εγω θα προτεινα να διαβαζεις εφημεριδουλα,εχει παντα επικαιρα θεματα,και μαλιστα σχεδον σε ολες στις τελευταιες σελιδες ,δημοσιευονται δοκιμια τα οποια αξιζουν απ ολες τις πλευρες!
για εξωσχολικα βιβλια,ειδικα λογοτεχνικα δεν θα προτεινα τιποτα ,η εκθεση των πανελληνιων δεν ειναι η εκθεση ιδεων των 11 σελιδων,που επρεπε να κανεις την τριχα τριχια για να την βγαλεις,μερικες ευστοχες ιδεες αρκουν
απο την αλλη τα βιβλια φιλοσοφιας να τα διαβαζεις για την παρτι σου!
και μενα μου αρεσει η φιλοσοφια ,αλλα αν δεν ξερεις να χειριστεις τις δυσκολες και (πολλες φορες)αρκετα περιπλοκες εννοιες τοτε θα καταντησεις να λες μπουρδες.
η εκθεση περα απο το διαβασμα θελει λιγο νιο νιο και λογικη,δεν ειναι αναγκη να γραφεις τρομερα πραγματα για να παρεις καλο βαθμο,απλα σκεψου λογικα.
ειδικα μην προσπαθησεις να μυμηθεις κανεναν συγγραφεα στο υφος ,ακομα και αν σου αρεσει πολυ,αντιθετα να παινεις αυτουσιες εκφρασεις-λεξεις-προτασεις που σου αρεσουν και να τις αντιγραφεις σε ενα τετραδιο,θα σε βοηθησουν παρα πολυ,φυσικα δεν ειναι αναγκη να τις μαθεις απεξω!,ενα πενταλεπτο πριν κοιμηθεις διαβαζε τις καθε μερα και πιστεψε με να τις μαθεις νερο!
παντως δικη μου προταση ειναι μακρια απο καθε ειδους βιβλια (φιλοσοφικα,κοινωνιολογιας κτλ),θελουν χρονο και πολυ κατανοηση,και ειδικα εαν το διαβασμα τους γινεται μονο και μονο για την εκθεση τοτε νομιζω ειναι αδικος κοπος. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ειναι ενας απλος,γρηγορος,φθηνος,ενημερωτικος και κατα την αποψη μου ευχαριστος τροπος να εμπλουτιζει κανεις τις ιδεες που εχει στο μυαλο του.
Ολα αυτα ομως σε συνδιασμο μετο διαβασμα της εκθεσης στο σχολειο/φροντιστηριο