Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Δεν ξέρω καθόλου!Εμένα πάντως μου είχε πει η καθηγήτριά μου πως η αποφαση έχει βγει υπέρ των αποφοίτων αγγλικής φιλολογίας αλλά πως δεν εφαρμόζεται ακόμα....τώρα δεν ξέρω!πάντως αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για τους κατόχους του proficiency και θα επιλέγουν περισσότεροι αγγλική φιλολογία!
![]()
Πλήγμα για ποιον λόγο; Το Proficiency δεν είναι επάγγελμα, δεν το παίρνεις γι'αυτόν τον λόγο. Για την αγγλική φιλολογία είναι πλήγμα αυτό που γίνεται τόσα χρόνια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Maria889
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ.
Isaak
Εκκολαπτόμενο μέλος

marinap
Εκκολαπτόμενο μέλος

spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος

βασικα θες επικυρωμενο αντιγραφο του πτυχιου που δινεται μονο απο την αμερικανικηΠαιδια θέλω να σας ρωτήσω για την επάρκεια αγγλικής γλώσσας....το πτυχίο μπορεί να θεωρηθεί για την γνησιότητα του και απο δικηγόρο ή πρέπει να πάω στην Ελληνοαμερικανική ένωση?
και υστερα μεταφραση του αντιγραφου ειτε απο την μεταφραστικη υπηρεσια ειτε απο δικηγορο
αν δεν κανω φοβερο λαθος, ναι μπορειςεγω που εχω παρει το ecpe μετα τα 18 θα μπορω να παρω επαρκεια?
να τονισω ομως οτι για αδεια διδασκαλιας πρεπει να εισαι απο 21 και πανω
marinap
Εκκολαπτόμενο μέλος

βασικα θες επικυρωμενο αντιγραφο του πτυχιου που δινεται μονο απο την αμερικανικη
και υστερα μεταφραση του αντιγραφου ειτε απο την μεταφραστικη υπηρεσια ειτε απο δικηγορο
αν δεν κανω φοβερο λαθος, ναι μπορεις
να τονισω ομως οτι για αδεια διδασκαλιας πρεπει να εισαι απο 21 και πανω
Και τότε στη σελίδα του υπουργείου παιδείας γιατι λέει οτι χρειάζεται αντίγραφο του πτυχίου θεωρημένο για τη γνησιότητά του από το μορφωτικό ακόλουθο τηςΠρεσβείας ή τα κατά τόπους Προξενεία της χώρας από την οποία προέρχεται ή τονφορέα που τα εξέδωσε ή από δικηγόρο ή όπως ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξειςτου Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ή να φέρουν την επισημείωση της σύμβασης τηςΧάγης (APOSTILLE).

gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος

εσυ το απεκτησες στην ελλαδα
αρα δεν σε ενδιαφερει αυτο
εσενα σε νοιαζει το νουμερο 3 "Επίσημη μετάφραση του ξενόγλωσσου τίτλου"
την προηγουμενη βγομαδα πηρα στα χερια μου την επαρκεια
ξερω τι σου λεω
marinap
Εκκολαπτόμενο μέλος

αυτο ισχυει αν καποιος εχει πτυχιο που το πηρε στο εξωτερικο
εσυ το απεκτησες στην ελλαδα
αρα δεν σε ενδιαφερει αυτο
εσενα σε νοιαζει το νουμερο 3 "Επίσημη μετάφραση του ξενόγλωσσου τίτλου"
την προηγουμενη βγομαδα πηρα στα χερια μου την επαρκεια
ξερω τι σου λεω
Δηλαδή δεν μπορώ να επικυρώσω το αντίγραφο του πτυχίου μου σε κάποιον δικηγόρο - μεταφραστή ??Δηλαδή να κάνω και την επικυρωση και την μεταφραση σε αυτον.... για να αποφύγω το τρεξιμο στην ελληνοαμερικανική ρωτάω...

gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος

https://www.hau.gr/resources/examinations/eparkeia.pdf
https://www.hau.gr/resources/examinations/adeia-didaskalias.pdf
για το πρωτο σταδιο αναγκαστικα θα πας στην αμερικανικη
για το δευτερο σταδιο που θελει μεταφραση αν θες πας σε δικηγορο
mixalisbarca
Εκκολαπτόμενο μέλος

sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωρικά το θεωρώ καλή εξέλιξη ωστε να υπάρχει διαφάνεια και εύχομαι να μπουν αυστηρά κριτήρια
moxa15
Διάσημο μέλος

Πλέον θα μπορεί ο/η Υπουργός να ορίζει κριτήρια,
οπως τι κριτηρια;;;παραξενο εμενα μου φαινεται το μετρο αυτο

sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος

sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος

marinap
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.