Εξελίξεις στα ΤΕΙ

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.michanikos.gr/_/Ειδήσεις...όμβος-grid-του-ερευνητικού-κέντρου-cern-r1156


Το ΤΕΙ ΑΜΘ κόμβος GRID του ερευνητικού κέντρου CERN


Τον Σεπτέμβριο του 2014 το ΤΕΙ ΑΜΘ γίνεται μέλος της νέας υπερταχείας μεταφοράς δεδομένων, εγκαινιάζοντας από κοινού με το διεθνές ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας τον κόμβο GRID στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν υπερυπολογιστή σε απευθείας σύνδεση με το CERN που θα επεξεργάζεται πληροφορίες του επιταχυντή στον οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα η ύπαρξη του «Σωματιδίου του Θεού» ή αλλιώς «Σωματιδίου Higgs.

Οι επιστήμονες Peter Higgs και Francois Englert που εργάστηκαν ανεξάρτητα για την απόδειξη της ύπαρξής του (η οποία, όμως, έγινε δυνατή μόνο μετά την λειτουργία του μεγαλύτερου επιταχυντή του κόσμου στο CERN), είναι οι φετινοί αποδέκτες του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής! Τα εγκαίνια του κόμβου GRID στο ΤΕΙ ΑΜΘ θα πραγματοποιηθούν παρουσία του γενικού διευθυντή του CERN, Rolf Dieter Heuer, όπως και κλιμακίου επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ελβετία.

Μετά από επίσκεψη στο CERN με τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Innovation in Technology & Entrepreneurship του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο Αναπληρωτής Προέδρος και υπεύθυνος GRID του ΤΕΙ ΑΜΘ, Δημήτριος Μπαντέκας, έκανε γνωστό, πως το ΤΕΙ ΑΜΘ θα έχει του χρόνου την χαρά να φιλοξενήσει ένα Summerschool του CERN με θέμα την επιστήμη των υπολογιστών (Computer Science).

Στο Summerschool αυτό πρόκειται να συμμετάσχουν 60 συνολικά παιδιά και 10 ξένοι καθηγητές από όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί από 1-15 Σεπτεμβρίου του 2015 στην Καβάλα. Το ΤΕΙ ΑΜΘ προτίθεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες δωρεάν μεσημεριανό και βραδυνό φαγητό, διευκολύνοντας, έτσι, την απόφασή τους να δηλώσουν συμμετοχή, βάζοντας με τον τρόπο αυτό το δικό του λιθαράκι σε ένα πολύ ειδικευμένο είδος εκπαιδευτικής κινητικότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φιλοξενία του συγκεκριμένου Summerschool στην Ελλάδα και μάλιστα στην Καβάλα, θεωρείται επιτυχία του ΤΕΙ ΑΜΘ, μια και το διεκδικούσαν πάνω από 20 Τριτοβάθμια Ιδρύματα στην Ευρώπη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...tvn-uhsayrvn-ths-ueologikhs-sxolhs-ths-xalkhs


Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει τη συντήρηση των θησαυρών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Μια ξεχωριστή επιστημονική δράση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων θα λάβει χώρα στις 12 Ιουλίου 2014, στην Κωνσταντινούπολη. Η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος διοργανώνει Ημερίδα στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης με θέμα «Συντήρηση και Μελέτη Εκκλησιαστικών Κειμηλίων».
Σκοπός της δράσης είναι τόσο η διοργάνωση της Ημερίδας, όσο και η έναρξη μιας μελλοντικής συνεργασίας-σύμπραξης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης σε θέματα διατήρησης, συντήρησης και μελέτης των κειμηλίων της. Η ευκαιρία για μετάγγιση της τεχνογνωσίας, των μεθόδων και της εμπειρίας που έχει συγκεντρώσει η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιδρύματος θα αποτελέσει ταυτόχρονα και μια προσφορά προς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, σε μια κρίσιμη καμπή της προσπάθειας για την αναβίωσή της.
Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που διοργανώνεται στην ιστορικής σημασίας για τον Ελληνισμό Θεολογική Σχολή σχετικά με την έρευνα πάνω στη συντήρηση των πολύτιμων θησαυρών της Ορθόδοξης παράδοσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιδρύματος, η οποία έγινε ευμενώς δεκτή από τον Ηγούμενο και Διευθυντή της Σχολής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο, και στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του εκκλησιαστικού κόσμου, αλλά γενικότερα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν επιστήμονες ειδικοί στη συντήρηση κειμηλίων από την Ελλάδα, τόσο από το δυναμικό του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων όσο και γενικότερα από τον χώρο της συντήρησης και μελέτης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων. Επίσης, θα συμμετέχουν και φοιτητές του εν λόγω Τμήματος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο καθηγητής της Κατεύθυνσης Συντήρησης δρ. Χρήστος Καρύδης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/axiologis...loghsh-tvn-panepisthmivn-kai-tei-diapistvseis

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας – Τμήμα Φυσικοθεραπείας
-Το πρόγραμμα σπουδών είναι άρτιο και ισοδύναμο με το επίπεδο 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων (EQF).
-Τα μέλη του μόνιμου & έκτακτου ΕΠ είναι πολύ υψηλού επιπέδου.
-Πλήρης αξιοποίηση ΤΠΕ.
-Αξιόλογη & διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα.
-Ανεπτυγμένη σύνδεση με ΚΠΠ φορείς.
-Υπερβολικός φόρτος εργασίας των φοιτητών.
-Χαμηλή αναλογία διδασκόντων διδασκομένων.
-Υπερβολικός αριθμός εξετάσεων.
-Έλλειψη διοικητικού προσωπικού.

