eLina17
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Τώρα, εάν δεν σε ενδιαφέρει η ιατρική, βιολογία και τα συναφή, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να μείνεις στην θετική.
Από εσένα εξαρτάται.(Καλωσήρθες στο ischool

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eLina17
Νεοφερμένο μέλος

01011001
Δραστήριο μέλος

Καλό θα ήταν αν πηγαίνεις απο τώρα σε φροντιστήριο να ρωτήσεις τους κατάλληλους καθηγητές ώστε να σε ενημερώσουν περι τίνος πρόκειται το κάθε μάθημα και τον βαθμό δυσκολίας του.
eLina17
Νεοφερμένο μέλος

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

eLina17
Νεοφερμένο μέλος

01011001
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

αν και άσχετο με το θέμα, η φαρμακευτική δεν είναι εντελώς κλειστό επάγγελμα? Απ'ότι γνωρίζω για να ανοίξεις φαρμακείο δικό σου πρέπει να το ανοίξεις πολύ έξω απ'την πόλη.
Νομίζω οτι ο θεσμός του κλειστού επαγγέλματος θα καταργηθεί σύντομα με πρώτη μεταρρύθμιση στους συμβολαιογράφους.
01011001
Δραστήριο μέλος

Επαναλαμβάνω, δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος, αλλά από αυτά που έχω ακούσει ως τώρα για να ανοίξεις φαρμακείο δικό σου πρέπει να έχει μία ορισμένη απόσταση από άλλα της περιοχής.. οπότε καταλαβαίνεις που θα πρέπει να εγκατασταθείς. Βέβαια δε νομίζω απο φαρμακευτική να μπορείς να κάνεις μόνο αυτό, αλλά αυτό ξέρω οι περισσότεροι πως ακολουθούν.
miv
Επιφανές μέλος

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα.

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Θα δούμε λοιπόν.
Επαναλαμβάνω, δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος, αλλά από αυτά που έχω ακούσει ως τώρα για να ανοίξεις φαρμακείο δικό σου πρέπει να έχει μία ορισμένη απόσταση από άλλα της περιοχής.. οπότε καταλαβαίνεις που θα πρέπει να εγκατασταθείς. Βέβαια δε νομίζω απο φαρμακευτική να μπορείς να κάνεις μόνο αυτό, αλλά αυτό ξέρω οι περισσότεροι πως ακολουθούν.
αυτο που λες δν ισχυει επειδη στην περιοχη μου υπαρχουν 2 φαρμακεια αποσταση ουτε 50μ!!!!!!!!!!!
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

timbakiforever
Νεοφερμένο μέλος

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Vorbulon
Νεοφερμένο μέλος

papageorge
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι μαθητής της Β' Λυκείου και ακολουθώ την θετική κατεύθυνση.Όμως έχω κι εγώ το γνωστό πρόβλημα..."Ποιά κατεύθυνση να ακολουθήσω του χρόνου"?
Σκέφτομαι να ακολουθήσω και του χρόνου την θετική αν και δεν ενδιαφέρομαι για ιατρικές σχολές.Σκοπεύω να περάσω Πολιτικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π(όχι λόγο φήμης αλλά θέλω να ειδικευτώ στον δομοστατικό τομέα ο οποίος δεν υπάρχει στο Α.Π.Θ).Είμαι απο τους καλούς μαθητές και δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Χημεία.Απεναντίας μπορώ να πώ οτι μου αρέσει κιόλας!Όμως του χρόνου τα πράγματα "ζορίζουν"...Πολλοί της θετικής στοχεύουν Ιατρική και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος...
Πρίν απο λίγο καιρό θα έλεγα με σιγουριά ότι θα πήγαινα και του χρόνου θετική.Δέν ήθελα τη τεχνολογική λόγω του προγραμματισμού(από τα λίγα που είχαμε κάνει στο γυμνάσιο δεν μου είχε πολυαρέσει...)Τώρα όμως άρχισα να το ξανασκέφτομαι...Επειδή είναι υψηλόβαθμη σχολή η Πολιτικών Μηχανικών, εκτός απ'οτι πρέπει να γράψω πολύ καλα στα μαθήματα βαρύτητας, πρέπει να έχω και πολύ ψηλούς βαθμούς στα άλλα μαθήματα(προγραμματισμός, ΑΟΔΕ) και επειδή τα μαθήματα της τεχνολογικής είναι πιο εύκολα απο αυτά της θετικής(στη χημεία μπορείς να την πατήσεις πολύ εύκολα) άρχισα να σκέφτομαι την τεχνολογική.
Καμία συμβουλή ρε παιδιά???Είμαι πολύ μπερδεμένος...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:no1:
Teko
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι καθηγήτρια πληροφορίκης σε Γενικό Λύκειο. Ανακάλυψα πρόσφατα το συγκεκριμένο forum και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάζομαι από την ωριμότητα και τους προβληματισμούς που έχετε πολλοί από έσας. Η επιλογή της κατεύθυνσης είναι σημαντικό πράγμα και βιώνω και γω καθημερινά το άγχος των μαθητών αυτών που είναι στην Α και στη Β λύκειου.
Απαντώντας στο Γιώργο θα του συνιστούσα την τεχνολογική αν πραγματικά στοχεύει σε Πολυτεχνική Σχολή και δη στους Πολιτικούς Μηχανικούς. Όχι τόσο πολύ γιατί είναι πιο εύκολη όσο για το γεγονός ότι στο πολυτεχνείο π ρ ο α π α ι τ ε ι τ α ι η γνώση προγραμματισμού. Δες αν θες το πρόγραμμα σπουδών και θα καταλάβεις. Πέρισυ μαθητρια έβγαλε 19.100 μόρια πέρασε στο ΕΜΠ Πολιτικός Μηχανικός από Τεχολογική του 1ου κύκλου (Ηλεκτρολογία - Βιοχήμεια) και φέτος μου ζήτησε βοήθεια για να πέρασει τη Fortran (Γλώσσα προγραμματισμού)...
Συνεπώς λοιπόν πρέπει να σκεφτείς την επιλογή σου ώριμα εφόσον αυτή θα είναι Πολυτεχνείο, διότι σε αυτό περνούν μαθητές κυρίως από Τεχνολογική του Κύκλου πληροφορικής που έχουν γράψει πάνω από 90 στον Προγραμματισμό και άρα το μάθημα του προγραμματισμού γίνεται σε αρκετά ανεβασμένο επίπεδο. Οσο για τα του γυμνασίου, ο προγραμματισμός στο γυμνάσιο (το ξέρω γιατί κάνω και έκει μάθημα), ξέρω ότι φαίνεται στη Γ' Γυμνασίου βουνό στους μαθητές. Και γω έχω καλούς μαθητές που δεν 'τραβάνε' καθόλου. Δεν είναι όμως έτσι και για το μάθημα της κατεύθυνσης διότι στη Γ Λυκείου αποκτάς την κρίση και την ωριμότητα και μπορείς και σκέφτεσαι αλγοριθμικά όπως απαιτεί το μάθημα!
Αυτά από μένα. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή (που μπορείς να την αγνοήσεις και εντελώς φυσικα!) από κει και πέρα ρώτα και τους καθηγητές των κατευθύνσεων στο σχολείο σου να σου πουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.