Δίνεις ECCE ή ECPE; Εγώ όταν έδινα lower στο φροντιστήριο μου γινόταν χαμός κυριολεκτικά. Κανένας δεν έκανε μάθημα, όλοι φασαρία και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Με το ζόρι βγάλαμε την ύλη που έπρεπε. Ωστόσο στο proficiency, είδα πραγματικά τεράστια διαφορά! Είμαστε μόνο 3-4 άτομα, σε σχέση με τα 15+ τα περσινά, και πλέον κάνουμε μάθημα, ξέρουμε τί μας γίνεται, αλλά η πλάκα δεν λείπει. Δηλαδή ένα βασισμένο αστείο πάνω σ'αυτά που λέμε, δεν λείπει, και δεν το βρίσκω κακό, γιατί δεν λέμε ό,τι ναναι όπως στο lower, που έλεγαν βλακείες σαν καραγκιόζηδες τα παιδιά, αλλά κάτι πάνω στη συζήτηση, όπως θα έκαναν και ενήλικοι. Πάντως εγώ κατηγορούσα στο lower την καθηγήτρια για την κατάσταση, αλλά δεν φταίει και αυτή... Στο ECPE είναι όλα μια χαρά πάντως...
Παρεπιπτόντως χθες έδωσα προφορικά..
Σε γενικές γραμμές καλά τα πήγα, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τα stage 4 και 5. Στο 4 τα παρουσίασα πολύ γρήγορα, γιατί δεν μπορούσα να πω και πολλά, και το κακό είναι ότι το ίδιο έκανε και η άλλη εξεταζόμενη, με αποτέλεσμα να διαρκέσει μόνο 40-60 sec η παρουσίαση. Και μάλιστα, τα 2 bullet points που είπε η κοπέλα δίπλα μου, τα μπέρδεψε λίγο, γιατί το ένα το παρουσίασε σαν αιτία στο άλλο. Και μπερδεύτηκε λίγο η εξετάστρια.. Το κακό είναι ότι με είχε ρωτήσει καθώς το προετοιμάζαμε αλλά δεν κατάλαβα πολύ, και ήμουν και απορροφημένος στα δικά μου.
Εκτός απ'αυτό στο stage 5, μου είπε η άλλη κοπέλα, πως είπα πολλά "I believe" κλπ, ενώ πρέπει "we believe".. Αλλά το έκανα ασυναίσθητα. Βασικά έκανα ότι θα έκανα αν μου το ρωτούσε ένας Αμερικανός. Δεν πιστεύω πως είναι πολύ λογικό να σε ρωτάει κάποιος για ένα πράγμα που είπες, και να μην λες "I", αφού σε σένα κάνει την ερώτηση και εσένα κοιτάει. Λέτε να με κόψουν πολύ απ'αυτό; Τί στο καλό όμως; Το team spirit βαθμολογούν αυτοί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.