ΤΕΙ Αθήνας – Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας
-Υψηλής ποιότητας συγγράμματα και εκπαιδευτικό υλικό από τα μέλη ΕΠ.
-Το πρόγραμμα σπουδών είναι άρτιο και ισοδύναμο με το επίπεδο 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων (EQF).
-Απαιτείται αύξηση του αριθμού μόνιμων μελών ΕΠ.
-Περιορισμένη ερευνητική δραστηριότητα εξαιτίας του φόρτου εργασίας και των περιορισμένων πόρων.
-Ελλιπής εργαστηριακός & ερευνητικός εξοπλισμός.

ΤΕΙ Αθήνας - Τμήμα Ραδιολογίας–Ακτινολογίας
-Το πρόγραμμα σπουδών είναι άρτιο και ισοδύναμο (επίπεδο Bachelor) με αντίστοιχα προγράμματα διεθνώς.
-Τα μέλη ΕΠ είναι υψηλού επιπέδου.
-Πολύ καλές υποδομές φοιτητικής μέριμνας(σίτιση, περίθαλψη, κτλ).
-Το αυστηρό πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο περιορίζει την ευελιξία του προγράμματος σπουδών, με επιπτώσεις κυρίως στην κλινική εκπαίδευση.
-Απαιτείται αναβάθμιση μέρους του εργαστηριακού εξοπλισμού.
-Έλλειψη χώρων για γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας.
-Απαιτείται εξορθολογισμός της εξεταστικής διαδικασίας (τυποποίηση μοριοδότησης, εξωτερικοί εξεταστές, αυστηρότερη επιτήρηση, εξομάλυνση βαθμολογίας, κτλ).
-Περιορισμένη και όχι συστηματοποιημένη ερευνητική δραστηριότητα.
-Παρατεταμένη διάρκεια φοίτησης, μεγάλος αριθμός λιμναζόντων φοιτητών.

Ένα κομμάτι θετικών στοιχείων που προκύπτουν για τα 3 αυτά τμήματα των ΤΕΙ

Υψηλής ποιότητας συγγράμματα και εκπαιδευτικό υλικό από τα μέλη ΕΠ
Το πρόγραμμα σπουδών είναι άρτιο και ισοδύναμο (επίπεδο Bachelor) με αντίστοιχα προγράμματα διεθνώς.
Το πρόγραμμα σπουδών είναι άρτιο και ισοδύναμο με το επίπεδο 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων (EQF)
Αξιόλογη & διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα.
Ανεπτυγμένη σύνδεση με ΚΠΠ φορείς.
Πλήρης αξιοποίηση ΤΠΕ.
Τα μέλη του μόνιμου & έκτακτου ΕΠ είναι πολύ υψηλού επιπέδου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
ΤΕΙ Θεσσαλίας: Kάνουν το γάλα …«χρυσάφι»

του Γιάννη Ανδρεάκη
Λαρισαϊκή πατέντα από το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας – Η εμπορική τιμή της σκόνης από γαϊδουρινό γάλα φτάνει και τα 400 ευρώ/κιλό- Η σκόνη από το...
γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιείται σε κρέμες, σαπούνια και πολλά ακόμα είδη καλλυντικών

Πάνω σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ εργάζονται αυτή την περίοδο επιστήμονες και οι συνεργάτες τους στο Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στη Λάρισα. Στους χώρους του Εργαστηρίου μεταφέρονται ποσότητες πολύτιμου γάλακτος γαϊδούρας και αυτό μετά από ειδική επεξεργασία μετατρέπεται σε σκόνη. Η larissanet βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων με επικεφαλής τον Δρ. Κωνσταντίνο Πετρωτό.

«Δουλεύουμε καθημερινά με τρόφιμα από πρώτες ύλες που προσπαθούμε να επεξεργαστούμε με διαφορετικό τρόπο ώστε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με άλλα λόγια επιδιώκουμε τα θρεπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτές τις τροφές να τα προσλαμβάνει ο άνθρωπος στο μέγιστο βαθμό» επισημαίνει ο Μηχανικός Βιοσυστημάτων και συνεργάτης του Εργαστηρίου Χρήστος Μαντάς και προσθέτει πως «συνεργαζόμαστε με εταιρίες τροφίμων απ’ όλη την Ελλάδα, με τη μορφή των ερευνητικών προγραμμάτων, για τη βελτιστοποίηση των παραγόμενων ειδών και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων». «Αυτήν την περίοδο εργαζόμαστε πάνω στο γάλα γαϊδούρας και το μετατρέπουμε σε σκόνη» υπογραμμίζει ο κ. Μαντάς.

Τα οφέλη από το γάλα γαϊδούρας

Σημαντικότατα είναι τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση γαϊδουρινού γάλακτος.

Ο Πασχάλης Γκουτσίδης, Τεχνικός του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων, παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το γαϊδουρινό γάλα επισημαίνοντας πως «είναι το πιο θρεπτικό γάλα για τον άνθρωπο, μετά το μητρικό. Μάλιστα, επισημαίνεται πως έχει στοιχεία που καθιστούν το γαϊδουρινό γάλα το πιο κοντινό στο μητρικό». Η σκόνη από γάλα γαϊδούρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα σε παιδικές τροφές, ενώ το συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι γνωστό για τις σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες από ασθένειες όπως κοκίτης κ.α.

Γνωστά από την αρχαιότητα είναι τα ευεργετικά οφέλη του γαϊδουρινού γάλακτος σε ότι αφορά την περιποίηση προσώπου και σώματος. Άλλωστε, τόσο η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, όσο και η Πομπία – σύζυγος του Νέρωνα – καθημερινά έκαναν μπάνιο μέσα σε γάλα γαϊδούρας ώστε να χαρίζουν στο δέρμα τους λάμψη και νεότητα. Παράλληλα, υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι σε ιδιαίτερη εκτίμηση είχαν το γαϊδουρινό γάλα τόσο η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ (περισσότερο γνωστή ως Σίσσυ) της Αυστρίας, όσο και η Ζοζεφίνα, σύζυγος του Μεγάλου Ναπολέοντα. Η συγκεκριμένη μορφή γάλακτος αναζωογονεί το δέρμα και βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, ενώ έχουν αναπτυχθεί σειρές καλλυντικών που το έχουν ως βάση τους. Η σκόνη από τα γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιείται σε κρέμες, σαπούνια και πολλά ακόμα είδη καλλυντικών.


