eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος

tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα μεταπτυχιακά δεν σου δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα σωστά;
Ακριβώς. Μόνο το προπυχιακό σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα.
xristaras9
Διάσημο μέλος

Οχι απαραίτητα αυτό είναι λάθος που λές γιατί στους οικονομολόγους μπορεί να σου δώσει επαγγελματικά δικαιώματα και ο δεύτερος κύκλος σπουδών (μεταπτυχιακό) και ο τρίτος κύκλος σπουδών (διδακτορικό).Ακριβώς. Μόνο το προπυχιακό σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα.
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος

εκει ειναι το θεμα τι θες ακριβως κατι που εχω ξεκινησει και το ψαχνω σιγα σιγα
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος

Οχι απαραίτητα αυτό είναι λάθος που λές γιατί στους οικονομολόγους μπορεί να σου δώσει επαγγελματικά δικαιώματα και ο δεύτερος κύκλος σπουδών (μεταπτυχιακό) και ο τρίτος κύκλος σπουδών (διδακτορικό).
Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο , αλλά μάλλον τα λες εκ πείρας.
Viedo
Διάσημο μέλος

xristaras9
Διάσημο μέλος

Στο λέω γιατί μου το έχουν πεί απο το ίδιο το ΟΕΕ δεν αποκτάται μόνο απο το πτυχίο η ιδιότητα υπάρχει και σε ανώτερες σπουδές η δυνατότητα. Στους μηχανικούς που είναι πιο αυστηρά νομίζω δεν ισχύει αυτό αποκτάται μόνο σε επίπεδο προπτυχιακού.Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο , αλλά μάλλον τα λες εκ πείρας.
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος

Στους μηχανικούς που είναι πιο αυστηρά νομίζω δεν ισχύει αυτό αποκτάται μόνο σε επίπεδο προπτυχιακού.
Αυτό είχα ακούσει και λέω λογικά το ίδιο θα γίνεται και αλλού αλλά μάλλον μόνο για τους μηχανικούς ισχύει.
xristaras9
Διάσημο μέλος

Οχι οχι οι μηχανικοί έχουν πολλοί αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας σκέψου οτι οι κανονισμοί λειτουργίας του ΤΕΕ και τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι προπολεμικά με κάτι νόμους του 1930 τα περισσότερα τμήματα μηχανικών και τα περισσότερα πανεπιστήμια προέκυψαν απο την Χούντα και μετά τότε μέχρι το 1930 τα τμήματα μηχανικών ήταν μετρημένα στα δάχτυλα (ΕΜΠ,ΑΠΘ) και κανένας δεν έκατσε να συμμορφώσει και να εναρμονίσει το πλαίσιο στις σύγχρονες συνθήκες γι' αυτό στερούνται δικαιώματα μηχανικού ακόμα και βαρβάτα τμήματα οπως ΗΜΜΥ ΔΠΘ είναι τρομερό αυτό.Στο ΟΕΕ που τα δικαιώματα οικονομολόγων καθιερώθηκαν αρχές του 1990 προβλέφθηκε με την ανωτατικοποιήση των ΤΕΙ το δικαίωμα οικονομολόγου με μεταπτυχιακό. Τα ΤΕΙ (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους) εχουν δικαίωμα εγγραφής στο ΟΕΕ σαν λογιστές Γ κατηγορίας οχι όμως σαν οικονομολόγοι (Ναι η άδεια οικονομολόγου είναι ξεχωριστή απο την άδεια λογιστή και εγώ δεν το ήξερα αλλά μου το είπε ενας περιφερειακός πρόεδρους του ΟΕΕ που τυγχάνει να τον ξέρω). Οπως επίσης και οι εσωτερικοί ελεγκτές το νομικό πλαίσιο λέει οτι για να γίνεις εσωτερικός ελεγκτής απαιτείται 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και τώρα το ΟΕΕ κοιτάει να βάλει εξετάσεις με πιστοποιήση ώστε να το συμμορφώσει σαν επάγγελμα.Αυτό είχα ακούσει και λέω λογικά το ίδιο θα γίνεται και αλλού αλλά μάλλον μόνο για τους μηχανικούς ισχύει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.