tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 20:34 Ο tpap έγραψε: #21 03-12-20 20:34 Αρχική Δημοσίευση από athan92: Και είσαι έτοιμος... Click για ανάπτυξη... ΧΑχαχαχαχαχαχχα εσχάτη λύση Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 3 Δεκεμβρίου 2020 Αρχική Δημοσίευση από Johny4Life: Κατά αρχας περαστικά σου. Λίγο υπομονή ακόμα. Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία πέρασε. Κατά δεύτερον να μην βάλεις τίποτα πάνω στο τραύμα. Ούτε τσιχλοφουσκες ούτε βαμβάκια. Οι ιστοί στο στόμα επουλωνονται μόνοι τους και πολύ καλά μάλιστα. Τα παυσίπονα που σου έχει πει ο γναθοΧ σου να πάρεις και να κάνεις πλυσεις με στοματικό διάλυμα αν σου έχει προτείνει κάποιο. Το πρήξιμο θα υποχωρεί μέρα με την μέρα. Click για ανάπτυξη... Ευχαριστω πολυ φίλε μου ναι το χειρότερο περασε.. Δεν ειναι το πρήξιμο το πρόβλημα μου η ενόχληση του πόνου μου την δίνει έπαιρνα μεζουλιντ και τωρα παίρνω παναντολ και πλύσεις με Αλατόνερο κάνω.. Αλλα εχει ακομα πόνο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 21:55 Η New member: #22 03-12-20 21:55 Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Viedo Διάσημο μέλος Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:01 Ο Viedo έγραψε: #23 03-12-20 22:01 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:12 Η New member: #24 03-12-20 22:12 Αρχική Δημοσίευση από Viedo: Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Click για ανάπτυξη... Κατάλαβα, απλώς ο προηγούμενος οδοντίατρος στα 22 μου δε μου είπε κάτι. Τώρα θέλω να πάω στης μητέρας μου για καθαρισμό και να τον ρωτήσω, ευελπιστώ μόλις χαλαρώσουμε λίγο απ' αυτό που ζούμε. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Effort Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Effort δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 30 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 306 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:24 Ο Effort έγραψε: #25 03-12-20 22:24 Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από athan92: Και είσαι έτοιμος... Click για ανάπτυξη... ΧΑχαχαχαχαχαχχα εσχάτη λύση Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 3 Δεκεμβρίου 2020 Αρχική Δημοσίευση από Johny4Life: Κατά αρχας περαστικά σου. Λίγο υπομονή ακόμα. Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία πέρασε. Κατά δεύτερον να μην βάλεις τίποτα πάνω στο τραύμα. Ούτε τσιχλοφουσκες ούτε βαμβάκια. Οι ιστοί στο στόμα επουλωνονται μόνοι τους και πολύ καλά μάλιστα. Τα παυσίπονα που σου έχει πει ο γναθοΧ σου να πάρεις και να κάνεις πλυσεις με στοματικό διάλυμα αν σου έχει προτείνει κάποιο. Το πρήξιμο θα υποχωρεί μέρα με την μέρα. Click για ανάπτυξη... Ευχαριστω πολυ φίλε μου ναι το χειρότερο περασε.. Δεν ειναι το πρήξιμο το πρόβλημα μου η ενόχληση του πόνου μου την δίνει έπαιρνα μεζουλιντ και τωρα παίρνω παναντολ και πλύσεις με Αλατόνερο κάνω.. Αλλα εχει ακομα πόνο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 21:55 Η New member: #22 03-12-20 21:55 Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Viedo Διάσημο μέλος Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:01 Ο Viedo έγραψε: #23 03-12-20 22:01 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:12 Η New member: #24 03-12-20 22:12 Αρχική Δημοσίευση από Viedo: Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Click για ανάπτυξη... Κατάλαβα, απλώς ο προηγούμενος οδοντίατρος στα 22 μου δε μου είπε κάτι. Τώρα θέλω να πάω στης μητέρας μου για καθαρισμό και να τον ρωτήσω, ευελπιστώ μόλις χαλαρώσουμε λίγο απ' αυτό που ζούμε. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Effort Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Effort δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 30 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 306 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:24 Ο Effort έγραψε: #25 03-12-20 22:24 Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Viedo Διάσημο μέλος Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:01 Ο Viedo έγραψε: #23 03-12-20 22:01 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:12 Η New member: #24 03-12-20 22:12 Αρχική Δημοσίευση από Viedo: Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Click για ανάπτυξη... Κατάλαβα, απλώς ο προηγούμενος οδοντίατρος στα 22 μου δε μου είπε κάτι. Τώρα θέλω να πάω στης μητέρας μου για καθαρισμό και να τον ρωτήσω, ευελπιστώ μόλις χαλαρώσουμε λίγο απ' αυτό που ζούμε. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Effort Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Effort δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 30 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 306 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:24 Ο Effort έγραψε: #25 03-12-20 22:24 Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