Ένα βαζάκι με την πολύτιμη σκόνη που προέκυψε από επεξεργασία του γαϊδουρινού γάλακτος

Γιατί το γαϊδουρινό γάλα είναι ακριβό

Ο κ. Γκουτσίδης αναφέρεται σε μια χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα του γαϊδουρινού γάλακτος επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί να συντηρηθεί μετά την άρμεξη από το ζώο». «Σχεδόν αμέσως μετά την άρμεξη – και εφόσον δεν καταναλωθεί αμέσως – υποβαθμίζεται βιοδραστικά. Δηλαδή δεν είναι το ίδιο ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, στη συνέχεια και με την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος το γαϊδουρινό γάλα καταστρέφεται από την ανάπτυξη μικροοργανισμών» δηλώνει.

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο φτάνει το γάλα γαϊδούρας στο εργαστήριο της Λάρισας ο Τεχνικός του Εργαστηρίου τονίζει πως «συνεργαζόμαστε με φάρμες, όπου αμέσως μόλις γίνεται η άρμεξη το γάλα παγώνει και αποστέλλεται στο εργαστήριο, ώστε να προχωρήσουμε στην παρασκευή της σκόνης». «Αυτή η σκόνη μπορεί να κρατήσει ακόμα και για ένα χρόνο σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών στοιχείων» υπογραμμίζει ο κ. Γκουτσίδης και αναφέρεται στη μέθοδο της «λυοφιλίωσης» μέσω της οποίας μετατρέπεται το γάλα σε σκόνη. «Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος για την μετατροπή του γάλακτος σε σκόνη, ώστε το γάλα να διατηρεί την βιοδραστικότητά του. Δηλαδή να γίνεται η καλύτερη δυνατή λήψη των θρεπτικών στοιχείων από τον ανθρώπινο οργανισμό» επισημαίνει.

Για να γίνει κατανοητή η υψηλή οικονομική αξία της σκόνης, στην οποία μετατρέπεται το γαϊδουρινό γάλα, ο κ. Μαντάς τονίζει πως «η τιμή στη διεθνή αγορά φτάνει τα 400 ευρώ για ένα κιλό σκόνης» και προσθέτει πως «εμείς δεν κάνουμε εμπορική διαχείριση, όμως η εκτίμησή μας είναι πως η εμπορική τιμή μπορεί να γίνει χαμηλότερη. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως με τον συγκεκριμένο τρόπο που κάνουμε εμείς την επεξεργασία έχουμε υψηλή προστιθέμενη αξία του προϊόντος».

Καθώς διαπιστώνουμε τη μεγάλη εμπορική αξία του γαϊδουρινού γάλακτος ο κ. Γκουτσίδης επισημαίνει πως «αποτελεί μια πολύ καλή διέξοδο για όσους θέλουν πραγματικά να εργαστούν», ενώ αναφέρεται στις σημαντικές δυσκολίες κατά το άρμεγμα της γαϊδούρας. «Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ζώου δεν είναι εύκολο να το αρμέξεις, ενώ είναι μικρή η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος ανά ζώο» τονίζει.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν δέκα φάρμες που ασχολούνται με την παραγωγή γάλακτος από γαϊδούρα, ενώ στη Θεσσαλία βρίσκονται δύο φάρμες.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αυξημένη διάθεση ενασχόλησης με το συγκεκριμένο είδος, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μαντά «πρόσφατα το γάλα γαϊδούρας πήρε την ειδική καρτέλα από τον ΕΦΕΤ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ».

Η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (από δεξιά) κ.κ. Κ. Πετρωτός , Αθ. Τσιαούση, Χρ. Μαντάς και Πασ. Γκουτσίδης μπροστά από το μηχάνημα όπου γίνεται η επεξεργασία του γάλακτος γαϊδούρας

Κ. Πετρωτός: «Πρόσφατα λάβαμε το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας»

Στο ιστορικό της ενασχόλησης με το γαϊδουρινό γάλα αναφέρεται ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων Κωνσταντίνος Πετρωτός: «Πριν από τέσσερα χρόνια αρχίσαμε, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάρι Ιταλίας, την προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε να ξηράνουμε το γαϊδουρινό γάλα.

Εκείνο το διάστημα στην Ελλάδα δεν υπήρχε τεχνογνωσία για την παραγωγή σκόνης από γαϊδουρινό γάλα, ενώ και οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να πετύχουν τη σκόνη όπως τη φτιάξαμε εμείς».

Συνοψίζοντας τη μέθοδο ο κ. Πετρωτός επισημαίνει πως «η ξήρανση του γαϊδουρινού γάλακτος γίνεται στους -110ο C, έτσι ώστε να μην καταστρέφονται τα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά».

Για την μέθοδο που ανέπτυξε το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα έλαβε εδώ και δύο χρόνια Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα, ενώ πριν από έξι μήνες τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος που εφαρμόζεται στο τοπικό Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων δεν συναντάτε πουθενά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Εργαστήριο έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με Συνεταιρισμό από την Κοζάνη, όπου εκτρέφονται 70 γαϊδούρια και παράγονται περίπου 50 κιλά γάλα την ημέρα.

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας μπορεί να έχει έσοδα πάνω από 100.000 €»

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας, μέσω του Εργαστηρίου όπου μετατρέπεται το γαϊδουρινό γάλα σε σκόνη, θα έχει έσοδα» υπογραμμίζει ο κ. Πετρωτός, ενώ ήδη αναπτύσσεται και μία συσκευή η οποία θα μπορεί να ξηραίνει καθημερινά περί τα 80 κιλά γαϊδουρινού γάλακτος. Για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρει ότι για να παραχθεί ένα κιλό σκόνης θα πρέπει να ξηρανθούν 10 κιλά γαϊδουρινού γάλακτος.

