Spoiler
[/CENTER]
Από όσα έχω ακούσει από παλαιότερους φοιτητές, έχω πεισθεί ότι το να περνάει κάποιος μαθήματα με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά 5, είναι μεγάλο λάθος. Ο βαθμός του πτυχίου είναι καθοριστικός για τα μεταπτυχιακά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πολλοί φοιτητές όλων των σχολών στα δύο πρώτα έτη έχουν τη νοοτροπία "αντε να το περάσω και ας είναι και με 5". Από το τρίτο έτος και μετά καταλαβαίνουν την ανάγκη του βαθμού πτυχίου, οπότε τρέχουν και δεν φτάνουν. Για να βελτιώσουν το βαθμό τους προσπαθούν να χτυπήσουν 10ρια σε μαθήματα των τελευταίων ετών (και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο) ή να διαγράφουν και να ξαναδίνουν (όπου γίνεται) μαθήματα των πρώτων ετών. Γιαυτό πιστεύω ότι καλό είναι από τα πρώτα εξάμηνα να στοχεύουμε σε υψηλούς βαθμούς και αν δεν μπορούμε ας βάζουμε και ρήτρα.
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο πρώτος που τα λέει αυτά, αλλά τα έχετε ακούσει ήδη χιλιάδες φορές. Ήθελα απλά να καταχωρηθεί στο ischool η άποψη αυτή για να συζητηθεί.
Θα μιλήσω για την σχολή μου, δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες.
Ναι μεν στα πρώτα έτη υπάρχουν μαθήματα τα οποία είναι πολύ εύκολα, αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις το εύκολο συνάδει με το βαρετό. Ποιος βρίσκει ενδιαφέρον στην Ιστορία Ιατρικής ή στην Ιατρική Ορολογία (τουλάχιστον όπως διδάσκονται και από τια απαιτήσεις στην εξεταστική, γιατί δυνητικά θα μπορούσαν όλα να είναι τέρμα ενδιαφέροντα).
Το αποτέλεσμα? Μαθήματα στα οποία μπορείς να χτυπήσεις *υποτίθεται* 9+, εγώ να χτυπάω 8 με το ζόρι.
Από την άλλη, στα κλινικά έτη (από το 6ο εξάμηνο και μετά), μπορεί να δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά γίνονται σίγουρα πιο ενδιαφέροντα. Σε τραβάνε περισσότερο τα μαθήματα. Μπορεί να μην χτυπάς 10ρια εκεί, αλλά δεν πας σε όλα με την προοπτική "κάλλιο 5 και στο χέρι...", όχι γιατί το μάθημα είναι εύκολο, αλλά γιατί μία οι πιθανές απαιτήσεις από τον διδάσκοντα/συνθήκες, μία ότι κάποια είναι ενδιαφέροντα (σε σχέση με την ιστορία της Ιατρικής
) οπότε ασχολείσαι περισσότερο, πας καλύτερα προετοιμασμένος.
Και ελπίζω να μην διαψευστώ, αλλά εγώ αυτό ακούω να μου λένε μεγαλοετείς κλινικών ετών...
Προσωπικά δεν είμαι της λογικής του να κόβω μάθημα πάντως, γιατί ρε παιδιά αυτός ο Σεπτέμβρης δεν παλεύεται με τέτοια ζέστη να διαβάζεις, χειρότερα και από Ιούνη. Συν ότι μπορεί να σου βγει και κανένα χρωστούμενο που δεν περίμενες και να έχεις κι άλλα μετά...