ψυχιατρική),παρά να ασχολείσαι με έναν υπολογιστή,η με το πως θα κατασκευάσεις κατι...Τα μαθηματικα-φυσική κλπ ωστόσο τα διαβάζω πολύ πιο ευχάριστα από τη βιολογία και τα παρεμφερή...Ζητώ τη βοήθεια σας..Όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες...Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.