Παίρνοντας τα θέματα σου με την σειρά:
1. Ευχαριστώ πολύ

2: Συμφωνώ απολύτως

3: Borderline Fail 50%, Low Pass 65%, Pass 80%, HP 90%.
4: Δηλαδή, αν εσύ κατουρηθείς στο listening θα σταματήσει όλη η εξέταση για να πας στην τουαλέτα; έτσι κάνουν και οι άλλοι; ας πήγαινες πριν ρε μεγάλε δεν είναι πρόβλημα ούτε του φορέα ούτε κανενός άλλου υποψηφίου που θα χάσει τον ειρμό του. Και στο λέω έτσι χύμα γιατί δεν θα ήθελα κανένας μαθητής μου να βρεθεί στην κατάσταση που περιγράφεις. Στην έκθεση συνήθως δεν αφήνουν γιατί ο χρόνος είναι που είναι λίγος οπότε είναι δικό σου θέμα αν πας ή όχι και θα χάσεις τον χρόνο σου. Όσον αφορά τις ερωτήσεις, τι να σου πω, δίνω 5 χρόνια Michigan σχεδόν σε όλα τα εξεταστικά κέντρα Θεσσαλονίκης και μερικές φορές εκτός Θεσσαλονίκης και τα παιδιά μου έχουν μονίμως Pass και πάνω...Τυχαίο; Δεν νομίζω. Κωλοφαρδία; Πιθανόν ούτε αυτό το αποκλείω αν και κάποτε ο κώλος τελειώνει ψαγμένος είσαι θα το ξέρεις

Τώρα για το γεγονός ότι οι ερωτοαπαντήσεις στο Michigan όντως είναι μερικές φορές τραβηγμένες απ'τα μαλλιά (και τι μαλλιά ε, από heavy metalά) για να πω την αλήθεια συμφωνώ αλλά ποτέ δεν μου έτυχε να μην υπάρχει η σωστή απάντηση μέσα στις επιλογές. Η ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ του Michigan είναι πως ακούγεται μία φορά το Listening οπότε κάτι να χάσεις μια λέξη, μια φράση πάει την πάτησες...Όπως και να 'χει πάντως, το ECPE διαρκεί 2.5 ώρες. Το CPE είναι γύρω στο 5ωρο...σου δίνουν δύο φορές το listening, σου δίνουν άπλετο χρόνο για τις εκθέσεις...αλλά είνα πιο δύσκολο listening άσχετα αν στην τελική φαίνεται πιο απλό λόγω των 2 ακροάσεων και για έκθεση θέλουν έκθεση με @@, θυμάσαι το comment μου για την κουκλάρα την βασίλισσα έτσι;

Sorry folks, οι μαθητές μου είναι 15χρονα δεν πάνε για μεταπτυχιακά.
5: Σε άλλα κέντρα δίνουν με ακουστικά, σε σένα ήταν αλλιώς OK πάω πάσο.
6: Με παρεξήγησες 100%. Θεωρώ το Cambridge πτυχίο με @@ που δείχνει ότι κάποιος το κατέχει βαθειά το αντικείμενο ως εκ τούτου το Michigan σαν ευκολότερο θα έλεγα ότι το έχεις στο πολύ χαλαρό. Τώρα το θέμα με το κατούρημα και το άγχος ΟΚ δεν το ήξερα οπότε πάλι πάω πάσο. Πάντως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και λίγοι νοιάζονται για τη γλώσσα, το Michigan δίνει σχετικά τη χρυσή τομή μεταξύ γνώσεως της γλώσσας και ευκολίας απόκτησης ενός δυνατού πτυχίου, μην αναφέρω και την επάρκεια. Να βάλω του μαθητές μου σε μαραθώνιο 5 ωρών ενός πολύ απαιτητικού πτυχίου όταν
το μόνο που μου ζητάνε οι γονείς είναι ένα εύκολο πτυχίο αλλα ΚΑΙ με επάρκεια (τίποτα άλλο μανταμίτσα θέλεις ή να κάνω και κακά) ε τότε τείνω προς Michigan.. Και το βάζω σε bold γιατί στην τελική κάνεις ότι σου πει ο γονιός που σου σκάει 40 ευρώ την ώρα έτσι; Όπως σου είχα πει και παλιότερα αλλιώς τα βλέπεις εσύ απ'έξω σαν υποψήφιος αλλιώς τα βλέπουμε εμείς από μέσα τόσα χρόνια.
Πάντως στα @@ σου για το Michigan πλέον αφού έχεις το Cambridge! Βέβαια έχω δει και το τραγελαφικό να θέλει φίλη αριστούχος να πάει στο Cambridge για μεταπτυχιακό (Prof του Cambridge με Α τριετίας μόλις παρακαλώ) να μην της το δέχονται και να ζητάνε IELTS/TOEFL για να πάρουν τα φράγκα...Οπότε στο θέμα που θίγεις για το ποιος μας γαργαλάει για να μας πάρει το έουρος άσε, η απάντηση είναι ΌΛΟΙ