«Ετοιμάζουμε την πρώτη σύμβαση, ύψους 15.000 ευρώ, η οποία θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα» δηλώνει ο κ. Πετρωτός και επισημαίνει ότι «σε ετήσια βάση το ΤΕΙ Θεσσαλίας μπορεί να έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ».

Αναφερόμενος συνολικά στον ρόλο του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο επικεφαλής Επίκουρος Καθηγητής δηλώνει πως «ο ρόλος του είναι να κάνει καινούργια πράγματα.

-Να υπηρετεί την Καινοτομία στον τομέα της μεταποίησης.

-Να επιλύει προβλήματα της τοπικής βιομηχανίας λόγω του εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και του σύγχρονου εξοπλισμού.

Το Εργαστήριο διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα για επεξεργασία τροφίμων με υψηλή πίεση, για τα οποία επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, αναπτύσσονται τεχνικές που αναμένεται να αποτελέσουν τη νέα τεχνολογία για την αποστείρωση και παστερίωση τροφίμων χωρίς να καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά» και δηλώνει κλείνοντας «το Εργαστήριο είναι ανοιχτό για συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς της Θεσσαλίας».

magnesianews.gr

https://www.#####.gr/Comments.aspx?qId=53915
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/metaptixiaka/egkriuhke-metaptyxiako-toy-tei-peiraia-me-4-kateyuynseis

Εγκρίθηκε Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Πειραιά με 4 Κατευθύνσεις

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε την έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων − Master in Business Administration (ΜΒΑ) με τέσσερις κατευθύνσεις: α) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν − Master in Business Administration in Ε−Βusiness, β) Μάρκετινγκ και Επικοινωνία − Master in Business Administration in Marketing and Communication,
γ) Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές− Master in Business Administration in Supply Chain Management and Transportation και δ) Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών − Executive Master in Business Administration».
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.#####.gr/Comments.aspx?qId=54521


Φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Microsoft

Ύστερα από την κατάκτηση της 2ης θέσης παγκοσμίως στον διαγωνισμό φοιτητικών εφαρμογών της Blackberry από την αντίστοιχη φοιτητική ομάδας του Τμήματος (Blackberry Team) ήρθε και η κατάκτηση της 1ης θέσης στον Ελληνικό τελικό διαγωνισμό Imagine Cup τον οποίο διοργανώνει η Microsoft Hellas.

Στις 25 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, υπό τη διοργάνωση της Microsoft Hellas, ο Ελληνικός τελικός Imagine Cup 2014. Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας (ο διαγωνισμός του 2013 είχε πάνω από 250.000 συμμετοχές, παγκοσμίως)!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων παγκόσμιας κλίμακας (Κατηγορία: World Citizenship), νέων και καινοτόμων projects (Κατηγορία: Innovation) και εξαιρετικών παιχνιδιών που όλοι θα θέλουν να παίξουν (Κατηγορία: Games).

Από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας συμμετείχαν οι φοιτητές Σταμάτης Ζαμάνης και Γιώργος Ντακάκης με την ομάδα «The Eye of Med», που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία World Citizenship με το «MicroView project», και ο Πάνος Καράμπελας με την ομάδα «Genesis Game Studios» που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Games με το παιχνίδι «Dementia».

Και οι δύο ομάδες κατέλαβαν την 1η θέση στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν στην έδρα Microsoft, στο Seattle των ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2014.

Λίγα λόγια για τις συμμετοχές των φοιτητών:

Ομάδα: The Eye of Med, Project: MicroView, Κατηγορία: World Citizenship, Κατάταξη: 1η θέση

Το «MicroView» αφορά στην διάγνωση παθολογικών καταστάσεων (ουρολοίμωξη και μηνιγγίτιδα) μέσω ανάλυσης εικόνων από μικροσκόπιο. Μέσω τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, εντοπίζονται και καταμετρούνται πυοσφαίρια σε εικόνες μικροσκοπίου από εξετάσεις ούρων (περίπτωση ουρολοίμωξης) ή εγκεφαλονωτιαίου υγρού (περίπτωση μηνιγγίτιδας). Εφόσον η καταμέτρηση δώσει τιμές μεγαλύτερες από κάποιες τιμές αναφοράς, η εφαρμογή δίνει ένδειξη θετικής διάγνωσης και ανάγκης για περαιτέρω έλεγχο.

Ομάδα: Genesis Game Studios, Game: Dementia, Κατηγορία: Games, Κατάταξη: 1η θέση

To Dementia (πλήρες όνομα «Dementia: Tales of Blackthorn Manor») είναι ένα on-line παιχνίδι επιβίωσης-στρατηγικής, που παίζεται σε γύρους (turn-based, strategy game). Για τους λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής, το παιχνίδι έχει έντονες επιρροές από τα «Betrayal at the House on the Hill» και «Mansions of Madness». Επί της ουσίας τώρα, έξι εξερευνητές επιχειρούν να εξερευνήσουν έναν πύργο/μέγαρο χωρίς ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσουν! Στην πορεία, κάποιος από αυτούς γίνεται προδότης, παίρνοντας διάφορες μορφές ανάλογα και με το ειδικότερο σενάριο από μια λίστα με πάνω από 100 διαφορετικά σενάρια. Ο παίκτης μπορεί να υιοθετήσει (και δυνητικά να νικήσει) όποια πλευρά επιθυμεί.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.cs.teilar.gr/imaginecup2014/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Μεταπτυχιακό στη Ρομποτική

