Επαναφέρω το θέμα μπας και ξεδιαλύνω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου!
Δεν μπορώ να αποφασίσω με τίποτα αν θα πάω θετική (με μαθηματικά) ή οικονομίας & πληροφορικής και δυστυχώς ο χρόνος με πιέζει άγρια. Προφανώς, αν πάω 2ο στοχεύω για μαθηματικό ενώ αν πάω 5ο για κάποια οικονομική σχολή. Από τη μία, το μαθηματικό το σκέφτομαι γιατί με ενδιαφέρει προφανώς. Τα μαθηματικά είναι το αγαπημένο μου μάθημα και με ενδιαφέρει να εμβαθύνω/ασχοληθώ περεταίρω. Anyway, αυτό που με αποτρέπει είναι το ζήτημα περί επαγγελματικής αποκατάστασης. Γνωρίζω καλά ότι στην ελλάδα κατα 95% μαθηματικός=εκπαιδευτικός, κάτι το οποίο δε με ενοχλεί, αλλά διαβάζοντας διάφορα σχετικά με πληρωμές τύπου 3-4€ την ώρα σκέφτομαι «τι φάση;»..Μια ζωή έτσι θα ζω με το άγχος ΑΝ θα βρω κανένα ιδιαίτερο σε συνδυασμό με φροντιστήριο μπας και συμπληρώσω ένα αξιοπρεπές εισόδημα;
Από την άλλη, σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε μία οικονομική σχολή-όπου οκ, δεν είναι κάτι για το οποίο πετάω τη σκούφια μου-αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα βρω μια δουλειά που να εξασφαλίζει ένα άλφα σταθερό εισόδημα αρκετό για να μην ζω στο άγχος και την ανασφάλεια για πάντα ξέρω 'γω. Η ανεξαρτησία είναι σημαντική για μένα, αλλά μετά σκέφτομαι ότι αυτή η λύση όπως και να το κάνουμε είναι συμβιβαστική και ότι κάποια στιγμή δεν παίζει...θα μιζεριάσω
Ποια είναι η άποψή σας; Κάθε απάντηση είναι σαφώς ευρπρόσδεκτη αλλά
πλιζ επικεντρωθείτε σε αυτό που ζητάω χωρίς άσχετα σχόλια τύπου «τα μαθηματικά του σχολείου δεν είναι όπως αυτά του πανεπιστημίου γι'αυτό ξανασκέψου το...» ή «Γιατί δε σκέφτεσαι για πληροφορική/πολυτεχνείο/δεν ξερω εγω τι;»