New member Εκκολαπτόμενο μέλος Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:12 Η New member: #24 03-12-20 22:12 Αρχική Δημοσίευση από Viedo: Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Click για ανάπτυξη... Κατάλαβα, απλώς ο προηγούμενος οδοντίατρος στα 22 μου δε μου είπε κάτι. Τώρα θέλω να πάω στης μητέρας μου για καθαρισμό και να τον ρωτήσω, ευελπιστώ μόλις χαλαρώσουμε λίγο απ' αυτό που ζούμε. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Effort Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Effort δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 30 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 306 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:24 Ο Effort έγραψε: #25 03-12-20 22:24 Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Viedo: Να πας σε οδοντίατρο να τα δεί. Εγώ όταν τους αφαίρεσα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα όλοι έγκλειστοι ήταν, ούτε καταλάβαινα κάτι. Ωστόσο, επειδή θα στράβωναν τα δόντια, λόγω πίεσης, τούς αφαίρεσα. Μία πανοραμική θα βοηθήσει να δεις τι παίζει, σε τι φάση βρίσκονται, καθώς δεν είναι μόνο να πιέζουν τα δόντια ή όχι, ή να πονάς, αλλά και αν βρίσκονται σε νεύρα κοντά. Click για ανάπτυξη... Κατάλαβα, απλώς ο προηγούμενος οδοντίατρος στα 22 μου δε μου είπε κάτι. Τώρα θέλω να πάω στης μητέρας μου για καθαρισμό και να τον ρωτήσω, ευελπιστώ μόλις χαλαρώσουμε λίγο απ' αυτό που ζούμε. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Effort Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Effort δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 30 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 306 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 22:24 Ο Effort έγραψε: #25 03-12-20 22:24 Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γενικώς δεν έχει τεκμηριώθει επιστομηνικα ότι οι φρόνιμητες πιέζουν και συνωστιζουν τα δόντια.Υπάρχουν έρευνες υπέρ και κάποιες κατά. Διαφωνούν δηλαδή. Οι συνωστισμοι είναι ένα τεράστιο θέμα στην ορθοδοντικη με πολλές αιτιολογιες οδοντικες αλλά και σκελετικες. Όσον αφορά τους ημιεγκλειστους που αναφέρεις μπορούν να δημιουργήσουν θέματα όπως περιστεφανιτιδες, περίοδοντιτιδα στον μπροστά γομφίο, τερηδόνα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σε δει ο οδοντίατρος σου που θα σε εξετάσει και κλινικά αλλά και ακτινογραφικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tpap Νεοφερμένο μέλος Ο tpap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:28 Ο tpap έγραψε: #26 03-12-20 23:28 Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από New member: Σε πονούσε και τον έβγαλες; Έχω κι εγώ ημιέγκλειστο φρονιμίτη -το μισό δόντι καλύπτεται από το ούλο, άρα ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να ανατείλει-, ωστόσο δεν έχω ούτε πόνο ούτε πίεση και τα δόντια μου σε γενικές γραμμές είναι αραιά, αν και λίγο στραβά. Να προετοιμάζομαι σιγά-σιγά;... Click για ανάπτυξη... Δεν με πονουσε καθολου απλα επειδη υπηρχε κινδυνος περιστεφανιτιδας και τα σχετικα το εβγαλα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
minfaspringianafasme Νεοφερμένο μέλος Η minfaspringianafasme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 08:58 Η minfaspringianafasme: #27 26-02-21 08:58 Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Marseaux23 Alex2025 gregory nub Εριφύλη Peter Pan13 P.Dam. eukleidhs1821 VforVendetta liana spring day Panos_02 ggl Viedo SlimShady New member Αναστασία197 katerinavld Dunedain louminis Pharmacist01 Cristianalrs ioannam damn Dionyshs1 Xristosdimitra Nala tsiobieman _Aggelos123 Panagiotis849 Eua5 Unboxholics Scandal nicole1982 Jocaste KingOfPop Georgekk minfaspringianafasme Memetchi tpap mechaniceng fockos nucomer leo41 athinoula το κοριτσι του μαη J.Cameron Γιωργος15773 Lathy hirasawayui χημεια4λαιφ don_vito fmarulezkd Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αναστασία197 Νεοφερμένο μέλος Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 100 μηνύματα. 26 Ιουλίου 2021 στις 14:56 Η Αναστασία197: #28 26-07-21 14:56 Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα. Προηγούμενη 1 2 First Προηγούμενη 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 2 από 2 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από minfaspringianafasme: Γεια σας είμαι νέα εδω επομένως σας ζητώ να με συγχωρήσετε αν γράφω σε λάθος μέρος το μήνυμα μου. Θέλω να ρωτήσω όσοι βγάλατε φρονιμίτη ημιέγκλειστο, έγκλειστο ή οχι. Αν πήγατε σε ιδιοτη γναθοχειρουργο ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν μπορείτε να μου πείτε και ποιο ήταν το κόστος...έχω να βγάλω και τους 4 το γνωρίζω αυτο εδω και 5 χρόνια αλλα δεν πήγαινα γτ δεν είχα κάποια ενόχληση τωρα ομως που με τραβάνε τα δόντια μου ώστε να δημιουργηθεί χώρος ηρθε η ώρα. Click για ανάπτυξη... Σε ιδιώτη γναθοχειρουργο. 3 ημιεγκλειστοι, 1 είχε βγει κανονικά. Κόστος δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω γύρω στα 180 οι δύο
Jim_2004 Πολύ δραστήριο μέλος Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 967 μηνύματα. 16 Νοεμβρίου 2021 στις 15:02 Ο Jim_2004 έγραψε: #29 16-11-21 15:02 Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα.
Εγώ είχα βγάλει και τους 4 και μόνο την πρώτη φορά θυμάμαι πονούσα αρκετά για κάποιες ώρες όταν έφυγε το μούδιασμα.