Στο ΤΕΙ Κρήτης από το 2012 λειτουργεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής». Απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, τόσο νέους όσο και στελέχη παραγωγής και αποσκοπεί να τους εφοδιάσει με γνώσεις που αφορούν στις σύγχρονες τεχνολογίες και προσεγγίσεις για την αυτοματοποίηση και την προώθηση της καινοτομίας σε παραγωγικές και άλλες διαδικασίες, σχετικές με βιομηχανία, ενέργεια, αγροτική παραγωγή, διαχείριση περιβάλλοντος και κατοικία. Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποβλέπει επίσης στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης μέσω της προώθησης της έρευνας σε συναφείς περιοχές.Ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για ένταξη νέων φοιτητών στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής”. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται είτε στην γραμματεία του μεταπτυχιακού (κατά τις ώρες 10:30-14:30 καθημερίνά), είτε ταχυδρομικά. Ο νέος κύκλος σπουδών θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2014, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική, ενώ υπάρχουν και δίδακτρα. Οι σπουδές διαρκούν 2 έτη, και υπάρχει η δυνατότητα για μερική φοίτηση με διάρκεια σε αυτήν την περίπτωση τα 3 έτη.
Βασικοί άξονες του προγράμματος αποτελούν:
• Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού προϊόντων και κατασκευών : συστήματα τρισδιάσταστης μοντελοποίησης και ανάλυσης με την βοήθεια πεπερασμένων στοιχείων.
• Οι σύγχρονες μέθοδοι ανάπτυξης πρωτοτύπων : τρισδιάστατη εκτύπωση
• Τα συστήματα κατεργασίας με την βοήθεια αυτόματων εργαλειομηχανών: CAM/CNC
• Τα αυτόματα συστήματα παραγωγής : Σχεδιασμός και έλεγχος
• Η βιομηχανική και προχωρημένη Ρομποτική
• Τα προηγμένα συστήματα αισθητήρων : Μηχανική όραση, μετρήσεις με την βοήθεια laser, στοχαστική διάγνωση βλαβών
• Ο σχεδιασμός, η προσομοίωση και ανάπτυξη ενσωματωμένων (embedded) συστημάτων ελέγχου
Το πρόγραμμα είναι διατμηματικό – σχεδιάσθηκε και υποστηρίζεται από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης – , είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης (ΦΕΚ/Τεύχος Β Αρ.Φύλλου 1284, 11-4-2012) και οδηγεί στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Η έγκριση ήλθε ως φυσικό επακόλουθο της πολύ καλής αξιολόγησης που έτυχαν τα δύο Τμήματα από Εξωτερικούς Αξιολογητές – Καθηγητές Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές που διαθέτουν σχετική ειδίκευση και διδακτορικό δίπλωμα. Προσκαλούνται επίσης για σεμινάρια και διαλέξεις έμπειρα στελέχη της παραγωγής. Η σύνδεση με την παραγωγική διαδικασία αποτελεί σταθερή επιδίωξη που λαμβάνει σάρκα και οστά, εκτός των άλλων, και μέσα από υψηλού επιπέδου εργασίες που οι φοιτητές του πρέπει να εκπονούν σε συνεργασία με παραγωγικές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από, ερευνητικά στην πλειονότητά τους, εργαστήρια του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, μεταξύ των οποίων :
- Αυτοματικής-Ρομποτικής
- Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου
- Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας Ανατολικής Μεσογείου
-Κέντρο Τεχνολογίας Υλικών και Λέιζερ
-Προσομοίωσης & Μοντελοποίησης
-Ηλεκτρονικών Ισχύος & Ηλεκτρικών Κινητήριων Συστημάτων
-Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και στοιχεία για τα δικαιολογητικά και το έντυπο αίτησης μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα: https://www.teicrete.gr/amsar
Σε μια περίοδο που ο τόπος μας δοκιμάζεται, το ΤΕΙ Κρήτης προσφέρει ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες αλλά και στελέχη παραγωγής, να αποκτήσουν σύγχρονες υψηλής στάθμης γνώσεις και δεξιότητες σε νέες τεχνολογίες και να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού που τόσο χρειάζεται η παραγωγή και ο τόπος μας.
Περισσότερες Πληροφορίες
https://www.teicrete.gr/amsar
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τ.Θ. 1939, 71004 Ηράκλειο Κρήτης
Γραμματεία του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος: 2810-379874, amsar@staff.teicrete.gr


https://www.esos.gr/arthra/metaptixiaka/metaptyxiako-sth-rompotikh
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.ee.teiath.gr/stef/electronics/articles.php?id=32462&lang=el

Μνημόνιο Συνεργασίας

του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας

και του Institute of Microelectronics, Electromagnetism and Photonics (IMEP - LAHC), Minatec - Grenoble, France



Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας έχει προχωρήσει στην σύναψη επίσημης συνεργασίας με το Institute of Microelectronics, Electromagnetism and Photonics (IMEP - LAHC), Minatec - Grenoble, France.
Η συνεργασία εστιάζεται στα παρακάτω πεδία:
Διαμόρφωση και υποβολή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων
Ανταλλαγή φοιτητών στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων
Εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη από τα δύο Ιδρύματα.
Ειδικότερα η εκπόνηση των διδακτορικών διατριβών θα υλοποιείται στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας. Οι τίτλοι θα απονέμονται από το συνεργαζόμενο Ίδρυμα της Grenoble.

Η συγκεκριμένη διάσταση της συνεργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι το ΤΕΙ Αθήνας δεν μπορεί να απονείμει διδακτορικά διπλώματα σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.


Το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας
https://www.ee.teiath.gr

Institute of Microelectronics, Electromagnetism and Photonics (IMEP - LAHC), Minatec - Grenoble, France
https://imep-lahc.grenoble-inp.fr/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/synedria-ekdhlvseis/h-prigkipissa-laurentien-ths-ollandias-sto-tei-auhnas


H πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας στο ΤΕΙ Αθήνας

Με κεντρική ομιλήτρια την Πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, γνωστή για τον αγώνα της κατά του αναλφαβητισμού, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας, οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου της EBLIDΑ (European Bureau of Library Information and Documentation Associations) Κρίση, αλλαγές και ευκαιρίες για τις βιβλιοθήκες.
Η πριγκίπισσα Laurentien έδειξε τον ενθουσιαμό της τόσο από την εκτενή συζήτηση που είχε με τους φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, όσο και τις υποδομές και τους χώρους του ΤΕΙ Αθήνας.

