Εξεταστική

Παιδιά εσείς τώρα αρχίζετε, εγώ την Παρασκευή τελειώνω. :dance3:

Έδωσα 5 μαθήματα και την Παρασκευή δίνω το τελευταίο μου. (Τα μισά τα περνάω, τα μισά όχι, αλλά για πρώτη εξεταστική καλά τα κατάφερα)

Καλή επιτυχία σε όλους σας!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην προσπαθήσετε να δώσετε εξεταστική όσο είστε φαντάροι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας παιδια..θελω να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με το μαθημα των πιθανοτητων..πιο συγκεκριμενα στις διαταξεις-μεταθεσεις-συνδιασμους...οταν εχω μια ασκηση και πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο απο αυτο πολλες φορες κολλαω και δεν ξερω ποιο να χρησιμοποιησω..μπορει καποιος να βοηθησει να καταλαβω τις διαφορες τους??

Γεια σας παιδια..θελω να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με το μαθημα των πιθανοτητων..πιο συγκεκριμενα στις διαταξεις-μεταθεσεις-συνδιασμους...οταν εχω μια ασκηση και πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο απο αυτο πολλες φορες κολλαω και δεν ξερω ποιο να χρησιμοποιησω..μπορει καποιος να βοηθησει να καταλαβω τις διαφορες τους??

Συνδυασμος - δεν μετραει η σειρα των στοιχειων. ( ABC = BCA )
Διάταξη n στοιχειων ανά k = διατεταγμένη κ-αδα, δηλαδη μετράει η σειρα. (ABC != BCA)
Μετάθεση = ιδιο με διαταξη,απλα n = k,δηλαδη αφορά ολα τα στοιχεία του συνόλου.

https://www.samos.aegean.gr/math/dimitheo/Sindiastiki_Kef_2.pdf

Συνδυασμος - δεν μετραει η σειρα των στοιχειων. ( ABC = BCA )
Διάταξη n στοιχειων ανά k = διατεταγμένη κ-αδα, δηλαδη μετράει η σειρα. (ABC != BCA)
Μετάθεση = ιδιο με διαταξη,απλα n = k,δηλαδη αφορά ολα τα στοιχεία του συνόλου.

https://www.samos.aegean.gr/math/dimitheo/Sindiastiki_Kef_2.pdf

Ναι εντάξει αυτά..αλλα από την εκφώνηση μιας άσκησης πως θα καταλαβαίνω τι πρέπει να χρησιμοποιησω;

Σας ζητάνε πάσο στην εξεταστική; :worry:

Εννοείται! Χωρίς πάσο πώς να δώσεις;

Εμείς δίνουμε δεν μας ζητάνε τίποτα. :P

Σας εμπιστεύονται! Αχ τι καλοί καθηγητες!
Για αυτό δεν θέλετε να φύγετε από τη σχολή. Πού θα βρείτε καλυτερα?

Σας εμπιστεύονται! Αχ τι καλοί καθηγητες!
Για αυτό δεν θέλετε να φύγετε από τη σχολή. Πού θα βρείτε καλυτερα?
Έτσι μια οικογένεια είμαστε δεν κάνουμε τυπικούρες. :hehe:

Ούτε σε εμάς ζητούσαν πάσο ιδιαίτερα πάντως, ειδικά στα πιο μεγάλα εξάμηνα που μας είχαν μάθει σχεδόν όλοι οι καθηγητές

Ναι εντάξει αυτά..αλλα από την εκφώνηση μιας άσκησης πως θα καταλαβαίνω τι πρέπει να χρησιμοποιησω;

Για αυτό δίνεται η εκφώνηση για να καταλάβεις τι παίζει ρόλο ώστε να απαντήσεις στο ζητούμενο .
Εαν σε ρωτάει ας πούμε πόσες διαφορετικές λέξεις μπορείς να δημιουργήσεις με τα γράμματα A,B,C,D τότε προφανώς δεν θα ήθελες συνδυασμούς αφού για έναν συνδυασμό το ABCD είναι το ίδιο με το DCBA . Όμως εαν το δεις σαν λέξη κάποιας γλώσσας προφανώς δεν είναι το ίδιο . Άρα εδώ μιλάμε για ματαθέσεις καθώς μας ενδιαφέρει η σειρά .

Υπάρχουν γενικά διάφοροι τρόποι να σκεφτείς ορισμένα προβλήματα συνδυαστικής . Μην κολλάς τόσο σε συγκεκριμένες λύσεις όσο γενικότερα στην σκέψη για να φτάσεις σε αυτή . Και δούλεψε πολλά προβλήματα ώστε να ξέρεις ποια προσέγγιση σε βοηθάει περισσότερο κάθε φορά .

24-01-2020

957295e2b3c872dc7b.jpg

παιδια επειδη ειμουν βιολογια και μερικα ολοκληρωματα θα μου χρειαστουν στις πιθανοτητες..ο τροπος που τα δουλευω στην πανω ασκηση ειναι σωστη?εχω καποιο λαθος?

Τελευταία επεξεργασία:
Αύριο ξεκινώ την εξεταστική και τελειώνω 12/2.
Δίνω 8 μαθήματα και γενικά το πρόγραμμα δεν είναι τόσο άνετο.:morning1:

Στο ίδιο μοτίβο. Ξεκίνησα 22/1 και τελειώνω 13/2:P

Παιδια μπορει καποιος παρακαλω πολυ να μου εξηγησει γιατι P(A|B1)=0.99??
957295e31d50c280b4.jpg

Γιατί το τεστ δίνει λάθος διάγνωση κατά 1% των περιπτώσεων όπου οι ασθενείς νοσούν. Δηλαδή στο υπόλοιπο 99% δίνει σωστή διάγνωση. Άρα η πιθανότητα το τεστ να είναι θετικό *δεδομένου* ότι το άτομο πάσχει από την ασθένεια είναι 99% = 0,99.

Ωραια..και εδω γιατι P(A|B)=1 και P(A|B')=1/4??
957295e31e8d7b1bd9.jpg

Α:ο φοιτητης που απανταει σωστα στην ερωτηση
Β:Ο φοιτητης που γνωριζει την σωστη απαντηση της ερωτησης

Ωραια..και εδω γιατι P(A|B)=1 και P(A|B')=1/4??
957295e31e8d7b1bd9.jpg

Α:ο φοιτητης που απανταει σωστα στην ερωτηση
Β:Ο φοιτητης που γνωριζει την σωστη απαντηση της ερωτησης

P(A|B) =1 επειδή απαντάει σωστά ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ότι ξέρει τη σωστή απάντηση της ερώτησης. Δεν γίνεται να μην απαντήσει σωστά σε αυτή την περίπτωση, οπότε η πιθανότητα αυτή ισούται με 1 (100%) . P(A|B') = 1/4 επειδή η πιθανότητα να απαντήσει κάποιος σωστά ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ότι ΔΕΝ ξέρει τη σωστή απάντηση είναι 25% επειδή κάθε ερώτηση έχει 4 απαντήσεις. Η σωστή απάντηση είναι ΜΙΑ από τις τέσσερις άρα 1/4 :).

Παιδια μπορει καποιος να μου εξηγησει αυτην την ασκηση;τον παρονομαστη τον εχω καταλαβει και στα 2
957295e33fcc7af5ad.jpg

παιδια μπορεί να βοηθήσει κανεις στην άσκηση που έστειλα παραπάνω??

1 μάθημα μένει και είναι η οικονομετρία

Αστικο 9

Ελληνική 1 7

Προχωράμε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back