Γεια σας! Έχω ένα δίλημμα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Φέτος έδωσα πανελλήνιες αλλά πέρασα σε μια σχολή που δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και πέφτει μακριά και έτσι αποφάσισα να ξαναδώσω.Αυτές τις μέρες σκέφτομαι σε τι σχολή θέλω να πετύχω,ώστε να την έχω ως στόχο για αυτή την χρονιά. Έχω καταλήξει σε 3 και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:
1)Αγγλική Φιλολογία.Είναι κάτι που ήθελα παλιότερα,έχω πάρει Lower και Proficiency του Cambridge και είναι μια σχολή που θέλουν και οι γονείς μου,και ιδιαίτερα η μητέρα μου.Αφού όμως έδωσα Proficiency και κάναμε υπερανάλυση της κάθε λέξης και γενικότερα δούλεψα πολύ στη γλώσσα η αγάπη μου για το μάθημα των αγγλικών έφυγε.Είδα και τα μαθήματα της σχολής και δεν μου άρεσε σχεδόν κανένα,όλα μου φαίνονται βαρετά αν και ξέρω ότι αν διαβάζω θα είμαι καλή σε αυτά. Επίσης,από ότι είδα,υπάρχουν πάρα πολλές αγγελίες που ζητάνε καθηγητές αγγλικών,οπότε έχει και αποκατάσταση.Το μόνο κακό είναι ότι ενώ όλοι οι υπόλοιποι χαίρονται με αυτή την επιλογή,εμένα δεν με "γεμίζει" ούτε με ενθουσιάζει.Το μόνο που μου φαίνεται καλό είναι ότι θα έχω επαφή με παιδιά,τα οποία συμπαθώ.
Τώρα οι 2 επιλογές που δεν ενθουσιάζουν τους γονείς μου:
2)Φυσικοθεραπεία. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν σχολή,και μου αρεσουν όλα τα μαθήματα. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι όλες οι αγγελίες που βρήκα γι' αυτή τη σχολή ήταν για να δουλέψει κάποιος σε σπα ή σε κέντρα αισθητικής. Εγώ θα ήθελα κάτι πιο "σοβαρό" ,είτε σε αθλητικό όμιλο είτε ακόμα καλύτερα σε κάποιο νοσοκομείο ή ιατρείο με ανθρώπους με προβλήματα. Μου αρέσει πολύ να βοηθαώ τους άλλους και απλά θα ένιωθα ότι δεν προσφέρω ιδιαίτερα αν δούλευα σε σπα.
3)Ιατρικά Εργαστήρια. Μου αρέσουν και σε αυτή τη σχολή όλα τα μαθήματα,και μπορώ άνετα να με φανταστώ σε κάποιο εργαστήριο αλλα το μόνο που με χάλασε σε αυτή τη σχολή ήταν το μάθημα αιμοληψίας,μιας και έχω ένα φόβο σε αυτόν το τομέα.Στην αρχή απλά νόμιζα ότι θα ελέγχεις εξετάσεις και θα κάνεις διάφορα άλλα του εργαστηρίου αλλά τελικα απαιτείται και αυτό.Μάλλον θα πρέπει να ξεπεράσω το φόβο μου
Θα με ενδιέφεραν Βιολογία,Φαρμακευτική,Χημεία και άλλες παρόμειες σχολές αλλά θα είμαι από το πεδίο Ανθρωπιστικών Επιστημών και θα δώσω βιολογία για να ανοίξω το 3ο,οπότε δεν μπορώ να τις πιάσω με τίποτα,και όλα 20 να τα γράψω
Θα ήθελα να με βοηθήσετε κάπως,αν και σε ένα χρόνο μπορεί να έχω αλλάξει γνώμη και να είμαι αποφασισμένη,απλά θέλω να έχω λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό μου για φέτος μέχρι να γίνει αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