Στο συνέδριο συζητήθηκε ο ρόλος των βιβλιοθηκών στην ψηφιακή εποχή μας και εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης της υποχρηματοδότησής τους, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην οικονομική κρίση.
Στο συνέδριο μετείχαν διακεκριμένοι επαγγελματίες βιβλιοθηκονόμοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.#####.gr/Comments.aspx?qId=55590

Shell EcoMarathon: διάκριση για το Πρωτότυπο Όχημα με Ηλεκτρική Μπαταρία του T.E.I. Πειραιά

Πάνω από 200 ομάδες φοιτητών έδωσαν και φέτος το “παρών” στο διαγωνισμό Shell EcoMarathon Europe 2014, που διεξήχθη από τις 12 ως τις 19 Μαΐου στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.

Η ομάδα “Poseidon” του ΤΕΙ Πειραιά, μετρώντας στο ενεργητικό της δύο ακόμη συμμετοχές στο διαγωνισμό, κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση ανάμεσα σε 49 ομάδες με το όχημα “ΤRIREME” συμμετέχοντας στην κατηγορία “Πρωτότυπου Οχήματος με Ηλεκτρική Μπαταρία”.

Το όχημα ΤRIREME πέτυχε επίδοση 528 χιλιομέτρων ανά Κιλοβατώρα επίδοση, κατανάλωση ενέργειας που ισοδυναμεί με 4963,2 χιλιόμετρα ανά λίτρο βενζίνης.

Όπως γνωστοποίησε στο econews.gr η Κυριακή Αναστασοπούλου, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και μέλος της ομάδας Poseidon, “τα μέλη της ομάδας μη έχοντας τους απαραίτητους πόρους και αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες στην πορεία τους για το διαγωνισμό, κατάφεραν να διατηρήσουν το ομαδικό τους πνεύμα, επέδειξαν πείσμα και πάνω από όλα θέληση και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία”.

Τώρα η ομάδα έχοντας κερδίσει το προσωπικό της στοίχημα για ελάχιστη κατανάλωση, μετρά αντίστροφα το χρόνο για την επόμενή της συμμετοχή το 2015 και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τη φετινή της επίδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό Shell EcoMarathon Europe συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες φοιτητών, ενώ η εκδήλωση προσέλκυσε πάνω από 3000 επισκέπτες.

econews

*H oμάδα του Ε.Μ.Π. που επίσης συμμετείχε στο διαγωνισμό τελείωσε 18η με 368.45 km/kWh.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...ergasias-toy-tei-auhnas-me-to-grenoble-france

Μνημόνιο συνεργασίας του ΤΕΙ Αθήνας με το Grenoble- France

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας έχει συνάψει επίσημη συνεργασία με το Institute of Microelectronics, Electromagnetism and Photonics (IMEP – LAHC), Minatec – Grenoble, France.
Η συνεργασία εστιάζεται στα παρακάτω πεδία:
-Διαμόρφωσε και υποβολή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων
-Ανταλλαγή φοιτητών στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων
-Εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη από τα δύο Ιδρύματα.
Ειδικότερα θ εκπόνηση των διδακτορικών διατριβών θα υλοποιείται στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας. Οι τίτλοι θα απονέμονται από το συνεργαζόμενο Ίδρυμα της Grenoble.
Όπως ανακοίνωσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. Γρ. Καλτσάς,«η συγκεκριμένη διάσταση της συνεργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα απονομής διδακτορικών διπλωμάτων στο ΤΕΙ Αθήνας συμφωνά με την υπάρχουσα νομοθεσία».
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/metaptixiaka/metaptyxiako-me-4-kateyuynseis-sth-dioikhsh-epixeirhsevn

Μεταπτυχιακό με 4 Κατευθύνσεις στη Διοίκηση Επίχειρήσεων

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) “Master of Business Administration (ΜΒΑ)” στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με τέσσερις κατευθύνσεις: α) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, β) Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, γ) Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές, δ) Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Το πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) MBA, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί βάσει του Ν. 3685/16.07.2008/ΦΕΚ 148 τ.Α’. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, απόφοιτοι όλων των τμημάτων των Ελληνικών ΑΕΙ και των ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Επιπρόσθετα, στην κατεύθυνση Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που θα έχουν τουλάχιστον τριετή επαγγελματική εμπειρία σε θέση ευθύνης φορέων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα και διαθέτουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης και φακέλου στοιχείων από Πέμπτη 15 Μαΐου έως Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στην παρακάτω διεύθυνση:
ΤΕΙ Πειραιά
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Π.Μ.Σ. " ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΒΑ)"
Π. Ράλλη και Θηβών 250,
12244, Αιγάλεω
Τηλ: 210-5381101, 210-5450200,2105450300,2105381207,2105381020
Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και ταχυδρομικά.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1 Αίτηση (διαθέσιμη και από τον ιστότοπο του προγράμματος https://demba.teipir.gr) .
1. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για τους κατόχους τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής).
3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.). Για τους κατόχους τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής απαιτείται πιστοποιητικό αντιστοιχίας του βαθμού πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.
4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
5. Δύο συστατικές επιστολές (προαιρετικά).
6. Επίσημο αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας. .
7. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
8. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά στη παραπάνω διεύθυνση και τηλέφωνα (ώρες 9:00 – 14:00 καθημερινά). Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών https://demba.teipir.gr ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση demba@teipir.gr.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Το Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ανταποκρινόμενο στην μεγάλη ζήτηση από τους αποφοίτους του για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών και σε συνδυασμό με τη ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τομέας της Ενέργειας, πραγματοποίησε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας στον τομέα αυτό, για την διεξαγωγή μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2007 ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), Master of Science in Energy σε σύμπραξη με το Heriot-Watt University, Edinburgh Scotland.
Το Π.Μ.Σ. αναγνωρίστηκε από το ΥΠΕΠΘ με την Υπουργική Απόφαση 124739Ε5/22-11-2006 ΦΕΚ 1787 β'/8-12-2006, είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και ο χορηγούμενος τίτλος σπουδών αναγνωρίζεται και ισοτιμάται από το αρμόδιο όργανο με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις όπως ο τίτλος του αντίστοιχου προγράμματος του συμπράττοντος Πανεπιστημίου Heriot-Watt που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην έδρα του Πανεπιστημίου χωρίς τη σύμπραξη του Τ.Ε.Ι. Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το 2013.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινάει το κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Αθήνας σε συνεργασία με τη Σχολή Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών (School of Engineering and Physical Sciences) του Πανεπιστημίου Heriot−Watt της Σκοτίας του Ηνωμένου Βασιλείου με τίτλο: «Τεχνολογία της Ενέργειας − Energy Technology». Αριθμός ΦΕΚ 1359/Β-28.5.2014.

Το Μεταπτυχικό Πρόγραμμα απονέμει τον τίτλο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην "Τεχνολογία της Ενέργειας" - Master of Science (MSc) in "Energy Technology". Ο χορηγούμενος τίτλος είναι ενιαίος και απονέμεται από κοινού από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα.


https://www.teiath.gr/stef/et/articles.php?id=15879&lang=el
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...oberdos-gia-thn-akadhmaikh-oloklhrvsh-tvn-tei

Κοινή συνάντηση Πρυτάνεων Προέδρων ΤΕΙ θα ζητήσει ο Α. Λοβέρδος για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ



Βλέπω θετικά τη δυνατότητα χορήγησης Διδακτορικών Διπλωμάτων από τα ΤΕΙ , αφού σας το υποσχέθηκε και ο προκάτοχός μου Κ. Αρβανιτόπουλος, είπε σήμερα στους προέδρους των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, και ανακοίνωσε ότι για το θάμα θα καλέσει σε κοινή συνάντηση αντιπροσωπείες προέδρων των ΤΕΙ, Πρυτάνεων και Συμβουλίων Ιδρυμάτων.




Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μ ενοχλεί η διάκριση των όρων ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από τη στιγμή που τα ιδρύματά σας έχουν ανωτατοποιηθεί. Θέλω να ζυγίσουμε το πρόβλημα δεν είναι η στιγμή να υποσχεθούμε κάτι. Τα Τεχνολογικά είναι διεθνής όρος και όχι πελατειακός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stefanos-20

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Stefanos-20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 129 μηνύματα.
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...oberdos-gia-thn-akadhmaikh-oloklhrvsh-tvn-tei

Κοινή συνάντηση Πρυτάνεων Προέδρων ΤΕΙ θα ζητήσει ο Α. Λοβέρδος για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ



Βλέπω θετικά τη δυνατότητα χορήγησης Διδακτορικών Διπλωμάτων από τα ΤΕΙ , αφού σας το υποσχέθηκε και ο προκάτοχός μου Κ. Αρβανιτόπουλος, είπε σήμερα στους προέδρους των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, και ανακοίνωσε ότι για το θάμα θα καλέσει σε κοινή συνάντηση αντιπροσωπείες προέδρων των ΤΕΙ, Πρυτάνεων και Συμβουλίων Ιδρυμάτων.




Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μ ενοχλεί η διάκριση των όρων ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από τη στιγμή που τα ιδρύματά σας έχουν ανωτατοποιηθεί. Θέλω να ζυγίσουμε το πρόβλημα δεν είναι η στιγμή να υποσχεθούμε κάτι. Τα Τεχνολογικά είναι διεθνής όρος και όχι πελατειακός.
Αυτο antis δε σημαινει οτι θα τα κανει ισαξια antis,και στην τελικη νομιζω οτι ηδη αρκετα εχουν οι αποφοιτοι των τει ,αμα δεν κανω λαθος ανηκουν στην ιδια βαθμιδα εκπαιδευσης με τα αει.Σκεψου τι θα γινοταν αμα ολοι οι μηχανικοι τει παρουν επαγγελματικα δικαιωματα ισαξια με των αει τι προκειται να γινει.Ηδη ειναι οριακα χαλια εως εξαθλιωση η κατασταση της εργασιας για τους αποφοιτους πολλων μηχανικων,δε προκειτε να επιτρεψουν κατι τετοιο,ειναι σφαγη για τους αποφοιτους αει αντιστοιχων ειδικοτητων και παραλληλα πολυ αδικο.Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινεται οπως στο εξωτερικο .Οποιαειδικοτητα ειναι σε πανεπιστημιο δε θα επρεπε να υφισταται και σε τει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Ουσιαστικά ο Λοβέρδος συμφωνεί με το άρθρο 2 της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανώτατη εκπαίδευση:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/g-aei-eis.pdf

Ουσιαστικά καταργούνται οι δύο τομείς της ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημιακός και τεχνολογικός τομέας). Αυτό σημαίνει ότι με τον όρο ΑΕΙ εννοούνται τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία, τα ΤΕΙ και η ΑΣΠΑΙΤΕ χωρίς περαιτέρω ταξινόμηση. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα επί της ουσίας. Απλά πέφτει μία ταμπέλα (αν πέσει).

Όσο τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια χορηγούν 5ετές δίπλωμα μηχανικού και τα ΤΕΙ 4ετές πτυχίο μηχανικού, δε μπορεί να υπάρξει εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η εξομοίωση δε μπορεί να συμβεί γιατί είναι αντισυνταγματική. Οπότε ακόμα και αν θεσμοθετηθεί η πλήρης εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων (όχι ιδιαίτερα πιθανό σενάριο), με μία προσφυγή στο ΣτΕ θα ακυρωθεί λόγω αντισυνταγματικότητας. Αυτό γιατί το ΣτΕ έχει αποφανθεί στο παρελθόν ότι άνισες σπουδές δε μπορούν να οδηγούν στα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Αυτο antis δε σημαινει οτι θα τα κανει ισαξια antis,και στην τελικη νομιζω οτι ηδη αρκετα εχουν οι αποφοιτοι των τει ,αμα δεν κανω λαθος ανηκουν στην ιδια βαθμιδα εκπαιδευσης με τα αει..

Τα Τει μαζί με τα πανεπιστήμια συγκροτούν τα ΑΕΙ της Ελλαδας, προφανώς δεν το ηξερες γιατί βλέπω ότι δεν είσαι σίγουρος


.Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινεται οπως στο εξωτερικο .Οποιαειδικοτητα ειναι σε πανεπιστημιο δε θα επρεπε να υφισταται και σε τει.

Στο εξωτερικό υπάρχει ο πολιτισμός, υπάρχουν τα πανεπιστήμια τα πανεπιστήμια εφαρμογών τα τεχνολογικά πανεπιστήμια τα τεχνολογικά ινστιτούτα. Όλα αυτά είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προσφέρουν την ίδια εκπαίδευση ακόμη και επαγγελματικά.


Βρες μου πχ τις διαφορές στον επαγγελματικό τομεα των αποφοίτων ηλεκτρολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου Κύπρου με τους αποφοίτους ηλεκτρολόγους μηχανικούς του τεχνολογικού πανεπιστημίου Κύπρου....

Τώρα εαν μπήκες για να σχολιάσεις έτσι απλά τι να πω δεν υπάρχει και λόγος να συνεχίσουμε τη συζήτηση..Κατσε διαβασε νομοθεσίες, τι ισχυει στην ΕΕ και μετα εχουμε να πούμε πολλά

Όσο τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια χορηγούν 5ετές δίπλωμα μηχανικού και τα ΤΕΙ 4ετές πτυχίο μηχανικού, δε μπορεί να υπάρξει εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η εξομοίωση δε μπορεί να συμβεί γιατί είναι αντισυνταγματική. Οπότε ακόμα και αν θεσμοθετηθεί η πλήρης εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων (όχι ιδιαίτερα πιθανό σενάριο), με μία προσφυγή στο ΣτΕ θα ακυρωθεί λόγω αντισυνταγματικότητας. Αυτό γιατί το ΣτΕ έχει αποφανθεί στο παρελθόν ότι άνισες σπουδές δε μπορούν να οδηγούν στα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Υπάρχουν απόφοιτοι μηχανικοί των τει 4ετούς φοίτησης και είναι κάτοχοι 2ετούς μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Αυτοί σύμφωνα με την λογική και στο επίπεδο 7 του εθνικού πλαισίου προσόντων είναι και επαγγελματικά πρέπει να έχουν τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα
Ας μην πουμε ξανα για τους 3ετή φοιτήσεως κτλ κτλ απο το εξωτερικο.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Υπάρχουν απόφοιτοι μηχανικοί των τει 4ετούς φοίτησης και είναι κάτοχοι 2ετούς μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Αυτοί σύμφωνα με την λογική και στο επίπεδο 7 του εθνικού πλαισίου προσόντων είναι και επαγγελματικά πρέπει να έχουν τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα
Ας μην πουμε ξανα για τους 3ετή φοιτήσεως κτλ κτλ απο το εξωτερικο.....

Το γεγονός ότι ένας μηχανικός ΤΕ με ΜΔΕ κατατάσσεται στο επίπεδο 7 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει περισσότερα δικαιώματα από τον μηχανικό ΠΕ χωρίς ΜΔΕ. Για παράδειγμα ένας πολιτικός μηχανικός δομικών έργων ΤΕ με ΜΔΕ στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων δε μπορεί να έχει περισσότερα ή τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον πολιτικό μηχανικό ΠΕ δομοστατικής κατεύθυνσης χωρίς ΜΔΕ στον κλάδο των μηχανικών. Αν το ΜΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με το βασικό του πτυχίο τότε είναι πολύ λογικό να έχει τα ίδια, ίσως και περισσότερα. Πρέπει να γίνει σαφές ότι το εθνικό πλαίσιο προσόντων δεν απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα αλλά κατηγοριοποιεί τα προσόντα.


Ίσες σπουδές σημαίνει ότι η διάρκεια των σπουδών, η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης και οι όροι αξιολόγησης, προαγωγής και αποφοίτησης των σπουδαστών είναι οι ίδιοι (ορολογία ΔΟΑΤΑΠ, Ν 3328/2005). Με καθορισμένες πλέον τις ECTS είναι εύκολο να προσδιοριστεί ποια προγράμματα σπουδών παρέχουν ίσες σπουδές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Για παράδειγμα ένας πολιτικός μηχανικός δομικών έργων ΤΕ με ΜΔΕ στην Οργάνωησ & Διοίκηση Επιχειρήσεων δε μπορεί να έχει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τον πολιτικό μηχανικό ΠΕ δομοστατικής κατεύθυνσης χωρίς ΜΔΕ στον κλάδο των μηχανικών.

Ποιος μίλησε για μεταπτυχιακό στην οργανωση επιχειρήσεων?
Μη λες οτι θελεις Civilara...Αν ένας πολιτικός μηχανικός τε εχει και αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην ειδικότητα του τι γίνεται?
Για τα έτη σπουδών δεν μιλησες πριν 5ετη με 4ετη σπουδές?
Ναι μεν τα πολυτεχνεια θελουν να αναγωριστούν τα πτυχία τους σαν master αλλα ενας μηχανικος 4ετής φοιτήσεως με ένα διετή μαστερ δεν θα εχει τα ιδια δικαιώματα? μπανανια ολε.....
Ποιος σοβαρος ανθρωπος μπορει να το καταλαβει αυτο?
Και ποιος ο λόγος να ανγνωριστούν οι 5ετή σπουδές σαν μεταπτυχιακά? αφου για οποιοδήποτε άλλο με 4ετή σπουδές + μεταπτυχιακό'' άρα ξεφέυγουμε των 5ετή σπουδών'' δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά αυτά που γράφω από πάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top